Napisano 23 Maj 200321 l Ufff...wreszcie się uporałem z oświetleniem i zaczynam się brać za modeling :D Scenka przestawia mój pokój na poddaszu. Moim celem jest oddać realizm tak dobrze, jak to tylko jest możliwe. Tu macie kilka przykładowych zdjęć oryginału i na razie jeden render. Resztę można zobaczyć tu http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=4168&page=1#pid41952 bo miałem spooooro kłopotów przy tworzeniu odpowiedniego oświetlenia ;) I render: Czekam na uwagi i opinie :D
Napisano 23 Maj 200321 l powiem ci ze niezły masz ten pokój na poddaszu....[rotfl]...a co do rendera to dobrze jak narazie wygląda tylko razi mnie tekstura na tej sofie....[rotfl]
Napisano 23 Maj 200321 l ladnie oswietlone jak na razie i jest wszystko ok oprocz tej textury na sofie :)
Napisano 23 Maj 200321 l No no kurde cłąkiem niezły początek hehe , podoba mi sie , dawaj iecej zoabczymy co z tego wyniknie hmm ??
Napisano 23 Maj 200321 l bardzo dobrze sie zapowiada, podoba mi sie, tylko ta sofe popraw... bo wyglada jak by byla z pomalowanej skaly :D:D:D:D:D pozdr - KulexY![piwo]
Napisano 23 Maj 200321 l Autor Tak żeby wszystko było jasne tip top...SOFA TO NA RAZIE ATRAPA!! Zrobiłem ją tak szybkensem, tylko żeby GI odbijała i tyle, sofę będę robił później od początku ;)
Napisano 25 Maj 200321 l Heh! Przez chwilę myślałem, że te zdjęcia to Twój render! Anyway - Tak trzymać! Tylko ta sofa do poprawki i przydałoby się troche bardzej dopracowane GI. No ale - jeden render wiosny nie czyni - czekamy...
Napisano 25 Maj 200321 l Autor Co do sofy to już mówiłem, że to ATRAPA tylko tak na razie...a co do podłogi to w finalnym renderze glossines ustawie na 50 i będzie cool :D
Napisano 25 Maj 200321 l Całkiem niezła praca - tylko jedno ale koledzy juz powiedzieli PS: chciałbym miec taki pokój. POZDRAWIAM
Napisano 30 Maj 200321 l Vitam - - - - co do rendera to wydaje mi się ę jest jakby troszke prześwietlony ale ogólnie jetst OK, a zdjęcia są... miodzik z grzybkami, że tak powiem - - i sam pokoik jest rewelacyjny - - - - pozdrowionka - - [rotfl2]
Napisano 31 Maj 200321 l Zgadzam się z przedmówcami popraw teksture sofy. Ja bym jeszcze troche poprcował nad realizmem. Poekspermentuj z bump-mapami i ciepłym światłem. Z jakiego renderera korzystasz??? Ja bym do tego zadanie polecił Integra InSight. Ogólnie coolaście i fajna rzecz może z tego być.
Napisano 31 Maj 200321 l Jak chcesz żeby było bardzo realistycznie to dodaj do dodaj troche porozrzucanych ciuchów i przedmiotów :-)))
Napisano 31 Maj 200321 l no wygląda wporzo :) tylko dodaj do podłogi, glossy reflection czy jakoś tak zęby poprostu sie rozmawyało...
Napisano 3 Sierpień 200321 l Autor No wreszcie coś ruszyło po zainstalowaniu fR Stage-1 :D Teraz wszystko jakoś w końcu wygląda, ale to jeszcze WIP. Miejcie to na uwadze!!
Napisano 3 Sierpień 200321 l Popraw kanapę - całkowicie nie pasuje do wnętrza. zrób zaokrąglone brzegi jak w oryginale , zmień kolor na bardzie wytłumiomny i teksturę , zmien wzór na wykładzinie . Oświetlenie ok , wydaje się troche za dużo emanacji kolorem w odbiciach światła . Pozdrowienia . tez chciałbym mieć takie poddasze :D
Napisano 3 Sierpień 200321 l jesli chcesz miec realizm musisz miec ladne modele ;) kanapa nie pasuje d otej ze zdjecia;) kolumny wydaja sie grubsze itp :)
Napisano 4 Sierpień 200321 l Autor Originally posted by WIERZBA Popraw kanapę Czytaj od początku wszystkie posty!! Bo już mnie znudziło odpowiadanie na ten sam komentarz po raz nasty...
Napisano 4 Sierpień 200321 l witam, jak narazie to w porzadku ale \"popraw te kanape\" zartuje [lol2] fajen GI ci wyszlo a ze mi takie nie wychodzi :( to pytam jak i czym je zrobiles? a jesli nie chcesz zdradzic to powiedz tylko czy jest swiatlo w srodku czy tylko na zewnatrz?
Napisano 4 Sierpień 200321 l Autor Final Render Stage-1, w oknach rect_light, multiplier ok. 40-60, realistic decay, bounces=10, Rh Rays=128, max density=300
Napisano 8 Sierpień 200321 l Fajne masz to poddasze, najbardziej jestem ciekaw co jest tam za barem:D Jeżeli chodzi o realizacje pracy to wydaje mi się, że ta kolumna ciut za wielka. Ta kanapa nawet podobna do jakiegoś modelu z meblowego, pamiętam bo niedawno dla siebie szukałem. Też taka kanciata serio nie ściemniam. Do reszty nie można się przyczepić.
Napisano 15 Sierpień 200321 l Autor Originally posted by Frankot (...)wydaje mi się, że ta kolumna ciut za wielka. Kolumna jest DOKŁADNIE taka jak w rzeczywistości (co do 1mm) :D
Napisano 30 Sierpień 200321 l spoko spoko, tylko dlaczego rendery z takim opuznieniem, to prawie 27 dni od ostatniego... alespox...
Napisano 30 Sierpień 200321 l Autor Bo ostatnio nie miałem czasu się zabrać za cokolwiek. Ale teraz myślę, że jak się zawezmę, to dojadę z tym projektem do końca ;) W najbliższym czasie: -TV, DVD, amplituner, Cyfra+, inne graty -stól + krzesła, schody -lampy nad barem -kanapa? :)))
Napisano 30 Sierpień 200321 l ładnie to wygląda, a czy to wycięcie w podłodze przy barku to zejście na dół , - jeżeli tak to aj bym na tym krześle obok nie siadał :) [mruga]
Napisano 30 Sierpień 200321 l Autor Ok, sprzęt RTV już jest, niedługo zamieszczę rendera. A to wcięcie to zejście, tylko, że teraz już zamontowane są barierki. Ale nie wiem, czy je będę modelował, chyba za dużo tego będzie.
Napisano 31 Sierpień 200321 l Autor Originally posted by Aleksander Proponowalbym natomiast troszke urozmaicic modele. Przede wszystkim kanapa, wyglada jak zrobiona z boxow Trzymajcie mnie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Napisano 24 Wrzesień 200321 l Autor No w końcu zrobiłem te cholerne kanapy! :D I zaraz dostanę zjebę, że update tak późno, ale wiecie, egzaminy, studia, przeprowadzki itd. itp. ...
Napisano 24 Wrzesień 200321 l Autor A... i to jeszcze nie jest ostateczna wersja tej kanapy. Poprawię jeszcze kolor (cimniejszy), glossiness i bumpa zmienię, bo z tym to max zwała...zresztą przy 8 bitowej palecie kolorów i kompresji to nawet go nie widać ;)