Napisano 18 Maj 200519 l powiedz dlaczego odrazu nie powiekszasz tych filetow, lepiej by sie patrzylo na ta bryczke....
Napisano 18 Maj 200519 l Autor Pionier, nom, totalna zajaffka 8) Lonek16, a bo jakbym coś spitolił to by cała robota poszła na marne :)
Napisano 18 Maj 200519 l lonek16 -->> w NURBSach zasada jest taka ze fillety robi sie na surfacach ktorych juz sie nie bedzie za bardzo oytowac... Loozack-->> nie przejmuj sie mimo tego ze nie ma filletow to bardzo przyjemnie patrzy sie na Opelka...:) Piekne gladkie powierzchnie... wiekszosc jest robiona Sweepem, prawda?:) PS. a co do filletow na feldze... wedlug mnie to juz podchodzi pod jakas dewiacje;P POZDRAWIAM
Napisano 19 Maj 200519 l istna filletofobia ;) oj Loozack pokazujesz pazurki ;) ale czy lepsze niz pani na avatarze ;)
Napisano 19 Maj 200519 l Autor MohSETH, zgadza się, większość to Sweep Sikham, no ba ;) powoli zbliża się cięcie i filletowanie... pozdrawiam
Napisano 19 Maj 200519 l zaskakujesz mnie :D jeszcze nie dano nie było dachu, jak to sie stało ze razem z bzykiem walneliscie sobie po furze ? umawialiście sie ?
Napisano 21 Maj 200519 l Autor lustereczko powiedz przecie, dlaczego jesteś najbardziej wkurzającym elementem na świecie ;) pozdrawiam P.S. dzięki wszystkim :)
Napisano 22 Maj 200519 l mierny samochod pod dlutem zajedobrego artysty...szkoda ze jak do tej pory ani razu nie wpasowales sie z wyborem fury pod moj gust :P cheers...
Napisano 22 Maj 200519 l Nie znam zbyt dokladnie tej furki wiec moze sie myle, ale wyglada na to (patrzac na Twoj model) ze lusterko jest polaczone z drzwiami (filet mocowania lusterka z powierzchnia drzwi), czy tak jest w oryginale??:| Tak czy inaczej model prezentuje sie znakomicie!! Dobra robota!! Ciekawe kiedy ja odwaze sie stawic czolo nosorozcowi:P Pozdrawiam
Napisano 22 Maj 200519 l Nie znam zbyt dokladnie tej furki wiec moze sie myle, ale wyglada na to (patrzac na Twoj model) ze lusterko jest polaczone z drzwiami (filet mocowania lusterka z powierzchnia drzwi), czy tak jest w oryginale??:| masz racje nie znasz ;) ciekawe co robi teraz loozack zamiast nam tu updaty dawac ;) ?
Napisano 22 Maj 200519 l Autor Phantom, kiedyś może trafie :P -=S3B=- (zdjęcie niżej) a co teraz robi Loozack, hmmm... screeny napitala, co by na forum wrzucić ;) jak widać zacząłem już powoli filletować karoserię... siateczka, proszzz bardzo... a oto dzisiejsza masakra, przebiła nawet lusterko, filletowanie wlotu... na same fillety wlotu zeszło mi chyba z 5 godzin, bo robiłem ze 3 albo nawet 4 podejścia... a pomyśleć, że z tyłu czeka mnie to samo :( pozdrawiam
Napisano 23 Maj 200519 l Dzieki Loozack, juz wszystko jasne:) A model jak juz wczesniej pisalem - Zajefajny!! pozdro
Napisano 23 Maj 200519 l na same fillety wlotu zeszło mi chyba z 5 godzin, bo robiłem ze 3 albo nawet 4 podejścia... a pomyśleć, że z tyłu czeka mnie to samo :( pozdrawiam a widzisz w maxie zajeloby to z pol godzinki ;) [joke] a tak a serio to bardzo ladne te "fillety" :D pozdro
Napisano 23 Maj 200519 l Normalnie wypas :D Czekam z niecierpliwością na render z materiałami :P Loozack - wnętrze też będziesz robił? :P
Napisano 27 Maj 200519 l Autor a widzisz w maxie zajeloby to z pol godzinki ;) (...) hehe, za drugim razem w Rhino też tyle zajęło, najgorszy pierwszy raz :D KamillM, ja też czekam z niecierpliwością na rendery :D a wnętrze planuję ale w "drugiej fazie" dopiero ;) ok, to już praktycznie finał, pozostały mi loga, napisy i inne popierdółki, teraz czeka mnie eksport do Maxa, ojojoj... pozdrawiam
Napisano 27 Maj 200519 l wspaniale ale mogłeś sie odważyć i zapodać inne felgi ;) mnei osobiście te sie nie podobają i wcale nie chodzi o wykonanie ;) jaka to będzie frajda zobaczyć go z lakierem nie :D ?
Napisano 27 Maj 200519 l 100 razy a nawet 200 razy lepiej wyglada po filletach:D model jest piekny!! az sie w kompelksy wpada:) powodzenia przy tex:) pozdro
Napisano 27 Maj 200519 l lusterko do wymiany :D raczej ciężko byłoby tłoczyć je razem z drzwiami z jednej blachy http://www.cabrionews.de/katalog/opel/speedster/spt7.jpg http://www.dieselstation.com/wallpapers/Opel-Speedster/Opel-Speedster-008.jpg
Napisano 27 Maj 200519 l ja tam juz sam niewiem jak ztymi lusterakami jest ale sens jest to wykonalne biorac pod uwage ze ten opelek zbytnio niewie co to byc blacha, a pozatym ladniutki opelek
Napisano 27 Maj 200519 l Autor Sans, już sam nie wiem... ale w sumie jak popatrzeć na inne zdjęcia to chyba jednak rzeczywiście jest tam jakaś mikroszczelina ;) ale jednego jestem pewien... nie chce mi się już tego poprawiać ;) pozdrawiam
Napisano 30 Maj 200519 l Autor sorki za brak updatów ostatnio, ale niestety mogą się one prędko nie pojawić, za niecałe 2 tygodnie mam termin oddania prac dyplomowych i ten model miał być właśnie na nią, jednak problemy przy eksportowaniu go do Maxa sprawiły, że chyba nie zdąże go dokończyć przed tym czasem (nie mówiąc już o pisemnej pracy...) więc prawdopodobnie skorzystam z innego modelu a do tego wrócę po obronie... dzięki wszystkim za komentarze i proszę o jeszcze odrobinę cierpliwości ;) pozdrawiam
Napisano 30 Maj 200519 l a wnętrze planuję ale w "drugiej fazie" dopiero ;) No to super :D Ważne, że wogołe będzie ;] Co do tych ostatnich screenów to wwwww.... wypas ;) A może zrobisz bieżnik 3D, zamiast texturki?
Napisano 8 Wrzesień 200519 l No to teraz sie zacznie - wiem że odkopuje ale wczoraj przed snem :) przypomniałem sobie że ten opelek jeszcze nie był zapodawany z lakierem a updateów nie widać no to trzeba spytac - co tam loozackq sie dzieje :) ?
Napisano 8 Wrzesień 200519 l Autor hehe, miło że jeszcze ktoś pamięta o nim ;) jak znajdę troche czasu (czyt. jak przestane się obijać) to się za niego wezme, w sumie brakuje jeszcze tylko kilku pierdółek i już będzie można go eksportować do Maxa (hurra...) pozdrawiam
Napisano 9 Wrzesień 200519 l no modelik swietny...i nurbsami co najwazniejsze....widac ze sie znasz..a. ps...widze ze w Zgierzu mieszkasz...ja niedługo tez tam bede miszkal....bo studia zaczynam:p pozdrawiam...i zycze udanych renderkow:D
Napisano 9 Wrzesień 200519 l A juz myslalem ze te 1 obrazek to twoj render :).. hehe ale niezle sie zapowiada.. czekamy na finish :)
Napisano 10 Wrzesień 200519 l Loozack kazał mi przekazać że składa zamówienia co do kolorów rendera ;) acha - render z perspektywy takiej jak na miniaturce prosze :)
Napisano 10 Wrzesień 200519 l dla mnie to kolorek taki jak na obrzasku powinien byc:D...czyli ladny metalik...a jesli chodzi o czerwien albo niebieski...to jzu wole czerwony...bo ten niebieski dziwny taki:p