ultima Napisano 14 Kwiecień 2005 Share Napisano 14 Kwiecień 2005 Wrzucam tu moj model Fordzika. Jest on prawie gotowy ale wrzucam go do WIP bo chcialbym zebyscie powiedzieli co moge tu jescze dokonczyc. Wiem ze mapa HDR sie za mocno odbila, lae nie bede robil rendera tylko z jej zmaina dopiero jak wiekszosc bledow wypatrzycie i mi powiecie :) Czekam na ostre komentarze :) :P Zamieszcza, linki do renderkow bo na dolaczone pliki byly za duze a nie chcem ich zmniejszac http://www.pliczki.glt.pl/ford/end/1.jpg http://www.pliczki.glt.pl/ford/end/2.jpg I mam pytanie: 1.Jakiego swiatla uzywac, bo ja uzywam Sky Lighta ortaz czy uzywac map HDR bo nie wiem czy bez nich nie byloby ladniej 2. TO jest moj pierwszy skonczony samochodzik wiec bylbym wdzieczny za wszelkiego typu uwagi i jakeis pomysly oraz upiekszenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 14 Kwiecień 2005 Share Napisano 14 Kwiecień 2005 no całkiem fajnie, ale jak chcesz żeby Ci wytknąć błedy to pokarz model bez lakieru, bo tak prawde mowiac to trudno cos powiedziec bo nic nie widac przez ten lakier (szczegolnie czerwony) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 14 Kwiecień 2005 Share Napisano 14 Kwiecień 2005 Hmm ładny :) Witamy na forum :) No, ale to tak: mnie razi w oczy sam lakier (no i napewno ten hdr bo jakiś takiś dziwny jest)sam lakier za mocno odbja (jak sam juz wspomniałeś ) No i daj bez matariału jakie.ś renderki :) No i siateczke to powiemy coś więcej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ultima Napisano 15 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2005 Zaraz zamieszcze render siatki, narazie daje render bez HDR, nie wiem jak zrobic fajny materiaol na opone, szukalem lae nie moglem znalesc i sam kombinowalem, jakby ktos mial gdziesz jakis tutorial albo moglby powiedziec to bylbym wdzieczny. :) daje linka do wiekszego obrazka nowego rendera http://www.pliczki.glt.pl/ford/end/3.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ardeni Napisano 15 Kwiecień 2005 Share Napisano 15 Kwiecień 2005 Fajne autko, ale czy mógłbyś go pokazać w innych ujęciach ... tył Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 15 Kwiecień 2005 Share Napisano 15 Kwiecień 2005 pokaż siatke i na przyszłość jak możęsz większe renderki chyba że sprzęt nie pozwala... btw tak z tych renderków co dałes to sie ładnie prezentuje tylko troszku za ciemno pozdro i powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 15 Kwiecień 2005 Share Napisano 15 Kwiecień 2005 No jak to first samochod do fajnie ten 2 lakierek fajnie wyszedł ! Model tez ! szkoda ze taki mały render :( P.S Mam prosbe czy moglbys nalozyc niebieski lakier ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 15 Kwiecień 2005 Share Napisano 15 Kwiecień 2005 ten jest z tutka, czekamy na twoj :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 15 Kwiecień 2005 Share Napisano 15 Kwiecień 2005 ten jest z tutka, czekamy na twoj :> namiary :D ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 15 Kwiecień 2005 Share Napisano 15 Kwiecień 2005 aaaa bo ciebie nie bylo xD wyszlo dvd od everów za 99euro modeling mustanga + chyba render chyba w mentalu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 15 Kwiecień 2005 Share Napisano 15 Kwiecień 2005 2. TO jest moj pierwszy skonczony samochodzik wiec bylbym wdzieczny za wszelkiego typu uwagi i jakeis pomysly oraz upiekszenia :) hmmm to czemu nie jest w finished?? niewaznie :) pozad siatke a model fajny:D:D pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ultima Napisano 15 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2005 Nie jest finished bo nie robilem calego z tutka, tutka kupilem bo zaczalem modelowac i zapoznalem sie tam z trickami, i przydatnymi manewrami i urzadzeniami. I mniej wiecej patrzyl;em jak on robi go ale to nie jest samochod ala tutek :) Wlasnie mam zamiar zaczac nowe autko, tylko jeszcze sie nie zdecydowalem jakie (jakies propozycje :) ) renderki siatki, z tylu, i niebieskiego zamieszcze dzisiaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 15 Kwiecień 2005 Share Napisano 15 Kwiecień 2005 Chevy BEL AIR???? :D NO i czekamy na siateczke :) TYlko troszkę większy renderek jak można :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ultima Napisano 15 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2005 Masz moze blueprinty???? To z checia zaczne :) I takei pytanko jak renderowac siatke :) (bez smiechow mi tu :) w 3ds daje link do nowego renderka bialasa: http://www.pliczki.glt.pl/ford/end/4.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipper Napisano 15 Kwiecień 2005 Share Napisano 15 Kwiecień 2005 nie wydaje ci sie odrobine przeswietlony ? mysle ze jakbys minomalnie zmniejszyl naterzeie tego swiatelka padajacego z gory to wygladalo by lepiej. model wydaje sie byc bez bledow ... (jak dla mnie) ale cos mnie niepokoi tylna czesc dachu + slupek tylni ... mozesz pokazac tamto miejsce ? pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 15 Kwiecień 2005 Share Napisano 15 Kwiecień 2005 nie renderuj siatki bo nic nie widac bedzie:D daj screeny z maxa i powiem ze twoj model mi sie podoba:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ultima Napisano 15 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2005 daje screena jak chcieliscie :) http://www.pliczki.glt.pl/ford/end/siatka.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ultima Napisano 15 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2005 znalazlem wlasnie blueprintsy tego chevy bel air, i nei zrobie go bo po pierwsze mi sie nei podoba ^^ :) a po drugie chce zrobic jaksi nowy samochod. ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 15 Kwiecień 2005 Share Napisano 15 Kwiecień 2005 Ok twój wybór (mi się chevy podoba :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ultima Napisano 15 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2005 ej jakiego swiatla uzywac, bo ja uzywam sky lighta ??? co powiecie na AUDI A8?? kto pomoglby mi zrobic fajny material na oponke ??? plz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xMark Napisano 15 Kwiecień 2005 Share Napisano 15 Kwiecień 2005 zrob rolls royca phantom III (II?) :D a co do swiatla to ci nie pomoge bo sam mam z tym problemy. wzuc bialego plane'a(tylko ustaw zeby nie rzucal cieni) nad model to moze da jakies fajne odbicia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 16 Kwiecień 2005 Share Napisano 16 Kwiecień 2005 A może Plymouth Barracuda 70' ,a jeśli chodzi o mustanga to chyba coć nie tak z wycieraczkami???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 16 Kwiecień 2005 Share Napisano 16 Kwiecień 2005 jakoś ciemno to widzę- szczególnie w dwóch pierwszych renderach;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ultima Napisano 17 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2005 CO do wycieraczek to tamten model na jpg to bardziej jakies destruction derby a moj raczej do jazdy popatrz na roznice w budowie... ciemno czy nie ciemno ale jak na pierwszy model jest chyba OK ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 17 Kwiecień 2005 Share Napisano 17 Kwiecień 2005 jak na pierwszy Twoj model to uwazam ze jest bardzo ok, widze ze sie z car4ever nauczyles jak trzeba :). Pozdrawiam i czekam na kolejne renderki Pionier. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ultima Napisano 17 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2005 mowcie co chcecie widziec bo nie chce renderowac czegos czego nikt nie chce i zaraz bedzie ze to i jeszcze to chcecie :) zabralem sie za Audi TT zaraz skoncze karoserieto wrzuce renderki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 17 Kwiecień 2005 Share Napisano 17 Kwiecień 2005 tzn ze chcesz ta prace juz zakonczyc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ultima Napisano 17 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2005 nie, zakonczylem czesc modelingu, a czesc materialowania :) jest non- stop otwarta wiec mowcie wasze propozycje jak mozna zxrednerowac co pozmieniac, jakie inne lakiery itd, caly czas szukam kogos kto mi pomoze zrobic material na opone bo ja szukalem i nie mogel mz nalesc zadnego tutka a mi nei wychodzi material :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość eax Napisano 17 Kwiecień 2005 Share Napisano 17 Kwiecień 2005 a z tym 1st samochodem to sciema :), to juz ktoras proba, wczesniej byl Lexus LS 400(looknijcie na forum gdzies jeszcze powinno byc ale pod innym nickiem chyba), byl jeszcze Nissan 350Z, :P a i material i oswietlenie to FR ;), to teraz czekamy na cos innego... zobaczymy ile naprawde ci dala plytka car4ever :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 17 Kwiecień 2005 Share Napisano 17 Kwiecień 2005 no niee tylko nie tt.. wez zrob cos innego :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ultima Napisano 17 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2005 jescze go nei zaczalem wiec chetnie zmienie, chce zrobic cos czego jescze nie bylo na tym forum dawajcie pomysly czekam na nie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 17 Kwiecień 2005 Share Napisano 17 Kwiecień 2005 zrob peugota 407 tego chyba u nas na forum nie bylo pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 17 Kwiecień 2005 Share Napisano 17 Kwiecień 2005 Citroen c4 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 17 Kwiecień 2005 Share Napisano 17 Kwiecień 2005 nie, zakonczylem czesc modelingu, a czesc materialowania :) jest non- stop otwarta wiec mowcie wasze propozycje jak mozna zxrednerowac co pozmieniac, jakie inne lakiery itd, caly czas szukam kogos kto mi pomoze zrobic material na opone bo ja szukalem i nie mogel mz nalesc zadnego tutka a mi nei wychodzi material :( tzn jak Ci nikt nie powie jak sie uporac z materialami to olejesz projekt a jak ktos pomoze to nie, hmm? a moze bys sie bardziej postaral co? zrobiles ladny model to i poradzisz sobie z texturami. Przestan sie mazac, wez sie w garsc i rob co masz robic. Szukaj na google, tam jest wszystko. Jak Ci google nie pomoze to szukaj na forach (3dtotal, max3d czy cgtalk). Dosc gadania, czekam na nowe rendery... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ultima Napisano 17 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2005 Dobrze Pionier tatusiu :P :) jzu sie biore, wlasnie koncze robic 5 rozdziałow z przedsiebiorczosci z cwiczen ktore mam na jutro i jak je skoncze to zaczne szukac :) lae z tym citroenem i peugeotem to good pomysl :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BigBird Napisano 18 Kwiecień 2005 Share Napisano 18 Kwiecień 2005 No dokoncz dokoncz bo moja tapetka na pulpicie wymaga zmiany i to koniecznie ! Co do czepialstwa to deska rozdzielcza jest do poprawy ! To cus (nie wiem jak sie nazywa) okraglego gdzie sa zegary powinno byc prostokatne a nie owalne i w dodatku po obu stronach w tym modelu mustanga ! A modelik fajniutki i czysciutki tylko go skoncz bo dobieranie lakieru itp to przeciez niezla frajda ! I jeszcze jedno napisalem ci na gg ale zrobie to jeszcze tu bo moze rownie dobrze ktos inny odpowiedziec ! Gdzie kupic car4ever moge ? I za ile :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 18 Kwiecień 2005 Share Napisano 18 Kwiecień 2005 Gdzie kupic car4ever moge ? I za ile :] DVD "Car4Ever". Cena: 99 zł (+7zł przesyłka) więcej: http://www.max3d.pl/show.php?id=dvd_carmod Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 18 Kwiecień 2005 Share Napisano 18 Kwiecień 2005 a mi sie felgi nie podobaja pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nobody_Man Napisano 19 Kwiecień 2005 Share Napisano 19 Kwiecień 2005 Mam propozycje co do samochodu. Zrób Toyote Silvie. Jeśli chcesz blueprinty to znajdziesz je na www.suurland.com w dziale Blueprints/cars-urban/Silvia box1. Zresztą tam jest wiele ciekawych blueprintów, nie tylko samochodów. A jeśli nadal chcesz zrobić oponę to wysyłam na www.danielbuck.net/index.php?page=tire_tut_2/tiretut2 Mam nadzieje że dobrze znasz angielski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ultima Napisano 20 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 20 Kwiecień 2005 Dzieki, za wszytkie uwagi, walsnie jestem w szkole, ale dzisiaj po powrocie zabiore sie za lakier, bo dzisiaj koncza mi sie wszystkei sprawdziany. Big Bird odezwe sie dzisiaj do ciebie bo chce sie dowiedziec pare rzeczy o materialach oi oswietlniu, bo ja w tym slabiutki jestem jak narazie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ultima Napisano 20 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 20 Kwiecień 2005 a co do felg to nie sa takie zle ale musze je zmeinic na bardziej retro, i obiecuje ci Bir Bird ze do konca tygodnia zmeinisz tapetke na mojego fordzika :P :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ultima Napisano 21 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 21 Kwiecień 2005 plz potrzebuje skontaktowac sie z kims kto bardzo dobrze operuje v-ray'em albo final renderem bo szukalem w necie renderow ale nic nei daje porzadnego efektu, plz to naprawde wazne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 21 Kwiecień 2005 Share Napisano 21 Kwiecień 2005 http://www.evermotion.org/tutorials/rendering/vray_car_paint/ nie mozesz sam troche testow porobic? glownie z fallofem, mozesz tez z glossem no i hdri bysie przydalo albo cokolwiek do odbić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ultima Napisano 21 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 21 Kwiecień 2005 dzieki kome za linka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klamot Napisano 25 Kwiecień 2005 Share Napisano 25 Kwiecień 2005 A co powiecie na mojego mustanga? (nie ma jeszcze wnętrza ale reszta chyba jest ;) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobi_k Napisano 25 Kwiecień 2005 Share Napisano 25 Kwiecień 2005 Klamot załóż swój topic a nie sie koledze wpierdzielasz :P Fajny model tak pozatym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 25 Kwiecień 2005 Share Napisano 25 Kwiecień 2005 cholera niezle wam te mustangi z tutoriala wychodza.. chyba sam se kupie i sproboje swoich sil Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klamot Napisano 25 Kwiecień 2005 Share Napisano 25 Kwiecień 2005 Klamot załóż swój topic a nie sie koledze wpierdzielasz :P Fajny model tak pozatym. Topik zrobie jak skończe ;), bo musze go jeszcze troche pomęczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobi_k Napisano 25 Kwiecień 2005 Share Napisano 25 Kwiecień 2005 To załóż WIPa i dawaj postępy, może być ciekawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 25 Kwiecień 2005 Share Napisano 25 Kwiecień 2005 Wydaje mi sie Klamot ze ten twoj troche nie trzyma sie oryginalu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi