hkropinski Napisano 5 Lipiec 2005 Napisano 5 Lipiec 2005 :) Witam ponownie! Na początek chciałbym wszystkich serdecznie przeprosić za swoje niezdecydowanie, słomiany zapał lub jak to chcecie nazwać. Ale co mi tam, myślę sobie - DO TRZECH RAZY SZTUKA!!! Jeszcze raz życzę wszystkim powodzenia! Założenia projektu: Plan jest taki: widok ujęty będzie z balkonu około pierwszego piętra. Osoba patrzy z niego na skrzyżowanie, ponure i mało uczęszczane. W tle będą bloki raczej przyjemne dla oka, jednk wszystkie mieszkania z pogaszonymi światłami. Osobę stojącą na balkonie przyciągnie uwagę to co jest po drugiej stronie skrzyżowania. Przy latarni będzie stała Śmierć z kosą na ramieniu. Całość w stylu cartoon. Główny cel mojej pracy to dobra zabawa, ukończenie jej i nie spieszenie się w czasie jej wykonywania. Pozdrawiam http://www.hubertk.neostrada.pl/bitwa2zdj2.jpg
mkk3a Napisano 5 Lipiec 2005 Napisano 5 Lipiec 2005 to bedzie raczej w stylu realistycznym czy nie? bo jesli tak, to przede wszystkim latarnie do wymiany... jakieś takie udziwnione są uliczki sprawiają wrażenie bardzo wąskich, raczej jednokierunkowych jakbys mógł, to wytłumacz mi odniesienie do tematu "moment krytyczny" bo na razie nie za bardzo kapuje ;)
hkropinski Napisano 5 Lipiec 2005 Autor Napisano 5 Lipiec 2005 masz rację - uliczki są złe, latarnie zostawiam takie jakie są z daleka wg mnie to mogą być. moment krytyczny - co byś pomyślał jakbyś tylko ty zobaczył patrzącą na Ciebie Smierć? :) pozdrawiam
hkropinski Napisano 5 Lipiec 2005 Autor Napisano 5 Lipiec 2005 daję update'a, oceniajcie, mi się podoba:
Maly_Galy Napisano 5 Lipiec 2005 Napisano 5 Lipiec 2005 budynek obok smierci jest za blisko latarni, w realu ludzie ledwo by sie przeciskiwali pomiedzy ta przerwa
RA Napisano 5 Lipiec 2005 Napisano 5 Lipiec 2005 Gdy sie widzi smierc, to raczej chodzi tu o swoje zycie, wiec odniesienie do tematu jest jak najbardziej. Dodalbym troche wiecej przestrzeni. Teraz wyszlo troche za ciasno i nie proporcjonalnie. Radze poogladac fotki z miast w krajach takich jak wlochy, hiszpania, francja i portugalia. Tam, tego typu skrzyzowania sie czesto zdazaja i do tego sa bardzo piekne i klimatyczne. powodzenia i pozdrawiam
hkropinski Napisano 5 Lipiec 2005 Autor Napisano 5 Lipiec 2005 dzieki za rady, postaram się zmienić wszelkie niedociągnięcia, również pozdrawiam
hkropinski Napisano 5 Lipiec 2005 Autor Napisano 5 Lipiec 2005 daję niewielki update ( powiększyłem odległości bloków od chodnika i dokończyłem barierki), myślę, że Wam się spodoba:
Simple_man Napisano 5 Lipiec 2005 Napisano 5 Lipiec 2005 Tym razem to już będzie sama krytyka, sorry. Proporcje wyszły, poprostu ich nie ma. Balkony do okoła budynku to ewidentny wyraz lenistwa. Budynki identyczne, zgoda jesli są z Lego a i to nie za bardzo. Jeśli te barierki jak piszesz są dokończone to chyba tylko tak ci się wydaje. tym bardziej, że poręcze są ponad żerdziami. Latarnie to raczej kpina niż model oddający rzeczywistość. A teraz parę słów o ujęciu. Ty chyba żary sobie robisz. Z tej odległości śmierć będzie słabo widoczna a przez to mało rozpoznawalna, można by ją pomylić z geodetą tyzmającym listwę przymiarową (czy jak to się tam nazywa. Ogólnie kicha. To nie są rady po twojej pierwszej pracy to jest już tylko krytyka. Bo rad nie słuchasz.
hkropinski Napisano 5 Lipiec 2005 Autor Napisano 5 Lipiec 2005 Simple_man -> barierki już poprawiłem, ale jeszcze się renderują, myślę żeby ująć obraz z drugiego końca SKRZYŻOWANIA, może obraz nie jest doskonały ale ja nie jestem zaawansowany i dlatego udział w bitwie traktuję jako dobrą zabawę. Swoimi słowami dobiłeś mnie ale nie przestanę kontynuować swojej pracy. Postaram się tylko aby była jeszcze leprza.
Simple_man Napisano 5 Lipiec 2005 Napisano 5 Lipiec 2005 To po prostu zadierz się za robotę. Nie rób sceny w oparciu o jeden model. Napisałem juz mistrzowi3D (ta mistrz ;( ), że rzeczywistość to porządek budowany przez drobiny chaosu. Postaraj się pokarz, że się myliłem. Zlikwiduj te prefabrykowane domy i zrób je jak należy. Nie muszisz oszczędzać na sprzęcie. Nie chciałem cię dobijać, chciałem cię tylko obudzić. Pracuj nad każdym detalem bo to one składają się na całość. W socjologii posługujemy się takim terminem Struktury bliskiego (SBD) i dalekiego dystansu (SDD). Chodzi o to, że SDD choć tego nie widać z tej perspektywy badawczej składają się ze struktur małych. Odnieś to do swojej pracy i zacznij słuchać i widzieć.
hkropinski Napisano 6 Lipiec 2005 Autor Napisano 6 Lipiec 2005 daje update, budynek jeszcze nie jest skończony pod względem szczegółów ale jest już ładniej niż poprzednio
bojar Napisano 6 Lipiec 2005 Napisano 6 Lipiec 2005 Dobre :) i to nawet bardzo, klimatycznie jeszcze kilka takich i będzi jakies nowe mroczne miasty rodem z koszmarów :) ładna pracka czekam na teksturki
Badyl Napisano 6 Lipiec 2005 Napisano 6 Lipiec 2005 jesli kojarzysz gierke grim fandango, to proponowal bym Ci pojsc w tamte klimaty, ale to tylko propozycja.
hkropinski Napisano 6 Lipiec 2005 Autor Napisano 6 Lipiec 2005 tak, kojarzę tą grę i sądzę, że niektóre budynki mogłyby pasować do tej pracy ( no i oczywiście postacie :D ). Dzięki za pomysł, pozdrawiam
Ania Napisano 6 Lipiec 2005 Napisano 6 Lipiec 2005 tylko czemu poręcze wychodzą prosto z okna, i mur zamiast drzwi? ale już lepiej niż przedtem. nie rób wszystkich domów tych samych.
hkropinski Napisano 6 Lipiec 2005 Autor Napisano 6 Lipiec 2005 to bedzie poprawione a drzwi mają mur ponieważ taka jest tekstura, ale to tylko testowo aby jakoś wyglądało - tekstury zrobię na końcu, pozdrawiam. aha i domy będą różne
hkropinski Napisano 6 Lipiec 2005 Autor Napisano 6 Lipiec 2005 zamieszczam zdjecia latarni. jest w stylu portugalskim, prosto ze zdjęcia z portugalii ( zamieszczam w załązniku )
Simple_man Napisano 6 Lipiec 2005 Napisano 6 Lipiec 2005 No i o tym mówię. Brawo, latarenka jest już co najmniej dobra. Zadbaj o detale, naprawdę to wzbogaci scenkę. I jest tylko jedno ale. Budynek masz w stylu cartoon i dobrze by było dla utrzymania tego stylu poprawić tą latarnię żeby pasowała do sceny.
RA Napisano 6 Lipiec 2005 Napisano 6 Lipiec 2005 Ha! Ale z ta portugalia trafilem. :> Calkiem ta latarenka, calkiem. pozdrawiam
hkropinski Napisano 6 Lipiec 2005 Autor Napisano 6 Lipiec 2005 jeszcze ją trochę dopieszcze :) ale w niewielkim stopniu - nie chcę za bardzo odbiegać od zdjęcia
hkropinski Napisano 7 Lipiec 2005 Autor Napisano 7 Lipiec 2005 ok, mini updacik. dalem nowe bloki ( nie są kopiowane, każdy inny ) i latarnie, które zamieszczałem już wcześniej, pozdrawiam
ArTooRo Napisano 7 Lipiec 2005 Napisano 7 Lipiec 2005 No to od razu strzelę z tym czego się pewnie i tak sam domyślasz - więcej różnych domów!! :) To na pewno nie wyjdzie scenie na dobre jeśli wszystkie domy będą takie same. Aha i drobna sugestia - radzę pomyśleć nad ustawieniem cegieł na tych obramowaniach okien i drzwi - to raczej mało prawdopodobne ustawienie - dał bym tam cegły np większe i pojedynczo ustawione jedna na drugiej - w każdym razie w inny sposób niż reszta ściany. Poza tymi na prawdę drobnymi sugestiami to idzie świetnie! Tylko pamiętaj - diabeł tkwi w szczegółach :D Pozdrawiam i powodzenia!
hkropinski Napisano 7 Lipiec 2005 Autor Napisano 7 Lipiec 2005 artooro-> wiem co masz na myśli, ja też myslałem o budynkach. każdy jest inny, ale chciałbym aby były jeszcze budynki o innym stylu ( także cartoon ). jednak jeżeli chcę to wszystko zrobić będę musiał zmienić ujęcie patrzącego tak aby obejmowało więcej budynków. tekstury jak już pisałem są tylko testowe ( tak aby było wiadomo, że budynek będzie z cegły ). teksturami zajmę się na końcu ( to też pisałem :) ). pozdrawiam
urban Napisano 7 Lipiec 2005 Napisano 7 Lipiec 2005 ładnie ci to wychodzi, ale musisz dotrwać do końca ze stylem cartoon
Jerzy Chodor Napisano 7 Lipiec 2005 Napisano 7 Lipiec 2005 Bardzo orygianlny styl.. Podoba mi się :D: Swietny klimat się szykuje :)
RA Napisano 7 Lipiec 2005 Napisano 7 Lipiec 2005 eeeejjj... ten ostatni renderek jest juz niczego sobie. Tak trzymaj, a beda z ciebie ludzie. :D I z twojej pracy rowniez. ;) pozdrawiam
Simple_man Napisano 7 Lipiec 2005 Napisano 7 Lipiec 2005 Budynki są od isebie różne mniej więcej na tej samej zasadzie co dwie zebry są do siebie nie podobne. Daj na luz chłopie. Ledwo cię poczwaliłem a ty dajesz budynki które różnią się jedynie paroma vertexami. Teraz to pojechałeś. Zmień to, takie różnicowanie budynków było dobre w czasach amigi 500 z 1MB ramu.
hkropinski Napisano 7 Lipiec 2005 Autor Napisano 7 Lipiec 2005 na pewno będą poprawione, już jutro, proszę o trochę czasu bo narazie to testuje nowe ujęcia itp. pozdrawiam i tak jak pisałem to są próbne budynki nie jestem bardzo zaawansowany i nie mam straszliwego tempa, a ja chcę by było super skoro na razie dobrze mi idzie więc trochę nad nimi jeszcze popracuje a ty Simple man -> zajrzyj tu jutro myślę, że Ci się spodoba
Simple_man Napisano 7 Lipiec 2005 Napisano 7 Lipiec 2005 Oki trzymam za słowo. Wydaje mi się, że masz jakiś potencjał ale nie możesz ze względu na słaby warsztat pokazać na co cię naprawdę stać. Czekam na udpate jutro i mam nadzieję, że będzie lepiej. Pozdro.
RA Napisano 7 Lipiec 2005 Napisano 7 Lipiec 2005 heh... simple, bitwy sa rowniez po to by ten warsztat doskonalic/ksztaltowac, wiec nie zjezdzaj chlopaka na starcie za to, ze nie ma duzego doswiadczenia. ;) Nie bierz tej wypowiedzi do siebie simple, ale jakos tak mi sie nasunelo. pozdrawiam
hkropinski Napisano 7 Lipiec 2005 Autor Napisano 7 Lipiec 2005 dzięki ci RA za słowa obrony, ale myślę, że Simple man też ma trochę racji. budynki naprawdę powinienem wymyślić leprze, ale tego z tyłu dałem tylko po to aby mieć ogólny zarys jak to będze wyglądać. RA -> z niecierpliwością czakam na nowe odsłony Twojego ciężkiego pojazdu ;-)) POZDRAWIAM tak sobie myślę, aby na ulice wstawić taką zgrabną studzienkę z emblematem/logiem jakiejś twarzy itp. ale zobaczymy jak to będzie wyglądało
RA Napisano 7 Lipiec 2005 Napisano 7 Lipiec 2005 Pewnie ze simple mial racje, ale zareagowal troszku za gwaltownie. ;) Jutro zaczne modeling mojej maszynki do golenia, narazie nabijam sobie posty. :P (joke) Studzienka fajna rzecz, ale moze lepiej dac na nia jakis emblemat, albo po prostu dac zwykla studzienke. Gdzies kiedys ktos dal na forum link do zdjec ze studzienkami. ;) Mam! Mam! http://manhole-covers.net/galerie/slide.php3?f=0 pozdrawiam
andrzejp Napisano 7 Lipiec 2005 Napisano 7 Lipiec 2005 Nie wiem ale narazie z mojej strony troche krytki. Faktycznie tak jak juz ktos pisal poprzednio proporcje sa znikome. Chyba ze to ma byc w stylu lekko komiksowym to wtedy by pasowalo do domow, ktore je wykonales. Czeka ciebie jeszcze DUzo pracy. Ale w koncu jeszcze prawie 2 miesiace wiec jest na to czas. Pozdro
hkropinski Napisano 8 Lipiec 2005 Autor Napisano 8 Lipiec 2005 anderzjp-> proporcje nie są znikome, ale wszystko przedstawia styl cartoon, na taki styl nasunął mi się pomysł kiedy robiłem pierwsze balkony, pozdrawiam
hkropinski Napisano 8 Lipiec 2005 Autor Napisano 8 Lipiec 2005 RA JESTEŚ WIELKI TEN LINK JEST SUPER Simple_man -> wiem, ze mnie zjedziesz :) ale ciężko będzie bym dał dziś updatea bo mój max 6 mi poszedł. jak renderuje to mi wyskakuje i amen. nic go nie rusza, wsylalem raport do discreeta ale to chyba nic nie da więc ściągam maxa7 na emulu bo trial discreeta mi nie widzi strony ( chyba serwer niedostępny ) i może jutro coś dam, a jak mi szybko ściągnie to dziś. pozdrawiam
hkropinski Napisano 8 Lipiec 2005 Autor Napisano 8 Lipiec 2005 dzięki, takie opinie mi się przydadzą PS mam już triala i ruszam do pracy!!!!!!!
Simple_man Napisano 8 Lipiec 2005 Napisano 8 Lipiec 2005 Nie licz na to, że skoro się wycofałem to nie będe tu zaglądał żeby cię rugać za niedociągnięcia. Powodzenia w nauce 3d.
Leleń Napisano 8 Lipiec 2005 Napisano 8 Lipiec 2005 Simple_man czemu sie wycofales? przeciez Twoja pracka byla bardzo dobra!! nie rozumiem. a hkropinski zycze powodzenia w bitwie i zajecie miejsca na szczycie:) pozdr
hkropinski Napisano 9 Lipiec 2005 Autor Napisano 9 Lipiec 2005 Wielkie dzięki leleń za słowa otuchy, tobie również życzę powodzenia. simple_man -> dlaczego się wycofałeś???? przecierz Twoja praca była jedną z leprzych!!!!! nierozumiem tego no ale to twoja decyzja pozdrawiam
RA Napisano 9 Lipiec 2005 Napisano 9 Lipiec 2005 I masz jeszcze to: http://www.frangipani.info/gallery/manholes_of_japan?page=1 pozdrawiam
hkropinski Napisano 9 Lipiec 2005 Autor Napisano 9 Lipiec 2005 RA -> to już widziałem, ale naprawdę podziawiam cie jak ty to wszystko robisz. nie dosyć, że Twoja praca jest wspaniała - musisz poświęcać jej dużo czasu to jeszcze robisz tyle dobrego dla innych! bo przecież nie tylko mnie pomagasz. DZIEKI pozdrawiam
hkropinski Napisano 9 Lipiec 2005 Autor Napisano 9 Lipiec 2005 ok, daje update'a, ale zaznaczam jeszcze popracuję nad tym budynkiem czyli szczegóły, szczegóły i szczegóły. pozdrawiam to kółko nad drzwiami to będzie okno ale jeszcze dorobie taką "gwiazdę" w środku
Simple_man Napisano 9 Lipiec 2005 Napisano 9 Lipiec 2005 Zmień wysokość zabudowy. Teraz budynki choć różne są jednakowej wysokości. No i coś strasznie ciasno jest na scenie.
Gość Bad Moon Napisano 9 Lipiec 2005 Napisano 9 Lipiec 2005 ma w sobie taki jakby troche bajkowy klimat
hkropinski Napisano 9 Lipiec 2005 Autor Napisano 9 Lipiec 2005 Bad moon -> klimat ma bajkowy i tak ma być, ale na teksturki szykuję coś świetnego ;-))
Rekomendowane odpowiedzi