Badyl Napisano 19 Marzec 2005 Share Napisano 19 Marzec 2005 ktoś (Wtorek :P) zauważył, że na forum jest posucha na pojazdy wodne i to mnie zachęciło do podłubania nad stateczkiem := wzoruję się na wycinance firmy shipyard, która swój model nazwwała Jacht holenderski XIII w. oto co dziś udało mi się zdziałac: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MohSETH Napisano 19 Marzec 2005 Share Napisano 19 Marzec 2005 Bardzo ladnie sie zapowiada... moze po tym wezmiesz sie za Santa Marie?:) tu nie ma meshsmootha, prawda?:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 19 Marzec 2005 Share Napisano 19 Marzec 2005 Model bez zarzutu, ale efekt koncowy bedzie w duzej mierze zalezal od textur i swiatla. Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZAMPEK Napisano 19 Marzec 2005 Share Napisano 19 Marzec 2005 Modelik cód-miód. Rzeczywiście, fajen teksturki, oświatlenie i będzie pracaka na 5 z "+":D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 19 Marzec 2005 Share Napisano 19 Marzec 2005 jak mowi blood to bedzie zalezec od tex ale modelik i tak bardzo przyjemny choc troche kanciasty:):) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 19 Marzec 2005 Share Napisano 19 Marzec 2005 No bardzo ladnie :). Pracuj pracuj :). Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ferdkowaty Napisano 19 Marzec 2005 Share Napisano 19 Marzec 2005 No takim stateczkiem to bym sobie popływał po Bałtyku, ale trzeba go jeszcze pomalować ładnie:) Pracuj pracuj a bedzie fajnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 19 Marzec 2005 Share Napisano 19 Marzec 2005 vod... tzn. lodka maker is back! :) ladniusio sie zapowiada... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 19 Marzec 2005 Share Napisano 19 Marzec 2005 najs najs , łeting for rest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 20 Marzec 2005 Autor Share Napisano 20 Marzec 2005 dzieki. zdaje sobie sprawe ze tekstura duzo zmieni - na korzys badz nie, dlatego staram sie robic w miare dobra siatke, zeby wkoncu dac rade cos ladnie oteksturowac. cos tam pozaokraglalem przy okazji i kolejne detale pokladowe: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 20 Marzec 2005 Share Napisano 20 Marzec 2005 bardzo ladnie ci to wychodzi:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 20 Marzec 2005 Autor Share Napisano 20 Marzec 2005 18790 face: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slayer2004 Napisano 20 Marzec 2005 Share Napisano 20 Marzec 2005 Bardzo mi się podoba. Szczególnie te rzeźbienia na rufie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ferdkowaty Napisano 20 Marzec 2005 Share Napisano 20 Marzec 2005 Zgadzam sie ze Slayerem bardzo ładny wzorek zrobiłeś. Kiedy będą takstury? Bo juz sie doczekać nie moge:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domel31 Napisano 21 Marzec 2005 Share Napisano 21 Marzec 2005 wow prosze o siateczke. Super rzezby !! P Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WToreK Napisano 21 Marzec 2005 Share Napisano 21 Marzec 2005 Uuuu, no prosze, chwile mnie nie bylo i juz postepy takie duze :)) Bomba, szczegolnie, jak juz wspomnieli ludzie te rzezby. Teraz dopiero sobie Ciebie przypomnialem, tzn twoje pracki inne wiec juz jestem o dalszy ciag spokojny ;) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 21 Marzec 2005 Autor Share Napisano 21 Marzec 2005 siatke mozna zobaczyc w postach wyzej w zrzutach z 3ds, a tutaj pierwsze przymiarki kolorystyczne. na tych pseudorzezbach :) są tekstury. pokladzik taki poglądowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarCon Napisano 21 Marzec 2005 Share Napisano 21 Marzec 2005 UUUUUU ładniusie :),podoba mi się !!!! Rzeczywiście brak było prac o tej tematyce. ps:zastanawiałeś się może aby go nie malować tylko oteksturować drewienkiem? Dla mnie malowanie drewnianego jachtu to profanacja ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczupal Napisano 21 Marzec 2005 Share Napisano 21 Marzec 2005 masakra jak ja widze jaki Ty masz ten talent do tych lodek :) ... super podoba mi sie... ale zeby te comenty cie nie rozwalily i zebys nie zaczol wszystkiego psuc :P... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 21 Marzec 2005 Share Napisano 21 Marzec 2005 Nuuuu pikne Badyl ^^. Pikne, pikne panocku :). Pzdr ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 21 Marzec 2005 Autor Share Napisano 21 Marzec 2005 ps:zastanawiałeś się może aby go nie malować tylko oteksturować drewienkiem? Dla mnie malowanie drewnianego jachtu to profanacja ;) witam w sumie to takie statki (czyt. statki wyższej klasy - takie statkowe mercedesy :P) były malowane w całości jakąs taka farba olejną przeciwmorskosłonowodną. ale: -czerwony zostanie -tam gdzie jest beż będzie drewno -spod kremowy -itd. :) poki co modelowania cd. ps: dzieki za pozytywy (nigdy dosyc hehe) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 21 Marzec 2005 Autor Share Napisano 21 Marzec 2005 na dzis to tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gacu666 Napisano 22 Marzec 2005 Share Napisano 22 Marzec 2005 Eeeeer, ładny jachcik. Nie wiem czy ta kańciastość to specjalnie czy nie, ale wygląda jak żywcem wyciągnięte z czwartej części Monkey Island lub Sid Meier's: Pirates! :]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 17 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2005 ha! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ultima Napisano 17 Kwiecień 2005 Share Napisano 17 Kwiecień 2005 Brawo, brawo, na prawde przepiekny moglbys poodrasowac torche kolor i realistycznosc tego drewna na statkach nie czesto spotyka sie jasne drewno ze wzgledu na ciagly styk z woda, troche ciemniejsze powinno byc jak dla mnie, ale caly model rzadzi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 17 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2005 tnx :] pokład jest jasny, poniewaz robiony byl robiony z jasnych gatunkow drewna i codziennie cegielkowany. a kadlub ponizej linii wodnej ma taki kolor gdyz pokryty byl mieszanina zywic, smoly i czego tam jeszcze, w wyniku czego powstawala maź o beżowym kolorze.. wogle zastanawiam sie czy nie zrobic tego w konwencji modelu na kominku :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ultima Napisano 17 Kwiecień 2005 Share Napisano 17 Kwiecień 2005 Nawet o tym nei mysl, taki model musi byc zrobiony jako calkowicie realistyczny a nie kominkowy pierdolnik :) wypastoj jescze troche podloge i bedzie ok :) za malo zwiru jest na dolnej czesci kadluba a za duzo mulu :) :P LOL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 18 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 18 Kwiecień 2005 z bibedem dla skali: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baton Napisano 18 Kwiecień 2005 Share Napisano 18 Kwiecień 2005 Drakul bardzo mi sie podoba twoj schludny modeling, jestem pod wrazeniem :) Ja sie dolaczam do oh'ow i ah'ow :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 20 Kwiecień 2005 Share Napisano 20 Kwiecień 2005 Ubrudz go Mosci Panie, ubrudz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 20 Kwiecień 2005 Share Napisano 20 Kwiecień 2005 super ! moze w przyszlosci jakas scenka( wyspa, palmy itp.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ultima Napisano 20 Kwiecień 2005 Share Napisano 20 Kwiecień 2005 Super model idealny, ale nadal oscyluje ( ale ********* slowko, co /?? :) ) za tym zebys zmeinil poklad na ciemniejsze drewno, tlumaczylem dlaczego , pozdro i AAAAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHHHHHHHH i OOOOOOOOHHHHHHHHH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eyescream Napisano 20 Kwiecień 2005 Share Napisano 20 Kwiecień 2005 model spoko teraz dopracować teksturki,jakiś bump zabrudzenia i będzie git Ps.nauczcie się korzystać prawidłowo ze słów oscylowanie jest to ruch wahadło w przen. jest to skłaniać się raz ku jednej rzeczy raz ku drugiej np. oscyluje między czymś a czymś. To tak gwoli ścisłości :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 21 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 21 Kwiecień 2005 cos tu jeszcze wymysle i biore sie za osprzet pokladowy i takielunek itd.. wybacz ultima8, poklad zostanie jasny, taki jest w rzeczywistosci. a jesli nadal mam go zmienic, to po prostu uznaj ze taki jest moj kaprys :) pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 24 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 24 Kwiecień 2005 troche nowego jachtowania: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 25 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 25 Kwiecień 2005 powoli zaczynam kijki i sznurki, a poterm moze jeszcze szmatki ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 25 Kwiecień 2005 Share Napisano 25 Kwiecień 2005 Model śliczny- bez dwu zdań. Z cyklu "duperele niekoniecznie ważne dla kogokolwiek" - IMHO pokład na pewno nie może być ciemniejszy- jeśli już to raczej jaśniejszy (no i bez sęków) jeśli już mówimy o realizmie. Materiały generalnie leżą i płaczą (pewnie póki co po prostu nie dotknięte) ale modelowany uroczo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 25 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 25 Kwiecień 2005 no nie wiem czy jestem w stanie wykrzesac z siebie cos lepszego w kwestii materiałów - tych które już są, gdyz nowo dodane elementy są jednolicie brązowe. miło, że Ci się podoba, zwłaszcza po tym, jak to własnie Tobie bruździłem kiedyś w wątku o dziejach pewnego walenia :) pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 25 Kwiecień 2005 Share Napisano 25 Kwiecień 2005 Model śliczny- bez dwu zdań. popieram Materiały generalnie leżą i płaczą tu się nie wypowiem sam dopiero co uczę się "prawdziwego materiałoznawstwa" :D modelowany uroczo. i wszystko w tym temacie :D jedna kwestia: czy rumpel nie jest za nisko? przy tej wysokości sternik kucałby albo siedział a wtedy miałby ograniczoną widocznośc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 25 Kwiecień 2005 Share Napisano 25 Kwiecień 2005 A co to za plaszczyzna taka duza po obu burtach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 25 Kwiecień 2005 Share Napisano 25 Kwiecień 2005 Miecze burtowe czy dryfowe- Badyl pewnie będzie pamiętał lepiej. Małe jednostki miewały je dość często. @ Badyl- stary, spokojnie- jeszcze taki "ahtysta" nie jestem żebym się obrażał jak ludzie piszą coś z czym się nie zgadzam. Model masz "uber cute" i nie ma dwóch zdań- trzeba by być ostatnią świnią żeby wydziwiać bo coś tam kiedyś tam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 26 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 26 Kwiecień 2005 jedna kwestia: czy rumpel nie jest za nisko? przy tej wysokości sternik kucałby albo siedział a wtedy miałby ograniczoną widocznośc. faktycznie rumpel jest nisko nad pokładem, ale to dlatego, że w zasadzie nie sterowano nim bezposrednio, a linami przymocowanymi do niego z lewej i prawej. linki natomiast wiązano dodwóch knag zaraz koło burty. (jak zrobie to będzie jasne) :) A co to za plaszczyzna taka duza po obu burtach? Miecze burtowe czy dryfowe. Małe jednostki miewały je dość często. po opuszczeniu do wody stabilizowały przechyły na lewo i prawo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 26 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 26 Kwiecień 2005 skomplikowany zespół sznurków i bloczków :P : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 27 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 27 Kwiecień 2005 troche nowych linek, kotwice nie skonczone, nie ma wogle glownej liny kotwicznej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MohSETH Napisano 27 Kwiecień 2005 Share Napisano 27 Kwiecień 2005 Piekny model... zawsze mnie ciagnelo do morza:) a te liny to chyba ladniej by wygladaly gdyby tak zwiniete w ten slimak nie byly:P wiem ze powinny one byc zlozone zeby sie nie poplataly ale nie wygladaj teraz zbyt sztucznie?:) POZDRAWIAM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 27 Kwiecień 2005 Share Napisano 27 Kwiecień 2005 ładnie, mi się bardzo podoba, tylko te materiały :-), ale ja tez zawsze mam z tym problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurt_hectic Napisano 28 Kwiecień 2005 Share Napisano 28 Kwiecień 2005 heyyyyyyyyyy > statek i od razu na mysl mi przychodzi > turbosquid!!!!!! > stary posluchaj rady! widzialem kiedys na http://www.turbosquid.com taki sobie modelik statku , zerknalem wyzej > cena 800$ ((((((800*3*11=26400zl!!!))))))(usmiechnolem sie > popatrzylem w ok > 11 osob go kupilo !~!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! stary! . taka kasa !!! , wiec moja rada to : wystawiaj modele na ts.com! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 28 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 28 Kwiecień 2005 słoneczka owszem troche badziwne... :] a materiały postanowiłem zrobic na końcu od nowa, albo zostawic model bez/ %kurt_hectic => bardzo to ciekawe co napisałes. przejrzałem sobie ofertę modeli i nie wiem, pomyślę... pozdrwiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiold Napisano 28 Kwiecień 2005 Share Napisano 28 Kwiecień 2005 Badyl nie myśl...znaczy się myśl ale o kasieeee kurcze facet dopracuj detale na maxa i patrz jak się zera mnożą. Naprawde ja bym się nie zastanawiał... jeszcze to rozreklamuj czy coś i uśmiechaj szeżej wraz ze wzrostem kasy w kieszeni...a nawt jak sprzedasz tylko jeden to zawsze jakaś dopłata (800$ fiu fiu), no i bedziesz mógł powiedzieć, że modelujesz "zawodowo" :P. Aha i nie będe nic mówił co do modelu bo jest świetny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 28 Kwiecień 2005 Share Napisano 28 Kwiecień 2005 WOW model wypas :D Gratuluję cierpliwości i czekam na dalsze update'y ;) Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi