Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 92
  • Wyświetleń 13,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

powiedz dlaczego odrazu nie powiekszasz tych filetow, lepiej by sie patrzylo na ta bryczke....

Napisano
  • Autor

Pionier, nom, totalna zajaffka 8)

Lonek16, a bo jakbym coś spitolił to by cała robota poszła na marne :)

Napisano

lonek16 -->> w NURBSach zasada jest taka ze fillety robi sie na surfacach ktorych juz sie nie bedzie za bardzo oytowac...

Loozack-->> nie przejmuj sie mimo tego ze nie ma filletow to bardzo przyjemnie patrzy sie na Opelka...:) Piekne gladkie powierzchnie... wiekszosc jest robiona Sweepem, prawda?:)

PS. a co do filletow na feldze... wedlug mnie to juz podchodzi pod jakas dewiacje;P

POZDRAWIAM

Napisano

istna filletofobia ;)

oj Loozack pokazujesz pazurki ;) ale czy lepsze niz pani na avatarze ;)

Napisano
  • Autor

MohSETH, zgadza się, większość to Sweep

Sikham, no ba ;)

powoli zbliża się cięcie i filletowanie...

18rw5kb.png

19rw7il.png

20rw1gc.png

pozdrawiam

Napisano

zaskakujesz mnie :D jeszcze nie dano nie było dachu, jak to sie stało ze razem z bzykiem walneliscie sobie po furze ? umawialiście sie ?

Napisano
  • Autor

lustereczko powiedz przecie, dlaczego jesteś najbardziej wkurzającym elementem na świecie ;)

21r3qx.jpg

22r8yz.jpg

pozdrawiam

P.S. dzięki wszystkim :)

Napisano

mierny samochod pod dlutem zajedobrego artysty...szkoda ze jak do tej pory ani razu nie wpasowales sie z wyborem fury pod moj gust :P

cheers...

Napisano

Nie znam zbyt dokladnie tej furki wiec moze sie myle, ale wyglada na to (patrzac na Twoj model) ze lusterko jest polaczone z drzwiami (filet mocowania lusterka z powierzchnia drzwi), czy tak jest w oryginale??:|

Tak czy inaczej model prezentuje sie znakomicie!! Dobra robota!!

Ciekawe kiedy ja odwaze sie stawic czolo nosorozcowi:P

Pozdrawiam

Napisano
Nie znam zbyt dokladnie tej furki wiec moze sie myle, ale wyglada na to (patrzac na Twoj model) ze lusterko jest polaczone z drzwiami (filet mocowania lusterka z powierzchnia drzwi), czy tak jest w oryginale??:|
masz racje nie znasz ;) ciekawe co robi teraz loozack zamiast nam tu updaty dawac ;) ?
Napisano
  • Autor

Phantom, kiedyś może trafie :P

-=S3B=- (zdjęcie niżej)

uchwyt7pi.jpg

a co teraz robi Loozack, hmmm... screeny napitala, co by na forum wrzucić ;)

jak widać zacząłem już powoli filletować karoserię...

24r7bp.jpg

25r0to.jpg

siateczka, proszzz bardzo...

26w6bh.jpg

27w3jm.jpg

a oto dzisiejsza masakra, przebiła nawet lusterko, filletowanie wlotu...

282ch.jpg

294ex.jpg

29w3ly.jpg

na same fillety wlotu zeszło mi chyba z 5 godzin, bo robiłem ze 3 albo nawet 4 podejścia... a pomyśleć, że z tyłu czeka mnie to samo :(

pozdrawiam

Napisano

Dzieki Loozack, juz wszystko jasne:) A model jak juz wczesniej pisalem - Zajefajny!!

pozdro

Napisano

na same fillety wlotu zeszło mi chyba z 5 godzin, bo robiłem ze 3 albo nawet 4 podejścia... a pomyśleć, że z tyłu czeka mnie to samo :(

pozdrawiam

a widzisz w maxie zajeloby to z pol godzinki ;) [joke]

a tak a serio to bardzo ladne te "fillety" :D

pozdro

Napisano

Normalnie wypas :D Czekam z niecierpliwością na render z materiałami :P

Loozack - wnętrze też będziesz robił? :P

Napisano
  • Autor
a widzisz w maxie zajeloby to z pol godzinki ;) (...)

hehe, za drugim razem w Rhino też tyle zajęło, najgorszy pierwszy raz :D

KamillM, ja też czekam z niecierpliwością na rendery :D a wnętrze planuję ale w "drugiej fazie" dopiero ;)

ok, to już praktycznie finał, pozostały mi loga, napisy i inne popierdółki, teraz czeka mnie eksport do Maxa, ojojoj...

30r6kk.jpg

31r4jq.jpg

32r0nu.jpg

33r3xd.jpg

34r5be.jpg

34wres1un.png

pozdrawiam

Napisano

wspaniale ale mogłeś sie odważyć i zapodać inne felgi ;) mnei osobiście te sie nie podobają i wcale nie chodzi o wykonanie ;) jaka to będzie frajda zobaczyć go z lakierem nie :D ?

Napisano

100 razy a nawet 200 razy lepiej wyglada po filletach:D

model jest piekny!! az sie w kompelksy wpada:)

powodzenia przy tex:)

pozdro

Napisano

ja tam juz sam niewiem jak ztymi lusterakami jest ale sens jest to wykonalne biorac pod uwage ze ten opelek zbytnio niewie co to byc blacha, a pozatym ladniutki opelek

Napisano
  • Autor

Sans, już sam nie wiem...

uchwyt25dx.jpg

ale w sumie jak popatrzeć na inne zdjęcia to chyba jednak rzeczywiście jest tam jakaś mikroszczelina ;) ale jednego jestem pewien... nie chce mi się już tego poprawiać ;)

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

sorki za brak updatów ostatnio, ale niestety mogą się one prędko nie pojawić, za niecałe 2 tygodnie mam termin oddania prac dyplomowych i ten model miał być właśnie na nią, jednak problemy przy eksportowaniu go do Maxa sprawiły, że chyba nie zdąże go dokończyć przed tym czasem (nie mówiąc już o pisemnej pracy...) więc prawdopodobnie skorzystam z innego modelu a do tego wrócę po obronie... dzięki wszystkim za komentarze i proszę o jeszcze odrobinę cierpliwości ;)

pozdrawiam

Napisano
a wnętrze planuję ale w "drugiej fazie" dopiero ;)

No to super :D Ważne, że wogołe będzie ;]

Co do tych ostatnich screenów to wwwww.... wypas ;)

A może zrobisz bieżnik 3D, zamiast texturki?

Napisano

No to teraz sie zacznie - wiem że odkopuje ale wczoraj przed snem :) przypomniałem sobie że ten opelek jeszcze nie był zapodawany z lakierem a updateów nie widać no to trzeba spytac - co tam loozackq sie dzieje :) ?

Napisano
  • Autor

hehe, miło że jeszcze ktoś pamięta o nim ;) jak znajdę troche czasu (czyt. jak przestane się obijać) to się za niego wezme, w sumie brakuje jeszcze tylko kilku pierdółek i już będzie można go eksportować do Maxa (hurra...)

pozdrawiam

Napisano

no modelik swietny...i nurbsami co najwazniejsze....widac ze sie znasz..a. ps...widze ze w Zgierzu mieszkasz...ja niedługo tez tam bede miszkal....bo studia zaczynam:p

pozdrawiam...i zycze udanych renderkow:D

Napisano

A juz myslalem ze te 1 obrazek to twoj render :).. hehe ale niezle sie zapowiada.. czekamy na finish :)

Napisano

Loozack kazał mi przekazać że składa zamówienia co do kolorów rendera ;)

x11dw.jpg

acha - render z perspektywy takiej jak na miniaturce prosze :)

Napisano

dla mnie to kolorek taki jak na obrzasku powinien byc:D...czyli ladny metalik...a jesli chodzi o czerwien albo niebieski...to jzu wole czerwony...bo ten niebieski dziwny taki:p