Hindus Napisano 15 Czerwiec 2005 Share Napisano 15 Czerwiec 2005 sorry miało byc daj mły chamfer :] no tak im mniejszy chamfer tym ostrzejsze krawędzie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 16 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 16 Czerwiec 2005 Hm... czyli naprawdę mówicie, że te krawędzie są za mało ostre? :\ Mały update - przymiarka do świateł przednich ;) PS. Ma ktoś może jakiś dobry materiał na chrom (Brazil)? Bo ja kombinuje jakoś, ale nie wychodzi mi tak jakbym chciał :\ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 16 Czerwiec 2005 Share Napisano 16 Czerwiec 2005 Hm... czyli naprawdę mówicie, że te krawędzie są za mało ostre? :\ nie tak sobie żartujemy..bez poprawionych rowków nieprzejdzie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 16 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 16 Czerwiec 2005 A więc dla próby poprawiłem jedną krawędź (czerwona) (mniejsza szczelina, mniejszy chamfer = 0,003). Dla porównania nie poprawiałem drugiej krawędzi (zielona), gdzie chamfer był 0,01... I jak? Widać różnice? Lepsza jest ta czerwona krawędź? :P || edit: Daję jeszcze siatkę - LINK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 17 Czerwiec 2005 Share Napisano 17 Czerwiec 2005 hmmm ja tam zawsze daję podwójny chamfer (jak już ci się zrobią 2 krawędzie to na nich jeszcze jeden mniejszy) i wtedy nie trzeba dawać aż takich małych wartości bo ms wtedy mniej "psuje" siatke :) ale jak dla mnie to te twoje rowki wcale nie są złe musisz tylko pamiętać że między np drzwiami a błotnikami są większe szczeliny ( 3-5 mm ) a przy elementach nie ruchomych - np między zderzakiem a błotnikiem, czy światłem szeliny praktycznie niema ( 0-2mm ) ... ale zaokrąglenie oczywiście powinno zostać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 17 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 17 Czerwiec 2005 Hmm.. jeśli jeszcze ktoś powie, że te szczeliny są okropne to wezmę się na ich poprawianie :P A na razie niech są. Daję renderki (bez lakieru, chyba, że ktoś chce z :P) z widokiem na cały samochód - dawno takich nie było... ;) pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 18 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 18 Czerwiec 2005 Mały upik - zrobiłem felgi :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 18 Czerwiec 2005 Share Napisano 18 Czerwiec 2005 Zaprawdę powiadam Ci "piękna rzeźba" :) Ale piekniejszy byłby ten samochód gdyby prawdziwy zagościł w moim garażu... ;> Hehe :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 18 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 18 Czerwiec 2005 Dzięks :D Nooo taki wózek mieć w garażu to marzenie :] Hm zastanawiam się jeszcze czy nie dodać takich małych śrubek dookoła felgi (wiecie o co mi chodzi?) pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 18 Czerwiec 2005 Share Napisano 18 Czerwiec 2005 eee no niewiem ..... te felgi jakoś tak wyglądają jak by były zabawkowe :P takie są w orginale ?? i weź pozwężaj te szczeliny między nieruchomymi elementami nadwozia :P PS: a co do tego że taki wózek mieć w garażu to marzenie ...... no co wy ludzie :/ przecierz to chyba jeden z najpaskudniejszych BMW w historii !! ..... afe :/ ja jestem posiadaczem 25 letniego BMW e21 320 (rekin) i nie chciał bym go zamienić na tą paskudną jedynkę ... chyba bym się wstydził w niej pokazać :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 18 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 18 Czerwiec 2005 eee no niewiem ..... te felgi jakoś tak wyglądają jak by były zabawkowe :P Może z materiałami 'spoważnieją' ;) takie są w orginale ?? Są różne, ja wybrałem akurat te... i weź pozwężaj te szczeliny między nieruchomymi elementami nadwozia :P No wiem, wiem, tylko narazie skończę te koła :P przecierz to chyba jeden z najpaskudniejszych BMW w historii !! ..... afe :/ O gustach się nie dyskutuje ;) Widziałem ten wózek kilka razy 'na żywo' i wygląda super :D pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 19 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 19 Czerwiec 2005 Update - zrobiłem opony z bieżnikiem :D Screeny oczywiście załączone... ;) Później dam renderki z całymi kołami... ;] pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 19 Czerwiec 2005 Share Napisano 19 Czerwiec 2005 nie to żebym znowu jęczał ale ściana boczna opony nie powinna być płaska :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 19 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 19 Czerwiec 2005 nie to żebym znowu jęczał Ja się cieszę, że ktoś tu komentuje wogóle :P ale ściana boczna opony nie powinna być płaska :P Hmm... LINK - na tym zdjęciu jest płaski bok :| (korzystałem z tego zdjęcia dla kształtu opony, nie bieżnika) pzdr ||edit: Tak jak obiecałem daję render całego koła :D Zostały tylko do wykonania klocki hamulcowe... ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 19 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 19 Czerwiec 2005 Thx ;) Parę update'ów :P pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 21 Czerwiec 2005 Share Napisano 21 Czerwiec 2005 Zrób tą tarcze hamulcową grubszą i troszkę większą! Bo ja Sejtku mam większą :-P Zacisk na tarczy też jest jakiś uszczuplony - nawet klocki hamulcowe by do niego nie można było włożyć!! Tak poz a ty wszystko sssuper!! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 21 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 21 Czerwiec 2005 No całkowicie masz rację :D Tarcza przypomina rozmiarami te co w rowerach są :lol: ;) Jak poprawię to dam screena :P pzdr ||added: Dobra wiadomość - zrobiłem nową tarczę hamulcową, zła wiadomość - Max się zje... zwalił i tarcza się nie zachowała..., dobra wiadomość - mam kilka wcześniejszych 'backup'ów' zła wiadomość - stara tarcza i klocek się nie zachowały... Qr... ja to mam farta - akurat jak skończyłem tarczę i chciałem zrobić render to oczywiście wywalił błąd w Maxie!!! No i teraz muszę nie dość, że zrobić następną tarczę, to jeszcze klocek... :\ Update (mam nadzieję) już niedługo... przed weekendem powinien być... pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 10 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 10 Sierpień 2005 No i powróciłem do BMW! :D Wiem, że robienie dwóch modeli naraz nie jest dobrym rozwiązaniem, ale cóż... ;] Na razie tylko tył, później dam przód. PS. Wiem, że autko wisi w powietrzu, ale już nie chciałem przerywać renderowania, bo strasznie długo się renderuje :/ pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 10 Sierpień 2005 Share Napisano 10 Sierpień 2005 Wiem, że robienie dwóch modeli naraz nie jest dobrym rozwiązaniem, ale cóż... ;] why?? ja robie 4 modele i jakos zbytnio mi to nie przeszkadza nawet sie ciesze:D modelik bardzo ladny pokaz wire aha i chyba (tak mi sie wydaje) rowki sa za szerokie!! pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 10 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 10 Sierpień 2005 why?? ja robie 4 modele i jakos zbytnio mi to nie przeszkadza nawet sie ciesze:D Aha, czyli, że to normalne ;) Już myślałem, że jestem inny ;P rowki sa za szerokie!! Tak, wiem ;) Niektóre poprawiłem, ale jeszcze inne niektóre wymagają poprawy. Siatka - LINK Załączam przód i poprawiony tył ;) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 10 Sierpień 2005 Share Napisano 10 Sierpień 2005 Model ogólnie ładny, ale popraw to, co zaznaczyłem ta linia coś faluje i na dole jest jakby wgniecenie, no i pokaż siatke. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 10 Sierpień 2005 Share Napisano 10 Sierpień 2005 jeszcze masz krzywy zderzak między przeciwmgielnym a wlotem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 10 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 10 Sierpień 2005 No poprawię te błędy ;) mrkrzysiek, link do siatki jest w poprzednim moim poście ;P pzdr ||edit: Hm przyjrzałem się tej linii na klapie bagażnika i wszystko jest wporządku :| Może to wina cieni? ||edit2: Ostatni update dzisiaj... Jutro dam razem z całością ;) pzdr ||edit3: Hmm jednak dam dzisiaj już ;P Czekam na oceny! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 11 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 11 Sierpień 2005 Upik - tym razem szczegóły na dachu ;) Aha, brakuje kierunkowskazu bocznego i listewki na drzwiach, oczywiście są, ale zapomniałem je 'odkryć' ;P pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 11 Sierpień 2005 Share Napisano 11 Sierpień 2005 wygląda ciekawie, mógłbyś dać siateczkę low-poly ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 11 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 11 Sierpień 2005 Siateczka - LINK - click! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 11 Sierpień 2005 Share Napisano 11 Sierpień 2005 Nad przodem bym jeszcze troche na twoim miejscu posiedzial, ale calosciowo wyglada calkiem sexy. ;) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 11 Sierpień 2005 Share Napisano 11 Sierpień 2005 Dojrzałem się kilku kolejnych błedów: na żółto – jawor już o tym mówił popraw to według mnie tak powinna iść ta linia na czerwono – linia jest krzywa wyrównaj ja na zielono – na drugim renderze z postu 74 w tym miejscu jest jakoś dziwnie na niebiesko – tu nie musisz robić aż tak gęstej siatki ale ogólnie jest dobrze Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 12 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 12 Sierpień 2005 RA, thx ;p mrkrzysiek, dzięki za tak szczegółowe wytknięcie błędów ;) pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 21 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 21 Wrzesień 2005 Dawno mnie tu nie było ;p Parę update'ów... mało, ale zawsze coś ;) SCREEN 1 SCREEN 2 SCREEN 3 SCREEN 4 SCREEN 5 SCREEN 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 22 Wrzesień 2005 Share Napisano 22 Wrzesień 2005 no modelik bardzo ladny, aczkolwiek widac pare pogiec i niedociagniec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeus Napisano 22 Wrzesień 2005 Share Napisano 22 Wrzesień 2005 JohnZi ma rację :) jest bare blędów , ale ogólnie wygląda bardzo , bardzo przyzwoicie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 22 Wrzesień 2005 Share Napisano 22 Wrzesień 2005 ale widze, że nie poprawiłeś jeszcze wszystkich błedów co Ci zaznaczyłem:p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 2 Październik 2005 Autor Share Napisano 2 Październik 2005 Thx, guys ;) mrkrzysiek -> bugów niektórych nie poprawiłem bo... zapomniałem :lol: Ale poprawię, nie martw się ;p pzdr || up: Poprawiłem błędy, efekt w załączniku. Wybaczcie mi za nie profesjonalny render (scanline), ale nie miałem czasu na lepszy, może potem dam rade ;) pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 3 Październik 2005 Autor Share Napisano 3 Październik 2005 Jak obiecywałem - lepszy render ;p Prosiłbym jednak o komenty, bo tak samemu pisać w wątku to nie wypada ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 4 Październik 2005 Share Napisano 4 Październik 2005 no ładnie .... choć widze kilka błędów :P bierz się wkońcu za materiały :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 4 Październik 2005 Autor Share Napisano 4 Październik 2005 A czy mógłbym prosić o wytknięcie błędów? ;) Zależy mi na tym :P No materiały w swoim czasie, nie zrobiłem jeszcze klamek i świateł, ale mogę popróbować. Chcę się nauczyć VRay'a (czekam tylko, aż qba mi podeśle go) ;> Zamieszczam bonusowy screen ;p pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koniu_PL Napisano 4 Październik 2005 Share Napisano 4 Październik 2005 WŁAŚNIE!!! Czekam na efekt końcowy, bo aż mnie normalnie....no denerwuje sie!!! Wrzucaj mat. i kończ.... ;) Pozdrawiam ALL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 4 Październik 2005 Autor Share Napisano 4 Październik 2005 Hm skoro tak się niecierpliwicie to postaram się coś dać, tylko nie wiem kiedy, bo ostatnio nie mam czasu wogóle, a chcę to BMW jakoś ładnie 'wykończyć' ;) PS. Zapraszam do oceny wątku, jeśli ktoś chce ;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 7 Październik 2005 Autor Share Napisano 7 Październik 2005 Dzięki Znag, spoko źąąą ;P No już mam VRay'a (pozdro MrKrzysiek ;) ) i oto pierwsze efekty 'zabawiania' się nim taki 'lolowaty' render :D Na dniach postaram się zarzucić jakiś prawdziwy render z prawdziwym lakierem, więc... cierlpiwości! ;) pozdrawiam PS. Potrzebny mi jest jakiś tutorial o materiałach w VRay'u, zna ktoś może jakieś dobre? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 8 Październik 2005 Autor Share Napisano 8 Październik 2005 Jak zapowiadałem - render z lakierem (o ile można to nazwać lakierem... ) Co sądzicie o nim? PS. Jak ktoś zna jakieś tutki o renderach w VRay'u, to prosiłbym o linki ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 8 Październik 2005 Share Napisano 8 Październik 2005 Popraw chamfery przy rowkach drzwi. A tutki: google.pl ;) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 8 Październik 2005 Autor Share Napisano 8 Październik 2005 Poprawię, ale najpierw chcę się rozkręcić z materiałami :P Następny render - może lepszy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tymek Napisano 8 Październik 2005 Share Napisano 8 Październik 2005 Bardzo ładny model. Tutaj masz mały tutek o lakierze + kilka materiałów do ściągnięcia -> http://www.evermotion.org/tutorials/rendering/vray_car_paint/ p.s. Co się stało z uszczelką w tym miejscu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 8 Październik 2005 Autor Share Napisano 8 Październik 2005 Dzięki Tymek ;) Co do uszczelki to jest więcej bugów. Dlaczego? Model eksportowałem, bo na pliku na którym pracowałem od początku materiały nie działały :\ Ale postaram się wszystko naprawić w najbliższym czasie. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 8 Październik 2005 Share Napisano 8 Październik 2005 wszystko ładnie tylko czego na ostatnim renderku masz świecący lakier ??? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 8 Październik 2005 Share Napisano 8 Październik 2005 Heh, to raczej nie jest świecący lakier tylko Białe podłoże + Illuminacja :p no ale :D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 8 Październik 2005 Autor Share Napisano 8 Październik 2005 To tylko ja eksperymentowałem z oświetleniem i dodałem Skylighta, dlatego tak wyszło ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 9 Październik 2005 Autor Share Napisano 9 Październik 2005 Czekam na oceny co do lakieru, nie patrzcie na inne materiały ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 9 Październik 2005 Share Napisano 9 Październik 2005 Jeszcze dużo pracy przed tobą nad tymi materiałami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi