El Wieczor Napisano 23 Maj 2003 Napisano 23 Maj 2003 Ufff...wreszcie się uporałem z oświetleniem i zaczynam się brać za modeling :D Scenka przestawia mój pokój na poddaszu. Moim celem jest oddać realizm tak dobrze, jak to tylko jest możliwe. Tu macie kilka przykładowych zdjęć oryginału i na razie jeden render. Resztę można zobaczyć tu http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=4168&page=1#pid41952 bo miałem spooooro kłopotów przy tworzeniu odpowiedniego oświetlenia ;) I render: Czekam na uwagi i opinie :D
inespew Napisano 23 Maj 2003 Napisano 23 Maj 2003 powiem ci ze niezły masz ten pokój na poddaszu....[rotfl]...a co do rendera to dobrze jak narazie wygląda tylko razi mnie tekstura na tej sofie....[rotfl]
pg Napisano 23 Maj 2003 Napisano 23 Maj 2003 :o:o:o:o:o:o:o ale mi sie podoba ten pokoj...kiedy mnei zaprosissz??;)
MeG Napisano 23 Maj 2003 Napisano 23 Maj 2003 ladnie oswietlone jak na razie i jest wszystko ok oprocz tej textury na sofie :)
SiD Napisano 23 Maj 2003 Napisano 23 Maj 2003 No no kurde cłąkiem niezły początek hehe , podoba mi sie , dawaj iecej zoabczymy co z tego wyniknie hmm ??
kulexy Napisano 23 Maj 2003 Napisano 23 Maj 2003 bardzo dobrze sie zapowiada, podoba mi sie, tylko ta sofe popraw... bo wyglada jak by byla z pomalowanej skaly :D:D:D:D:D pozdr - KulexY![piwo]
El Wieczor Napisano 23 Maj 2003 Autor Napisano 23 Maj 2003 Tak żeby wszystko było jasne tip top...SOFA TO NA RAZIE ATRAPA!! Zrobiłem ją tak szybkensem, tylko żeby GI odbijała i tyle, sofę będę robił później od początku ;)
Krzysztof Kucharz Napisano 25 Maj 2003 Napisano 25 Maj 2003 Heh! Przez chwilę myślałem, że te zdjęcia to Twój render! Anyway - Tak trzymać! Tylko ta sofa do poprawki i przydałoby się troche bardzej dopracowane GI. No ale - jeden render wiosny nie czyni - czekamy...
Krzysztof Kucharz Napisano 25 Maj 2003 Napisano 25 Maj 2003 P.S. A kto u ciebie tak poleruje podłogę? [lol2]
El Wieczor Napisano 25 Maj 2003 Autor Napisano 25 Maj 2003 Co do sofy to już mówiłem, że to ATRAPA tylko tak na razie...a co do podłogi to w finalnym renderze glossines ustawie na 50 i będzie cool :D
Tomasz Kucharz Napisano 25 Maj 2003 Napisano 25 Maj 2003 Całkiem niezła praca - tylko jedno ale koledzy juz powiedzieli PS: chciałbym miec taki pokój. POZDRAWIAM
honzik Napisano 30 Maj 2003 Napisano 30 Maj 2003 Vitam - - - - co do rendera to wydaje mi się ę jest jakby troszke prześwietlony ale ogólnie jetst OK, a zdjęcia są... miodzik z grzybkami, że tak powiem - - i sam pokoik jest rewelacyjny - - - - pozdrowionka - - [rotfl2]
mORPH Napisano 31 Maj 2003 Napisano 31 Maj 2003 Zgadzam się z przedmówcami popraw teksture sofy. Ja bym jeszcze troche poprcował nad realizmem. Poekspermentuj z bump-mapami i ciepłym światłem. Z jakiego renderera korzystasz??? Ja bym do tego zadanie polecił Integra InSight. Ogólnie coolaście i fajna rzecz może z tego być.
mORPH Napisano 31 Maj 2003 Napisano 31 Maj 2003 Jak chcesz żeby było bardzo realistycznie to dodaj do dodaj troche porozrzucanych ciuchów i przedmiotów :-)))
SCORPI Napisano 31 Maj 2003 Napisano 31 Maj 2003 no wygląda wporzo :) tylko dodaj do podłogi, glossy reflection czy jakoś tak zęby poprostu sie rozmawyało...
El Wieczor Napisano 3 Sierpień 2003 Autor Napisano 3 Sierpień 2003 No wreszcie coś ruszyło po zainstalowaniu fR Stage-1 :D Teraz wszystko jakoś w końcu wygląda, ale to jeszcze WIP. Miejcie to na uwadze!!
WIERZBA Napisano 3 Sierpień 2003 Napisano 3 Sierpień 2003 Popraw kanapę - całkowicie nie pasuje do wnętrza. zrób zaokrąglone brzegi jak w oryginale , zmień kolor na bardzie wytłumiomny i teksturę , zmien wzór na wykładzinie . Oświetlenie ok , wydaje się troche za dużo emanacji kolorem w odbiciach światła . Pozdrowienia . tez chciałbym mieć takie poddasze :D
uncle Napisano 3 Sierpień 2003 Napisano 3 Sierpień 2003 jesli chcesz miec realizm musisz miec ladne modele ;) kanapa nie pasuje d otej ze zdjecia;) kolumny wydaja sie grubsze itp :)
El Wieczor Napisano 4 Sierpień 2003 Autor Napisano 4 Sierpień 2003 Originally posted by WIERZBA Popraw kanapę Czytaj od początku wszystkie posty!! Bo już mnie znudziło odpowiadanie na ten sam komentarz po raz nasty...
t0m3k Napisano 4 Sierpień 2003 Napisano 4 Sierpień 2003 witam, jak narazie to w porzadku ale \"popraw te kanape\" zartuje [lol2] fajen GI ci wyszlo a ze mi takie nie wychodzi :( to pytam jak i czym je zrobiles? a jesli nie chcesz zdradzic to powiedz tylko czy jest swiatlo w srodku czy tylko na zewnatrz?
El Wieczor Napisano 4 Sierpień 2003 Autor Napisano 4 Sierpień 2003 Final Render Stage-1, w oknach rect_light, multiplier ok. 40-60, realistic decay, bounces=10, Rh Rays=128, max density=300
Frankot Napisano 8 Sierpień 2003 Napisano 8 Sierpień 2003 Fajne masz to poddasze, najbardziej jestem ciekaw co jest tam za barem:D Jeżeli chodzi o realizacje pracy to wydaje mi się, że ta kolumna ciut za wielka. Ta kanapa nawet podobna do jakiegoś modelu z meblowego, pamiętam bo niedawno dla siebie szukałem. Też taka kanciata serio nie ściemniam. Do reszty nie można się przyczepić.
El Wieczor Napisano 15 Sierpień 2003 Autor Napisano 15 Sierpień 2003 Originally posted by Frankot (...)wydaje mi się, że ta kolumna ciut za wielka. Kolumna jest DOKŁADNIE taka jak w rzeczywistości (co do 1mm) :D
kulexy Napisano 30 Sierpień 2003 Napisano 30 Sierpień 2003 spoko spoko, tylko dlaczego rendery z takim opuznieniem, to prawie 27 dni od ostatniego... alespox...
El Wieczor Napisano 30 Sierpień 2003 Autor Napisano 30 Sierpień 2003 Bo ostatnio nie miałem czasu się zabrać za cokolwiek. Ale teraz myślę, że jak się zawezmę, to dojadę z tym projektem do końca ;) W najbliższym czasie: -TV, DVD, amplituner, Cyfra+, inne graty -stól + krzesła, schody -lampy nad barem -kanapa? :)))
lukasz Napisano 30 Sierpień 2003 Napisano 30 Sierpień 2003 ładnie to wygląda, a czy to wycięcie w podłodze przy barku to zejście na dół , - jeżeli tak to aj bym na tym krześle obok nie siadał :) [mruga]
El Wieczor Napisano 30 Sierpień 2003 Autor Napisano 30 Sierpień 2003 Ok, sprzęt RTV już jest, niedługo zamieszczę rendera. A to wcięcie to zejście, tylko, że teraz już zamontowane są barierki. Ale nie wiem, czy je będę modelował, chyba za dużo tego będzie.
El Wieczor Napisano 31 Sierpień 2003 Autor Napisano 31 Sierpień 2003 Originally posted by Aleksander Proponowalbym natomiast troszke urozmaicic modele. Przede wszystkim kanapa, wyglada jak zrobiona z boxow Trzymajcie mnie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
El Wieczor Napisano 24 Wrzesień 2003 Autor Napisano 24 Wrzesień 2003 No w końcu zrobiłem te cholerne kanapy! :D I zaraz dostanę zjebę, że update tak późno, ale wiecie, egzaminy, studia, przeprowadzki itd. itp. ...
El Wieczor Napisano 24 Wrzesień 2003 Autor Napisano 24 Wrzesień 2003 A... i to jeszcze nie jest ostateczna wersja tej kanapy. Poprawię jeszcze kolor (cimniejszy), glossiness i bumpa zmienię, bo z tym to max zwała...zresztą przy 8 bitowej palecie kolorów i kompresji to nawet go nie widać ;)
Rekomendowane odpowiedzi