ReflectVision Napisano 5 Sierpień 2005 Share Napisano 5 Sierpień 2005 lusterka do poprawy :) rowki za szerokie robisz , tył w okolicach lampy ladnie poprawiony ale rowek laczenia zderzaka z nadkolem fatalny :| , wymien lusterko aha i jeszcze ... wymien lusterko :D Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyrion Napisano 5 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 5 Sierpień 2005 nie wymienie lusterka bo nie potrafie, rowek postaram sie poprawic, dziekuje za uwagi p.s.: nie przekonacie mnie co do lusterek p.s.2.: nie przekonacie mnie co do lusterek ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 5 Sierpień 2005 Share Napisano 5 Sierpień 2005 musisz poprawic te lusterka albo zlozymy petycje do modkow aby ci watek usunela;P hehe popraw te lusterka(to co napisal javor) a bedzie super teraz jest tak sobie;) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 6 Sierpień 2005 Share Napisano 6 Sierpień 2005 No widze xyrion, ze czynisz ogromne postepy i to w tak krotkim czasie. Siateczki low poly wychodza ci dosc dobrze, ale powierzchnie nadal sa krzywawe (nie wszystkie oczywiscie). To naszczescie mozna szybko poprawic. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyrion Napisano 6 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 6 Sierpień 2005 Tez mi sie wydaje ze juz jest o wiele lepiej niz wczesnieji bardzo sie z tego ciesze. To napewno nie jest moj ostatni samochod wiec nastepne beda lepsze :). Dziekuje za opinie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 6 Sierpień 2005 Share Napisano 6 Sierpień 2005 to jak ... dasz sie przekonad co zmiany lusterek ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyrion Napisano 6 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 6 Sierpień 2005 nie dam sie przekonac :), zabezpieczylem sie wczesniej na taki wypadek i watek zawiera tresc typu [by xyr] czyli przyjmijmy ze lusterka sa mojego, aczkolwiek "nie smiesznego" pomyslu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 6 Sierpień 2005 Share Napisano 6 Sierpień 2005 rownie dobrze mogles postawic boxa i powiedziec ze to lancer Twojego pomysłu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyrion Napisano 6 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 6 Sierpień 2005 nie no to bylaby przesada :) p.s.: nie przekonasz mnie 8-))) p.s2.: nie uda Ci sie 8-)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 6 Sierpień 2005 Share Napisano 6 Sierpień 2005 Zmien lusterka. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 6 Sierpień 2005 Share Napisano 6 Sierpień 2005 jak nie zmienisz tych lusterek to osobiscie nakopie ci do ... rozumu :) nie mowie nic ale one sa ... brzydkie poprostu :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyrion Napisano 6 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 6 Sierpień 2005 trudno pol dnia je modelowalem i nic lepszego nie zbuduje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 6 Sierpień 2005 Share Napisano 6 Sierpień 2005 Pare tygodni temu modelujac mercedesa myslales pewnie podobnie o jego ksztalcie, a patrz jakie poczyniles postepy z kolejnym modelem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GRiPi Napisano 6 Sierpień 2005 Share Napisano 6 Sierpień 2005 rob tak dalej, a za pol roku w zlotej wyladujesz :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyrion Napisano 6 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 6 Sierpień 2005 Dziekuje wszystkim za opinie, bardzo sie z nich ciesze. Mam gigantyczny problem!! http://max3d.pl/forum/showthread.php?goto=newpost&t=18018 Moze ktos zna jakis dobry sposob na to cos ?? displace odpada cos nie trybi u mnie albo jestem za glupi na to i do tego strasznie wydluza mi render Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyrion Napisano 8 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 8 Sierpień 2005 zeby nie bylo ze sie obijam ;) felga 70k poly 8-) i siateczka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 8 Sierpień 2005 Share Napisano 8 Sierpień 2005 łeee 70.000 poly a niema wentyla i wyważników ??? :P tylko troche przy śrubach się kaszani Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 8 Sierpień 2005 Share Napisano 8 Sierpień 2005 bardzo ladna felga ale i tak bym ja odchudzil bo jest kilka zbednych edgow :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyrion Napisano 8 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 8 Sierpień 2005 łeee 70.000 poly a niema wentyla i wyważników ??? :P tylko troche przy śrubach się kaszani no tak racja, zapomnialem o tym jak tylko skoncze opone to dorobie, co do srub masz racje ale ciezko mi idzie z takimi zasranymi boolean`ami bardzo ladna felga ale i tak bym ja odchudzil bo jest kilka zbednych edgow :) hehe dzieki, nie oszczedzalem poly ;), jak znajde moment to moze uda mi sie odchudzic ja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 8 Sierpień 2005 Share Napisano 8 Sierpień 2005 tylnie lampy w srodku wygladaja inaczej przyjrzyj siem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyrion Napisano 8 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 8 Sierpień 2005 nie mam wlasnie dokladnych referek odnosnie tylnej lampy...sprezycuj prosze co jest nie tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 8 Sierpień 2005 Share Napisano 8 Sierpień 2005 az tak bardzo złe nie są nie przesadzajmy :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyrion Napisano 8 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 8 Sierpień 2005 cholera...cos mi nie chce wyjsc ta opona ;)....380k poly na sama jedna opone to za duzo :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 8 Sierpień 2005 Share Napisano 8 Sierpień 2005 380.000 poly na jedną opone ????? wow jesteś szalony !!!! co ty mesh smooth na nią dajesz ??? zwariowałeś ???? dobrą opone można zrobić z 5.000 - 20.000 ... zależy jaki bierznik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 8 Sierpień 2005 Share Napisano 8 Sierpień 2005 380 poly to powinien miec caly samochod :D faktycznie chyba ms na nią dajesz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyrion Napisano 8 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 8 Sierpień 2005 faktycznie chyba ms na nią dajesz :) hehe nawet dwa razy :):), juz jest ok 24k poly 8-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 8 Sierpień 2005 Share Napisano 8 Sierpień 2005 haha nie zartuj ze dawales ms :D;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyrion Napisano 8 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 8 Sierpień 2005 bez kitu 2x 8-)))....no w koncu forum zaczelo dzialac :).....zrobilem oponke i wyglada ona tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 8 Sierpień 2005 Share Napisano 8 Sierpień 2005 ee dziwna jakaś ... strasznie brzydki bieznik opona o takim bieżniku (dużo podłuznych rowków) miała by bardzo słabą przyczepność na zakrętach ... prawie wogóle by jej nie miała sam go wymyśliłeś ?? pozatym profil opony jest ze 2x za mały (wiem że są i takie ale ani to ładne ani się nie nadaje do jazdy) no i opona powinna być szersza od felgi a u ciebie jej bok jest prawie płaski więc sugeruje tak: - zrób nową opone !!! - lusterka też ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyrion Napisano 8 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 8 Sierpień 2005 http://tinylink.com/?GwJyxZxxbH moze moja nie jest super odwzorowaniem tego ale najwyzej na koncu narobie cos innego choc watpie, tak jak napisales prawie plaska :)..ale masz racje poprawie to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kingwins Napisano 8 Sierpień 2005 Share Napisano 8 Sierpień 2005 No wypas model, idzie w perfekcje! Mitsubishi jest najlepsze ! ;) Model bedzie na pewno sliczny. Czekam na Twoj lakier, bo sam sie z tym mecze wlasnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyrion Napisano 8 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 8 Sierpień 2005 Dziekuje. No ten lakier tak szybko nie przyjdzie najpierw musze sie nauczyc cos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 8 Sierpień 2005 Share Napisano 8 Sierpień 2005 oponka zle jest dopasowana do felgi więc sugeruje tak: - zrób nową opone !!! - lusterka też ;] dokladnie tak zrob :) :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyrion Napisano 8 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 8 Sierpień 2005 update edit: Karoseria + 4 kola = 480k poly Tylko pytanie czy polygon counter liczy tez tez z symmetrowane czesci ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyrion Napisano 9 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 9 Sierpień 2005 521k polygonow przed rozpaczeciem wnetrza...heh ciekawe ile bedzie mial jak skoncze je robic 8-))))))). Jeszcze siedzi mi w glowie ciekawa animacja 8-))), moze jakas scena :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 10 Sierpień 2005 Share Napisano 10 Sierpień 2005 ble ble ble Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 10 Sierpień 2005 Share Napisano 10 Sierpień 2005 Gdyby ktoś chciał referek reflektorów (przód i tył) to dajcie znać ;) Jak modelowałem evo7 troche mi sie tego uzbierało... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyrion Napisano 10 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 10 Sierpień 2005 kome....akurat wszystkie obrazki stamtad mam na hdd.. i co do tego swiatla to mysle ze chodzi Ci pewnie o ta czesc ktora powinna byc przed 1wszym cylindrem swiatla ? jesli nie to nie wiem co innego moze byc nie tak...tamta czesc postaram sie poprawic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 10 Sierpień 2005 Share Napisano 10 Sierpień 2005 łe jak sam tego nie widzisz to trudno :) u ciebie poprostu sa trzy clindry takie same i kropka a narawde to kazdy jest inny a za nimi jest cos troche bardziej skomplikowanenego niz plaska powierzchnia jak u ciebie, troszke podobnie jhest z przednimi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyrion Napisano 10 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 10 Sierpień 2005 no w sumie zgadza sie :), tylko ciezko wykminic jak to naprawde tam wyglada, postaram sie cos z tym zrobic jak juz bede mial jakis chrom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyrion Napisano 20 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2005 No i zaczeły się prawdziwe schody. Sam nie mam pojecia jak zrobic odpowiednie materiały (shadery?) wiec korzystam z gotowców. Jedna uwaga to nie patrzcie na ten przedni zderzak gdyz jakimś dziwnym cudem zrobił się kanciasty :). Nastepnym razem juz będzie ok. Pytanie brzmi czy ide w dobrą strone czy w ogole nie nadaje sie to do niczego ? EDIT: ehhh...tylko dwa ostatnie rendery sa kanciaste :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 20 Sierpień 2005 Share Napisano 20 Sierpień 2005 Witam!! masz fajne wycieraczki:P wedlug mnie polaczenie 1 i 4:) ale ja sie nie znam wiec posluchaj "Szefow" ps.modelik ma sporo bugow w szczegolnosci zderzak:) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 20 Sierpień 2005 Share Napisano 20 Sierpień 2005 tak jak nielot - sporo bugów ale render kaszani do konca w miare udany modelik jak na początki ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyrion Napisano 20 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2005 Cze....odnosnie tych wycieraczek to ironia ? Co do zderzaka to napisalem przeciez ze dziwnym cudem zrobil sie kanciasty edit: czemu teraz mowicie, że są bugi a nie wcześniej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 20 Sierpień 2005 Share Napisano 20 Sierpień 2005 to nie chodzio kanciastosc tylko ze widac teraz bugi:) a jesli chodzi o wycieraczki to sie domysl;P pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 20 Sierpień 2005 Share Napisano 20 Sierpień 2005 zmień lakier bo słabo widać z tego rendera - np. na szary. a jak na początkującego to w miarę, pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyrion Napisano 20 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2005 ee zostawiam shadery na pozniej ...na dzis tyle zrobilem jeszcze. Moze sie wydawac ze w dziwny sposob robie to od srodka ale wydaje mi sie ze nie mam innego wyjscia. Tak mi jest najlatwiej z moich referek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 20 Sierpień 2005 Share Napisano 20 Sierpień 2005 no, wnętrze fajnie idzie, tak dalej, pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyrion Napisano 21 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 21 Sierpień 2005 Bede starał sie czesto teraz update`owac, gdyż moze komuś to pomoże przy modelowaniu swojego wnętrza. Edit: lol....mam juz ponad 240 save`ów do tej fury :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 21 Sierpień 2005 Share Napisano 21 Sierpień 2005 huhu..za wnetrza to ja sie narazie chyba dlugo nie wezme:D...ladnie idzie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi