Gość czuko Napisano 5 Sierpień 2005 Share Napisano 5 Sierpień 2005 witam po nieudanym starcie czas na nastepny samochodzik Volvo 850. prosze o opinie. pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 5 Sierpień 2005 Share Napisano 5 Sierpień 2005 Nie jest zle - wiecej chamfera i bedzie git :). Nie podobaja mi sie tylko nadkola :> Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość czuko Napisano 5 Sierpień 2005 Share Napisano 5 Sierpień 2005 no wlasnie sie zastanawialem jakie robic bo aktualnie robilem z "podrasowanego blueprinta" i narazie takie chyba zastana. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 5 Sierpień 2005 Share Napisano 5 Sierpień 2005 Popraw je, bo szpeca model. Mozesz sprobowac je zrobic na podstawie wycinka luku z okregu :). Napewno beda sie lepiej prezentowac niz teraz :). Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość czuko Napisano 5 Sierpień 2005 Share Napisano 5 Sierpień 2005 a widzisz nie zajarzylem ze chodzi ci o krzywizne ;) ale wlasnie patrzylem na zdjecia referencyjne i jezeli chodzi o krzywizne to 850 ma takie, tylko nie tak bardzo "wybrzuszone", ale postaram sie cos pokombinowac. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość czuko Napisano 6 Sierpień 2005 Share Napisano 6 Sierpień 2005 witam, ciag dalszy volvicy . pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 6 Sierpień 2005 Share Napisano 6 Sierpień 2005 a tam są szyby czy nie ma? bo jak są to pupa - wcale ich nie widać, a jeśli nawet to wnetrze powinno byc ciemniejsze. a jak nie ma szyb to też pupa bo niewiadomo czemu tam tak jasno... popraw to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość czuko Napisano 6 Sierpień 2005 Share Napisano 6 Sierpień 2005 sa szyby ale kiepskie, tzw. robocze pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 7 Sierpień 2005 Share Napisano 7 Sierpień 2005 zrób jakieś lepsze oświetlenie bo teraz np przedni zderzak to carna plama i nie widzxmy czy jest skopany czy ok :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość czuko Napisano 7 Sierpień 2005 Share Napisano 7 Sierpień 2005 wlasnie nie wiem jak fajnie zrobic oswietlenie tak jak studyjne moze jakis link ktos podrzuci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość czuko Napisano 14 Sierpień 2005 Share Napisano 14 Sierpień 2005 maly update, pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel Napisano 14 Sierpień 2005 Share Napisano 14 Sierpień 2005 Jak narazie niezle tylko mam nadzieje że przedni zderzak będzie wyglądał inaczej np. tak: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 14 Sierpień 2005 Share Napisano 14 Sierpień 2005 ladnie ci to idzie i bez bledow przynajmniej ja ich nie widze, co do oswietlenia dawaj narazie rendery bez materialow ze standardowych ustwien maxa (dobrze widac wtedy bledy :]), oswietleniem zajmiesz sie na koncu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość czuko Napisano 14 Sierpień 2005 Share Napisano 14 Sierpień 2005 wedlug zalecen nowy renderek, a nad zderzakami popracuje w pozniejszym czasie. pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ardeni Napisano 15 Sierpień 2005 Share Napisano 15 Sierpień 2005 Ładnie Ci to idzie, ale co tam jest za tylnym nadkolem na wysokości zderzaka, czy jakoś tak, są tam jakieś plamy, (czepiam się bo błedów mało) ogólnie jest bardzo fajnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość czuko Napisano 15 Sierpień 2005 Share Napisano 15 Sierpień 2005 Dzieki, a ta plama to chyba render tak wyszedl, renderek dla upewnienia sie. pozdr, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 15 Sierpień 2005 Share Napisano 15 Sierpień 2005 fajnie :] tylko tylne nadkole jakoś dziwnie wyglada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość czuko Napisano 12 Wrzesień 2005 Share Napisano 12 Wrzesień 2005 Uff.. po długim urlopie znowu do robotki ;) Mały update. I tu jeszcze pytanko jak zrobić w Vray'u materiał szybek do lamp przednich i tylnych. próbowałem pare tutków ale niestety nic mi nie wychodzi ;( Będę wdzięczny za info. pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 12 Wrzesień 2005 Share Napisano 12 Wrzesień 2005 co do shaderków - evermoiton.org Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość czuko Napisano 12 Wrzesień 2005 Share Napisano 12 Wrzesień 2005 niestety tam też nie widzę jak zrobic materiał lamp przednich. :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 12 Wrzesień 2005 Share Napisano 12 Wrzesień 2005 hmm... tobie chodzi o ten bump, tak ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość czuko Napisano 12 Wrzesień 2005 Share Napisano 12 Wrzesień 2005 tak chyba o ten bump mi chodzi tzn chodzi mi o zrobienie np. migacza z nałożeniem mapy np checker lub innej żeby wyszedl z teksturka i tak jak powinien wyjsc a nie wrzucic galss na szybke i chrom pod spód. to samo z tylnymi lampkami. próbowalem z bump nałożenie mapy ale nic mi nie wychodzilo. bede wdzieczny za link lub info do zrobienia tego bu juz zrobilem z 20 renderingow i nie moge sobie z tym poradzic.pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sysol Napisano 12 Wrzesień 2005 Share Napisano 12 Wrzesień 2005 czuko nie wiem czy ten tutek widziałeś no ale pewnie tak... http://max3d.pl/tutoriale/kurs164/index.html jak sie natkne na jakiś inny to dam znaka POWODZENIA przy modelowaniu i popraw ten tylny blotnik ... POZDRAWIAM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość czuko Napisano 12 Wrzesień 2005 Share Napisano 12 Wrzesień 2005 tak widzialem, ale dzieki sprobuje jeszcze raz cos pokminic moze cos z tego wyjdzie.thx, pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dyonizoss Napisano 22 Wrzesień 2005 Share Napisano 22 Wrzesień 2005 hejka. co do schaderków to na evermotion mozna było kiedyś sciagnąć boblioteke .mat o nazwie car-schaders czy cus takiego. tam tez jest shader reflektorów z tego co pamietam. PoZdRo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dyonizoss Napisano 22 Wrzesień 2005 Share Napisano 22 Wrzesień 2005 a tu jest link. http://evermotion.org/index.php?unfold=download&showdownload=yes sprawdź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konras Napisano 22 Wrzesień 2005 Share Napisano 22 Wrzesień 2005 Znajdziesz tam na pewno. W dziale download na samym poczatku masz materialy do vray. Sciagasz takie car szarder. Jest to co prawda nowascena z bodajrze 16 lakierami i 2 materialami tylnich swiatel i 2 o reglektorow. Ale potem t tylko zrenderowac (co trwa dosc dlugo) wybrac sobie jakis ladny i zapisac do biblioteki, potem otworzyc w swojej scence i juz :) Ah tak sie zapisalem ze zapomnialem dodac ze bardzo ladny samochod zrobies, weszlem co prawda tutaj przypadkiem, ale nie spodziewalem sie naprawde ze wszystko bedzie tak rowno i dokladnie zrobione (polecam dac nowy zalacznik aby sie bardziej aktualny stan pracy wyswietlal kolo twojego watku ^_^) No i powodzenia w dalszej pracy (chyba najgorsze przed toba :p) Pozdrawiam Edit: Ah widze ze dyonizoss mnie ubiegl ^^' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Euzebi Napisano 22 Wrzesień 2005 Share Napisano 22 Wrzesień 2005 masz tu tutorial chyba ze juz masz.Ale moze ci sie przyda http://www.3dcar-gallery.com/tutorial/less02.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość czuko Napisano 2 Październik 2005 Share Napisano 2 Październik 2005 no po przerwie update, wiem ze do poprawy jest zderzak przedni, a co poza tym to Wy mi powiedzcie. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość czuko Napisano 2 Październik 2005 Share Napisano 2 Październik 2005 i oczywiscie dzieki wszystkim za pomoc ;) pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość czuko Napisano 9 Październik 2005 Share Napisano 9 Październik 2005 witam, poprawilem zderzak przedni i taki wyszedl sobie renderek ocencie sami . pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konras Napisano 9 Październik 2005 Share Napisano 9 Październik 2005 OOOooo:) fajnie to sie teraz prezentuje :) Render i lakier bardzo ladne, model tez dokladny, wiec co chciec wiecej? :) moze jakas scenke? :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tymek Napisano 9 Październik 2005 Share Napisano 9 Październik 2005 Czy światła przeciwmgielne nie są za małe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość czuko Napisano 9 Październik 2005 Share Napisano 9 Październik 2005 Tymek: masz chyba racje, ale juz nie mam sily do nich. ;) pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość czuko Napisano 24 Październik 2005 Share Napisano 24 Październik 2005 witam, pare nowych renderkow, prosze o opinie, bo juz mam plan na nastepny projekt. pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość czuko Napisano 24 Październik 2005 Share Napisano 24 Październik 2005 a zapomnialem jakby ktos wiedzial jak zrobic szybe samochodowa z refleksami w vray to prosze o gotowca ewentualnie link. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipper Napisano 25 Październik 2005 Share Napisano 25 Październik 2005 ja osobiscie prosze o usuniecie tego bochomazu z miejsc na reflektory ... ;] pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość czuko Napisano 25 Październik 2005 Share Napisano 25 Październik 2005 w zasadzie to nie wiem o ktore "bochomazy" ci chodzi, ;] czyzby swiatla przednie byly zle? pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipper Napisano 25 Październik 2005 Share Napisano 25 Październik 2005 zdecydowanie zle :P takie cos (tex na swiatlach) ma zastosowanie w low poly ... jak musisz mocno oszczedzac ... i najlepiej zeby w pozniejszej animacji nie bylo zbyt duzo ujec od przodu bo wyglada to i tak paskudnie ... a jesli chodzi o model niezlej klasy tak jak twoj ... to takie rozwiazanie to poprostu tragedia :P zrob chocby prowizoryczne wnetrze reflektorow ... a bedzie duuuuzo le]piej ... pozdrawiam ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konras Napisano 25 Październik 2005 Share Napisano 25 Październik 2005 Ja tam nie wiem sam, ale mozna by sie klucic czy to sa teksturki, tak sie przygladam i przygladam i glowy za to bym sobie uciac nie dal :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tymek Napisano 25 Październik 2005 Share Napisano 25 Październik 2005 Jeżeli modelowane a wyglądają jak tekstura to też nie za dobrze :) Wiem, bo sam walczę ze światłami u siebie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość czuko Napisano 26 Październik 2005 Share Napisano 26 Październik 2005 hehe no wlasnie, swiatla..... walczylem z nimi juz troche czasu ale to nie sa texturki tylko modelowane w poly tak jak reszta moze po prostu za duzy bump dalem albo nie wiem w zasadzie co, bo naprawde probowalem odwzorowac orginal. chyba musze stwiedzic ze to najgorsza czesc jaka do tej pory robilem... ale czy naprawde wygladaja jak textury?? hmm... pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi