Lukasz2244 Napisano 17 Marzec 2005 Share Napisano 17 Marzec 2005 Wiatjcie Od jakiegos czasu zaczalem robic sobie lokomotywe. Nie jest to konkretny model tylko bralem z kilku to co bylo fajne i moglo fajnie wygladac. Co o tym sadzicie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tores Napisano 17 Marzec 2005 Share Napisano 17 Marzec 2005 No niezły sprzęcik zmodelowałeś. Trochę tylko zwiększył bym szerokość kół bo są węższe niż szyna i zukosował bym ich ściankę boczną lekko bo za bardzo by obcierała bokiem. Ale scenka może być z tego przednia. Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 17 Marzec 2005 Share Napisano 17 Marzec 2005 pieknie to wyglada teraz tylko textury (nie zniszcz tego texturami) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 17 Marzec 2005 Share Napisano 17 Marzec 2005 no naprawde bardzo ładnie :D powodzenia przy texturkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarCon Napisano 17 Marzec 2005 Share Napisano 17 Marzec 2005 Bardzo ładna ciufcia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 17 Marzec 2005 Share Napisano 17 Marzec 2005 jak zamiesciles zdjecie to go nie widac jak nie zamiesciles to tez go nie widac:):) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz2244 Napisano 17 Marzec 2005 Autor Share Napisano 17 Marzec 2005 mam nadzieje ze teraz zdjecie sie pojawi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 17 Marzec 2005 Share Napisano 17 Marzec 2005 zalacznik tylko widac:) ale ty juz sie uspokoj !! zaczynasz lekko przeginac z tymi szczegolami;) ale tak mowiac to super extra hiper!! pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 17 Marzec 2005 Share Napisano 17 Marzec 2005 'Jedzie pociag z daleka ...' ;) Bardzo mi sie podoba, ale mam jedno zastrzeznie - na ostatnim renderze ta ciuchcia wykoleila by sie na takich torach [laczenie toru dodatkowego z glownym :P]. Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz2244 Napisano 17 Marzec 2005 Autor Share Napisano 17 Marzec 2005 Lt.Knysha no tak nie zauwazylem ;) w nastepnym renderze bedzie juz to zmienione. Mozecie mi napisac jak zrobic ladna trawke, ale taka bujna?? z gory dziekuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ferdkowaty Napisano 17 Marzec 2005 Share Napisano 17 Marzec 2005 Superaśny modelik ale czeka cię ciężka praca przy nakładaniu tekstor. Model świetny i ma bardzo duzo szczegolow, naloz tylko odpowiednie tekstury zeby nie zniszczyć pracy bo zapowiada się super! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz2244 Napisano 18 Marzec 2005 Autor Share Napisano 18 Marzec 2005 Wlasnie te tekstury :( nie mam zabardzo pojecia jak sie do nich zabrac!!! moze jakas mala podpowiedz...???. Jak najlepiej oswietlic scene teraz mam 2 omni?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiold Napisano 18 Marzec 2005 Share Napisano 18 Marzec 2005 fuuu to ma odcień różowości:) a tak serio to zajebioza lokomotywka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 18 Marzec 2005 Share Napisano 18 Marzec 2005 http://www.suurland.com/tut_grass/tutorial_grass_r3.htm - tutorial na temat trawki. Moze sie przyda :). Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz2244 Napisano 18 Marzec 2005 Autor Share Napisano 18 Marzec 2005 Dziekuje jesli komp mi wytrzyma to wstawie trawke ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz2244 Napisano 18 Marzec 2005 Autor Share Napisano 18 Marzec 2005 i jak??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 18 Marzec 2005 Share Napisano 18 Marzec 2005 No juz lepiej, ale wiesz - te nieszczesne tory ;). Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz2244 Napisano 18 Marzec 2005 Autor Share Napisano 18 Marzec 2005 a co takiego jest zlego w torach?? ;) co mozna zmienic a co dodac?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz2244 Napisano 18 Marzec 2005 Autor Share Napisano 18 Marzec 2005 Wydaje mi sie ze etap modelowania wlasnie dobiegl konca :) teraz czas zabrac sie za teksturowanie :(. No chyba ze macie jakies pomysly.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baton Napisano 18 Marzec 2005 Share Napisano 18 Marzec 2005 Hmm... jakies nijakie to ujecie dales, zmieni sie jeszcze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 18 Marzec 2005 Share Napisano 18 Marzec 2005 Za niski tunel, popraw te tory [boczne]. Do czego sluza te 'maszty' stojace obok torow? Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz2244 Napisano 18 Marzec 2005 Autor Share Napisano 18 Marzec 2005 czy zmieni sie... hmm nie bardzo wiem jakie dac??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz2244 Napisano 18 Marzec 2005 Autor Share Napisano 18 Marzec 2005 poprzedni post odnosil sie do pozycji kamery w scenie - > nie wiem ja mozna by lepiej ustawic?? Lt.Knysha wydaje mi sie ze wysokosc jest odpowiednia - z tego ujecia rzeczywiscie mozna odniesc ze jest za nisko. ale zmienie. jesli chodzi o te maszty to nie wiem czemu one sluza. Gdzies na necie widzialem zdjecie i podobne ujecie bylo wlasnie z tymi stalowymi masztami :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipper Napisano 19 Marzec 2005 Share Napisano 19 Marzec 2005 na tych masztach wisi duza reklama PKP dla przejezdzajacych po moscie :P praca swietna ... nie moge doczekac sie texturek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domel31 Napisano 19 Marzec 2005 Share Napisano 19 Marzec 2005 Aha stary wisisz mi kase na nowa proteze szczekowa bo teraznijsza wlasnie spadla mi na ziemie z wielkim hukiem. Super model. Super Scenka. Super Pomysl. No ale co bede tyle slodzil jedno co mi nie pasuje to tunel :] Pozdrawiam - czekam na teksturki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tores Napisano 19 Marzec 2005 Share Napisano 19 Marzec 2005 Rzeczywiście ten tunel nie bardzo pasuje tam bo w sumie nie wiadomo od czego on jest. Kończy się z boku jakby to był budynek. Może zrób drogę nad tym tunelem. Podkłady pod szynami wogóle nie wystają na zewnątrz a powinny. No i oczywiście jeszcze śruby mocujące szyny. Widzę że nie chce ci się już poprawiać kół. Szkoda, bo jak dokończysz scenkę to już tego nie zrobisz a model byłby jeszcze fajniejszy. Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeg Napisano 19 Marzec 2005 Share Napisano 19 Marzec 2005 model ładny, ale kola do poprawy- nie ta gubosc ,drugi ring jest napewno mniejszy,kadr za ciasny wszystko scisniete ,dodaj przestrzen,tunel nie proporcjonalny za mały.przednie kolo bez osi -rzuca sie w oczy.popraw to bo szkoda takiej fajnej sceny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shi Napisano 19 Marzec 2005 Share Napisano 19 Marzec 2005 No tak jak mowia – sruby, szyny itd., ja dodam jeszcze tylko o kamieniach które wygladają jak z nad rzeki. No ale to wszystko jest detal który można pominąć, natomiast moim zdaniem nie można pominąć tego tunelu bo wygląda porostu zle. Po pierwsze ja bym go nie ucinał z gory tyko zosatwil ze niby pod jakąś wielka góra (do okola zielen)przejechał właśnie, nie wiem czemu się uparłeś żeby obciąć przynajmniej kawałek samej lokomotywy- mógłbyś pokazac kawalek otoczenia dym biały puścić wychodzący z tunelu, i miało by to klimat wtedy jak należy. W tej chwili to niby jest fajnie ale klimat to jak dla mnie to jakieś ponurego polskiego przedmieścia . chyba przez te kamienie nad wlotem do tunelu które wyglądają jakby je ten sam gosciu robił co u mnie w kiblu flizy. Gernelanie to spox Pozdrawiam shi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jens Napisano 20 Marzec 2005 Share Napisano 20 Marzec 2005 dlugosc iglicy w zwrotnicy wynosi ok 25-30m a ty masz moze z 5m... popraw bo to razi serio :) no i po co ci slupy elektryfikacji skoro nie ma drutow :> aha! brakuje tendera.. no bo co to za parowoz bez tendera? poza tym dziwny mechanizm napedu zrobiles... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz2244 Napisano 21 Marzec 2005 Autor Share Napisano 21 Marzec 2005 Tak jak pisalem na wstepie model robilem z roznych zdjec i nie jest to kopia jakiegos modelu!!! Nie jestem kolejarzem i nie znam sie na tym iwec prosze mnie zrozumiec ;). Jakie mozna zastosowac oswietlenie do sceny?? i jak to cos oteksturowac bo nie mam zielonego pojecia. Bardzo prosze Was o jakies tutki jak zrobic teksture w photoshopie bo dopiero sie ucze tego ale nienajlepiej mi to wychodzi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz2244 Napisano 10 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 10 Kwiecień 2005 Witajcie Walcze z teksturami. Jak Wam sie narazie widzi??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz2244 Napisano 11 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 11 Kwiecień 2005 I kolejny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 11 Kwiecień 2005 Share Napisano 11 Kwiecień 2005 strasznie szaro, nie moge nic więcej powiedzieć ponieważ wywietla mi się tylko zalącznik z serwera max3d.pl, z resztą coś się musialo pospuć ;-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz2244 Napisano 11 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 11 Kwiecień 2005 nie wiem czy terz cos widac. bardzo prosze Was o ocenianie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piterus_123 Napisano 11 Kwiecień 2005 Share Napisano 11 Kwiecień 2005 moze sie nieznam ale jest fajna, wyglada jak Fallautowa (brudna pordzewiala itp.) gdyby to byl elektrowoz z lat 70 to bym napewno powiedzial ze z fallauta ja wyciagnoles. :-) Super oby tak dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz2244 Napisano 11 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 11 Kwiecień 2005 Dzieki Piterus_123 :) Mam problem ze zrobieniem tekstury kol tzn nie wiem jak zrobic metal taki pordzewialy. jakos nie mam koncepcji :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 12 Kwiecień 2005 Share Napisano 12 Kwiecień 2005 tyle co widze to moge smialo powiedziec ze jest super ale i tak radze dac jasniejszy render. pozro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz2244 Napisano 13 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 13 Kwiecień 2005 kolejny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 13 Kwiecień 2005 Share Napisano 13 Kwiecień 2005 Wygląda poprostu zaje... fajnie ;) Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baldack Napisano 13 Kwiecień 2005 Share Napisano 13 Kwiecień 2005 bardzo fajna ta ciuchcia...nie ma co dobrze zrobiony szczegoolowy model/ textura na kolach mogla by byc lepsza, bo teraz to mi ona przypomina maskowanie "Pustynna Burza"(znaczy sie rodzaj moro) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz2244 Napisano 13 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 13 Kwiecień 2005 Troszke sie bawie tylko nie wiem czy ta zabawa do czegos doprowadzi... Dym bedzie w 3d (teraz tak tylko domalowalem byle jak) Beda w tle bloki (jakies osiedle mi sie widzi). NIe wiem czy nie dac obrazka w odcieniach szarosci?!? Co o tym sadzicie?, co dodac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 13 Kwiecień 2005 Share Napisano 13 Kwiecień 2005 Ciufcia COOL!! :) Mysle ze obrecze kol sa za jasne... Sprobuj dac kolorek zblizony czerni-ogladalem fotki w necie i ciuchcie maja prawie czarne+polysk... Tak jakbys malowal cos lakierem "czarnym młotkowym" (taki typ lakierow).Mysle ze efekt moze byc zadowalajacy :) Pozdrawiam i chyle czola Twojej inwencji tworczej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinki Napisano 13 Kwiecień 2005 Share Napisano 13 Kwiecień 2005 rozumie ze to scena w fazie probnej.. proponuje zmiane swiatla.. nie zgadza sie swiatlo sceny ze swiatlem tla.. ale jezeli chodzi o sam model to jest to kawal metalu :D.. wydaje sie bardzo masywna. :) oby tak dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz2244 Napisano 13 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 13 Kwiecień 2005 Na dzis to tyle... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 14 Kwiecień 2005 Share Napisano 14 Kwiecień 2005 cos ci sie serwer popsul :> jak nie wpisze hasla to nie zobacze obrazkow :> a moze to tylko moja siec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz2244 Napisano 14 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 14 Kwiecień 2005 Kome nie wiem co sie stalo!!! mam nadzieje ze teraz bedzie juz dobrze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bojar Napisano 14 Kwiecień 2005 Share Napisano 14 Kwiecień 2005 Wszystko nice tylko dodałbym więcej trawki takiej gęstej a reszta jest git :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipper Napisano 14 Kwiecień 2005 Share Napisano 14 Kwiecień 2005 nie widzialem tego najnowszego renderka i juz chcialem napisac ze nie wiem czemu ale jakos nie czuc masy tej lokomotywy ... :) ale na tym najnowszym jest to juz zdecydowanie lepiej ... domniemam ze do finalu jeszcze ciut ciut sie gdzieniegdzie zmieni ... ale i tak jest bardzo fajnie. Kolka faktycznie wydaja sie byc chyba za jasne ... a moze czerwone ? tez widzialem takie w starych ciufach:) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość styczny Napisano 14 Kwiecień 2005 Share Napisano 14 Kwiecień 2005 kolorki ciufci są dobre dla stojącej lokomotywy ona widać jedzie i to niewolno powinneś troche to podkreślić [np. koła powinny być troche wyjechane nie pokryte jednolitą rdzą] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lopss Napisano 14 Kwiecień 2005 Share Napisano 14 Kwiecień 2005 nie ma szyb w reflektorach i kola sa jakies takie z betonu odlane, za czyste chyba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi