Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ufff...wreszcie się uporałem z oświetleniem i zaczynam się brać za modeling :D

Scenka przestawia mój pokój na poddaszu. Moim celem jest oddać realizm tak dobrze, jak to tylko jest możliwe. Tu macie kilka przykładowych zdjęć oryginału i na razie jeden render. Resztę można zobaczyć tu

http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=4168&page=1#pid41952

bo miałem spooooro kłopotów przy tworzeniu odpowiedniego oświetlenia ;)

d1.jpg

d2.jpg

d3.jpg

I render:

r9.jpg

Czekam na uwagi i opinie :D

• Odpowiedzi 32
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

powiem ci ze niezły masz ten pokój na poddaszu....[rotfl]...a co do rendera to dobrze jak narazie wygląda tylko razi mnie tekstura na tej sofie....[rotfl]

Napisano

No no kurde cłąkiem niezły początek hehe , podoba mi sie , dawaj iecej zoabczymy co z tego wyniknie hmm ??

Napisano

bardzo dobrze sie zapowiada, podoba mi sie, tylko ta sofe popraw... bo wyglada jak by byla z pomalowanej skaly :D:D:D:D:D

pozdr - KulexY![piwo]

Napisano

Tak żeby wszystko było jasne tip top...SOFA TO NA RAZIE ATRAPA!!

Zrobiłem ją tak szybkensem, tylko żeby GI odbijała i tyle, sofę będę robił później od początku ;)

Napisano

Vitam - - - - co do rendera to wydaje mi się ę jest jakby troszke prześwietlony ale ogólnie jetst OK, a zdjęcia są... miodzik z grzybkami, że tak powiem - - i sam pokoik jest rewelacyjny - - - - pozdrowionka - - [rotfl2]

Napisano

Zgadzam się z przedmówcami popraw teksture sofy. Ja bym jeszcze troche poprcował nad realizmem. Poekspermentuj z bump-mapami i ciepłym światłem. Z jakiego renderera korzystasz??? Ja bym do tego zadanie polecił Integra InSight. Ogólnie coolaście i fajna rzecz może z tego być.

Napisano

Popraw kanapę - całkowicie nie pasuje do wnętrza. zrób zaokrąglone brzegi jak w oryginale , zmień kolor na bardzie wytłumiomny i teksturę , zmien wzór na wykładzinie . Oświetlenie ok , wydaje się troche za dużo emanacji kolorem w odbiciach światła . Pozdrowienia . tez chciałbym mieć takie poddasze :D

Napisano

witam, jak narazie to w porzadku ale \"popraw te kanape\" zartuje [lol2] fajen GI ci wyszlo a ze mi takie nie wychodzi :( to pytam jak i czym je zrobiles? a jesli nie chcesz zdradzic to powiedz tylko czy jest swiatlo w srodku czy tylko na zewnatrz?

Napisano

Fajne masz to poddasze, najbardziej jestem ciekaw co jest tam za barem:D

Jeżeli chodzi o realizacje pracy to wydaje mi się, że ta kolumna ciut za wielka. Ta kanapa nawet podobna do jakiegoś modelu z meblowego, pamiętam bo niedawno dla siebie szukałem. Też taka kanciata serio nie ściemniam.

Do reszty nie można się przyczepić.

Napisano

Bo ostatnio nie miałem czasu się zabrać za cokolwiek. Ale teraz myślę, że jak się zawezmę, to dojadę z tym projektem do końca ;)

W najbliższym czasie:

-TV, DVD, amplituner, Cyfra+, inne graty

-stól + krzesła, schody

-lampy nad barem

-kanapa? :)))

Napisano

ładnie to wygląda, a czy to wycięcie w podłodze przy barku to zejście na dół , - jeżeli tak to aj bym na tym krześle obok nie siadał :)

[mruga]

Napisano

Ok, sprzęt RTV już jest, niedługo zamieszczę rendera.

A to wcięcie to zejście, tylko, że teraz już zamontowane są barierki. Ale nie wiem, czy je będę modelował, chyba za dużo tego będzie.

Napisano
Originally posted by Aleksander

Proponowalbym natomiast troszke urozmaicic modele. Przede wszystkim kanapa, wyglada jak zrobiona z boxow

Trzymajcie mnie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Napisano

A... i to jeszcze nie jest ostateczna wersja tej kanapy. Poprawię jeszcze kolor (cimniejszy), glossiness i bumpa zmienię, bo z tym to max zwała...zresztą przy 8 bitowej palecie kolorów i kompresji to nawet go nie widać ;)