kulexy Napisano 10 Lipiec 2003 Napisano 10 Lipiec 2003 wisz co.. ta twoja zmija:D wyglada troche jak odlany z brazu posag, daj moze wieksze \'wgniecenia\' blachy:D
don_filippo Napisano 10 Lipiec 2003 Autor Napisano 10 Lipiec 2003 Nie wiem w sumie o co chodzi:( jakie wgniecenia blachy? Jaki odlew z brązu..? Jaśniej proszę:mad: Tak ma być?
don_filippo Napisano 11 Lipiec 2003 Autor Napisano 11 Lipiec 2003 Ej lutki plissssss bardzo pomóżcie mi!!!!!:( Ja zupełnie nie wiem jak sie zabrać do tego miejsca - drzwiz tym \"wylotem\" (?)....Raz jakoś robiłem i spieprzyłem i mialem kupe roboty z naprawieniem tego co zepsułem....:( Gdyby ktos mi powiedział gdzie wyciąć, dlaczego tak, a nie inaczej, a jeszcze gdyby to było opatrone rysunkiem schematycznym to byłbym baaaardzo wdzięczny. W tej chwili praca zatrzymała sie w martwym punkcie i jeszcze jestem zagłupi, zeby przez to przebrnąć, dlatego tak mi jest potraebna Wasza pomoc i doświadczenie... [pomocy]Plissss!!!!!!!!!!
Gość AcidBoyXL Napisano 11 Lipiec 2003 Napisano 11 Lipiec 2003 chodzi ci o ten wylot z maski ?? ja bym uciol maske w miejscu gdzie sie ma konczyc i wymodelowal ją osobno, potem drzwi wymodelowal wglab tego wylotu... [piwo]
don_filippo Napisano 11 Lipiec 2003 Autor Napisano 11 Lipiec 2003 hmmmm...znając Ciebie, to byś wymodelował każdą śrubkę osobno jak w \"żywym\" aucie;) Ale pewnie tak zrobię....zobaczymy. Dzieki i pozdrowienia:D
don_filippo Napisano 11 Lipiec 2003 Autor Napisano 11 Lipiec 2003 No dobra...jakoś to zrobiłem. Jeszcze będzie trzeba poprawić co nieco:P Upgrade:
don_filippo Napisano 11 Lipiec 2003 Autor Napisano 11 Lipiec 2003 Upgrade...i ide jeść płatki Cornaflakes (nie żebym to ja reklamę jakąś robił:]) z mlekiem. Pozdrowienia:P
sikham Napisano 11 Lipiec 2003 Napisano 11 Lipiec 2003 no no obetnij szybe i niedawaj żółtych renderów bo bugów nie widać :)
don_filippo Napisano 11 Lipiec 2003 Autor Napisano 11 Lipiec 2003 z tymi bugami to o to właśnie chodzi...[lol] [piwo] dla Ciebie:P
don_filippo Napisano 13 Lipiec 2003 Autor Napisano 13 Lipiec 2003 Cześć. Wyjeżdżam w okolice Krosna (do Jaszczwi) na jakieś 3 tygodnie. W tym czasie oczywiście z viperkiem nie bedę nic robił. Będziecie mieli czas za mną zatęsknić, no i dodać jakieś posty do mojego W.I.P.-a. Do Zobaczyska![soczek] Pozdrowienia[lol2]
sikham Napisano 2 Listopad 2003 Napisano 2 Listopad 2003 jeeeeeeeeeeeeeeeeeee !!! lets showtime co sie z tobą działo ale z tego co widze to metamorfoza nastąpiła u ciebie :) [piwo]
don_filippo Napisano 2 Listopad 2003 Autor Napisano 2 Listopad 2003 Nie miałem neta 3 miechy.... Wziąłem sie troszke za tego vipera, ale nie mam czasu (szkoła:(). Jest jeszcze kupa niedociągnięć, bubli itp. żmija z ryja:
Loozack Napisano 2 Listopad 2003 Napisano 2 Listopad 2003 fajnie, że wróciłeś [piwo] widzę, że nie próżnowałeś przez te trzy miechy :) modelowanie idzie ci już o wiele lepiej, ale przynajmniej do jednego się doczepię ;) na czerwono zaznaczyłem ci wgłębienie, którego jak widzisz nie ma na zdjęciu... natomiast na zielono zaznaczyłem ci szparę, której na twoim modelu jakoś nie widać (to znaczy coś tam chyba widzę ale na zdjęciu jest o wiele wyraźniejsza :P) gdy to poprawisz to model będzie pierwsza klasa :D [piwo] P.S. no może jeszcze trochę wyrównaj wlot powietrza (chodzi mi głównie o tą środkową \"półkę\") bo po odbiciach widać, że jest tam strasznie nierówno :)
don_filippo Napisano 7 Listopad 2003 Autor Napisano 7 Listopad 2003 trochę to Loozack zmieniłem....Ale nad przodem jeszcze później popracuję. Teraz wezmę się trochę za puppę:P Lakier spowodował, że nie widać rowka tam w spojlerze, bedzie tzreba zrobić szerszy rowek. Papa
wiggles Napisano 7 Listopad 2003 Napisano 7 Listopad 2003 mmmm az milo popatrzec :) rob rob - jeszcze troche i wyladuje u mnie na pulpicie :):):)
kozioo Napisano 7 Listopad 2003 Napisano 7 Listopad 2003 Jak ja kocham vipery... Jeśli go zepsujesz to Ci nie wybacze :] Ale na razie jestes na dobrej drodze aby szczęsliwie pożyć [rotfl2] Naprawde bardzo ladnie, tylko popraw to koniec maski (ten róg przy bokach szyby kończy się \"ostrzej\") pozdrawiam kozioo
Pionier Napisano 7 Listopad 2003 Napisano 7 Listopad 2003 fajnie fajnie tylko zmien temat pracy na: POJAZD 3D: Viper
don_filippo Napisano 7 Listopad 2003 Autor Napisano 7 Listopad 2003 ohm yhmg :o [co?] a jak się zmienia temat??:P
Pionier Napisano 7 Listopad 2003 Napisano 7 Listopad 2003 zrob edycje postu w 1 poscie w tym temacie :D:D
kozioo Napisano 7 Listopad 2003 Napisano 7 Listopad 2003 No i jeszcze musisz zmienić ten próg. Tam ma być miejsce na wydech lub przynajmniej na atrape wydechu:) No i jeszcze pytanko: Jakie felgi mu założysz? Modle się żeby nie te, które już się w tym temacie pojawiły [rotfl] Nie zrobisz mi tego, prawda? :]
don_filippo Napisano 7 Listopad 2003 Autor Napisano 7 Listopad 2003 Wydech (nie atrapa) na progu będzie....postaram się większość dupereli zrobić (mam nadzieję, żę kiedyś skończę tego Vipera...:/). Jesli chodzi o fele, to dałbym jakieś z licznymi żebrami..im więcej żeber tym lepiej. Ewentualnie postawie go na standardowych felach - tych takich trójkątnych, albo na takich, które polecicie, żebym mu dał....może być kilka wersji. Planowana jest także wersja różowa vipera (dla kobiet) oraz wersja z jakims malowaniem niejednokolorowym...;P pozdrowienia
Samot-nick Napisano 7 Listopad 2003 Napisano 7 Listopad 2003 blagam zrob go z orginalnymi felgami bo inacej bedzie kaplica :(
kozioo Napisano 8 Listopad 2003 Napisano 8 Listopad 2003 Ja też blagam o standartowe fele. PLIZ. A co do kolorowania, to RT/10 najlepiej wygląda jak jest w jednym kolorze. Oczywiście czerwony, ewentualnie w czarnym. PS: Różowy Viper? AAAAAAAAAAA!!!!!!!!!
don_filippo Napisano 8 Listopad 2003 Autor Napisano 8 Listopad 2003 Macie pomysł na takie ułożenie siatki, żeby dziury w zderzaku miały mniej zaokrąglone rogi?????? Ja nie wiem jak sie do tego wziąć...:(
blood_brother Napisano 8 Listopad 2003 Napisano 8 Listopad 2003 A ja bym poprostu dal extruda do srodka i chamfer/ Pozdro[piwo]
Loozack Napisano 8 Listopad 2003 Napisano 8 Listopad 2003 dokładnie tak jak mówi Blood_brother :) [piwo] i nie martw się tym, że utworzą ci się pięciokąty :)
kozioo Napisano 9 Listopad 2003 Napisano 9 Listopad 2003 No tak. To co proponuje blood_brother jest prostsze i da praktycznie taki sam efekt, przy mniejszym nakładzie pracy. A to dam, gdybyś potrzebował pomocy przy felach
hwao Napisano 9 Listopad 2003 Napisano 9 Listopad 2003 Witam. Spoko autoko mi sie bardzo podoba szczegulnie w kolorze czarnym ;) Oby tak dalej !! Hee chcialem zamiescic w tym dziale swojego guna(m4a1) ale jak widze co wy robicie to hmm obciachu bym sobie narobil ;P Bye i pozdrawiam:]
SCORPI Napisano 10 Listopad 2003 Napisano 10 Listopad 2003 a ja twierdze zę powinieneś zrobić tak jak kozioo proponuje bo jest wtedy o wiele mniej sciągnięć na siatce, ładniej sie układa, jakb yś dał charmfera to by sie wszystko brzytko batrdzo wyglądało... miałbyś troche pięcio boków a to nie dopuszczalne.. (trójkąty zresztą też) uwierz później możesz zweldować wszystkie niepotrzebne wertexy na końcu
don_filippo Napisano 10 Listopad 2003 Autor Napisano 10 Listopad 2003 a mam jeszcze pytanie niezwiązane z viperem....modeluje sobie łyżkę editable poly, na razie jest płaska, ale chcę, żeby miała jakąś grubość i nie chce mi się tego robić ręcznie. Gdy robie extrudo to coś się chrzani - nadaje grubość tylko ściankom bocznym a nie całeś łyżce (zaznaczone wszystkie polygony przy extrudowaniu). Ehh. wiem . to daje grubość ale nie ma jakby dolnej strony...to jak zrobić, żeby była???
don_filippo Napisano 10 Listopad 2003 Autor Napisano 10 Listopad 2003 Ooo...żeby Plane był dwustronny! tak myslę....:P
SCORPI Napisano 10 Listopad 2003 Napisano 10 Listopad 2003 to proste... exturudujesz toą łyżke, zaznaczasz to co jest na górze, czyli tą łyużke bez bocznych scianek, i kopiujesz na dół, dajesz normal na flip, i później przesówasz w dół jak najbliżej tych dolnych wierzchołów i dajesz welda, ustawiasz tam z 0,1 px i po kłopocie... albo kup se maxa 6 tam do tego jest modyfikacka shell
don_filippo Napisano 10 Listopad 2003 Autor Napisano 10 Listopad 2003 Jeszcze miliony błędów....:|No i trochę puppy:
kozioo Napisano 10 Listopad 2003 Napisano 10 Listopad 2003 Zapomniałeś wyciąć jeszcze jedne światła z tylu. Popatrz na zdjęcie. Poza tym w rogach wgłębiania na tablice są jakies bugi. To by było na tyle. Poza tym - miód
don_filippo Napisano 16 Listopad 2003 Autor Napisano 16 Listopad 2003 Ludzie pomóżcie!!!!!!!! Ja już dłużej nie wytrzymam:( nic mi nie wychodzi:( kompletnie nie mam pomysłu jak zrobić te wycięcia, żeby było dobrze i żeby nie było bugów......
sikham Napisano 16 Listopad 2003 Napisano 16 Listopad 2003 troszke bym pozmieniał w siatce ale zawsze moge sie mylić :)
kozioo Napisano 16 Listopad 2003 Napisano 16 Listopad 2003 Na to nie ma ogólnej rady. niestety :( (oprócz: poprzestawiaj vertexy:D) Mam podobny problem bo powoli dłubie sobie forda gt40, który ma pełno jakiś małych wlotów powietrza na masce. No i te szczególiki strasznie kaszanią:[ Ale walcz dalej:] Bądź twardy:D PS. z tego widoku widać duuużooo nierówności na nadkolu. z tym tez powalcz:]
sikham Napisano 16 Listopad 2003 Napisano 16 Listopad 2003 i oto chodzi :] ja niewiem co za problemy macie zobaczcie moją maske w nismo tu tez są takie wloty :) http://members.lycos.co.uk/sikham//nismo/final2.jpg
Loozack Napisano 16 Listopad 2003 Napisano 16 Listopad 2003 według mnie na rogach najlepiej sprawdza się taki układ siatki... mam nadzieję, że zrozumiesz coś z tego rysunku :D pozdrawiam [piwo]
don_filippo Napisano 20 Listopad 2003 Autor Napisano 20 Listopad 2003 Heh. Dzieki Loozack. Właśnie o to mi chodziło!![piwo] Wreszcie widze, że można nad tym w pewien sposób zapanować. Mam jeszczxe pytanie. Jest w polskim necie coś w stylu Review Brazila zamieszczonego na www.mati3d.prv.pl, tyle, że dla V-Raya??? Podobno V-Ray jest równie dobry, co Brazil, lecz znacznie szybszy... Czy V-Ray posiada odpowiednik brzilowskiego Ground Plane\'a???
Loozack Napisano 20 Listopad 2003 Napisano 20 Listopad 2003 jak mowa o V-Rayu to coś czuję, że zaraz Sikham tu przyleci :] jest jego wyznawcą [cfaniak]
sikham Napisano 20 Listopad 2003 Napisano 20 Listopad 2003 no jestem :] nie ma grounda ale jak troche umiesz oświetlać scene i bawić sie innymi rzeczami staje sie on zbedny ;)
Rekomendowane odpowiedzi