Napisano 28 Kwiecień 200519 l Witam publike!! Jakis czas temu przegladajac WIP'y natknalem sie na pracke mentaller'a ktora :) przedstawiala NISSANA 350z. W tym czasie ja rowniez pracowalem nad tym modelem (zbieg okoliczności). Teraz chcial bym sie pochwalic tym co zrobilem... samochodzik nie jest jeszcze na 100% skonczony. brakuje mu kilku maluczkich detali ktore, w zasadzie nie sa potrzebne :), a ze brakuje mi jakos silnej woli zeby je zrobic postanowilem iz umieszcze modelik taki jaki jest na dzien dzisiejszy. Chcial bym zaznaczyc ze jest to moje 3 auto... Prosil bym was o ocenke :) i moze o jakies fajne rady :) co mogl bym jeszcze zmienic lub dorobic by model byl lepszy... moze dacie jakis przepis na lepszy lakier??? :) Render: Vray Sorki za te rozne kolory lakierow :) ale sprawdzalem jaki odcien szarosci by byl najlepszy :) No i siateczka ;) pozniej jeszcze wrzuce renderek tylu :)
Napisano 28 Kwiecień 200519 l przod fajny ale coraz dalej coraz gorzej :D tzw nabardziej jest to widoczne na pierwszym renderze widac z przodu-boku zgrubienie krzywa karoserie mi sie podoba pozdro
Napisano 28 Kwiecień 200519 l Autor thx nielot:) wieczorkiem sporbuje to poprawic... ale u mnie ogolnie jest tak ze przod z całego modelu jest najfajniejszy :P a im dalej tym gorzej musze nad tym popracowac
Napisano 28 Kwiecień 200519 l Fajny :) 1 i 2 renderek jak dla mnie najlepszy. Znowu na 3 wydaje się jakby stał za wysoko, ale to taki tam szczegół ;P Ogólnie pozytywne wrażenie :)
Napisano 28 Kwiecień 200519 l Autor moze dalibyscie :) jakis przepisik na lakier ?? :D zeby to lepiej wyszlo
Napisano 28 Kwiecień 200519 l Autko fajne tak jak już było napisane 1 i 2 render są najfajniejsze choć 4 także nie najgorszy. Mogłeś się poświecic i jeszcze jakieś otoczenie wstawić (studio oczywiście) ale i tak wyszło fajnie ocena taka sama jaka dał Lt.Knysha czyli 4/6
Napisano 28 Kwiecień 200519 l Autor Lt.Knysha - poszukam ;) no ale moze macie jakies wlasne ;P miksturki na lakier i moze chcieli byscie sie z nimi podzielic :P nooooo chyba ze to jest tajemnica :)
Napisano 28 Kwiecień 200519 l ale się nissanów namnożyło ;-). ogólnie nieźle tak jak Lt.Knysna 4/6 . widzę że wykonałeś interior, ja tego nie zamierzam robić...
Napisano 28 Kwiecień 200519 l Nie jest zle. Mnie sie podoba. :) W porownaniu z moja Micra, to jest prawie cudo. :D
Napisano 28 Kwiecień 200519 l calkiem ladnie ale mi sie tylko dwa pierwsze rendery podobaja, a wlasciwie tylko pierwszy + swiatla przednie troche za ciemne na renderze przodu + dlaczego dupy nie pokazales :>:> ogolnie 5-/6
Napisano 28 Kwiecień 200519 l Autor nom dupy jeszcze nie wyrenderowalem :) ale z tego co widze bede musial troszke poprawic co nieco :) bo cos za niskie oceny :P dostalem..... tylko powidzcie co dokladnie sie nie podoba w modelu... dodam pozniej renderki z innym lakierem
Napisano 28 Kwiecień 200519 l Luchu lepiej swojej dupy nie renderuj:D, bo sie nieprzyjemnie zrobi na forum. Renderek mi sie podoba, fajnie jakbys pokazal siatke bez meshsmooth
Napisano 28 Kwiecień 200519 l Autor seartr --- tak odstaje :P lonek16 --- pokaze ale to juz jutro narazie pracuje nad bugami :) ktore wskazal nielot. jak cos widzicie to pisac :D
Napisano 1 Maj 200519 l Autor czek dys ałt!! poprawilem te bugi (tak mi sie przynjamniej zdaje) i zmienilem lakier .... i jak lepiej jest ???
Napisano 1 Maj 200519 l Autor gdzie krzywo 8| ? dobra sprobuje cos poprawic i zajme sie robieniem otoczenia :) ma ktos jakies propozycje?? ja myslalem o taki wielopietrowym parkingu
Napisano 1 Maj 200519 l Autor Bacry RA ale czlowiek sie ciagle uczy ;] zaraz zarzuce renderkiem :) "pupy" .. w sumie mogl bym juz zarzucic ale jedna taka kupka na renderze wyszla i jeszcze raz zrenderuje
Napisano 2 Maj 200519 l Autor :) ufff trosze pozno ale... postanowilem zamiescic pupe :P Ogaszam konkurs: "Znajdz na obrazku rozowa nitke!!" :P Pierwszy ktory zglosi prawidlowa odpowiedz wygra kluczyki do tego auta :P
Napisano 2 Maj 200519 l Zadam takie głupie pytanie. Czy w orginale 350Z ma wydech z porcelany bo takie odnosze wrażenie patrząc na ostatni render :D
Napisano 2 Maj 200519 l Samochód świetny. Bardzo mi się lakier podoba i materiał felg. Niteczka jest koło wydechu:)
Napisano 2 Maj 200519 l poraw materiał opon i kierunkowskazów i chyba zapomniałeś o uszczelkach przy szybach bocznych
Napisano 2 Maj 200519 l Autor ok juz poprawione :) ... aktualnie robie sceneke do tego modelu... otworzylem juz wipa. jesli macie jakies propozycje to wchodzic > i pisac
Napisano 3 Maj 200519 l SUPER mi sie bardzo podoba...tylko jedno pytanko czy odbicia na lakierze to hdri ? czy nie
Napisano 3 Maj 200519 l Luchu -> zmień w temacie AUTO na POJAZD, tak żeby forma była zgodna z regulaminem http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=2595
Napisano 7 Maj 200519 l http://www.rsportscars.com/foto/06/nissan350z05_01_1024.jpg patrz jak wyglada przod , u ciebie zupelnie nie podobny do orginalu .. render 3 wymiata pozdrawiam ;)
Napisano 11 Maj 200519 l A teraz zmieniamy temat i idziemy w innym kierunku ... to ja mowie cza to bylo wyrenderoac w Brazilu. ... sory (za posty po moim) ze za chwile rozpetam burze renderowa na temat renderow. pozdr to alllllll
Napisano 13 Maj 200519 l super lakier, moglbys przyczernic troche oponki i dac im lekkiego spekulara bo to chyba nowki ;) pozdro
Napisano 21 Maj 200519 l Najbardziej w oczy żucają sie felgi i tarcze chamulcowe. Samochód ogulnie jest super.
Napisano 16 Lipiec 200816 l Czy ma ktoś kontakt z userem który zakładał ten temat bo pilnie potrzebuje się z nim skontaktowac Z góry dziękuje za jakieś info