Pionier Napisano 8 Maj 2003 Napisano 8 Maj 2003 Witam Czołg sobie robie (niemiecki Leopard 2A5) Obecny etap prac :) Ta lufa to bardzo wstępna wersja :D
Lucas Napisano 8 Maj 2003 Napisano 8 Maj 2003 Calkiem fajny model:), a te takie pozabkowane oslony z przodu maja tak byc? Bo jakos dziwnie to wyglada.
Marcin_ps Napisano 8 Maj 2003 Napisano 8 Maj 2003 Nom model 1 klasa ciekawe ile to ma fejsow ?? chyba jak skoncze moje autko to zaczne cos robic wojskowego :) tak mnie natchnoles [spox] pozdro :)
Pablo Napisano 8 Maj 2003 Napisano 8 Maj 2003 fajne te poczatki czolgu:)))...jaka metoda go robisz? i ile czasu??? ppozdr
Pionier Napisano 8 Maj 2003 Autor Napisano 8 Maj 2003 Witam Dzięki :) :) Lucas te osłony mają takie być (ja zrobiłem takie jakie miałem na rysunku technicznym, ale można też spotkać inne osłony - proste bez zabkow). Nie wiem ile to ma fejcow, pewno duzo :D a jeszcze lufe i wieze musze zrobic :) Robie metoda Poly z boxa Pozdro [piwo]
sikham Napisano 8 Maj 2003 Napisano 8 Maj 2003 oooooooo nareszcie ktoś bliżej mnie z mojej mieściny do Słupska tylko 54km :) fajny modelik przy renderingu podana jest ilość face\'ów ;) [piwo]
kulexy Napisano 8 Maj 2003 Napisano 8 Maj 2003 spoko ale musisz troche bardziej szczegolowa ta lufe zrobic... ALE ok... Pozdr.[piwo]
Pionier Napisano 8 Maj 2003 Autor Napisano 8 Maj 2003 sikham a dokładniej skad jestes :) ? kulexy wiem wiem poki co to wstepna wersje przedstawilem, zrobilem lufe od nowa niedlugo zamieszcze jej widok (jak juz bede mial w polowie zrobiona wieze :D ) Pozdro [piwo]
STANEK Napisano 8 Maj 2003 Napisano 8 Maj 2003 super ,super - troszkę więcej szczegółów mam nadzieję że będzie -ale jest git. Pozdrawiam.[heej]
sikham Napisano 10 Maj 2003 Napisano 10 Maj 2003 Miastko Mówi ci to coś ze słupska 14 km w kierunku gór :) [piwo]
Pionier Napisano 12 Maj 2003 Autor Napisano 12 Maj 2003 Witam Dzieki za komentarze. :) :) Mam taki maly problem, koncze juz korpus czolgu i chcialbym zaczac modelowac wieze i lufe ....tylko ze na rys. technicznym z ktorego korzystam jest inna wieza niz na rys. na ktorych sie opieram modelujac czolg :( zalaczam rys na ktorym to widac. A moze ma ktos rys. techniczny z ta druga wieza :) ?? sikham wiem gdzie Miastko jest (do Słupska jakies 14 km w strone morza :D :D ) Pozdro [piwo]
sikham Napisano 13 Maj 2003 Napisano 13 Maj 2003 kurde nie wiem czemy napisałem 14 km miałeo byś 54 km:| ale my wtajemniczeni wiemy o co chodzi ;) [piwo]
Pionier Napisano 13 Maj 2003 Autor Napisano 13 Maj 2003 PABLO RESPECT :D O TO MI CHODZILO !! WIELKIE THX !! :) [piwo] Sikham luuz :) jak skoncze ten czolg to podjade nim te 54 km pod twoj dom :D :D Zabieram sie do pracy nad wieza (Pablo !! :) ) Pozdro [piwo]
Pablo Napisano 13 Maj 2003 Napisano 13 Maj 2003 Pionier :))) od tego wkoncu jest forum :)))) pozdr[piwo]
Pionier Napisano 16 Maj 2003 Autor Napisano 16 Maj 2003 Witam :) weeken sie zaczol wiem mam troszke czasu. Z ta wieza to mam pare wiekszych problemow. Dzis mialem troche wolnego czasu i to sobie wyskrobalem :D sikham przybede w pokoju :D Pozdro [piwo]
kulexy Napisano 16 Maj 2003 Napisano 16 Maj 2003 troche widac bugi na zgieciach ... ale spx pozdr - KulexY![piwo]
Pionier Napisano 16 Maj 2003 Autor Napisano 16 Maj 2003 wiem wiem to wersja wstepna, nawet jeszcze nie polaczylem tych 2 czesci wiezy :D :D ... a tu taki maly widoczek jeszcze
kulexy Napisano 16 Maj 2003 Napisano 16 Maj 2003 [boje się] teraz wyglada niezle, moze za duze te otwory mi sie wydaja, ale jak na blueprint\'cie jest tak to spx pozdr - KulexY[piwo]
Pionier Napisano 18 Maj 2003 Autor Napisano 18 Maj 2003 Witam Ma moze ktos jakis link do strony gdzie sa mapy HDRI jakiejs pustyni lub cos podobnego ?? Pozdro [piwo]
Pionier Napisano 23 Maj 2003 Autor Napisano 23 Maj 2003 \"Prawie\" :D koniec modelu wiezy, przynajmniej jezeli chodzi o proporcje :). Trzeba jeszcze dodac szczegoly ale to pozniej..... Pozdro [piwo]
Krzysztof Kucharz Napisano 24 Maj 2003 Napisano 24 Maj 2003 Dobrze, że nie robią już czołgow z tzw. Zimmeritem (mieszanka którą pokrywano pancerz).. Byłoby wtedy modelowania.....
Krzysztof Kucharz Napisano 24 Maj 2003 Napisano 24 Maj 2003 Przepraszam - dosyłam Zimmerit. Pozdrowienia.
Pionier Napisano 24 Maj 2003 Autor Napisano 24 Maj 2003 :) ale jak model podoba sie narazie ? :D Cos zmienic, poprawic..
sikham Napisano 24 Maj 2003 Napisano 24 Maj 2003 modelik bardzo ładny nie widzę bugów może jestem już ślepy [hmmm] czekam na otexturowaną wersję ps. z moim schronem niema szans :]
Pionier Napisano 30 Maj 2003 Autor Napisano 30 Maj 2003 update http://www.forum3d.kom-net.pl/f3dbb/post_pics/16421_1.jpg
honzik Napisano 31 Maj 2003 Napisano 31 Maj 2003 noooo i następny czołg [rotfl2] baaardzo fajny model, chyba się troszkę nasiedziałeś przy nim, - - - - - bardzo fajna pracka - - - - pozdrowionka
SiD Napisano 31 Maj 2003 Napisano 31 Maj 2003 No czołg mi sie podoba , fajnie zrobione szczegóły , :D zachwycająca wyobraznia i ceirpiliwosc , Powiem wam szczerze ze do maxa trzeba miec na zapas wykupioną cierpliwosc hehe
Pionier Napisano 31 Maj 2003 Autor Napisano 31 Maj 2003 Fajnie ze sie podoba :) do konca zostalo mi juz nie wiele szczegolow :D wiec za jakis czas kolejny update Pozdro [piwo] p.s z ta cierpliwoscia to sie zgadzam :D
Falcrum Napisano 6 Czerwiec 2003 Napisano 6 Czerwiec 2003 Dobra robota...oby tak dalej. Czy będziesz robił jakąś scenogragfię ??
Falcrum Napisano 6 Czerwiec 2003 Napisano 6 Czerwiec 2003 Siemanko Modelik spox pod każdym względem. Chciałbym, aby mój czołg wyglądał równie dobrze, więc pytam specjalistę: powiedz mi jak zrobiłeś gąsienice ?? pozdro
Pionier Napisano 7 Czerwiec 2003 Autor Napisano 7 Czerwiec 2003 Falcrum no co Ty ja specjalista :) :P Taki maly update
Marcin_ps Napisano 10 Czerwiec 2003 Napisano 10 Czerwiec 2003 powoli chyba zaczniesz go texturowac ?? chyba ze cos jeszcze chcesz dodac.. hmmm a mi sie on widzi w warsztacie z wierzyczka na podnosniku ze cos naprawiaja albo cos
Pionier Napisano 10 Czerwiec 2003 Autor Napisano 10 Czerwiec 2003 Originally posted by Marcin_ps powoli chyba zaczniesz go texturowac ?? chyba ze cos jeszcze chcesz dodac.. hmmm a mi sie on widzi w warsztacie z wierzyczka na podnosniku ze cos naprawiaja albo cos Dodam jeszcze \"pare\" szczegolow :D Hmmm chcialem go umiescic w klimacie pustynnym (Irak :D ) tylko problem w tym ze nie mam za duzo zdjec czolgow w iraku :( i nie mam za bardzo na czym sie wzorowac :(
Falcrum Napisano 10 Czerwiec 2003 Napisano 10 Czerwiec 2003 Hehe...zdjęcia Leoparda 2 na pustyni (tym bardziej w Iraku) będzie ci bardzo trudno znaleźć, bo nie wiem czy wiesz, Niemcy nie uczestniczyli w wojnie z Irakiem i Leopardów tam po prostu nie było :) .Jak ci zależy na pustynnym klimacie to spróbuj się wzorować na zdjęciach np. Abramsów M1A2, czy Challengerów 2... Zobacz tę genialną pracę Kryssa... Pozdro
Pionier Napisano 11 Czerwiec 2003 Autor Napisano 11 Czerwiec 2003 ...tak mi sie wydaje, sami ocencie Falcrum hehe :D :D wiem ze leopardy nie byly w iraq :D. Nic nie stoi na przeszkodzie zeby go umiescic w iraq :D. Ale...postanowilem zmienic scenerie na nico bardziej zimowa. Co do textur to chyba pomaluje go tak jak tutaj --> http://www.tamiyausa.com/events/tamiyacon/images/2001results/mc1.jpg :) 1 2 3
Falcrum Napisano 12 Czerwiec 2003 Napisano 12 Czerwiec 2003 No, jakbys go oteksturował w takie zimowe klimaty to by świetnie wyglądał !! Czekam na te teksturki ! Do tych teksturek dasz jeszcze jakąś ciekawą scenerię i praca będzie genialna. Pozdro...
Pionier Napisano 12 Czerwiec 2003 Autor Napisano 12 Czerwiec 2003 Falcrum dzieki :), bede sie staral :)... Tu taki maly (doslownie maly), jutro bedzie wiekszy :D ) test z oswietleniem HDRI
Dr. eA Napisano 12 Czerwiec 2003 Napisano 12 Czerwiec 2003 Juz widze ze to bedzie praca godna podziwu. Polak potrafi:)
Rekomendowane odpowiedzi