archangelus Napisano 30 Lipiec 2005 Share Napisano 30 Lipiec 2005 Postanowiłem wystartować równolegle w dwóch kategoriach a więc tym razem w kategorii "Moment krytyczny" mam nadzieję że jest to zgodne z regulaminem - jeżeli nie to proszę o info. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marduk Napisano 30 Lipiec 2005 Share Napisano 30 Lipiec 2005 Ładnie wygląda, tylko mi to wygląda na texturę z ustawionymi odpowiednio blending options ;) (a w tle gradient)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azazello Napisano 30 Lipiec 2005 Share Napisano 30 Lipiec 2005 Mógłbyś troszku bardziej opisać ów moment krytyczny? Strasznie mni eciekawi:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 30 Lipiec 2005 Share Napisano 30 Lipiec 2005 i napisz cos jak zrobiles tom planete x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
archangelus Napisano 30 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 30 Lipiec 2005 Moment krytyczny będzie bezpośrednio związany z rozpadem/kataklizmem planety - to będzie ta chwila - ten moment :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
archangelus Napisano 30 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 30 Lipiec 2005 Jak ją zrobiłem? w duzej mierze Marduk dobrze wydedukował. Użyłem tekstury z nierównością i nałożyłem ją na kształt planety ( oczywiście to nie załatwiło sprawy bo z txtury do wyglądu finalnego troche daleka droga) do tego Outer i Inner Glow + maski + osobne warstwy z nierónościami razem to wymiksowałem i jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MalwiX Napisano 30 Lipiec 2005 Share Napisano 30 Lipiec 2005 Kłuje to, że planeta do zbyt szczegółowych nie należy ;-) Chodzi mi tu o tę teksturę. Musi być wyrazista, ostra do bólu :D http://www.deviantart.com/view/11885274/ Uwielbiam sci-fi art z planetkami, powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
archangelus Napisano 31 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 31 Lipiec 2005 Drugie podejście, co prawda moment krytyczny jest tylko lekko zaznaczony nie mniej widać niepokojące rany na powierzchni planety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goanday Napisano 31 Lipiec 2005 Share Napisano 31 Lipiec 2005 dobra praca.. i zgodna z tematem.. i nikt nie może powiedzieć, że nie ma momentu krytycznego w tej pracy.. wybuch jest nieunikniony.. skorupa pęka i zaraz się rozleci, lawa wyleje się na powierzchnię.. planeta rozleci się na części i zmieni orbity księżyców (jeśli ich nie zniszczy) .. tylko patrzeć i czekać aż to się stanie.. nieuniknione i niepowstrzymywalne.. Czuć napięcie.. Ta praca emituje emocjami! Kocham takie prace. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OMAM Napisano 31 Lipiec 2005 Share Napisano 31 Lipiec 2005 Praca spoko,wygląda fajnie.Jedynie ćut więcej można by było porobić pęknięć w planecie i może jakiś stateczek jako drobny dodatek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
archangelus Napisano 1 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2005 Dzieki za ciepłe słowa ze strony Goanday, Cieszę się że tak pozytywnie odebrałeś mój projekt w tej bitwie, co do uwag ze strony innych osób to powiem że praca jest ciagle "w toku" przyznam się że sam jeszcze nie wiem jak finalnie będzie wyglądać. Na dobrą sprawę można ją prawie już zostawić z tym delikatnym niedopowiedzeniem ale można też dolać oliwy do ognia.... popróbuje, pokombinuje i zobacze co fajnego z tego się ugotuje :) Pozdrawiam wszystkich oglądających tą pracke :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 1 Sierpień 2005 Share Napisano 1 Sierpień 2005 Zamiast statków bym zrobił jakąś bazę na którymś z księżyców - taką oświetloną i po zewnętrzenej stronie od planety - planeta eksploduje, a oni tam nic nie wiedzą ;) No i trochę lepiej bym zaznaczył ten wybuch. Poza tym fajnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yookeer Napisano 1 Sierpień 2005 Share Napisano 1 Sierpień 2005 Czlowiek z Opola zajmujacy sie grafika - respect ;) JokeR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
archangelus Napisano 1 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2005 ...no teraz to napewno widać że to już koniec... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Futro Napisano 3 Sierpień 2005 Share Napisano 3 Sierpień 2005 zasadnicza uwaga: makabrycznie statycznie! kompozycje zawierajace dokladny pion i poziom nie sa zle, ale wtedy nalezy je samym rozmiarem i perspektywa urozmaicic, na twoim miejscu trzymalbym sie zdala od centralnego polozenia planety w kadrze, nawet bardzo zdala! natomiast wykonanie jest rewelacyjne, potrzebuje odpowiedniego zakomponowania. P.S. jestem cholernie zmeczony wiec bycmoze bzdury gadam:D pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
archangelus Napisano 4 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 4 Sierpień 2005 No cóż ... wszystko zależy od koncepcji projektu, z góry zaplanowałem statyczny kadr - nie widzę powodu by robić inny układ - inny układ kompozycji to inna praca a ta miała być taka a nie inna - to nie miał być hoolywoooodzki kadr filmowy. ... tak to widzę ale oczywiście rozumiem twój pkt widzenia - dzięki za posta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weedlog Napisano 13 Sierpień 2005 Share Napisano 13 Sierpień 2005 Mało oryginalne ale mi się podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yataman Napisano 15 Sierpień 2005 Share Napisano 15 Sierpień 2005 pomysł nie powalający ale technicznie ładnie zrobione, moze przydałoby się wprowadzić na 1 plan jakiś inny element (nie planetę tylko coś innego), pomysl nad tym - moze bedzie ciekawiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubiii Napisano 15 Sierpień 2005 Share Napisano 15 Sierpień 2005 ja bym dal z tylu nasza ziemie .. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wesoledi Napisano 17 Sierpień 2005 Share Napisano 17 Sierpień 2005 ogolnie miloby bylo jakbys to troche rozszerzyl, kadr wydluzyl w poziomie, dodal jakies kwazary w tle, jakas planetke typu ziemia jak wspomnial kolega wyzej, troche ubarwic to jeszcze, aczkolwiek obecne wykonanie tez niczego sobie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gotham Napisano 17 Wrzesień 2005 Share Napisano 17 Wrzesień 2005 Pochwal się fazami produkcji -ogólnego kolorku i faktur w pracy a nie jakimś tam dodawaniem efekcików. Najeżdżasz bez powodu ludzi to chociaż poświeć troszkę przykładem, szczególnie że praca wygląda na shoping a nie malowańsko (pomijając że średnia). Pozdrawiam, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 17 Wrzesień 2005 Share Napisano 17 Wrzesień 2005 Gotham dobrze mowi - piwa mu! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
archangelus Napisano 18 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 18 Wrzesień 2005 tylko nie wymiotujcie mi tu... widać że słabe macie głowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mkaszpir Napisano 18 Wrzesień 2005 Share Napisano 18 Wrzesień 2005 no Archangelusie spodziewam się że jeszcze rozwiązesz tu parę problemów. Po pierwsze nie wiem czemu ta planeta ulega zagładzie może meteor może bomby? Po drugie widzę że atmosfera już odparowała, brak mi chmur oceanów refleksów miast. Satelity są jakby na siłę dodane popracuj nad nimi. I najważniejsze, Planeta jest centralnie ustawiona, brak mi czegoś na pierwszym planie, dobrym pomysłem byłby jeden lub dwa większe statki kolonizacyjne uciekające z niej. Doda to dynamizmu i wyprostuje kompozycję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
archangelus Napisano 18 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 18 Wrzesień 2005 dzięki za sugestie... z tym że nie planowałem przedstawić planety "zamieszkałej" raczej "dzikiej" a co do reszty ... to każdy ma swók pkt widzenia ja swój przedstawiłem i raczej nie zmienie tu już nic - podoba mi się tak jak jest teraz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
archangelus Napisano 21 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 21 Wrzesień 2005 trochę zakombinowałem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azazello Napisano 21 Wrzesień 2005 Share Napisano 21 Wrzesień 2005 A to nie jest ta sama planeta tylko odwrócona? Tak wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
archangelus Napisano 21 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 21 Wrzesień 2005 Dokładnie to dalsze "kombinacje" z układem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wesoledi Napisano 22 Wrzesień 2005 Share Napisano 22 Wrzesień 2005 nie wiadomo teraz gdzie jest gwiazda macierzysta, po jednej widac jakby na "dole" a po drugiej na "gorze" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morbid Karbid Napisano 23 Wrzesień 2005 Share Napisano 23 Wrzesień 2005 teraz jest słabiej. Wróciłbym do wcześniejszej wersji i na pierwszym planie walnął np prom kosmiczny z uciekinierami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Laser Napisano 23 Wrzesień 2005 Share Napisano 23 Wrzesień 2005 daj koniecznie w rozdzialce 1024x768, na tapete pujdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Archangel Napisano 24 Wrzesień 2005 Share Napisano 24 Wrzesień 2005 brzydkie to nie jest ale narazie strasznie proste :/ Moze pomyslisz o kilku malych statkach startujacych z powierzchni i jednym duzym gdzies na pierwszym planie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slon Napisano 24 Wrzesień 2005 Share Napisano 24 Wrzesień 2005 Mi tam sie podoba, jest w tym troche tajemniczosci. Sporo pytan, co to za pleneta, dlczego wybucha...itd. Ten poziomy kadr lepiej sie prezentuje, wiecej przestrzeni i powietrza. Troche brakuje dynamiki. Nie wiem czy nie powinienes ujac wybuchu kilka sek. pozniej. tzn jak kawalki plnety przelatuja obok obserwatora. To oczywiscie moja wizja a Ty rob swoje. pozdrawiam slon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
archangelus Napisano 25 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 25 Wrzesień 2005 no to dobry pomysł z tymi przelatującymi elementami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość jonasz Napisano 3 Październik 2005 Share Napisano 3 Październik 2005 Planeta zajezdza tutorialem Grega Martina. Do gwiazd sie nie przylozyles. Średni space-art... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi