Napisano 8 Kwiecień 200520 l Witam Wszystkich!!! Rozpocząłem ostatnio prace nad Mitsubishi Lancer'em Evo 6. Myśle, że wkońcu dokończe model, który pokazuje na forum... Bo jak dotąd żadnego nie doprowadziłem do finału... :( :/ Dlatego apeluje... Musicie mnie zmusić do tego żeby model został dokończony!!! Nieważne jak, ale musicie!!! ;> Dzisiaj mały update... Wlot na masce - wg mnie najbardziej pracochłonna część... No może oprócz przedniego zderzaka, który będzie w "starej" wersji i też da sie we znaki :/ Ale co to dla mnie... ;>>> Co do siatki to nie mówcie proszę, że jest za gęsta czy uboga bo to w sumie "moja piaskownica i moje zabawki" ;) Proszę tylko o podpowiedzi jakby co! :)
Napisano 8 Kwiecień 200520 l A jak niedokończysz to co myślisz że długo cie znajde!!! I wiesz co będzie, będzie tak że słoń w himalajch będzie miał lepiej od ciebie!!!
Napisano 8 Kwiecień 200520 l qrde cfaniak jestes masz talent do łączenia chamferow w rogach i takich tam ;) "narazie" fajnie :)
Napisano 8 Kwiecień 200520 l Autor Hehe :) KOME my tutaj oboje jesteśmy "leszcze" ;) Staram się jak mogę!!! Ale dzisiaj już nie robie nic bo mi gały wypali moj "super młody" 7-letni monitor ;>
Napisano 8 Kwiecień 200520 l ..:: Wiktor ::.. napisał: Dlatego apeluje... Musicie mnie zmusić do tego żeby model został dokończony!!! Nieważne jak, ale musicie!!! ;> Hmmm... Zyjesz w wolnym kraju, nikt nie moze cie do niczego zmusic, wiec wez sie w garsc i troszke samozaparcia - dokonczysz ten model. Pzdr
Napisano 8 Kwiecień 200520 l Autor No sie w sumie zgadza... Wolny kraj... Ale nie o to mi chodziło :) Ale dzięki!!! Jutro następny update!!! najprawdopodobniej... ;)
Napisano 12 Kwiecień 200519 l Autor Witam!!! Dziaj malutki updacik :/ Casu nie mialem za duzo :( Ale postanowilem choc troszkę "wrzucic na ruszt" ;)
Napisano 12 Kwiecień 200519 l Gęsciutko, ale panujesz nad siatą - czyli jest dobrze ;) Czekam na wiecej.
Napisano 12 Kwiecień 200519 l Autor A panuje panuje :) Jakbym nie panował to bym sie w to nie bawil ;>
Napisano 14 Kwiecień 200519 l Autor Siemka!! I znowu malutki updacik :/ Ale zawsze coś :) Męczę się z tym malutkim wlocikiem na masce... Może szybko mi to nie "idzie" ale myślę, że podkręce już niebawem tempo :>
Napisano 17 Kwiecień 200519 l Autor Witam!! Qrcze... Nikt nie komentuje moich postępów... :( Wiem wiem! Za wolno modeluje ;) Ale dzisiaj super mały update - robie powolutku ten głupi wlocik z prawej strony maski. Nawet całkiem całkiem mi to wychodzi ;>
Napisano 17 Kwiecień 200519 l Z tym komentowaniem to jest tak jak z ludzmi w teatrze (mowie tu o zapalencach), ktorzy to ogladaja interesujace przedstawienie w kompletnej ciszy. pozdrawiam
Napisano 17 Kwiecień 200519 l no niezle, w trzy dni jeden rowek :> czekam na znacznie wiecej bo idzie fajnie
Napisano 17 Kwiecień 200519 l Autor He he! KOME, Ty sie nie smiej ;> Bo jak zrobie całą maskę to mnie jeszcze czeka zderzak i wtedy będzie ciekawie ;) ale jutro dokończe ten wlot - obiecuje! :>
Napisano 17 Kwiecień 200519 l ee tam, gadanie o wolnym progressie troche mnie nosi... to jak z czytaniem ksiazki, dziennie zrob tyle zeby ci to sprawilo przyjemnosc, nie robisz tego na wyscigi, a to co masz narazie jest na b. wysokim poziomie, chociaz nie ukrywam ze malo tego troche :), siateczka ladna... oby tak dalej...
Napisano 17 Kwiecień 200519 l jak widzę jakieś kaszanki ukończone w 5 dni to wtedy dopiero mnie nosi, bo tego się z reguły nie da oglądać, rób w takim tempie jak robisz, bo jak widać to daje niezłe efekty :) pozdrawiam
Napisano 17 Kwiecień 200519 l Autor Dzięki dzięki!! :) Ale i tak potrafię ostro podkręcić tempo i zrobie to :> No wiecie... szkoła... rajdy... z furą trzeba robić... "nie łatwo jest ciężko żyć" ;>
Napisano 19 Kwiecień 200519 l Autor Yo yo yo ;) Zrobiłem ten wlocik na masce :> Teraz już powinienem przyspieszyć :) P.S. Jak zrobić żeby w gl. menu WIP wyświetlało najnowszą fotkę w miniaturce obok tematu?? Bo ciągle wyświetla mi tą co dałem jako pierwsza :/
Napisano 19 Kwiecień 200519 l gładsze to to chyba być nie może, świetnie ci idzie :) a co do miniaturki... cały bajer polega na tym, że musisz ręcznie podmieniać załącznik w pierwszym poście, w końcu nigdy nie wiadomo co i kto by załączył w ostatnim :> pozdrawiam
Napisano 20 Kwiecień 200519 l super super czekam na wiecej zią naprawde nie wiem jak poly moze byc takie gladkie, chociaz prawda tez ze duzych krzywizn nie ma ale i tak przy takiej gestej siatce to tylko pogratulowac :D
Napisano 20 Kwiecień 200519 l Autor Loozack dzięki za informacje dotyczącą tej miniaturki :) Qrcze no powiem Wam, że sam się dziwie, że to w miarę fajnie mi wyszło... ;) Co prawda powolutku prace postępują, ale na większych przybliżeniach nie powinno być bugów. Co do krzywizn to z Lancerem nie mam problemów... Wystarczy, że podjade 2 miejscowości dalej i mogę sobie nawet Lancera dotnąć :D Wiadomo... Jest to moja pierwsza poważniejsza praca - w sensie samochód - i nie mam jeszcze wprawy jak Loozack czy KOME czy reszta chłopaków "ze szpicy" :> P.S. Jutro będzie chyba update :) Prawdopodobnie cała maska.
Napisano 20 Kwiecień 200519 l jaka wprawe kolego, ja burak jestem, takiej maski jak ty bym nie wywalił :> napewno nie bez bugow, wprawe to masz ty ;>
Napisano 20 Kwiecień 200519 l Autor Witam ponownie! Zrobiłem przednią maske :) Ale zaokrągleń na brzegach jeszcze robił nie będę... Najprawdopodobniej gdzieś jeszcze będzie trzeba coś poprawic, ale uważam, że póki co jest całkiem całkiem ;> W załączniku jest "kawałek" zdjęcia ukazujący przejście z przodu przy przetłoczeniu... Hmmm... Jest to o tyle problem... tzn. patrząc na fotki to różnie to wygląda - myślę, że zrobiłem coś zbliżonego do orygniału... Jak patrzyłem "na żywo" jak to wygląda to stwierdziłem, że projektanci też namotali trochę... ;)
Napisano 20 Kwiecień 200519 l wow. no to mamy maske :D calkiem ladna. jak wytrwasz z taka dokladnoscia do konca to bedzie niezly model :) powodzenia
Napisano 20 Kwiecień 200519 l Autor I znowu dzisiaj coś dorzucam :) Zrobiłem swiatła i zaczynam zderzak przedni :>
Napisano 20 Kwiecień 200519 l Autor Nielot007: Sam jesteś brzydki ;> :P A tak na poważnie to faktycznie za wolno... No ale co zrobić jak harmonogram zajęc mam napięty... :/ Poczekaj poczekaj!!! Jak walnę teksturki to wiesz... ;) RA: Dlaczego się chcesz ciąć?? :) Żyletki mam jakieś w domu to ci prześle ;>
Napisano 20 Kwiecień 200519 l ..:: Wiktor ::.. napisał: Nielot007: Sam jesteś brzydki ;> :P hehe dzieki mozesz nawet drzwi robic caly rok wazne zeby bylo bez bugow :D pozdro
Napisano 20 Kwiecień 200519 l Postanowilem sie pociac jak skonczysz. :P A zyletki zawsze sie moga przydac. :]
Napisano 20 Kwiecień 200519 l Autor Nielot007: No z tymi drzwiami to byłoby nieciekawie... Samochód jest 4ro drzwiowy z czego dwoje drzwi odpada bo mamy MIRROR'a czyli 2 lata by mi zeszło... ;) Przednie i tylne drzwi... Raczej przyspiesze :>
Napisano 20 Kwiecień 200519 l Wiktor bardzo ladnie :). Pracuj swoim tempem, tak jak ci odpowiada, a efekt bedzie widoczny w postaci dokladnosci modelu. Narazie jest ladnie, nawet bardzo :). Keep workin' on it son :). Pzdr
Napisano 20 Kwiecień 200519 l mi rowniez sie podoba, znam ten bol jakby sie chcialo przyspieszyc, ale zbytnio nie ma jak. Dokladnosc to dobra cecha, 3m tak dalej to bedzie dobrze
Napisano 20 Kwiecień 200519 l Cytat Sam jesteś brzydki ;> :P A tak na poważnie to faktycznie za wolno... No ale co zrobić jak harmonogram zajęc mam napięty... :/ Wtedy to dopiero zobaczysz jak jest krzywy
Napisano 20 Kwiecień 200519 l no ladnie ladnie, ale czy sie nie pogubisz w tej siatce ?, bo to tyle champferow i wogole :), ja jestem zwolennikime zrobienia najpierw formy, a potem detalizacja, chmpferowanie itp. itd. Ale moze ci sie uda...chociaz w tym tepie :D:D
Napisano 20 Kwiecień 200519 l moze mi sie tylko wydaje ale to zaznaczone na zielono tak nie wystaje, i te krawedzie zaznaczone na czerwono i niebissko plynnie przechodza z maski w zderzak. a btw zajebiscie ci idzie :) jasli caly model bedzie wykonany z taka pracyzja, to zaczne chodzic z torba na glowie ;)
Napisano 20 Kwiecień 200519 l Autor Zakhan: Sprawa jest taka... Mam możliwośc obejrzenia auta na żywo i powiem Ci, że jest to zbliżone (model) do oryginału. Nie chce tutaj przesadzac. Jest to mój pierwszy model i chciałbym go skończyć :) Ten zderzak tak wystaje - to też zależy czy jest to oryginał czy podróba... Tak! Podróbki są różne i ile Lanców widziałem to każdy ma inny (troszkę) zderzak - są odstępstwa od oryginału. Poza tym to miałem też takie rysunki referencyjne i możliwe, że ten rendering sprawia takie wrażenie. W przyszłości się poprawie! :) Ale dzięks za komentarze i fajnie, że pomyślałeś nad moimi renderami!! :> To co jest na czerwono i zielono jest tym haczykiem w tym modelu... Może bardziej wprowadze górną część grill'a (na zielono) i powinno wystawać tyle ile trzeba. Dołączam fotkę z tym "wyjściem" zderzaka spod maski. --------------------------------------------------- DonVito Corleone: Spoko, nie pogubie się w siateczce! Panuje nad tym! Dużo ćwiczyłem i wiem o co w tym wszystkim chodzi :>
Napisano 21 Kwiecień 200519 l Autor Yo! :) Zrobiłem trochę grill'a w przednim zderzaku. Jeszcze muszę małe zabiegi kosmetyczne wprowadzic, ale myślę, że będzie COOL ;>
Napisano 22 Kwiecień 200519 l Autor Yo! Wyobraźcie sobie, że robie zderzak przedni... Dajcie mi adres do tego co go zaprojektował to się zemszcze!!! ;> Powiedzcie mi czy to wygląda w miarę fajnie - chodzi mi o te oczka na światła. - póki nie są skończone.
Napisano 22 Kwiecień 200519 l przyznam sie ze nie wyglada to zaciekawie w takim stadium, moze dlatego ze niewiadomo zabardzo o co chdodzi, moze zrob to do konca i wtedy pokaz :D wiesz grubosc blachy i te sprawy :>
Napisano 22 Kwiecień 200519 l Cudnie :D Dla mnie jest spox :) No a zderzak....... hmm to samo zdanie co KOME, ale jak zrobisz cały to pewno będzie CUDNIE :P :)
Napisano 23 Kwiecień 200519 l o skubany skad ty wiedziales ze to user a nie perspective :O?? A na temat samochodu to sie wypowiem jak zderzak dokonczysz czyli za jakis miesiac :P