Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam. oddaje w wasze rece moja pracke. uwazam ze jest ona skonczona i w sumie niemam zamariu nic w niej zmieniac cokolwiek by to mialo byc :-) taki "cos" chcialem zrobic i zrobilem :-) z gory dzieki za komentarze :-)

finall6ma.jpg

• Odpowiedzi 21
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

hehe można wiedzieć jak to robiłeś? Śmieszne to pozytywnie, takie groteskowe, ja bym sie zastanowil nad podlozem tym blizej ogladajacego, ale pomysl ciekawy.

Napisano

dzieki. dodam ze tlo wycialem z obrazu dlatego moze troszke niepasowac. Mialem nic nie zmieniac ale zmusilem sie i poprawilem ziemie na 1 planie. mam nadzieje ze bardziej sie wam spodoba :-)

Napisano

Mi sie to kojarzy z jakas fraszka tylko nie pamietam czy to Kochanowskiego czy nie:P

Ogolnie bardzo pozytywne wrazenie mi brakuje jeszcze jednego trupka po lewej stronie w oddali:)

POZDRAWIAM

Napisano

heh powiem wam tylko odrazu mowie ze sie zbytnio nie napracowalem :-( same modele w 3d maxie to 1/4 sukcesu :/ reszta to psp9.1 Stworzylem prace z texturami. potem ja dobrze oswietlilem i do psp9.1. Tam odpowiednio "podpicowalem", stworzylem warstwe ktora posiadala jedynie kontury czarnobiale i dalem jej przezroczystosc w trybie ciemnym co dalo efekt "kontur" na obrazku. Nastepnie dodalem focus, lekki noise i tada...efekt gotowy :-) wiem ze sposob dzialania nie jest rewelacyjny ale chyba w koncu liczy sie efekt prawda ? :-)

Napisano

no no, całkiem przyjemne, trzyma klimacik

nawet nie widać że to 3d i bardzo dobrze, bo bez postprodukcji w ps'ie czy czymś podobnym wyglądałoby najwyżej średnio

jedyne czego bym sie przyczepił, to sterylnie białe czaszki i podłoże - ale ogólnie dobre

Napisano

warto by chyba jednak bylo wspomnieć coś o inspiracji ? oparleś sie o jedno z dzieł Hugo Simberga fińskiego grafika symbolisty dla potwierdzenia (moze torche marna kopia) http://www2.uiah.fi/~ppeisa/puutarha.jpg, oprucz propagowania dziel sztuki to propagujmy tez samych artystow ^^ (nie moglam sie oprzec pokusie studiuje historie sztuki i pisze z kąta chłopaka by zauwarzyc ten jeden drobny szczeguł)

Pozdrawiam.

Napisano

Konras w moim WIP byl link do obrazu tego malarza i jego nazwiska. po prostu nie dalwalem tu linka gdyz praca powstala w oparciu o ten obraz a nie aby ja porownywac do niego. Ale w sumie moj blad.

Napisano

tło w sumie wycialem z oryginalu bo mi w 3d niewychodzilo :-) wiec to wina tylko moich zdolnosci retuszu padaja =/ musialem wyciac trupki z oryginalu i jakos zalatac dziury po nich :P

przyznam sie bez bicia = MI samemu tlo sie tez zabardzo nie podoba. jest za malej jakosci i zbyt porozmazywane-rozchlapane ale.......z drugiej strony dodaje pracki troche klimatu obrazu :-) moim zdaniem przynajmniej

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności