Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

lusterka do poprawy :) rowki za szerokie robisz , tył w okolicach lampy ladnie poprawiony ale rowek laczenia zderzaka z nadkolem fatalny :| , wymien lusterko aha i jeszcze ... wymien lusterko :D

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 243
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

nie wymienie lusterka bo nie potrafie, rowek postaram sie poprawic, dziekuje za uwagi

p.s.: nie przekonacie mnie co do lusterek

p.s.2.: nie przekonacie mnie co do lusterek ;p

Napisano

No widze xyrion, ze czynisz ogromne postepy i to w tak krotkim czasie.

Siateczki low poly wychodza ci dosc dobrze, ale powierzchnie nadal sa krzywawe (nie wszystkie oczywiscie).

To naszczescie mozna szybko poprawic.

pozdrawiam

Napisano

Tez mi sie wydaje ze juz jest o wiele lepiej niz wczesnieji bardzo sie z tego ciesze. To napewno nie jest moj ostatni samochod wiec nastepne beda lepsze :). Dziekuje za opinie.

Napisano

nie dam sie przekonac :), zabezpieczylem sie wczesniej na taki wypadek i watek zawiera tresc typu [by xyr] czyli przyjmijmy ze lusterka sa mojego, aczkolwiek "nie smiesznego" pomyslu :)

Napisano

Pare tygodni temu modelujac mercedesa myslales pewnie podobnie o jego ksztalcie, a patrz jakie poczyniles postepy z kolejnym modelem...

Napisano
łeee 70.000 poly a niema wentyla i wyważników ??? :P

tylko troche przy śrubach się kaszani

no tak racja, zapomnialem o tym jak tylko skoncze opone to dorobie, co do srub masz racje ale ciezko mi idzie z takimi zasranymi boolean`ami

bardzo ladna felga ale i tak bym ja odchudzil bo jest kilka zbednych edgow :)

hehe dzieki, nie oszczedzalem poly ;), jak znajde moment to moze uda mi sie odchudzic ja

Napisano

380.000 poly na jedną opone ????? wow jesteś szalony !!!! co ty mesh smooth na nią dajesz ??? zwariowałeś ???? dobrą opone można zrobić z 5.000 - 20.000 ... zależy jaki bierznik

Napisano

ee dziwna jakaś ... strasznie brzydki bieznik

opona o takim bieżniku (dużo podłuznych rowków) miała by bardzo słabą przyczepność na zakrętach ... prawie wogóle by jej nie miała

sam go wymyśliłeś ??

pozatym profil opony jest ze 2x za mały (wiem że są i takie ale ani to ładne ani się nie nadaje do jazdy)

no i opona powinna być szersza od felgi a u ciebie jej bok jest prawie płaski

więc sugeruje tak:

- zrób nową opone !!!

- lusterka też ;]

Napisano

521k polygonow przed rozpaczeciem wnetrza...heh ciekawe ile bedzie mial jak skoncze je robic 8-))))))). Jeszcze siedzi mi w glowie ciekawa animacja 8-))), moze jakas scena :)

Napisano

kome....akurat wszystkie obrazki stamtad mam na hdd.. i co do tego swiatla to mysle ze chodzi Ci pewnie o ta czesc ktora powinna byc przed 1wszym cylindrem swiatla ? jesli nie to nie wiem co innego moze byc nie tak...tamta czesc postaram sie poprawic

Napisano

łe jak sam tego nie widzisz to trudno :)

u ciebie poprostu sa trzy clindry takie same i kropka a narawde to kazdy jest inny a za nimi jest cos troche bardziej skomplikowanenego niz plaska powierzchnia jak u ciebie, troszke podobnie jhest z przednimi

Napisano

No i zaczeły się prawdziwe schody. Sam nie mam pojecia jak zrobic odpowiednie materiały (shadery?) wiec korzystam z gotowców. Jedna uwaga to nie patrzcie na ten przedni zderzak gdyz jakimś dziwnym cudem zrobił się kanciasty :). Nastepnym razem juz będzie ok.

42.jpg

43.jpg

44.jpg

45.jpg

Pytanie brzmi czy ide w dobrą strone czy w ogole nie nadaje sie to do niczego ?

EDIT:

ehhh...tylko dwa ostatnie rendery sa kanciaste :P

Napisano

Cze....odnosnie tych wycieraczek to ironia ? Co do zderzaka to napisalem przeciez ze dziwnym cudem zrobil sie kanciasty

edit:

czemu teraz mowicie, że są bugi a nie wcześniej ?

Napisano

ee zostawiam shadery na pozniej ...na dzis tyle zrobilem jeszcze. Moze sie wydawac ze w dziwny sposob robie to od srodka ale wydaje mi sie ze nie mam innego wyjscia. Tak mi jest najlatwiej z moich referek

46.jpg

47.jpg

Napisano

Bede starał sie czesto teraz update`owac, gdyż moze komuś to pomoże przy modelowaniu swojego wnętrza.

48.jpg

49.jpg

50.jpg

51.jpg

Edit:

lol....mam juz ponad 240 save`ów do tej fury :P