Hindus Napisano 15 Maj 2005 Share Napisano 15 Maj 2005 Ale komorki sa mnejsze wiec robi sie je szybciej. mniej skomplikowane ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 15 Maj 2005 Share Napisano 15 Maj 2005 RA jak to mozliwe że MS razy dwa i masz tylko lekko zagladzone krawędzie? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 15 Maj 2005 Share Napisano 15 Maj 2005 chamfer :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 15 Maj 2005 Share Napisano 15 Maj 2005 Hmm na siateczce nie jest on duzy ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 15 Maj 2005 Autor Share Napisano 15 Maj 2005 A jakie miejsce konkretnie cie interesuje DraB? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 15 Maj 2005 Share Napisano 15 Maj 2005 Rogi obodowy z przodu np albo dzojsticzek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 15 Maj 2005 Autor Share Napisano 15 Maj 2005 Zaraz dam screena siatki joga... edit: Oto on: pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 15 Maj 2005 Share Napisano 15 Maj 2005 Niesamowite :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 16 Maj 2005 Autor Share Napisano 16 Maj 2005 Update. Skromny, ale szkola, lekcje, OGame... zrozumcie. :P pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 16 Maj 2005 Share Napisano 16 Maj 2005 śliczności, patrzę i podziwiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 16 Maj 2005 Share Napisano 16 Maj 2005 Jak zacząłeś robić ten tył, bo już sie zastanawiam jak zrobic obodowe do motki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 16 Maj 2005 Autor Share Napisano 16 Maj 2005 Modelowane z plane'a na plakiej powierzchni z pomoca lini pomocniczych. Maslo maslane... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 16 Maj 2005 Share Napisano 16 Maj 2005 Lini pomocnicze co to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 16 Maj 2005 Autor Share Napisano 16 Maj 2005 Tworzysz line'a wyginasz tak by odpowiadal krzywym w modelu, zmniejszasz ilosc scianek i jest. Juz to chyba kiedys pisalem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 17 Maj 2005 Share Napisano 17 Maj 2005 Najlpesze w twojej pracy(na forum:)) jest to jak ty operujesz tymi vertexami edgami to jest cos niesamowitego!! naprawde jestes master:) poprostu super ja moglbym na to godzinami patzec:) czysta poezja:D ile siedziales nad tym modelem dotychczas?? pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 17 Maj 2005 Share Napisano 17 Maj 2005 Aha dla mnie ten tył powinien chyba być szerszy chyba że jeszcze jest nie cały... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 17 Maj 2005 Autor Share Napisano 17 Maj 2005 nielot 007 DraB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 17 Maj 2005 Autor Share Napisano 17 Maj 2005 To sie nazywa mikroskopijny update... :) Obrazki: pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baton Napisano 18 Maj 2005 Share Napisano 18 Maj 2005 W sumie masz racje zeby zamiast samochodu robic komorki, szybciej sie je robi :) Jak skoncze moje autko tez moze zabiore sie za jakas :) A co do modelu to sam wiesz :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 18 Maj 2005 Share Napisano 18 Maj 2005 nie wiem czy to może takie złudzenie ale niezły bajzel tam w srodku kamerki patrzac na siatke ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WToreK Napisano 18 Maj 2005 Share Napisano 18 Maj 2005 To nie jest bajzel tylko najwyrazniej wnetrze 'obiektywu' jest przykryte denkiem ktorego linie zlewaja sie optycznie z siatka samego wnetrza. Modelik super :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 18 Maj 2005 Share Napisano 18 Maj 2005 a jak tak to przepraszam ;) modelik extra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 18 Maj 2005 Share Napisano 18 Maj 2005 jedziesz jak szalony :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 18 Maj 2005 Autor Share Napisano 18 Maj 2005 hehe... dzieki wszystkim. :) Dzisiaj powinienem jeszcze cos wyszkrobac, ale to sie zobaczy... :P hindus, tak jak napisal WToreK - szybka robi maly burdel. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 18 Maj 2005 Share Napisano 18 Maj 2005 cos ostatnio za duzo komurczakow wyprawia sie na tym forum, twoj modelik bardzo fajny, taki gladziutki...oby tak dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 18 Maj 2005 Autor Share Napisano 18 Maj 2005 Nic wiecej juz dzisiaj nie zrobie. :( pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 18 Maj 2005 Share Napisano 18 Maj 2005 Kurde RA wez mnie nie doluj tym modelem :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 18 Maj 2005 Autor Share Napisano 18 Maj 2005 A co w nim takiego dolujacego? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 18 Maj 2005 Share Napisano 18 Maj 2005 TO że jak se porownuje z moim to żal dupe ściska. DO tego boki zaczac musze od nowa robic ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 3 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 3 Czerwiec 2005 Dawno nie apdejtowalem, wiec zrobe to teraz. :) Wprawdzie nie wiem czy skoncze ten telefon, ale moze... nie wykluczam. Obrazki (ostatnie - swieze bulki): pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 3 Czerwiec 2005 Share Napisano 3 Czerwiec 2005 No RA wkoncu jakis Apdejt. Nic nie bede mowil bo wiesz co powiem :). Ja walcze z siateczka mojego tylu motki, juz prawie ja rozgryzlem wiec wkrotce ja cos zaapdejtuje. Posdro :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 3 Czerwiec 2005 Share Napisano 3 Czerwiec 2005 RA, przyznaj się, modelujesz NURBSami a siatki robisz w Photoshopie :P pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 4 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 4 Czerwiec 2005 Rozgryzles mnie. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
khazell Napisano 10 Czerwiec 2005 Share Napisano 10 Czerwiec 2005 ja mam takie pytanie w kwestii modelowania ... czy jest jakiś łatwy i przyjemny sposób na selekcję edgów np na obwodzie całego modelu coś ala loop (wiem że są skrypty ala poly boost) czy jest coś tak ułatwiającego życie w firmowym maxie bez plugów i skryptów??? pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 10 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 10 Czerwiec 2005 W edit poly, w zakladce selection masz Border selection. Nie wiem czy jest cos jeszcze co odpowiada twemu zapytaniu. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 13 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 13 Lipiec 2005 "come back, baby come back..." :D Znowu nabralem ochoty na ten model i postanowilem go skonczyc. Pol dnia przed kompem i chyba jest ok. :) Wydaje mi sie jedynie, ze przez te referki troche "zgrubl", ale to moze byc tylko zludzenie. Nigdy niestety nie mialem tej komorki w rece, nie mam porownania. :/ Koncowy render ma byc mniej wiecej jak ten ponizej. Podobne ulozenie komorek, podobne oswietlenie, tylko tlo sie troche zmieni. Dokladnie, to zagiecie, bo teraz za bardzo widac zmiany kolorystyczne na tym elemencie. Ale to wszystko dopiero po wakacjach, po bitwie. :( Konkrety: pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 13 Lipiec 2005 Share Napisano 13 Lipiec 2005 No RA , co CI mogę powiedzieć ? ŚWIETNIE!IDEALNIE!SUPER! Aż się wierzyć nie chce że to poly. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 13 Lipiec 2005 Share Napisano 13 Lipiec 2005 Boze czemu to jest takie grube O_O Ja widzialem ta komorke i musze ci powiedziec że przesadziles :) A model jak zwykle 6/6 EDIT aha pokaz siateczke :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 13 Lipiec 2005 Share Napisano 13 Lipiec 2005 model po prostu wspaniały cheveti -> dlaczego poly mają być gorsze, nie uważam, że są gorsze niż inne np. mesh pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 13 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 13 Lipiec 2005 chveti DraB hkropinski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 13 Lipiec 2005 Share Napisano 13 Lipiec 2005 hkropinski- dokładnie RA , chodziło o to że to nie super dokładne nurbsy np. w Rhino alblo Studio tools Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 14 Lipiec 2005 Share Napisano 14 Lipiec 2005 Ra daj siateczke:):) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marqz Napisano 18 Lipiec 2005 Share Napisano 18 Lipiec 2005 RA wygląda jak byś to Nurbs'ami robił ... rewelacja ... Widzę że technikę POLY opanowałeś do perfekcji. Miło popatrzeć na tak dopracowane modele. Czekam na tekstury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 24 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 24 Lipiec 2005 nielot007 marqz pozdrawiaml Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gab3d Napisano 24 Lipiec 2005 Share Napisano 24 Lipiec 2005 Dobry modelik. Czysta siatka. Nie rozumiem czego wy chcecie od poly. Moja ulubiona technika - imho najlatwiejsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 24 Lipiec 2005 Share Napisano 24 Lipiec 2005 nie będe ci już słodził ;) dawaj materiały teraz a nie po bitwie ;) ile to przysiąść i wyskrobać cosik dobrego ;) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 24 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 24 Lipiec 2005 Gab3d hindus Narazie siateczka. Jak zwykle zawila i miejscami za gesta, ale mowi sie trudno i zbiera sie doswiadczenie. :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 26 Lipiec 2005 Share Napisano 26 Lipiec 2005 NO co ja mogę powiedzieć ;) Śliczności Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 24 Listopad 2005 Autor Share Napisano 24 Listopad 2005 Hejka. Moze ktos jeszcze pamieta te prace. Zabieram sie wkrotce za strone/portfolio, wiec musze w nim cos umiescic. ;) Musze ponadrabiac. Zaczynam od najstarszej zaleglej pracy, czyli 6600. Taki wstepny pomysl kompozycyjno - kolorystyczny. :) PS: Monitorek bedzie sie swiecil, nie martwcie sie. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 24 Listopad 2005 Share Napisano 24 Listopad 2005 ta po prawej - pięknie refleksy wyszły, ta po lewej i studio są brzydkie. rgb znaczki na przyciskach nie wyglądają zbyt dobrze. tak po koleżeńsku :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi