mentaller Napisano 5 Lipiec 2005 Share Napisano 5 Lipiec 2005 no i stało się - kolejny samochód ;-). tym razem c4. zamieszczam to co powstało przez parę dni, czyli samą karoserię. brakuje co prawda paru detali, ale zapewniam że wkrótce się pojawią ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 5 Lipiec 2005 Share Napisano 5 Lipiec 2005 pokaż całość a nie zderzak :P zderzak fajny ale reszta ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 5 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 5 Lipiec 2005 tutaj zamieszczam ujęcia samochodu (tylko scanline - brak czau na jakieś porządne renderki). nie dałem tego w pierwszym poście, bo utrudniałoby mi to zarządzanie załącznikami;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 5 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 5 Lipiec 2005 pokaż całość a nie zderzak :P zderzak fajny ale reszta ? po prostu byłeś zbyt szybki ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 5 Lipiec 2005 Share Napisano 5 Lipiec 2005 jest jeden powazy bug!!! katastroficzny wstydz sie gdzie jest siatka!! ;) jak mozesz to pokaz :D pzodro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 5 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 5 Lipiec 2005 za chwile sie pojawi... chociaż nie wiem czy to dobry pomysł ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 5 Lipiec 2005 Share Napisano 5 Lipiec 2005 siatke zawsze warto zobaczyc wiec to napewno dobry pomysl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 5 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 5 Lipiec 2005 no i są te siatki. attachment nr.3 ukazuje zbliżenie przedniego zderzaka - nie ma tam trójkącika jak mogłoby się wydawać patrząc na rys nr.1. Natomiast rys nr.4 ukazuje uszczejkę na przedniej szybie, której na innych renderach praktycznie nie widać ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 5 Lipiec 2005 Share Napisano 5 Lipiec 2005 nie chciał bym cie tu zaraz chwalić ale jest poprawnie :P Cytat: Napisał hindus pokaż całość a nie zderzak :P zderzak fajny ale reszta ? po prostu byłeś zbyt szybki ;-) pozatym że wolny jestes :P może na przyszłośc większe siateczki najlepiej z viewporta nie renderowane ;) pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 5 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 5 Lipiec 2005 poprawnie... tzn. dobrze czy źle ;-P? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DonVito Corleone Napisano 6 Lipiec 2005 Share Napisano 6 Lipiec 2005 ja bym powiedzal ze...bardzo dobrze, naprawde mi sie podoba, jest prosto, ladnie, siatak tez nie taka zla :], oby tak dalej.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 6 Lipiec 2005 Share Napisano 6 Lipiec 2005 całkiem ładnie :] a może byś się pokusił na wersje z conceptu WRC ??? z tymi spojlerami i niskim zawieszeniem wygląda o niebo lepiej :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 6 Lipiec 2005 Share Napisano 6 Lipiec 2005 Kurcze, czemu te koncepty zawsze wygladaja kilka razy lepiej niz finalny produkt? :/ Citroen jest bardzo dobry. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 7 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 7 Lipiec 2005 całkiem ładnie :] a może byś się pokusił na wersje z conceptu WRC ??? z tymi spojlerami i niskim zawieszeniem wygląda o niebo lepiej :D nie potwierdzam nie zaprzeczam ;-), jak ukończę normalną wersję to kto wie? bo trzeba przyznać,że w wersji wrc prezentuje się korzystniej(przynajmniej na koncept art). szkoda że w necie nie ma zbyt dużo referek wrc :-(. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 7 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 7 Lipiec 2005 taki mały update... przy okazji próba z lakierem. jednak mam problemy z hdri, mianowicie ktoś mogłby mi polecić jakieś fajne hdri (równomiernie oswietlające scene). byłbym wdzieczny ;-). pozdrawiam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 7 Lipiec 2005 Share Napisano 7 Lipiec 2005 kurde...jak ustawic ta mape hdri:(....probowałemzu tyle razy i wogole atu nic nie wychodzi...uzywam mental raya z teco co wiem tam nie ma zadnego suwaka typu bitmap hdri tyko ta mape sie bierze z zwyklej bitmap tylo ze w formacie hdri...ale jak to ustawic to ja nie wiem:(...mzoe dałbysjakis przepis...oczywiscie to jest tylko prosba:p...po zatym projekcik bardzo ładby juz czekam na szczegoly i finalna wersje...ile zajeło ci modelwoanie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DonVito Corleone Napisano 7 Lipiec 2005 Share Napisano 7 Lipiec 2005 http://www.max3d.pl/show.php?id=hdri Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 7 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 7 Lipiec 2005 DonVito Corleone - próbowałem praktycznie z wszystkimi hdrkami z max3d.pl ;-). poszukuję czegoś wyjątkowego ;-P. miwt - opcja offset. zmieniając parametry zmieniasz ustawienie mapy(U - poziome, V - pionowe). a modelowanie troche czasu zajęło jakieś 1,5 tygodnia 2-4 h dziennie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GRiPi Napisano 7 Lipiec 2005 Share Napisano 7 Lipiec 2005 ja na wozy to proponuje bridge1_color, daje bardzo ladne odbicia pod motami, tylko na oryginalnosc z nia to nie masz co liczyc :P a najlepiej to zrob rendery studyjne bez hdri, bedzie realistycznie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 7 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 7 Lipiec 2005 GRiPi możesz zarzucić linkiem do tego bridge'a ? byłbym wdzięczny ;-). renderki bez hdri to już wyzsza szkoła jazdy, trodno uzyskac dobry efekt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koniu_PL Napisano 8 Lipiec 2005 Share Napisano 8 Lipiec 2005 no no no... Bardzo ładnie... Ale mógłbyś moim zdaniem powinieneś go troche rozszerzyć i to będzie tyle... Już nie mogę się doczekać konca tego projektu. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 9 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 9 Lipiec 2005 taki mały progress... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 9 Lipiec 2005 Share Napisano 9 Lipiec 2005 ładne swiatełka...good:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 11 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 11 Lipiec 2005 no i znowu coś wyskrobałem ;-) render z lakierem--> miało wyjść jak render studyjny ,ale chyba nie wyszlo oraz pytanie dla vrayowców: poniższy render (vray light+target direct & GI) wykonany z włączonym "store with irradiance map" (dla vraylight), gdy odznaczam tą opcje, to na lakierze pojawia się ta niechciana ziarnistość na lakierze. dlaczego? bo domyslam sie, ze jedynym sposobem by to zniwelować to zwiekszyć subdivisions ;-(. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 11 Lipiec 2005 Share Napisano 11 Lipiec 2005 bardzo ładnie ci to wychodzi nie mogę się doczekać końca pracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 12 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 12 Lipiec 2005 a ja tu oczekuje że ktoś mnie z błotem zmiesza, a tu nic ;-P. jeszcze zdąże zepsuć ten model okropnym renderem. BTW ktoś zna odpowiedz na pytanie zamieszczone w moim poprzednim poście ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DonVito Corleone Napisano 12 Lipiec 2005 Share Napisano 12 Lipiec 2005 ja na twoim miejscu nie robil bym oswietlenia studyjnego, tylko zwykle hdri.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GRiPi Napisano 12 Lipiec 2005 Share Napisano 12 Lipiec 2005 fakt, jak chcesz uzyskac najlepszy efekt to wsadz mapke hdri w skylighta. ale wszyscy tylko hdri i hdri... do znudzenia normalnie :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DonVito Corleone Napisano 13 Lipiec 2005 Share Napisano 13 Lipiec 2005 moze masz racje ze wszyscy uzywaja hdri, ale jak nie umiesz zrobic renderu studyjnego takiego jak bzyku to nie ma sensu go robic. A metoda cylindra z powycinanymi poly, albo plane and samochodem wygladaja komicznie....daltego najlepiej zrobic hdri. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GRiPi Napisano 13 Lipiec 2005 Share Napisano 13 Lipiec 2005 taaa, ale jak nie bedziesz probowal takich renderow to niegdy sie nie nauczysz, a oto chyba w tym wszystkim tu chodzi?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 13 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 13 Lipiec 2005 nad renderem będe jeszcze pracował, a jaki wyjdzie (studyjny, czy z hdri) to czas pokaze, na razie zastanawiam sie czy robić wnętrze ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 13 Lipiec 2005 Share Napisano 13 Lipiec 2005 no ja bym na moim kompie nie wyrobil...z wnetrzem...ale jesli bym miał taka mozliwosc i wieksze umiejetnosci napewno bym sprobował... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 14 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 14 Lipiec 2005 render trochę ciemny, jutro jak znajdę czas to wsadzę jaśniejszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 14 Lipiec 2005 Share Napisano 14 Lipiec 2005 auto ładne , felga również. co do pytania o vray light to możliwe że za słabe ustawienia GI. btw.zmieszałem twój model z błotem ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DonVito Corleone Napisano 14 Lipiec 2005 Share Napisano 14 Lipiec 2005 ladny material felgi, sama felga prosta taka, ale ladna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 14 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 14 Lipiec 2005 wyszukałem przed chwilą w necie lepszą referkę( poprzednia była bardzo mizerna) - trzeba dodać parę loopow ;-) http://www.prosport.ro/images/content/articles/2004/12/01/10005625472a289f46ee2_512_342_.jpg chvieti --> nareszcie ktoś to zrobił ;-P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 14 Lipiec 2005 Share Napisano 14 Lipiec 2005 mentaller materialy felgi to wszystko sa VRayMtl? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WToreK Napisano 14 Lipiec 2005 Share Napisano 14 Lipiec 2005 Osz cholera, ale ladny... material .... opony! Zdradz tajemnice jezeli mozesz, co i jak poustawiales przy niej. Wielkie dzieki z gory :] EDIT: Wlasnie zmniejszylem sobie jasnosc na ekranie i material duzo stracil w porownaniu z pierwszy wrazeniem, niemniej jednak podtrzymuje prosbe o parametry - moga byc dobra baza do dalszego tweak'. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 15 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 15 Lipiec 2005 trochę te felgi poprawiłem, chociaż na pierwszy rzut oka tego nie widać. jeśli chodzi o materiał felgi, to proponuje pobawić się reflectem, diffusem & reflection glossinesem (subdiv jak kto woli oczywiście). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 15 Lipiec 2005 Share Napisano 15 Lipiec 2005 no wyglada zdecydowanie lepiej niz wczesniej...teraz mi sie podoba:p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 15 Lipiec 2005 Share Napisano 15 Lipiec 2005 hej moglbys podac dokladne parametry materialu dla felg bo wygladaja super ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 15 Lipiec 2005 Share Napisano 15 Lipiec 2005 jesli o chodzi o ta felge wydaje mi sie ze zmieniles tylko hdri:/, ale i tak lepiej wyglada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 15 Lipiec 2005 Share Napisano 15 Lipiec 2005 Jak dla mnie materiał felgi fajnie wygląda, ale opony to do poprawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 15 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 15 Lipiec 2005 porównanie specjalnie dla JohnZi ;-P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 16 Lipiec 2005 Share Napisano 16 Lipiec 2005 mentaler moglbys podac jakiego materialu uzyles na felgi i parametry :) ?? czy to tajemnica? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 16 Lipiec 2005 Share Napisano 16 Lipiec 2005 mentaller ja roznice widzialem od poczatku:D, tylko uwazam ze nie zmieniales ustawien samego materiali tylko, ze zmianie uleglo tylko hdri. No ale dzieki, ze sie tak dla mnie poswiecasz:p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marqz Napisano 18 Lipiec 2005 Share Napisano 18 Lipiec 2005 Mentaller, piękna robota .... Model zapowiada się super. Powodzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 20 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 20 Lipiec 2005 testy lakieru... jakieś sugestie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 20 Lipiec 2005 Share Napisano 20 Lipiec 2005 mi sie najbardziej podoba ostatni lakier, ale reszta tez niczego sobie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DonVito Corleone Napisano 20 Lipiec 2005 Share Napisano 20 Lipiec 2005 mi sie zaden nie podoba, jakas dziwna mapa (albo ustawienie mapy) hdri +w szybach sie nic nie odbija. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi