Napisano 8 Maj 200321 l Witam Czołg sobie robie (niemiecki Leopard 2A5) Obecny etap prac :) Ta lufa to bardzo wstępna wersja :D
Napisano 8 Maj 200321 l Calkiem fajny model:), a te takie pozabkowane oslony z przodu maja tak byc? Bo jakos dziwnie to wyglada.
Napisano 8 Maj 200321 l Nom model 1 klasa ciekawe ile to ma fejsow ?? chyba jak skoncze moje autko to zaczne cos robic wojskowego :) tak mnie natchnoles [spox] pozdro :)
Napisano 8 Maj 200321 l Autor Witam Dzięki :) :) Lucas te osłony mają takie być (ja zrobiłem takie jakie miałem na rysunku technicznym, ale można też spotkać inne osłony - proste bez zabkow). Nie wiem ile to ma fejcow, pewno duzo :D a jeszcze lufe i wieze musze zrobic :) Robie metoda Poly z boxa Pozdro [piwo]
Napisano 8 Maj 200321 l oooooooo nareszcie ktoś bliżej mnie z mojej mieściny do Słupska tylko 54km :) fajny modelik przy renderingu podana jest ilość face\'ów ;) [piwo]
Napisano 8 Maj 200321 l spoko ale musisz troche bardziej szczegolowa ta lufe zrobic... ALE ok... Pozdr.[piwo]
Napisano 8 Maj 200321 l Autor sikham a dokładniej skad jestes :) ? kulexy wiem wiem poki co to wstepna wersje przedstawilem, zrobilem lufe od nowa niedlugo zamieszcze jej widok (jak juz bede mial w polowie zrobiona wieze :D ) Pozdro [piwo]
Napisano 8 Maj 200321 l super ,super - troszkę więcej szczegółów mam nadzieję że będzie -ale jest git. Pozdrawiam.[heej]
Napisano 12 Maj 200321 l Autor Witam Dzieki za komentarze. :) :) Mam taki maly problem, koncze juz korpus czolgu i chcialbym zaczac modelowac wieze i lufe ....tylko ze na rys. technicznym z ktorego korzystam jest inna wieza niz na rys. na ktorych sie opieram modelujac czolg :( zalaczam rys na ktorym to widac. A moze ma ktos rys. techniczny z ta druga wieza :) ?? sikham wiem gdzie Miastko jest (do Słupska jakies 14 km w strone morza :D :D ) Pozdro [piwo]
Napisano 13 Maj 200321 l kurde nie wiem czemy napisałem 14 km miałeo byś 54 km:| ale my wtajemniczeni wiemy o co chodzi ;) [piwo]
Napisano 13 Maj 200321 l Autor PABLO RESPECT :D O TO MI CHODZILO !! WIELKIE THX !! :) [piwo] Sikham luuz :) jak skoncze ten czolg to podjade nim te 54 km pod twoj dom :D :D Zabieram sie do pracy nad wieza (Pablo !! :) ) Pozdro [piwo]
Napisano 16 Maj 200321 l Autor Witam :) weeken sie zaczol wiem mam troszke czasu. Z ta wieza to mam pare wiekszych problemow. Dzis mialem troche wolnego czasu i to sobie wyskrobalem :D sikham przybede w pokoju :D Pozdro [piwo]
Napisano 16 Maj 200321 l Autor wiem wiem to wersja wstepna, nawet jeszcze nie polaczylem tych 2 czesci wiezy :D :D ... a tu taki maly widoczek jeszcze
Napisano 16 Maj 200321 l [boje się] teraz wyglada niezle, moze za duze te otwory mi sie wydaja, ale jak na blueprint\'cie jest tak to spx pozdr - KulexY[piwo]
Napisano 18 Maj 200321 l Autor Witam Ma moze ktos jakis link do strony gdzie sa mapy HDRI jakiejs pustyni lub cos podobnego ?? Pozdro [piwo]
Napisano 23 Maj 200321 l Autor \"Prawie\" :D koniec modelu wiezy, przynajmniej jezeli chodzi o proporcje :). Trzeba jeszcze dodac szczegoly ale to pozniej..... Pozdro [piwo]
Napisano 24 Maj 200321 l Dobrze, że nie robią już czołgow z tzw. Zimmeritem (mieszanka którą pokrywano pancerz).. Byłoby wtedy modelowania.....
Napisano 24 Maj 200321 l modelik bardzo ładny nie widzę bugów może jestem już ślepy [hmmm] czekam na otexturowaną wersję ps. z moim schronem niema szans :]
Napisano 31 Maj 200321 l noooo i następny czołg [rotfl2] baaardzo fajny model, chyba się troszkę nasiedziałeś przy nim, - - - - - bardzo fajna pracka - - - - pozdrowionka
Napisano 31 Maj 200321 l No czołg mi sie podoba , fajnie zrobione szczegóły , :D zachwycająca wyobraznia i ceirpiliwosc , Powiem wam szczerze ze do maxa trzeba miec na zapas wykupioną cierpliwosc hehe
Napisano 31 Maj 200321 l Autor Fajnie ze sie podoba :) do konca zostalo mi juz nie wiele szczegolow :D wiec za jakis czas kolejny update Pozdro [piwo] p.s z ta cierpliwoscia to sie zgadzam :D
Napisano 6 Czerwiec 200321 l Siemanko Modelik spox pod każdym względem. Chciałbym, aby mój czołg wyglądał równie dobrze, więc pytam specjalistę: powiedz mi jak zrobiłeś gąsienice ?? pozdro
Napisano 10 Czerwiec 200321 l powoli chyba zaczniesz go texturowac ?? chyba ze cos jeszcze chcesz dodac.. hmmm a mi sie on widzi w warsztacie z wierzyczka na podnosniku ze cos naprawiaja albo cos
Napisano 10 Czerwiec 200321 l Autor Originally posted by Marcin_ps powoli chyba zaczniesz go texturowac ?? chyba ze cos jeszcze chcesz dodac.. hmmm a mi sie on widzi w warsztacie z wierzyczka na podnosniku ze cos naprawiaja albo cos Dodam jeszcze \"pare\" szczegolow :D Hmmm chcialem go umiescic w klimacie pustynnym (Irak :D ) tylko problem w tym ze nie mam za duzo zdjec czolgow w iraku :( i nie mam za bardzo na czym sie wzorowac :(
Napisano 10 Czerwiec 200321 l Hehe...zdjęcia Leoparda 2 na pustyni (tym bardziej w Iraku) będzie ci bardzo trudno znaleźć, bo nie wiem czy wiesz, Niemcy nie uczestniczyli w wojnie z Irakiem i Leopardów tam po prostu nie było :) .Jak ci zależy na pustynnym klimacie to spróbuj się wzorować na zdjęciach np. Abramsów M1A2, czy Challengerów 2... Zobacz tę genialną pracę Kryssa... Pozdro
Napisano 11 Czerwiec 200321 l Autor ...tak mi sie wydaje, sami ocencie Falcrum hehe :D :D wiem ze leopardy nie byly w iraq :D. Nic nie stoi na przeszkodzie zeby go umiescic w iraq :D. Ale...postanowilem zmienic scenerie na nico bardziej zimowa. Co do textur to chyba pomaluje go tak jak tutaj --> http://www.tamiyausa.com/events/tamiyacon/images/2001results/mc1.jpg :) 1 2 3
Napisano 12 Czerwiec 200321 l No, jakbys go oteksturował w takie zimowe klimaty to by świetnie wyglądał !! Czekam na te teksturki ! Do tych teksturek dasz jeszcze jakąś ciekawą scenerię i praca będzie genialna. Pozdro...
Napisano 12 Czerwiec 200321 l Autor Falcrum dzieki :), bede sie staral :)... Tu taki maly (doslownie maly), jutro bedzie wiekszy :D ) test z oswietleniem HDRI