KamillM Napisano 16 Sierpień 2005 Share Napisano 16 Sierpień 2005 omg super :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kronos Napisano 16 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 16 Sierpień 2005 no i czas na obiecaną lampkę ... zgodnie z planem zmieniona tylko końcówka w stosunku do lupy. Światło od lampki umieszczone tylko tak żeby było... musze je mocno dopracować. enjoy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 16 Sierpień 2005 Share Napisano 16 Sierpień 2005 wydaje mi sie ze ta czesc do przymocowania powinna byc dluzsza, zeby lepiej sie trzymalo. Ale itak spoko, fajne detale:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kronos Napisano 16 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 16 Sierpień 2005 Nie chciało mi się zaczynać nowego modelu więc pobawiłem się materiałami. Jak wam się podoba Lupa w kolorze ? po za tym ze wygląda jakby latała ;) Urzyte tylko 4 materiały (Hindus > dzięki za pomysł na scenę testową ;]): Ten czarny materiał miał służyć jako "car paint" ale tu też pasuje :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kronos Napisano 17 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 17 Sierpień 2005 Proponuję taki mały off-topic w moim temacie jako że zrobiłem sobię krótką przerwę w robieniu sceny. Próbuję stworzyć bibliotekę w miarę uniwersalnych materiałów (jeżeli jesteście nimi zainteresowani i chcecie żebym stworzył wątek to piszcie ;]) i kilka z nich można było zobaczyć w poprzednim poście. Zabrałem się teraz za lakier samochodowy. Co o tym myślicie? Materiały różnią się tylko zmianą kolorku w jednym miejscu, żeby było łatwo ustawić kolor lakieru. Czekam dalej na opinie na temat materiałow od lupy. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kronos Napisano 23 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 23 Sierpień 2005 Dawno nie było update'ów więc złożyłem coś na szybko... Generalnie taki jest mój pomysł na ujęcie (render 1h 40min): Dojdą jeszcze ze 2 lampki i lupa (patrz wyżej) na stanowisku, do tego jeszcze koło okien po lewej jakaś półeczka na laboratoryjne graty ;] i stanowisko komputerowe na prawo od klatek. Jeśli stanowisko główne (z labiryntem) nie będzie satysfakcjonująco zagracone to popracuje więcej też nad nim. Prawdopodobnie w przyszłości daruję sobie też (aż do finalnych testów) renderowanie półki z klatkami, bo wydłuża czas moich renderów o 40 min :( PS. te drzwi i okna po lewej nie prowadzą na zewnątrz budynku tylko do jakiegoś większego korytarza tak jak tu lub tu ... na oknach będą jeszcze żaluzje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 23 Sierpień 2005 Share Napisano 23 Sierpień 2005 super ci idzie, tak trzymaj. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 23 Sierpień 2005 Share Napisano 23 Sierpień 2005 stary full wypas...bardzo podoba mi sie ten pomysł no i wykonanie tylko czekać na shadery i renderki ;) już teraz gratulacje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kemil Napisano 23 Sierpień 2005 Share Napisano 23 Sierpień 2005 O kurde. Naprawde super. Pozdrawiam i powodzenia w daleszej pracy. Lakiery ładne. Podobają mi sie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 23 Sierpień 2005 Share Napisano 23 Sierpień 2005 Podoba mi się. :) Dobrze by było, by dużą rolę w oświetleniu sceny grał ekran komputera, najlepiej z jakimś niebieskim tłem programu (np Norton Commander) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maverick sheep Napisano 23 Sierpień 2005 Share Napisano 23 Sierpień 2005 Cóz napisac pinki i muzg wysiadaja:) ale ciut za czysto jak dla mnie w kącie jakis kosz z zuzytymi myszami by sie przydał :) pomysl fajny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kronos Napisano 24 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 24 Sierpień 2005 Tego nie było w planach i nie będzie widać z odległości ale nie mogłem się powstrzymać :] A przy okazji to rozwiązuje problem zrobienia sierści :P pozdrawiam :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 24 Sierpień 2005 Share Napisano 24 Sierpień 2005 No no, pod wrażeniem jestem, musze powiedzieć że nie spodziewałem się że ta scenka tak mi sie spodoba, czekam na dalsze updaty z niecierpliwością Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leleń Napisano 24 Sierpień 2005 Share Napisano 24 Sierpień 2005 hehe fajnie to wykombinowales:) ogolnie cala pracka mi sie podoba, czekam na kolejne updaty.. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyrion Napisano 24 Sierpień 2005 Share Napisano 24 Sierpień 2005 hihihi zajebisty plecak:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 24 Sierpień 2005 Share Napisano 24 Sierpień 2005 xyrion: włącz hamulce na języku. Kronos: całkiem klimatyczna scena się szykuje. keep working :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kronos Napisano 24 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 24 Sierpień 2005 Dzięki wszystkim za komentarze, to naprawdę dobrze motywuje :] Dziś nie pracowałem zbytnio nad scenką, ale zrobiłem na szybko korytarz oraz żaluzje i przerenderowałem jeszcze raz ... niestety jakość nie powala więc od teraz będę Mentalka zostawiał na noc z lepszą jakością ;] Nie wie ktoś może jak zaplanować kilka renderków (najlepiej ze zmianą kamer) które by Max zapisał do oddzielnych plików ? Scenka zrobiła się ciut ciemniejsza bo zapomniałem zwiększyć multiplier'a po renderku myszy :/ Mam nadzieję że jednak wszystko widać... pozdrawiam PS. jak się przyjrzeć to na powiększeniu widać plecaczek :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 25 Sierpień 2005 Share Napisano 25 Sierpień 2005 mysz nadal może wyskoczyć z labiryntu. połóż pleksi szybę na labiryncie, wytnij w niej dziury, dokręć ją dużymi śrubami i po kłopocie :) poza tym jak kiedyś gdzieś indziej napisał Leru: "pusto, pusto, pusto..." mam nadzieję że pojawi się tutaj więcej przedmiotów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 25 Sierpień 2005 Share Napisano 25 Sierpień 2005 PS. jak się przyjrzeć to na powiększeniu widać plecaczek :] szkoda, że tylko plecaczek ;-))) co do pracy to myślę, że jest wystarczająco szczegółowa, zachowaj dany poziom. a co do myszy do gratuluję, że zrobiłeś co czego nie musiałeś robic bo w pracy tego nie widać, modelik bardzo fajny, pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 25 Sierpień 2005 Share Napisano 25 Sierpień 2005 zdajesz sobie sprawe że będziesz potrzebował naprawde highres renderka pod koniec żeby to wszystko było dobrze widoczne ? mysz klatki i te sprawy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kronos Napisano 25 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 25 Sierpień 2005 zdajesz sobie sprawe że będziesz potrzebował naprawde highres renderka pod koniec żeby to wszystko było dobrze widoczne ? mysz klatki i te sprawy ;) Wiem, np. mysz pokażę w ten sposób: Render bardzo niskiej jakości i lepszy już całej sceny wstawie dopiero jutro ... głównie chodziło o to żeby pokazać zmiany: lampki, lupę, szybkę na labiryncie, żeby było widać plecak i kabelki zmieniłem kolor skóry myszki pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 25 Sierpień 2005 Share Napisano 25 Sierpień 2005 troche ciezko zalapac ze to mysz(ostatni render) ale i tak b. ladnie pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 25 Sierpień 2005 Share Napisano 25 Sierpień 2005 daj render 3000x3000 ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kronos Napisano 25 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 25 Sierpień 2005 daj render 3000x3000 ;) Render końcowy planuje na szerokość pomiędzy 1200 a 1600 ;] ostatnie zdjęcie było kawałkiem renderka o szer. 1000 więc powinno być wszystko widac :D troche ciezko zalapac ze to mysz Tutaj liczę na spostrzegawczość odbiorcy ;] po za tym końcowy render będzie większy, lepszy jakościowo i z odpowiednimi (mam nadzieję) materiałami więc będzie można się domyślić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kronos Napisano 26 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 26 Sierpień 2005 Czas na właściwy Update (Render trwał AŻ 12 godzin i 35 minut więc muszę to "trochę" zoptymalizowac :/) Efekt oceńcie sami ... wg. mnie w tym czasie da się dużo lepiej (nawet Mental Ray'em ;]) Przy okazji ten render mial stestowac czy wszystko dobrze widac przy szer. 1200: pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 26 Sierpień 2005 Share Napisano 26 Sierpień 2005 najlepsze jeszcze przed tobą :] zabawa z shaderami - jak ja to kocham.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kemil Napisano 26 Sierpień 2005 Share Napisano 26 Sierpień 2005 No pięknie. Jak ładnie dobierzesz texturki i oswietlenie to będzie zajebiscie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 26 Sierpień 2005 Share Napisano 26 Sierpień 2005 Kamera troche wyzej i stykloby. :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kronos Napisano 27 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 27 Sierpień 2005 Nadchodzą nowiutkie mebelki do laboratorium :] (świerzutkie i latające :P) I zbliżenie na krzesełko (którego potem prawie nie będzie widać :]) Renderek sceny dam jutro rano (mam nadzieję ...) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 27 Sierpień 2005 Share Napisano 27 Sierpień 2005 nie no klasa i same modele i wszystko razem:D juz się shaderków i swiatła nie moge doczekać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 28 Sierpień 2005 Share Napisano 28 Sierpień 2005 wyglądają jakby lewitowały ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kronos Napisano 28 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 28 Sierpień 2005 wyglądają jakby lewitowały ;) Przecież napisałem "świerzutkie i latające" :P No i obiecany render scenki (udało mi się skrócić czas renderu do 6,5 godziny :D) ... teraz już zostało do wymodelowania pare drobiazgów a potem materiały... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 28 Sierpień 2005 Share Napisano 28 Sierpień 2005 SUPER :D, moze jeszcze jakas ozdoba na sciane tam stylu obok szafek z klatakmi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 28 Sierpień 2005 Share Napisano 28 Sierpień 2005 no może jakaś tablica z jakimiś kodami DNA czy coś;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 28 Sierpień 2005 Share Napisano 28 Sierpień 2005 Albo jakis model 3D DNA takie cos :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kemil Napisano 28 Sierpień 2005 Share Napisano 28 Sierpień 2005 Nono dobrze ci koledzy radza. A pracka poprostu cudna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kronos Napisano 28 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 28 Sierpień 2005 SUPER :D, moze jeszcze jakas ozdoba na sciane tam stylu obok szafek z klatakmi? Wymyśliłem taką tabliczkę.. jak wam się podoba ? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 28 Sierpień 2005 Share Napisano 28 Sierpień 2005 IMHO troszku za gruba ramka: winna mieć 1.5 cm. przewidujesz jakiś komputer na stole? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kronos Napisano 28 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 28 Sierpień 2005 IMHO troszku za gruba ramka: winna mieć 1.5 cm. przewidujesz jakiś komputer na stole? rzeczywiście troche gruba, zmniejszyłem ją nieco (pokażę na przyszłym renderze jak zrobię jeszcze coś), a co do komputera to będzie i jest następny na liście ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kronos Napisano 28 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 28 Sierpień 2005 Ostatni update na dziś, zmiany widoczne gołym okiem więc nie będę pisał że dodałem monitor i zmniejszyłem ramkę :] pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kronos Napisano 29 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 29 Sierpień 2005 Kolejny update stanowiska: pozdrawiam PS. coś nic nie piszecie ... mówcie do mnie ! ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 29 Sierpień 2005 Share Napisano 29 Sierpień 2005 Ja napiszę że idzi Ci świetnie, monitorek milutki :D Chyba proporcje coś nie teges (krzesełko) ale mi to nie przeszkadza akurat w tej scenie. Generalnie jest super, obyś dał radę z materiałami i renderem (a jako że to mental, będę tymbardziej trzymał kciuki :) ) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 29 Sierpień 2005 Share Napisano 29 Sierpień 2005 vorek ma zawsze rację :D dodam tyko że przydałaby się mała lampka na biurku no i sterta książek do genetyki, biochemii, biologii molekularnej etc. poza tym brakuje mi typowego laboratoryjnego bałaganu: dziwnych urządzeń na biurku, probówek, butelek etc. jeśli chcesz to postaram się wrzucić zipa z refkami laboratoriów jakie zebrałem do poprzedniej bitwy. popieram wybór Mentala - koniec z Vrayowcami!! ;) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kronos Napisano 29 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 29 Sierpień 2005 Update: klawiaturka pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kemil Napisano 29 Sierpień 2005 Share Napisano 29 Sierpień 2005 Widze ze dbas zo szczegóły. Ale jeszcze texturowanie przed toba. zobacyzmy jak wyjdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 29 Sierpień 2005 Share Napisano 29 Sierpień 2005 Ta klawiaturka i monitorek mi pachną taki amigowym, oldschoolowym klimatem, szkoda że obudowa się odcina :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 29 Sierpień 2005 Share Napisano 29 Sierpień 2005 twwety - VRAY FOREVER :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 29 Sierpień 2005 Share Napisano 29 Sierpień 2005 DRaB: nigdy!!! :D Kronos: podejrzewam że wstawisz drugi stół jako drugie stanowisko pracy). może zamiast takiego samego komputera postaw Macintosha Cllasic'a: http://www.pawel.tpi.pl/cii.jpg IMHO: bardziej mi pasuje do takiego laboratorium. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 29 Sierpień 2005 Share Napisano 29 Sierpień 2005 tweety - no napewno :D. Fajna myszka w tym macintoshu :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 29 Sierpień 2005 Share Napisano 29 Sierpień 2005 noi jedziesz z koksem ostro :) ale wydaje mi sie ze klawiatura ma zbyt "wysokie" przyciski i krzeslo jest za duze ale i tak bomba :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi