mkk3a Napisano 25 Lipiec 2005 Share Napisano 25 Lipiec 2005 witam! na poczatku miało być tylko biurko, ale potem scenka sie nieco rozrosła i teraz juz robie cały pokój. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 25 Lipiec 2005 Share Napisano 25 Lipiec 2005 heh jak pojedziesz extra z shaderami i wyrenderujesz z najlepszymi ustawianiami vraya to już ci mówie że masz naprawde fajną pracke do portfolio :] co do roślinek to spytaj giraffe ona ma fajowe w swoich prackach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 25 Lipiec 2005 Share Napisano 25 Lipiec 2005 bardzo ładna praca, czekam na tekstury ps. kiedyś też miałem taką lampkę;-)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 25 Lipiec 2005 Share Napisano 25 Lipiec 2005 oteksturowany i jak powiedział hindus z najlepszymi ust. może wyglądać nieźle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 26 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 26 Lipiec 2005 szejderów odsłona pierwsza ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 26 Lipiec 2005 Share Napisano 26 Lipiec 2005 prosze cie wylacz to ziarno!! malo widac przez to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 26 Lipiec 2005 Share Napisano 26 Lipiec 2005 no i poszedłeś nie w tym kierunku co bym chciał :( shader monitora, kubka i tych pierdół leży :( kubek daj na biały i reflect jakiś aha i daj coś naprzeciw monitora żeby odbijało coś sie :P aha dawaj rendery lepszej jakości jeśli masz jakiś lepszy sprzęt bo tu to poracha teraz :( ps do białej sciany pasował by czarny shader na monitorze :P na biuko zapodaj może taką texture jak ma kome u siebie w dziale architektura - ona dobrze by leżała na twoim ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 27 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 27 Lipiec 2005 JohnZi - hm, ziarna nie dodawałem celowo. to niskie ustawienia światła hindus - no ten kubek faktycznie troche nie wyszedł, teraz jest nieco lepszy, ale jeszcze musze zwiekszyc reflekt. monitor jest jakby "chromowany" (nie taki standardowy szary), wiec jego wygląd bedzie jeszcze zalezał takze od niewidocznych elementów sceny. ściana nie jest biała, tylko szara (lekko wpadająca w niebieski). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 27 Lipiec 2005 Share Napisano 27 Lipiec 2005 za ciemno bedzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowr Napisano 27 Lipiec 2005 Share Napisano 27 Lipiec 2005 przy lewym glosniku jest bug czy mi sie tylko wydaje, calosc odpowiednio wyrenderowana i oteksturowana napewno bedzie swietna ,heh tylko mnie ten pozadek przeraza tylko ja mam syf na biurku ??? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Snejcior Napisano 27 Lipiec 2005 Share Napisano 27 Lipiec 2005 Jak wy robicie te prace ?! Ja sie lepiej ze swoją prościzną nie pokaże :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 27 Lipiec 2005 Share Napisano 27 Lipiec 2005 rowr nietylko ty:D teraz nawet fajnie, no mazna tp troche rozjasnic. Mi sie jeszcze nie pasuje fragment textury na cenralnym biurku, w jego dolnej czesci sa poziome kreski, powinny one byc raczej w pionie:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudylew Napisano 27 Lipiec 2005 Share Napisano 27 Lipiec 2005 Niewiem dlaczego ale użekają mnie takie sceny.. może dlatego że połowę życia swojego spędziłem przed na i pod biurkiem :D:D:D __________________________________________________- co do pracy: >> Zielona lampka.. bardziej w głąb sceny bym radził, wygląda jak by chciała się bardzo pochwalić, że ma włącznik... reszta spoko czekam na tą roślinkę doniczkową... >> dla Ciebie to relaks a dla innych mniej doswiadczonych "cięrzki kawałek chleba" :D thx za uwagę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 27 Lipiec 2005 Share Napisano 27 Lipiec 2005 Jak wy robicie te prace ?! Ja sie lepiej ze swoją prościzną nie pokaże :) Pokaż ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 27 Lipiec 2005 Share Napisano 27 Lipiec 2005 pokazał. :> mkk3a: co to jest takie błyszczące na biurku? jak ty po tym jeździsz myszką?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 27 Lipiec 2005 Share Napisano 27 Lipiec 2005 tweety - hahhahah :D Co do błysku to raczej szyba. mkk3a - Chyba Ci się sampling wysypał na ścianę :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koniu_PL Napisano 27 Lipiec 2005 Share Napisano 27 Lipiec 2005 no no... Całkiem ładne... Ale musisz jeszcze popracować nad biurkiem... bo jest zbyt takie... em.. proste.Powodzenia:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huter Napisano 28 Lipiec 2005 Share Napisano 28 Lipiec 2005 Mnie się pracka podoba, jednak najbardziej mnie interesuje jak zrobisz roślinkę - chętnie to zobacze Jak wy robicie te prace ?! Ja sie lepiej ze swoją prościzną nie pokaże :) Ja też tu jestem nowy - i powiem, co następuje ... jedynym źródłem mojej wiecy są tutki ... moje prace mają wiele braków, ale ludzie tu potrafią zapodać konkretne informacje - na gg pogadać ... od momentu stosowania tego forum moja wiedza o maxie rośnie znacznie szybciej ... Dajcie mi człowieka który na początku był w stanie tworzyć katedry, a nie jakieś "coś" co przypominało w sumie nic - każdy zaczyna od prościzn - zapodaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Busiu Napisano 28 Lipiec 2005 Share Napisano 28 Lipiec 2005 Podoba mi sie... mkk3a byle tak dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 12 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 12 Kwiecień 2006 LOL, no to w koncu znow sie zabrałem za to biurko. Cześć modeli została, ale wszystko jest inaczej poukładane, bo w miedzyczasie miałem kolejne przemeblowanie. Doszła m.in. deska kreślarska, którą juz częściowo wymodelowałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 12 Kwiecień 2006 Share Napisano 12 Kwiecień 2006 To będzie tylko deska czy cały kulman? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 14 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 14 Kwiecień 2006 to bedzie cały kulman. w sumie juz go ukonczylem, dodam jeszcze tylko pare detali, o ktorych sobie przypomnialem po wyrenderowaniu scenki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 14 Kwiecień 2006 Share Napisano 14 Kwiecień 2006 coolman cóż za zacne słowo RA :D a co to wogóle jest ? :> mkk3a no ładnie widać ze dużo detali i modele są dokładne :) nie obijasz sie :D czekamy na więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakubm Napisano 14 Kwiecień 2006 Share Napisano 14 Kwiecień 2006 zawsze chcialem miec taka przykladnice.. az do czasu cada.. w sumie na 3 zajecia to to by sie jeszcze przydalo.. modele sa calkiem calkiem. powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 18 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 18 Kwiecień 2006 no, śmiało - komentujcie ;) generalnie, jesli chodzi o modeling, to ukonczone jest z 80%. pozostały rózne szczegóły - właczniki światła, pościel, drobiazgi na biurko, na półkach itd. no i krzeslo :) choc je juz kiedys robiłem jako 'speed' wiec nie bede od nowa modelował... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 18 Kwiecień 2006 Share Napisano 18 Kwiecień 2006 Bardzo ładnie to wygląda czekam na materiały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koniu_PL Napisano 18 Kwiecień 2006 Share Napisano 18 Kwiecień 2006 No wszystko jest super, ale jednej rzeczy mi brakuje!!! KOMPA :) Gdzie on jest? :) postaw jakąś puszkę i będzie git :) B. fajnie Ci wychodzi. Widać, że się starasz :) (ja to tylko chyba chwalić umiem) :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 18 Kwiecień 2006 Share Napisano 18 Kwiecień 2006 idzie bardzo ladnie, czekam na kolejne updatey, pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakubm Napisano 18 Kwiecień 2006 Share Napisano 18 Kwiecień 2006 modele bardzo dobre, szkoda ze pokoj taki ciasnawy ale to przeca nie twoja wina... cvzekam na materialy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 18 Kwiecień 2006 Share Napisano 18 Kwiecień 2006 No wszystko jest super, ale jednej rzeczy mi brakuje!!! KOMPA :) Gdzie on jest? :) ...za dużo siedzisz przy komputerze i nie dowidzisz... co do pracy ...nie mam co zarzucić , poczekam na finalne kompozycje ;) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anJek Napisano 19 Kwiecień 2006 Share Napisano 19 Kwiecień 2006 Jak dla mnie modeling dosc szczegolowy, robi wrazenie dosc realne. Tylko mam pytanie - co to jest po lewej stronie okna na scianie? Deska, na ktorej przykleisz zdjecie Shakiry? ;) Edit: Juz chyba czas na materialy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 20 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 20 Kwiecień 2006 anJek - to jest deska kreślarska, na której sie robi rysunki techniczne. a rysuje je sie na kalce techniczne przy pomocy rapidografów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 20 Kwiecień 2006 Share Napisano 20 Kwiecień 2006 no popraw materiał biurka, bo jakoś tak mało realistycznie wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 20 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 20 Kwiecień 2006 na biurku jest na razie tylko tex, bez zadnych refleksów i podobnych bajerów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czorny Napisano 20 Kwiecień 2006 Share Napisano 20 Kwiecień 2006 no bardzo ciekawie to juz wyglada :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakubm Napisano 20 Kwiecień 2006 Share Napisano 20 Kwiecień 2006 anJek - to jest deska kreślarska, na której sie robi rysunki techniczne. a rysuje je sie na kalce techniczne przy pomocy rapidografów. kurde a nie mozna by sie juz przesiasc na Cada?? skoro niezle ci idzie w grafice to czemu jeszcze nie robisz projektow w kompie? no taki lekki bezsens... no chyba ze nie mozecie :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 20 Kwiecień 2006 Share Napisano 20 Kwiecień 2006 nie za cienki ten monitor :D?? ogolnie to cool :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 20 Kwiecień 2006 Share Napisano 20 Kwiecień 2006 jakubm: nie mogą. studenci muszą się najpierw nauczyć rysunku ręcznego dopiero potem dostaną zabawki w postaci CADów różnego rodzaju. to tak jak w szkole: nikt cię nie uczy pisać od razu na klawiaturze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakubm Napisano 20 Kwiecień 2006 Share Napisano 20 Kwiecień 2006 tweety no wiesz... tez przez to przechodzilem, ale jak na pierwszym roku o godzinie 4 nad ranem zalalem sobie kalke kawa 2dni przed oddaniem proj. to mnie tez zalalo i w tedy stwierdzielm ze przesiadam sie na cada... co do pracy, to gdzie sa klamki w oknacg, bo ich nie widze... moze slepy jestem czy cos ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 20 Kwiecień 2006 Share Napisano 20 Kwiecień 2006 No vizka jak sie patrzy :P jak dla mnie to ujdzie ale jak juz wpomniałem kiedyś wrr nie nawidze vizek pomieszczeń :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vv3k70r Napisano 20 Kwiecień 2006 Share Napisano 20 Kwiecień 2006 ladna kompozycja, czekam na materialy, i wdam sie w polemike z Tweetem, ja tez twierdze ze najpierw trzeba sie nauczyc liczyc, a jak sie bedzie pracowac to dadza kalkulator, ale co do klawiatury, to pioro mi dali dopiero w szkole, i do dzisiaj nie umiem pisac (a dokaldnei tego pozniej przeczytac), a klawiature mialem juz wtedy dosc opanowana, teraz mecze ten durny, szwedzki rozklad klawiszy, jestem zdania ze z tymi deskami kreslarskimi to jest przesada, to tak jakby uczyc murarza wyrobu cegly suszonej na zaliczenie zawodowki, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anJek Napisano 22 Kwiecień 2006 Share Napisano 22 Kwiecień 2006 anJek - to jest deska kreślarska, na której sie robi rysunki techniczne. a rysuje je sie na kalce techniczne przy pomocy rapidografów. Nie zrozumielismy sie ;) Pytalem o lewa strone sciany, na ktorej jest okno, ale juz mam odpowiedz - jest tam tekstura jakby korka, wiec podejrzewam, ze to taka tablica do przypinania kartek/notek pinezkami, zgadlem? Pozdrawiam PS: Fajne niebo za oknem masz, tez chce takie ;) PS2: taka deska kreslarska i rapitografy niestety sporo mi mowia - na studiach mialem taki przedmiot, z ktorego zreszta mialem powtorke, brr... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 3 Maj 2006 Autor Share Napisano 3 Maj 2006 wiem ze za duzy reflection na biurku, ale pozniej to poprawie. wiecej grzechow nie pamietam :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudylew Napisano 3 Maj 2006 Share Napisano 3 Maj 2006 Straszny pożadek na tym biurku.. Brak mi jeszcze klamek na oknie.. nawet nawet Ci to idzie.. spoko.. podoba mi się narazie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jim mee Napisano 4 Maj 2006 Share Napisano 4 Maj 2006 mi się całość podoba , a największą uwagę przykuwa ten kosmiczny krajobraz :). HL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 4 Maj 2006 Share Napisano 4 Maj 2006 mnie tez sie podoba, nie ma sie do czego doczepic ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 8 Maj 2006 Autor Share Napisano 8 Maj 2006 czemu nie moge dodać załącznika? :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 no, ładna fotka, teraz dawaj render ;] Bardzo ładne światełko, super Ci idzie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 ładnie, ładnie :) zawsze masz tak czysto w pokoju? czy tylko jak render puszczasz? ;) aha: będzie wersja nocna? już widzę ten blask od zapalonej lampki nad tą tablicą kreślarską... i nocny ksieżycowy blask wpadający przez okno :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 8 Maj 2006 Autor Share Napisano 8 Maj 2006 kurde, wszyscy sie tak zachwycacją obrazkami ze nie widzą co napisałem w poprzednim poscie :) więc: CZEMU NIE MOGĘ DODAWAĆ ANI USUWAĆ ZAŁĄCZNIKOW? :(( pierwszego postu tez nie moge wyedytować, aby chociaz była nowsza miniaturka obok nazwy wątku... wersje nocną chyba tez zrobie. moze byc klimatycznie ;) co do porządku - jest podobnie :) z rzeczy ktorych nie ma na renderze a są w realu: pare kartek (doslownie pare), ksiazka, licznik od roweru, paczka paluszkow i 3 kubki po piciu (po jednym na kakao, soczek i herbatke:). generalnie staram sie utrzymywać porzadek na biurku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi