Napisano 15 Czerwiec 200519 l sorry miało byc daj mły chamfer :] no tak im mniejszy chamfer tym ostrzejsze krawędzie ;)
Napisano 16 Czerwiec 200519 l Autor Hm... czyli naprawdę mówicie, że te krawędzie są za mało ostre? :\ Mały update - przymiarka do świateł przednich ;) PS. Ma ktoś może jakiś dobry materiał na chrom (Brazil)? Bo ja kombinuje jakoś, ale nie wychodzi mi tak jakbym chciał :\
Napisano 16 Czerwiec 200519 l Hm... czyli naprawdę mówicie, że te krawędzie są za mało ostre? :\ nie tak sobie żartujemy..bez poprawionych rowków nieprzejdzie :P
Napisano 16 Czerwiec 200519 l Autor A więc dla próby poprawiłem jedną krawędź (czerwona) (mniejsza szczelina, mniejszy chamfer = 0,003). Dla porównania nie poprawiałem drugiej krawędzi (zielona), gdzie chamfer był 0,01... I jak? Widać różnice? Lepsza jest ta czerwona krawędź? :P || edit: Daję jeszcze siatkę - LINK
Napisano 17 Czerwiec 200519 l hmmm ja tam zawsze daję podwójny chamfer (jak już ci się zrobią 2 krawędzie to na nich jeszcze jeden mniejszy) i wtedy nie trzeba dawać aż takich małych wartości bo ms wtedy mniej "psuje" siatke :) ale jak dla mnie to te twoje rowki wcale nie są złe musisz tylko pamiętać że między np drzwiami a błotnikami są większe szczeliny ( 3-5 mm ) a przy elementach nie ruchomych - np między zderzakiem a błotnikiem, czy światłem szeliny praktycznie niema ( 0-2mm ) ... ale zaokrąglenie oczywiście powinno zostać
Napisano 17 Czerwiec 200519 l Autor Hmm.. jeśli jeszcze ktoś powie, że te szczeliny są okropne to wezmę się na ich poprawianie :P A na razie niech są. Daję renderki (bez lakieru, chyba, że ktoś chce z :P) z widokiem na cały samochód - dawno takich nie było... ;) pzdr
Napisano 18 Czerwiec 200519 l Zaprawdę powiadam Ci "piękna rzeźba" :) Ale piekniejszy byłby ten samochód gdyby prawdziwy zagościł w moim garażu... ;> Hehe :)
Napisano 18 Czerwiec 200519 l Autor Dzięks :D Nooo taki wózek mieć w garażu to marzenie :] Hm zastanawiam się jeszcze czy nie dodać takich małych śrubek dookoła felgi (wiecie o co mi chodzi?) pzdr
Napisano 18 Czerwiec 200519 l eee no niewiem ..... te felgi jakoś tak wyglądają jak by były zabawkowe :P takie są w orginale ?? i weź pozwężaj te szczeliny między nieruchomymi elementami nadwozia :P PS: a co do tego że taki wózek mieć w garażu to marzenie ...... no co wy ludzie :/ przecierz to chyba jeden z najpaskudniejszych BMW w historii !! ..... afe :/ ja jestem posiadaczem 25 letniego BMW e21 320 (rekin) i nie chciał bym go zamienić na tą paskudną jedynkę ... chyba bym się wstydził w niej pokazać :]
Napisano 18 Czerwiec 200519 l Autor eee no niewiem ..... te felgi jakoś tak wyglądają jak by były zabawkowe :P Może z materiałami 'spoważnieją' ;) takie są w orginale ?? Są różne, ja wybrałem akurat te... i weź pozwężaj te szczeliny między nieruchomymi elementami nadwozia :P No wiem, wiem, tylko narazie skończę te koła :P przecierz to chyba jeden z najpaskudniejszych BMW w historii !! ..... afe :/ O gustach się nie dyskutuje ;) Widziałem ten wózek kilka razy 'na żywo' i wygląda super :D pzdr
Napisano 19 Czerwiec 200519 l Autor Update - zrobiłem opony z bieżnikiem :D Screeny oczywiście załączone... ;) Później dam renderki z całymi kołami... ;] pzdr
Napisano 19 Czerwiec 200519 l nie to żebym znowu jęczał ale ściana boczna opony nie powinna być płaska :P
Napisano 19 Czerwiec 200519 l Autor nie to żebym znowu jęczał Ja się cieszę, że ktoś tu komentuje wogóle :P ale ściana boczna opony nie powinna być płaska :P Hmm... LINK - na tym zdjęciu jest płaski bok :| (korzystałem z tego zdjęcia dla kształtu opony, nie bieżnika) pzdr ||edit: Tak jak obiecałem daję render całego koła :D Zostały tylko do wykonania klocki hamulcowe... ;]
Napisano 21 Czerwiec 200519 l Zrób tą tarcze hamulcową grubszą i troszkę większą! Bo ja Sejtku mam większą :-P Zacisk na tarczy też jest jakiś uszczuplony - nawet klocki hamulcowe by do niego nie można było włożyć!! Tak poz a ty wszystko sssuper!! :)
Napisano 21 Czerwiec 200519 l Autor No całkowicie masz rację :D Tarcza przypomina rozmiarami te co w rowerach są :lol: ;) Jak poprawię to dam screena :P pzdr ||added: Dobra wiadomość - zrobiłem nową tarczę hamulcową, zła wiadomość - Max się zje... zwalił i tarcza się nie zachowała..., dobra wiadomość - mam kilka wcześniejszych 'backup'ów' zła wiadomość - stara tarcza i klocek się nie zachowały... Qr... ja to mam farta - akurat jak skończyłem tarczę i chciałem zrobić render to oczywiście wywalił błąd w Maxie!!! No i teraz muszę nie dość, że zrobić następną tarczę, to jeszcze klocek... :\ Update (mam nadzieję) już niedługo... przed weekendem powinien być... pzdr
Napisano 10 Sierpień 200519 l Autor No i powróciłem do BMW! :D Wiem, że robienie dwóch modeli naraz nie jest dobrym rozwiązaniem, ale cóż... ;] Na razie tylko tył, później dam przód. PS. Wiem, że autko wisi w powietrzu, ale już nie chciałem przerywać renderowania, bo strasznie długo się renderuje :/ pzdr
Napisano 10 Sierpień 200519 l Wiem, że robienie dwóch modeli naraz nie jest dobrym rozwiązaniem, ale cóż... ;] why?? ja robie 4 modele i jakos zbytnio mi to nie przeszkadza nawet sie ciesze:D modelik bardzo ladny pokaz wire aha i chyba (tak mi sie wydaje) rowki sa za szerokie!! pozdro
Napisano 10 Sierpień 200519 l Autor why?? ja robie 4 modele i jakos zbytnio mi to nie przeszkadza nawet sie ciesze:D Aha, czyli, że to normalne ;) Już myślałem, że jestem inny ;P rowki sa za szerokie!! Tak, wiem ;) Niektóre poprawiłem, ale jeszcze inne niektóre wymagają poprawy. Siatka - LINK Załączam przód i poprawiony tył ;) pozdrawiam
Napisano 10 Sierpień 200519 l Model ogólnie ładny, ale popraw to, co zaznaczyłem ta linia coś faluje i na dole jest jakby wgniecenie, no i pokaż siatke.
Napisano 10 Sierpień 200519 l Autor No poprawię te błędy ;) mrkrzysiek, link do siatki jest w poprzednim moim poście ;P pzdr ||edit: Hm przyjrzałem się tej linii na klapie bagażnika i wszystko jest wporządku :| Może to wina cieni? ||edit2: Ostatni update dzisiaj... Jutro dam razem z całością ;) pzdr ||edit3: Hmm jednak dam dzisiaj już ;P Czekam na oceny! :D
Napisano 11 Sierpień 200519 l Autor Upik - tym razem szczegóły na dachu ;) Aha, brakuje kierunkowskazu bocznego i listewki na drzwiach, oczywiście są, ale zapomniałem je 'odkryć' ;P pzdr
Napisano 11 Sierpień 200519 l Nad przodem bym jeszcze troche na twoim miejscu posiedzial, ale calosciowo wyglada calkiem sexy. ;) pozdrawiam
Napisano 11 Sierpień 200519 l Dojrzałem się kilku kolejnych błedów: na żółto – jawor już o tym mówił popraw to według mnie tak powinna iść ta linia na czerwono – linia jest krzywa wyrównaj ja na zielono – na drugim renderze z postu 74 w tym miejscu jest jakoś dziwnie na niebiesko – tu nie musisz robić aż tak gęstej siatki ale ogólnie jest dobrze Pozdro
Napisano 12 Sierpień 200519 l Autor RA, thx ;p mrkrzysiek, dzięki za tak szczegółowe wytknięcie błędów ;) pzdr
Napisano 21 Wrzesień 200519 l Autor Dawno mnie tu nie było ;p Parę update'ów... mało, ale zawsze coś ;) SCREEN 1 SCREEN 2 SCREEN 3 SCREEN 4 SCREEN 5 SCREEN 6
Napisano 22 Wrzesień 200519 l JohnZi ma rację :) jest bare blędów , ale ogólnie wygląda bardzo , bardzo przyzwoicie
Napisano 22 Wrzesień 200519 l ale widze, że nie poprawiłeś jeszcze wszystkich błedów co Ci zaznaczyłem:p
Napisano 2 Październik 200519 l Autor Thx, guys ;) mrkrzysiek -> bugów niektórych nie poprawiłem bo... zapomniałem :lol: Ale poprawię, nie martw się ;p pzdr || up: Poprawiłem błędy, efekt w załączniku. Wybaczcie mi za nie profesjonalny render (scanline), ale nie miałem czasu na lepszy, może potem dam rade ;) pzdr
Napisano 3 Październik 200519 l Autor Jak obiecywałem - lepszy render ;p Prosiłbym jednak o komenty, bo tak samemu pisać w wątku to nie wypada ;D
Napisano 4 Październik 200519 l no ładnie .... choć widze kilka błędów :P bierz się wkońcu za materiały :)
Napisano 4 Październik 200519 l Autor A czy mógłbym prosić o wytknięcie błędów? ;) Zależy mi na tym :P No materiały w swoim czasie, nie zrobiłem jeszcze klamek i świateł, ale mogę popróbować. Chcę się nauczyć VRay'a (czekam tylko, aż qba mi podeśle go) ;> Zamieszczam bonusowy screen ;p pozdrawiam
Napisano 4 Październik 200519 l WŁAŚNIE!!! Czekam na efekt końcowy, bo aż mnie normalnie....no denerwuje sie!!! Wrzucaj mat. i kończ.... ;) Pozdrawiam ALL
Napisano 4 Październik 200519 l Autor Hm skoro tak się niecierpliwicie to postaram się coś dać, tylko nie wiem kiedy, bo ostatnio nie mam czasu wogóle, a chcę to BMW jakoś ładnie 'wykończyć' ;) PS. Zapraszam do oceny wątku, jeśli ktoś chce ;>
Napisano 7 Październik 200519 l Autor Dzięki Znag, spoko źąąą ;P No już mam VRay'a (pozdro MrKrzysiek ;) ) i oto pierwsze efekty 'zabawiania' się nim taki 'lolowaty' render :D Na dniach postaram się zarzucić jakiś prawdziwy render z prawdziwym lakierem, więc... cierlpiwości! ;) pozdrawiam PS. Potrzebny mi jest jakiś tutorial o materiałach w VRay'u, zna ktoś może jakieś dobre?
Napisano 8 Październik 200519 l Autor Jak zapowiadałem - render z lakierem (o ile można to nazwać lakierem... ) Co sądzicie o nim? PS. Jak ktoś zna jakieś tutki o renderach w VRay'u, to prosiłbym o linki ;)
Napisano 8 Październik 200519 l Autor Poprawię, ale najpierw chcę się rozkręcić z materiałami :P Następny render - może lepszy?
Napisano 8 Październik 200519 l Bardzo ładny model. Tutaj masz mały tutek o lakierze + kilka materiałów do ściągnięcia -> http://www.evermotion.org/tutorials/rendering/vray_car_paint/ p.s. Co się stało z uszczelką w tym miejscu?
Napisano 8 Październik 200519 l Autor Dzięki Tymek ;) Co do uszczelki to jest więcej bugów. Dlaczego? Model eksportowałem, bo na pliku na którym pracowałem od początku materiały nie działały :\ Ale postaram się wszystko naprawić w najbliższym czasie. pozdrawiam
Napisano 8 Październik 200519 l wszystko ładnie tylko czego na ostatnim renderku masz świecący lakier ??? :P
Napisano 8 Październik 200519 l Heh, to raczej nie jest świecący lakier tylko Białe podłoże + Illuminacja :p no ale :D:D
Napisano 8 Październik 200519 l Autor To tylko ja eksperymentowałem z oświetleniem i dodałem Skylighta, dlatego tak wyszło ;p
Napisano 9 Październik 200519 l Autor Czekam na oceny co do lakieru, nie patrzcie na inne materiały ;)