polka dot Napisano 26 Lipiec 2005 Share Napisano 26 Lipiec 2005 czesc :) scena bedzie w klimacie wojny, mozliwe ze w niedalekiej przyszlosci. ziemia zniszczona trzecią swiatową, nie istnieja panstwa tylko zgrupowania ludzi o podobnych przekonaniach politycznych, toczy sie walka o ziemie i surowce potrzebne do produkcji broni. walka juz nie toczy sie miedzy ludzmi, są oni 'tylko' operatorami maszyn bojowych (nie jakichs tam mechow, zwyklych siakis :P), gdyz dlugie przebywanie na skazonym terenie grozi smierciom, latwe do przewidzenia :) wiec scena bedzie uwieczniala moment kiedy pewne wojsko zostalo zeslane na brzeg lądu rzekomo wczesniej oczyszczonego, aby zbadac dalszy teren. przetransportowano ich duzymi amfibiami. po wyjsciu a raczej wyjechaniu na brzeg wszystko okazuje sie byc wporzadku jednak na naszych pochaterow czeka niespodzianka, gdyz na okolicznym terenie jednak uchowaly sie wrogie oddzialy i to nie male, caly teren jest zaminowany. chce ukazac ten moment kiedy wrogie wojska podejmuja decyzje atakum odblokowuja miny ktore z nienacka wysadzaja pojazdy naszych przyjaciol, odpalaja wyrzutnie rakiet, czolgi i inne pojazdy wylaniaja sie ze wzgorza. co do samego ukazania do dolaczam wstepny koncept, mocno splaszczony w pionie, chodzi o to ze wszystko bedzie dalej. te male czolgi to jakies tam oddzialy, na wzgorzach beda stare bunkry troche zniszczone. w tle na torach bedzie stal wysadzony i okradziony podziag z jakims materialem moze uranem czy czyms takim. zaklepuje miejsce trzymajcie kciuki jak bede chcial cos zmienic to dam znac dolaczam jeszcze obrazek mniejwiecej w takim klimacie beda wojska moze troche bardziej nowoczesne ale juz mocno wyeksploatowane pozdrawiam ale so rozpisalem :) pomysl niezbyt oryginalny mam nadzieje ze nadrobie wykonaniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 26 Lipiec 2005 Share Napisano 26 Lipiec 2005 ho, ho, ho. Witam przeciwnika. ;) Zycze powodzenia. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 26 Lipiec 2005 Share Napisano 26 Lipiec 2005 powodzenia szczerze to nie przeczytalem tego co napisales zobaczylem koncept i jest ql :) ale w pojedynke moze byc ciezko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 26 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 26 Lipiec 2005 RA dzieki :) KLICEK przeczytaj nie poto sie tyle meczylem ;) wiem ze moze byc ciezko i to bardzo no ale nikt sie nie chce przylaczyc :) buu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 26 Lipiec 2005 Share Napisano 26 Lipiec 2005 *wstydzi sie ze nie przeczytal i nadrobil ten blad* No fajnie sobie obmysliles to wszystko bardzo mi sie podoba. Mam nadzieje ze jednak ktos bedzie chcial Ci pomoc 3 mam kciuki i powodzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArTooRo Napisano 26 Lipiec 2005 Share Napisano 26 Lipiec 2005 Przed oczami (oczyma... whatever :)) stanął mi obraz Twojej sceny i... stary daj z siebie wszystko! Ta bitwa (pewnie jak każda poprzednia - nie wiem, bo pierwszy raz biorę udział) niesie ze sobą jedną najważniejszą rzecz - będzie bardzo wiele wyśmienitych prac jak sądzę i jury będzie miało nie lada orzech do zgryzienia. Mówię to, ponieważ wydaje mi się, że ta edycja bitwy chyba jako pierwsza obrasta w taką ilość tak ambitnych projektów - jeśli wykonanie bedzie równie ambitne... :D Pozdrawiam i życzę powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scibor Napisano 26 Lipiec 2005 Share Napisano 26 Lipiec 2005 Powodzenia. u mnie masz plusa za miniaturke:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 26 Lipiec 2005 Share Napisano 26 Lipiec 2005 przednia miniaturka ;D fajne anime ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 26 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 26 Lipiec 2005 to shin chan, ulubiony bohater po spongebobie :) na fox kids prawie o 24 codziennie wlasnie modeluje poczatek amfibii jak sie wyloni jakis ksztalt to pokaze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 26 Lipiec 2005 Share Napisano 26 Lipiec 2005 JA! JA! JA! ja bym chciał sie przyłączyć JA! JA!!! :D............ale niestety mam pierdylion spraw i generalny remont mieszkania na łbie i dlatego..mnie nie ma w tej bitwie...więc odpuszczam. A jak pewnie co niektórzy wiedzą temat jakby wymyślony dla mnie:( Niemniej jednak pomysł tyleż fajny co trudny do zrealizowania moim zdaniem. powodzenia!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scibor Napisano 26 Lipiec 2005 Share Napisano 26 Lipiec 2005 Ta u mnie spongebob na 2 miejscu a shin chena wszystkie odcinki na pamięć znam:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 26 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 26 Lipiec 2005 kliment fajnie jakbys sie przylaczyl.. ja tez mam remont mozna tak powiedziec :) jakbys sie zdecydowal to daj znac na pm scibor - cool :D ps. Leru zawiodles mnie.. liczylem na powitanie i powodzenia od ciebie.. :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 26 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 26 Lipiec 2005 no to leciutki poczateczek amfibii hmm kompletnie sie nie znam na maszynerii wojskowej :) wiec prosze o ekspertow od tego o uwagi. wiezyczka sie napewno zmieni na jakies obrotowe stanowisko na rozne typy broni anty ladowej i powietrznej. w srodku takiej amfibii miesciloby sie 6 pojazdow wielkosci czolgu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 26 Lipiec 2005 Share Napisano 26 Lipiec 2005 hmm...to mamy drugi cokolwiek sporawy pojazd w bitwie...6 x 50t = 300 ton sam ładunek..niezły kolos sie szykuje.....(EDIt> TO ZDANIE NIE AKTUALNE BO AUTOR RACZYŁ LUFĘ WYWALIĆ) :) )wobec tego ta armata musi byc niczym armata kolejowa z II w św. co najmniej...takie 406 mm minimum:) koła zrób o bardzo szerokich oponach bo bedzie grzęzło w terenie:)....no cóz powiedziec...za mało narazie zeby cos więcej...znaczy czekam(y) na więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 26 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 26 Lipiec 2005 racja :) poszedlem troszke w strone apc.. generalnie to calego nie bede robic bo tylko jego kawaleczek bedzie widac w rogu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 26 Lipiec 2005 Share Napisano 26 Lipiec 2005 Oj brzydko Leru brzydko Ti Ti niedobry! nie przywitac! o wycinaniu wypowiedzi forumowiczów w pewnym niezwykle ekscytującym watku dozwolonym od lat 18-stu nie wspomne:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 26 Lipiec 2005 Share Napisano 26 Lipiec 2005 kome -> spokojnie, spokojnie! Co się odwlecze to nie uciecze. Oto idzie Witam w Bitwie bardzo serdecznie miłośnika MountainDew i życzę powodzenia :) kliment woroszyłow -> jakie wycięcia ? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scibor Napisano 26 Lipiec 2005 Share Napisano 26 Lipiec 2005 Podobny do apc, a ja zawsze oglądając obcego zastanawiałemsie czy zdołał by wjechać na krawężnk albo na leżącego policjanta:D. o pokonywaniu wodnych przeszkód nie pomyślałem. Super klimat jak a RA->koło wielkości czołgu:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 26 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 26 Lipiec 2005 no to model prawdopodobnie skonczony. napomne ze jest to najprostrzy chyba model z pojazdow (najmniej detali) gdyz bedzie w rogu i to tylko kawaleczek. aha no to tytulowa amfibia jest :) sory za kadr ale ona jest optymalizowana pod taki widok, poprostu nic innego nie ma :) brak detali nadrobie dispem i teksturami EDIT: tak to sie prezentuje jezeli chodzi o skale, te czolgi sa normalnych wymiarow pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 26 Lipiec 2005 Share Napisano 26 Lipiec 2005 Kome..jak wszystko bedziesz w tym tempie to ci wspólnik nie potrzebny!:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falcrum Napisano 26 Lipiec 2005 Share Napisano 26 Lipiec 2005 Hmm...zapowiada się ciekawie. Zycze powodzenia ;) pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 27 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 27 Lipiec 2005 dzieki :) wstepne podejscie do podlogi. zamieszczam dwa rendery, pierwszy to planowane ujęcie, a drogi to z gory bardziej zeby mozna bylo skumac o co mi chodzi :) narazie nie widac odleglosci ale z czaem to sie zmieni. to z kwadratami to linijka kazdy kwadrat to 10x10 metra wiec cala ziemia ma ok 3 km. amfibia tam gdzie stoi bedzie na samym brzegu wiec jakas wode trzeba bedzie zrobic. a co do ziemi to chyba dispem ją potraktuje ale nie wiem jak dam rade zroibic tak wielką teksture :( jest jakis inny sposob urozmaicenia terenu? chodzi mi o jakies takie faldy ziemi i takie tam :) kadr pewnie sie zmieni jak dojda bunkry i takie tam.. mozliwe ze bedzie mniej nieba pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 27 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 27 Lipiec 2005 zaczynam robic pierwzy wuzek.. narazie sama buda, bo nie wiem czy dzisiaj bede miec czas zeby cos dorobic. wzoruje sie troche na iveco puma: REFERKA sory za kiepski eksport, to bylo na szybko. jak dorobie reszte detali to bedzie napewno lepiej :) koła dojda takie fajoskie nowoczesne :D + na dachu jakies bronie kilka ich bedzie z roznym typem broni wiec narazie tak: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 28 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 28 Lipiec 2005 powoli do przodu, narazie wrzucam troszke detalu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kedzior Napisano 28 Lipiec 2005 Share Napisano 28 Lipiec 2005 jak dla mnie fajowo , fajne lampki i wokoło. powodzenia i duzo zaparcia bo konkurecja ostro daje czadu:). Czekam na więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 28 Lipiec 2005 Share Napisano 28 Lipiec 2005 hmmm kome ty robisz to w rhino?? bo jak tak to chyba komp ci zdechnie niedlugo:D:D super!!sie zapowiada chyba tez zrobie powrot do swojej bitewki:D pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 28 Lipiec 2005 Share Napisano 28 Lipiec 2005 Nooo kome, przyznam ci sie, ze po pierwszym renderze tego wozu balem sie ;) , ale teraz to jest klasa. Oby tak dalej. :) nielot007 pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falcrum Napisano 28 Lipiec 2005 Share Napisano 28 Lipiec 2005 Fajne detaliki...idziesz w dobą strone ;) Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ttaaddeekk Napisano 28 Lipiec 2005 Share Napisano 28 Lipiec 2005 no niezle, moze grales w hl2 tam byly takie fajne samochodziki. ps. troche to dziwne jak masz takiego avatara... szczeze to myslalem ze jestes laską ....troche to dziwne :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 28 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 28 Lipiec 2005 dzieki wielkie :) ttaaddeekk - a tam dziwne :P to z milosci :) a hl2 sprawdze maly update malutki ale dzisiaj juz nie bede miec okazji nic porobic. wybaczcie mesze :( pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 28 Lipiec 2005 Share Napisano 28 Lipiec 2005 no kome...jest super..a jak sądze bedzie jeszcze lepiej.....robi sie naprawde goraco w tej bitwie:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 29 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 29 Lipiec 2005 dzieki kliment no przod sie znaczy ta dziwna maska juz zrobbiona same modele teraz pora na dach tam bedzie topiero zabawa ale tak sie zastanawiam czy jak sie tak bede do kazdego pojazdu przykladac to czy sie zmieszcze w terminie :( a potem jeszcze wszsytkie mapy takstury i takie tam aaaaaa co to bedzie i tu taki dziwny niby tescik :P nie wiem po co pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 29 Lipiec 2005 Share Napisano 29 Lipiec 2005 mi sie podoba, niezle Ci idzie jak na razie :) powodzenia ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 29 Lipiec 2005 Share Napisano 29 Lipiec 2005 bryczka bardzo fajowa jest :) nie moge sie doczekac ogumienia ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 29 Lipiec 2005 Share Napisano 29 Lipiec 2005 kome - no ladnie, ladnie :>. Masz w planach duza ilosc zabudowan ;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 29 Lipiec 2005 Share Napisano 29 Lipiec 2005 lol - nawet sie nie pochwaliłes ze bierzesz udział ;) jesli reszta będzie tak samo obfita w detale jak front to zapowiada sie cos na miare pioniera ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 29 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 29 Lipiec 2005 Pionier - ciesze sie bardzo :D KLICEK - ekstra, mam dla ceibe niespodzianke :) Knysia - jakich zabudowan? :P hindus - pochlebiasz mi ;) no to zrobilem koło, jedno okolo 15kilo razem z opona. moze troche sie wysoki wydawac ale bedzie lepiej jak dojda te wszystkie scierwa na dole rurki resory i takie tam. dorzucam siatke z maxia :) ze specjalna dedykacja dla KLICKA :P :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chalek Napisano 29 Lipiec 2005 Share Napisano 29 Lipiec 2005 jakas mocno za gesta wydaje mi sie siatka tego kola, tak z polowa poligonow jest chyba zbedna, z tego co widze nie zapowiada sie jakies zblizenie na to kolo, a sama scena bedzie raczej duza, wiec moim zdaniem odchudzenie kola jest dobrym pomyslem. Poza tym pojazd wyglada bardzo fajnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 29 Lipiec 2005 Share Napisano 29 Lipiec 2005 no no.....a co bedzie miał z przodu...bo cos tam bedzie prawda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 29 Lipiec 2005 Share Napisano 29 Lipiec 2005 noo kome :) widzę, że również idziesz jak burza, moje gratulacje, tak trzymaj! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 29 Lipiec 2005 Share Napisano 29 Lipiec 2005 ...na wzgorzach beda stare bunkry troche zniszczone... O to mi chodzi ;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 30 Lipiec 2005 Share Napisano 30 Lipiec 2005 gumki mi sie podobaja :D dzieki za dedykacjie :))) zazwyczaj gumki wychodza kiepsko i psuja modele ale Tobie sie nawet udaly :) powodzenia w dalszej pracy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 30 Lipiec 2005 Share Napisano 30 Lipiec 2005 pionier strzeż sie ;) no kome normalnie extra - nie wiedziałem że w militariach też tak wymiatasz :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 30 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 30 Lipiec 2005 Chalek - to wylacznie dla mojej satysfakcji :) VRayProxy jest wiec mozna szaleć. mozliwe ze nastąpi zmiana kadru a co za tym idzie i mozliwe ze ten pojaz bedzie odgrywal wazna role w kadrze. aha dzieki kliment - sie znaczy? tam na dole? bedzie zawieszenie a z samego przodu to nic wiecej nie dojdzie, malutka tylko siatka miedzy uchwytami Leru - łał dzieki :) tylko nie karaj mnie za kazde zaje***cie :P inni moga a ja nie :P Knysia - aha.. motyw napewno bedzie ale to jeszcze zalezy od kadru itp, jeszcze nie wiem jak to do konca wizualnie rozplanuje KLICEK - super extra i dzieki :D hindus - thx :) hmm obawiam sie ze teraz zwolnie, zapieprzalem jak moglem ale niestety nie mam kompa tylko dla siebie a poza tym zaczynaja sie wyjazdy na wakacje nno i nie wiem jak to bedzie mam nadzieje ze bede mogl to kontynuowac ale zrobie wszystko :D ps. widzicie, widzicie, zawsze mazylem zrobic opony ugiete pod ciezarem pojazdu :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 6 Październik 2005 Autor Share Napisano 6 Październik 2005 no niestety sam sie na zbyt gleboka wode rzucilem i nie uda mi sie tego skonczyc za zadne skarby :) samo zmapowanie i oteksturowanie jesdnoego pojazdu zajeloby mi miesiac wiec daje szanse innym ;) a co tam powodzenia i czekam na nastepna bitwe i na latwiejszy tematr :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 6 Październik 2005 Share Napisano 6 Październik 2005 szkoda :( a nie możesz tego podciągnąc sobie i pod zb texture zrobić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 6 Październik 2005 Share Napisano 6 Październik 2005 hmmmm skoro kome nie konczy (nie zdarzy) pracy to czemu jest nominowany ?? :D pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi