Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

bookuję sobie miejsce ;>

wybieram oczywiście temat Maszyny bojowe ;>

Maszyną u mnie będzie android-kobieta vs druga maszyna, wszystko będzie w nieco mangowym stylu. Wieczorkiem powinienem wrzucić koncepcik.

• Odpowiedzi 83
  • Wyświetleń 7,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

też ciekawie zabrzmiało - widzę że będzie ostra walka - powodzenia

Napisano

zabrzmialo niczym co druga scena z ghosta w szelu :)

zapowiada sie fajnie wiec czekam (bedzie juz xsi czy jeszcze maks?)

powodzenia!

Napisano

proponuję aby kobieta była obnażona, to doda ekscentryzmu scenie

Napisano
  • Autor

hehehe, dzięki za ciepłe przywitanie. szczerze mówiąc to myślałem nad pojedynkiem laski z mechem, ale własnie zbyt ghostowo mi pachniało. Dlatego będzie to opuszczone miasto na pustyni (a w zasadzie kawałek ulicy) i android laska vs android facet. Wszystko ma być w klimacie sf'owo-samurajowo-westernowo-anime'owe ;)

we'll see. więcej nic nie piszę dopóki konceptów nie będzie.

Napisano
  • Autor

No to lecimy. Na początek szybki szkic (namalowany na skanie z książki by proporcje złapać, przyznaję się, żaden malarz ze mnie)

concept3ne.jpg

(skojarzenia z Alitą, Bride z Kill Bill, Motoko, StormTroopers, sexy robots Sorayamy i innymi jak najbardziej na miejscu)

Teraz model.

Napisano

mam nadzieje ze pelniejszy koncept masz w glowie, bo jak przyjdzie czas modelowania to troszke sie bedziesz musial naglowkowac nad jakimis szczegolami-wypelniaczami tej laseczki (no chyba ze jej duze piersi zrobisz i tym zapelnisz wszytko :D)

Napisano
  • Autor

lol, oczywiście że mam detale w głowie, ja po prostu nie umiem malować :P

Napisano
  • Autor

Dobra, w końcu zacząłem. Niestety ja nie mam wakacji.

Narazie tyle będzie więcej ;) Zaznaczam że tu jeszcze nie ma żadnych detali. Tylko zarysowane proporcje/kształty.

Napisano

hehe.. bo tak wychodzi większość mangowych postaci w 3d :)... zrób jej twarz coś na styl ghost in the shela a będzie super.. choć teraz już mi się podoba.. wygląda trochę jak liandri angel z unreala :) .. czekam na więcej !!

Napisano
  • Autor

taki mały apdejcik.

Mam teraz problem z mechanicznymi stawami (ramiona i biodra). Jak ktoś ma fajne refki to ja poproszę.

Napisano

moze jednak sie pokusisz o zrobienie jej w stylu mangowym? wcale nie wychodzą ufoki z tego (moze sie tylko tak wydaje na początku modelowania - a wiem, bo sam modeluje laske z serialu anime 'noir')

co do rąk to mam kilka uwag:

- kciuk chyba nieco za długi

- nie podobają mi sie te nierównosci na wierzchu dłoni (takie ślady jakby odchodzące od palców, no ale moze tak ma byc)

- dłon jest zbyt cienka, widać to szczególnie w okolicy połączeniu z kciukiem (drugi render)

Napisano

faktycznie ja też bym postulował za mangą, wrażenie X utrzymuje się dopuki nie dodasz włosów... z tego przynajmniej co ja zauważyłem przy zabawie w "Naruto" ;D

Napisano
  • Autor

Dłonie faktycznie poprawię, za cienkie są. Co do kciuka to długość jest chyba ok, po prostu nie ma tam skóry i nieco szczupły ten palec, może dlatego tak wygląda. A co do oczu to nie wiem. Nawet mi się ta gęba podoba, Jak mi się będzie chciało to może się pobawię w większe ;)

Napisano

imo: tyleczek jest malo soczysty:P

a za manga nie przepadam, ale ten koncepcik mi sie bardzo spodobal!!!

Napisano

no koncepcik extra, model tez nie najgorszy ale: te odstajace uszy jakos smiesznie wygladaja + to co bylo wyzej wymienione.. ale wiem ze bedzie gut. pozdr

Napisano
  • Autor

Hej, sorki że nie ma updejtów, ale miałem ciężki tydzień i jeszcze cięższy weekend (i więcej już nie piję :P) Dziś, bądź jutro będzie update. Z tyłeczkiem coś jeszcze zrobię, a uszy będą lepiej wyglądać jak włosy przyjdą.

Napisano

Powiedz mi moj drogi eMPeck'u jak ty to robisz ze dzis albo jutro jest u Ciebie dalej niz 10 dni?? To chyba sie z TOba nie umowie na to piwo ;)

Napisano
  • Autor

Mój drogi Por@szku. To jest względnośc czasu ;D.

Niestety moich fanów ;) muszę zawieść, nie będzie updejtów. Nie jestem zadowolony z tego co tu popełniłem i nie chcę pchać się dalej w bagno z pracą która mi się nie podoba. Dłubię sobie powoli coś innego, a ta laska będzie mi musiała wybaczyć. Za mało mam niestety czasu na bitwę i beznadziejny ze mnie concept-artist :(

Napisano

Uuuu stary... niszczysz moje dziecięce marzenia. Mało konceptów masz w sieci ? Powiedz że to żart...

Napisano

ooo.. kurcze a tak czekalem az w koncu ruszysz z tym do przodu... szkoda

Napisano
  • Autor

Spójrzcie na to z drugiej strony, ktoś inny będzie miał szansę na pierwszą nagrodę.

A poważnie to głównie brak czasu robi swoje. Wychodzę z domu o 7, wracam o 19. OT co. :(

Napisano

hehe no to zes pokazal, ale tego sie spodziewalem ze bedziesz czekal na Krzysia az tez wystapi w bitwie :) hiehie :) tak czy inaczej szkoda :/ better luck next time :D

Napisano

a co z jej tyleczkiem?! nie moze przecie tak zostac!!!

ale przecie nie spisz 14godz:D

szkoda, szkoda mogla byc rewelka......

Napisano
  • Autor

Wrzucę wieczorem skończoną lalę (bo udało mi się postać mniej więcej skończyć)

Napisano

no jak to nie jest dobry model to ja nie wiem jaki model mozna nazwac dobrym ? brakuje jej tylko troche ciepla modelera (detalkow) w ktore nawet niechcialo Ci sie juz pewnie wejsc :/ szkoda

wiem ze Twoja decyzja jest ostateczna, ale ja bym sie jeszcze zastanowil bo modelik sam w sobie jest tego wart

Napisano

Empeck, co Ty za przeproszeniem p... o braku czasu ? Bierz actimel i zasuwaj, leniu jeden.

Napisano

ojej, czekalem na soczysty tyleczek a tu jakas pani do mnie przodem stoi:(

hehe. bierz sie do roboty!!!

wiesz ile osob sie na tobie zawiedzie:(

Napisano

wez no posluchaj ich, mam pomyls zrob to co miales zrobic tylko lowpoly :) tak na max 3,5k trojaktow :) bedzie fajnie

Napisano

qrczaczek... fajna lalka ci wychodzi a ty narzekasz :)... wiele osób jeszcze jest w polu i nadal coś każdy skrobie... trochę czasu jeszcze zostało i najwyzej jak nie uda ci sie wyrobić do zakończenia bitwy to skończysz prackę w wipie bo wiele osób z chęcią by sobie zobaczyło finalną wersję (np ja :))

Napisano

Sadze ze eMPeck zrobi co bedzie chcial, nie ma co go namawiac. ja nie bede. A po za tym to czy ja skonczy czy nieto jego chec lub jej brak. Jak mu sie niechce to niech sie poopala i odpocznie od poligonow, wystarczajaco sie ich naooglada w pracy.

Take care dude

Napisano
  • Autor

Biorąc pod uwagę presję pod jaką jestem zaglądając na forum stwierdziłem że jednak pociągnę bitwę ;) Nie wiem czy będzie to pojedynek, bo trochę pomysł mnie przerasta, czy inny pomysł który mi się kołacze po głowie, zobaczymy.

Jako że fatalne ze mnie concept-artist, pomaga mi teraz Marcin Bielenin - onyx. Te podmalówki są jego. A ja dodaję detale. Dzięuję za ciepłe słowa i za wspracie :)

Napisano

no to napisze Ci cos co napisalem doslownie kilka sec wczesniej ...

"i chciales dac sobie siana ?, bo jak normalnie dam kopniaka to na marsa polecisz :)"

no jest bosko co tu duzo mowic plecki bardzo mi sie podobaja *nie moze sie doczekac reszty*

Napisano
  • Autor

Dzięki Klicek :*

jutro będzie updejt, jak nie to możecie mnie sprać.

Ostatnio i tak wszyscy na mnie krzyczą (hi sartr ;D)

Napisano

Seksowny gorsecik. Go go go !

(I niech mi ktoś powie że Actimel nie działa)

Napisano

Por@szek _ znalazl sie obronca ucisnionych :D hehe

Empeck nom i fajnie! a podmalowka konceptu wyglada bajerancko! jedziesz jedziesz bo az mi sie zaczyna to podobac :D

Napisano
... a podmalowka konceptu wyglada bajerancko!

A dziękuje bardzo :) - jeszcze sporo zmian będzie, bo to na szybko było, co by empecka zmotywować. ;)

Witam Wszystkich!

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności