emer Napisano 29 Lipiec 2005 Napisano 29 Lipiec 2005 Witam kolejna bezsenna noc zaowocowała tym o to konceptem: opis: metalowe łapy (macki, czy coś podobnego) sciskają łeb ze zaraz pęknie. wiem, że mało wyszukane :) mam nadzieję, że tym razem nie polegne na koncepcie :p pozdrawiam i powodzenia Wszystkim życze :) ------------------------------------------------------------------------- +++++++++++++ PRACA FINAŁOWA +++++++++++++++ +++++++++++++++ FINAL WORK +++++++++++++++++ ------------------------------------------------------------------------- OPIS: Nie chcę się rozpisywać i tworzyć epickiej historii. W tej pracy chodziło mi głównie o pokazanie chwili przed ostatnim ciosem, jaki zadaje swojej ofierze drapieżnik. Pokazanie emocji w oczach i grymasie, gdy ofiara jest w sytuacji bez wyjścia. Ostatnie spojrzenie, ostatnia myśl: "Mój Boże! za chwile umrę!...", ostatni oddech. SOFT: C4D, ZBrush, Photoshop Tekstury: w większości malowane ręcznie, krew (A Rh+) – zdjęcie cyfrówką. DESCRIPION: I don’t want to make an epic story. In my work I focus on the moment before predator’s last strike. The thrill in the eyes and the face expression when the victim is in a hopeless position. Last look, last thought: “My God! I’m gonna die!...”, last breath. SOFT: C4D, Zbrush, Photoshop Textures: mostly handpainted, blood (A Rh+) – digital photo >>>headache_final.jpg 1280x960 (490.8 KB)
dariusz Napisano 29 Lipiec 2005 Napisano 29 Lipiec 2005 he, he:D ciekawy temat, ale bez czolgu masz marne szanse:):) z takim konceptem to do dwa de:) powodzenia
ttaaddeekk Napisano 29 Lipiec 2005 Napisano 29 Lipiec 2005 ruwniez witam, troche malo zeczy w tej pracy... w sumie mozna to w 2 dni zrobic ale i tak powodzenia
emer Napisano 30 Lipiec 2005 Autor Napisano 30 Lipiec 2005 no troche pomodelowałem... czołg to to nie jest...:) pierwsze podejscie, jeszcze nie do końca czuje materię, jakoś mało dynamicznie... tabletem było łatwiej :) prześpie sie z tym i chyba zacznę od nowa, chyba ze ktos ma pomysł jak to ratować albo przerobic na czołg. pozdr.
dariusz Napisano 30 Lipiec 2005 Napisano 30 Lipiec 2005 gasienice Ci slabiutko wyszly, zglos sie do pioniera w tej sprawie:D:D:D pokaz z mesh smth'em.
Hindus Napisano 31 Lipiec 2005 Napisano 31 Lipiec 2005 concept jest extra i bardzo mi sie podoba obyś tylko podołał bo troche pracy będziesz miał.
emer Napisano 2 Sierpień 2005 Autor Napisano 2 Sierpień 2005 drugie podejście do głowy chyba lepiej a na pewno więcej :) i powykręcane we wszystkie strony: dalej bedzie w zbrushu, jak sie tylko naucze :) acha bez ucha bo za słonie pozdr
emer Napisano 2 Sierpień 2005 Autor Napisano 2 Sierpień 2005 wyginam (nie)śmiało ciało: na razie luźna wariacja na temat...
emer Napisano 3 Sierpień 2005 Autor Napisano 3 Sierpień 2005 juz chyba mam to o co mi chodziło :D kadr z grubsza taki, światło chyba też tekstury tymczasowo-testowe, ale najpierw biorę się za macki a potem jeszcze facia pougniatam :) pozrd
jp Napisano 3 Sierpień 2005 Napisano 3 Sierpień 2005 Fajny pomysł. Może to Goździkowa będzie, której nie pomogło;) Powodzenia&pzdr
Ania Napisano 3 Sierpień 2005 Napisano 3 Sierpień 2005 na razie ładnie, tylko między okiem a głową jest jakaś jaskinia dziwna, ale przypuszczam że to zalepisz czymś. czy ucho będzie widoczne? jeśli tak, radzę je porządnie wymodelować, bo teraz to jak zgwałcona kluska.
emer Napisano 4 Sierpień 2005 Autor Napisano 4 Sierpień 2005 no oczko troche mi nie wyszło, za małe jest :/ ale to wprawki cały czas a ta jaskinia to miała być spojówka ale jeszcze mi daleko to perfekcji :) ucha pewnie nie bedzie widać, dlatego na razie taki kulfon
emer Napisano 6 Sierpień 2005 Autor Napisano 6 Sierpień 2005 koniec próbowania! chyba pora przedstawić głownego bohatera :) chociaż na razie na jego twarzy katatonia a la boski Roman G., jakieś miny niedługo wrzuce mam nadzieje ze razem coś wybierzemy ;) dorobie mu chyba nauszniki :rolleyes: pozdr
wooka Napisano 22 Sierpień 2005 Napisano 22 Sierpień 2005 No ta ostatnia glowa to przyznam ze juz calkiem przyzwoita. Poza uchem rzecz jasna:D Ale jako ze nie uznaje zetbrasza, (poprostu wydaje mi sie ze to takie ulatwianie sobie zycia. Jak widzialem jakis filmik z ryba to tak dziubac to kazdy moze. Prawdziwe rzemioslo to siedziec przy vertexach i rzezbic) najbardziej podoba mi sie ten kawalek napoczatku. Mial fajne szczegolowe oczy. Ta glowa z boxa zupelnia stracila to cos.. taka plastelinowa jakas... pozdrawiam
Marduk Napisano 22 Sierpień 2005 Napisano 22 Sierpień 2005 Głowa całkiem całkiem, tylko te uszy wyglądają jak napuchnietę i są chyba troche za małe... ...a co do softu i Zbrusha... to chyba wszystko powstaje po to, żeby prace jednak ułatwić... , co nie znaczy, że nie mam uznania do osób, które robią cuda bez Z Brusha...
emer Napisano 29 Sierpień 2005 Autor Napisano 29 Sierpień 2005 no i miałem fajny model to go zmaltretowałem: musze to czym prędzej przyktyć tymi metalowymi mackami... :) chyba zostawie tak sino-trupio-komiksowo
emer Napisano 5 Wrzesień 2005 Autor Napisano 5 Wrzesień 2005 kolejne poprawki faciaty (zęby i język tymczasowe) idzie mi to jak krew z nosa :) inne światło no i pomału zabieram się za narzędzie tortur żeby przeprowadzić fatality na tym panu :) zastanawiam sie nad jakimś hełmem a la starship troopers co mu z głowy spada... nie trzeba by było tyle włosów robić ;) i moze jakaś dłoń w geście rozpaczy wykrzywiona koło policzka (powykręcane paluchy itp) no na razie tyle niedługo wrzuce concepty macek i/lub mechanicznej łapy pozdr
emer Napisano 5 Wrzesień 2005 Autor Napisano 5 Wrzesień 2005 nie mogłem sie oderwać to jeszcze teksturę w wersji alfa :)
JmTm00 Napisano 5 Wrzesień 2005 Napisano 5 Wrzesień 2005 Ciekaw jestem tych "macek"...nie wiem czy to taka stylizacja Twoja ale jezeli nie to proponuje dodac troche zebów ;)...glowa moim zdaniem az sie prosi o speculara, jakies takie spocenie na twarzy...Kip goin ;)
emer Napisano 8 Wrzesień 2005 Autor Napisano 8 Wrzesień 2005 miały byc macki a jest mały update :) w wolnej chwili uzębiłem gościa i jakoś mi sie chlapnęło ma ktoś pojęcie jak zrobić materiał zębów zeby nie wyglądał "metalowo"? jakos mi nie podchodzi, jeszcze przeciwicze temat :) byłbym wdzięczny za jakiś tip pozdr.
emer Napisano 9 Wrzesień 2005 Autor Napisano 9 Wrzesień 2005 Tak sie rozpędziłem z pracką, że chyba skończyłem :) a nawet jeśli nie to musze odsapnąć bo mi sie śni po nocach ;) maly step by step: .:I:. .:II:. .:III:. Jeszcze pare smaczków tu i ówdzie i chyba ujdzie? :) (podtytuł może dam "wizyta u okulisty"?) i jeszcze siata: czekam z utęsknieniem na jakieś uwagi i opinie :) pozdrawiam
Ebor Napisano 9 Wrzesień 2005 Napisano 9 Wrzesień 2005 Niezłe a nawet bardzo dobre :) ochydne tyle krwi.. robi wrazenie ... Moze tło bym zmienił (wiecej tego "węża") a w oku mogloby sie cos odbijac...
DraB Napisano 9 Wrzesień 2005 Napisano 9 Wrzesień 2005 Naprawde niesamowity klimat :) Gratuluje, pomysl: moze drugie oko zrób juz wydzobane? ;)
bojar Napisano 9 Wrzesień 2005 Napisano 9 Wrzesień 2005 Piękna maszynka :D musze sobie taką sprawić do ogródka :D świetna pracka klimat i wogóle aż "miło" popatrzeć (nie jestem sadystą :p)
ttaaddeekk Napisano 9 Wrzesień 2005 Napisano 9 Wrzesień 2005 fajne, nie bede ci wiecej slodzil bo staniesz na laurach :p ja widze jescze tak- bardziej skomplikowany "wąż" -czerwone zylki na oku i jakis rflex -brwi -lepszy shader skury, moze sss mentla raya pozdro
Predator Napisano 9 Wrzesień 2005 Napisano 9 Wrzesień 2005 Bardzo podoba mi sie charakter i klimat , kawal dobre roboty odwaliles czekamy na wiecej.
wizz Napisano 9 Wrzesień 2005 Napisano 9 Wrzesień 2005 Świetne nawet bardzo , nie widać błędów, poprostu pr0 robota :P
hkropinski Napisano 9 Wrzesień 2005 Napisano 9 Wrzesień 2005 twarz ciągnie klimat z dooma, fajne, pozdr
Gość Kylo Napisano 9 Wrzesień 2005 Napisano 9 Wrzesień 2005 Witam Panów! Już od dłuższego czasu obserwuję Bitwę #9 i jestem pod wielkim wrażeniem poziomu prac jakie są tu zamieszczane. Mam jedno spostrzeżenie co do twojej pracki, która i tak już jest rewelacyjna : może dodać do ostrza jakiegoś motion blur'a ?? Nadałoby to scenie - imho - dodatkowego dynamizmu. Pozdroofka i powodzenia !!!
mlodAs Napisano 9 Wrzesień 2005 Napisano 9 Wrzesień 2005 szacownie stay, co ci bede wiecej pisał zostawie to jury i trzymam kciuki
Mr. MtS Napisano 10 Wrzesień 2005 Napisano 10 Wrzesień 2005 Ogolnie nie wiem co powiedziec :D masakra istna. Genialnie krew wyszła, naprawde. Jedyne co bym troche ulepszyl to jak juz ktos zauwazyl - troche popekanych naczyn na oku. Respect :O
Marduk Napisano 10 Wrzesień 2005 Napisano 10 Wrzesień 2005 Świetnie to wysżło.. Zwłaszcza krew mi się podoba. Źrenica wyszła tylko troche sztucznie, ale ogólne wrażenia b. dobre.
Ania Napisano 11 Wrzesień 2005 Napisano 11 Wrzesień 2005 dalabym więcej tych macek, zwłaszcza na plan tylni, żeby nie było tam takiego nijakiego blura zrób coś z okiem bo jest zbyt czyste, jakieś żyłki, bardziej szczegółowa tekstura, zwłaszcza że oko jest w tej pracy jednym z ważniejszych elementów. oprócz tego świetny klimat, fajna praca
Leru Napisano 11 Wrzesień 2005 Napisano 11 Wrzesień 2005 ojej! Ale to brutalne ! Myślę, że można by zmienić FOV kamery i trochę ją obniżyć i ustawić bardziej na linii która by naznaczyło oko i cel na który patrzy (tzn bardziej nie na linii ale gdzieś bliżej niej)
asfalton Napisano 11 Wrzesień 2005 Napisano 11 Wrzesień 2005 bardziej mi sie podoba przedostatnie, bez szczypcow, calkiem fajna ekspresja kojazy mi sie troche z DAWN of The DEAD
emer Napisano 12 Wrzesień 2005 Autor Napisano 12 Wrzesień 2005 dzieki za wszystki posty :) wprowadziłem większość zmian o których mówiliście, to już chyba wersja ostateczna :) : detal oka żeby nie było wątpliwości :) : świecący się nosek: i materiał macek: jeszcze trochę czasu mam na pieszczoty, także może jeszcze coś poprawię tu i tam :p pozrd
LuQ Napisano 12 Wrzesień 2005 Napisano 12 Wrzesień 2005 Emer, to jest super makabreska! Ale proszę, przyklej mu jakieś brwi, bo wygląda chłopak jak po chemioterapii ;)
bojar Napisano 12 Wrzesień 2005 Napisano 12 Wrzesień 2005 Powiem po raz 2 że pracka spoczko a co do brwi to może nawet lepiej że ich nie ma to dodaje klimatu wyobraźnia podpowiada, że bohater stracił brwi bo np wyszedł ze szpitala po ekperymentach genetycznych lub ze ma chorobe popromienna albo był w kokoni ;) w każdym razie to ma swój klimat pozdrawiam
Linus Napisano 12 Wrzesień 2005 Napisano 12 Wrzesień 2005 Dla mnie pracka jak i koncept boski... Na twoim miejscu tylko dał bym trochę więcej grymasu i przerażenia na twarzy bo trochę tego moim zdaniem brakuje ;)
Mob Rule Napisano 12 Wrzesień 2005 Napisano 12 Wrzesień 2005 bardzo podoba mi sie krew i ogolnie ogolnie wszystko :)
KoMic Napisano 13 Wrzesień 2005 Napisano 13 Wrzesień 2005 wszyko jest ok pracka jest barszo ciekawa, ale jedno mnie denerwuje i bardzo mi sie nie podoba, nie wiem czy to specjalnie czy tak ma byc, nie wazne i tak jest to element irytujacy, chdzi mi o rozmazana krew na brodzie, problem polega na tym ze wyglada to jak rozjechana textura i to jest irytujace, bo reszta jest git: ]
diesbonus Napisano 18 Wrzesień 2005 Napisano 18 Wrzesień 2005 KoMic ma racje troche nie naturalnie ta krew splywa. Reszta jest super!
emer Napisano 29 Wrzesień 2005 Autor Napisano 29 Wrzesień 2005 uff trochę mnie nie było ale znalazłem troche czasu, żeby wprowadzić parę zmian (mam nadzieje na lepsze ;) no więc poniżej wersja do nominacji: a wersja dla słabowidzących tutaj>>> pozdrwawiam i życze wszystkim powodzenia w nadchodzących nominacjach :) niech was kompy nie zawiodą
Rekomendowane odpowiedzi