Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano
  • Autor

korzystając z okazji rozgryzm tajniki oswietlania hdri.

co myslicie o efektach? btw, nauczyłem sie tez robic szmate reactorem :D łuuuhu :}

1.jpg

2.jpg

• Odpowiedzi 84
  • Wyświetleń 6,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

fajna szmata :)

a hdri chyba kiepskie wybrales bo brzydkie plamy som i jak trafisz na jakies fajne to direct niepotrzebny bedzie sie tylko gryzc z cieniami z hdri ło

Napisano
  • Autor

Dzięki:)

użyłem innej mapki i też są okrutne plamy... uuech. :(

3.jpg

Napisano
  • Autor

dzieki KamillM:)

jak poradzic sobie z tym, że mimo iz na obiekty mam nałożony brązowy materiał, to ta dziadoska hdri wszystko mi zmienia na niebieski...?

Napisano

HDRI zabarwia na niebiesko bo zapewne jest niebieskie :) Może spróbuj povawić się ustawieniami kolorów w HDRShopie ?

Napisano

a cóżeś sie uparł na to HDRI tak badylku? toz to pojazd wojenny...lakier tam matowy powinien być:0 zrób porzadna texturke starego zniszczonego lakieru i juz!model ładny...to wiesz. tylko jeden "róg" szmaty cos ulata dziwnie:) lewituje znaczy:)

Napisano
  • Autor

hahm :D

no ja wiem, ze to matowa bojowa rakieta ma byc, ale oswietlanie hdri jest takie trendi teraz...;p

nadal gryze to badziewie, jak cos sensownego mi wyjdzie, to pokaze publicznie.

a tak btw...;) ma ktos moze jakis cykn o eliganckiej mapce jakiejs?;)

pzdr.

Napisano
  • Autor

hah dzięki :]

po serii morderczych wypadów na wieś, dwudniowej walce z łindołsem jestem gotów zmierzyć się z bestią :D

musze jeszcze tylko 3ds przeinstalować.

pozdro :)

Napisano
  • Autor

tamtadadam! :P (znaczy sie witam)

drzwiczki, to glownie doszlo, a odeszly foteliki - beda nowe. wyrzuce chyba plandeke tez i zrobie nowa. saludos amigos!

kub19.jpg

kub20.jpg

kub21.jpg

Napisano

Szybki upik ;) Dobre toto :) Po co wurzuciłeś siedzenia?? Plandeka też dobta jak dla mnie. Dawaj dalej :)

Napisano

Bardzo ciekawa praca :] mysle ze plandeke mozesz zostawic , pozdro :]

Napisano

eeeeee Badyl ty tego łindołsa tyle przeinstalowywałeś???? :P:P

modelik pierwsza klasa, ja bym zostawił plandeki takie bo naprawde fajnie wyglądają, siedzenia z tego co pamietam to też były ok, no ale to twój model ;]

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

moja cieszyc sie ze twoja cieszyc sie :D

si, trzy ostatnie to brazil i tak bedzie juz dalej. poprzednie, stare to vray. foteliki wywalilem - nie wytrzymaly zderzenia z brutalna rzeczywistoscia. nowiutenkie beda fajniutenkie ;P

Napisano
jak znajdujecie taki improwizowany w warunkach polowych zderzaczek?

szybciej jak gubicie bo na solidnie przymocowanego to on mi nie wygląda. takie wozy jeżdżą po wertepach czy dżunglach a cztery śrubeczki w cienkiej blaszcie długo nie utrzymają takiej rury.

może dokręć go jeszcze jakąś małą rurką do frontu maski?

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

opony kiedys mi sie podobaly, ale teraz chyba zrobie normalne terenowe szwabskie..

a tu zeby nie bylo, ze ta rura z przodu to niby moj wymysl :P takie cos w rzeczywistosci jezdzi po wertepach, sie trzyma i odpadac nie chce ;)

Napisano

łaaaadneee! bieżnik moze ciut za drobny, ale niewiele.

działaj dalej!

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

ok sensk :), takie oopny jak tu zostana.

doszly tez wygodne fotele sportowe, z doskonalym trzymaniem bocznym i elektrycznym sterowaniem funkcja masazu i podgrzewania.

cholera wlasnie mi usuneli konto na lycosie :/

Napisano

no musisz jeszcze poprawić koła bo widać jakieś łączenie nie dokładne poprawisz i możesz się brać za materiały

P.S. oddałem ci mojego 666 posta mrkrzysiek6666df.jpg

Napisano

Domagam się tekstur. :)

Świetny model... jak zawsze.

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

hehe przeciez ja jeszcze w detal nie wszedlem :P

a opony nie poweldowane na wypadek, gdybym jeszcze cos chcial zmienic.

Napisano
  • Autor

kurcze marszalku woroszyłow... gdybys nie stal na strazy porzadku nikt by nie zauwazyl, ze wiatrochron to w wiekszosci improwizacja.. ale skoro sie wydalo... :D

tu kilka w takim razie niaktualnych obrazkow:

Napisano

Witam

Z tymi oponkami zdecydownie lepiej.

I tak jak wyżej domagam się textur:)

Pozdrawiam