KAIN Napisano 10 Lipiec 2003 Napisano 10 Lipiec 2003 Nie musze chyba pisać co jest tematem pracy...:P. Nie jest to oparte tak jak u Barył\'a na strachu przed... . Kiedys nawet bałem się tych owadów ale teraz ten strach się przerodził w fascynacje ... chciałem nawet kiedyś mieć go ale jak rodzice nie pozwalają na psa to jak mogą się zgodzić na ptasznka. Tak chodzi o pająka (uogólniając). Jak pamietacie to na WIP\'ie robiłem już kiedyś ten temat ale nie wyszło mi więc mam nadzieję że, z nowymi umiejętnościami i pomocą forumowiczów (licze na was) uda mi sie skończyć ten temat pomyślnie. Macie na razie małe \"intro\". Mam pytanie do Moderatorów. Mianowicie spójrzcie naten obrazek w górnym prawym rogu. Moge zrobić go takiego lekko opancerzonego na nogach(bedzie to naturalny pancerz)? życze wszystkim powodzenia i wysokich lokat! powodzenia KAIN
Barył Napisano 10 Lipiec 2003 Napisano 10 Lipiec 2003 Hehe tez chcialem miec pajaka kiedys :) powodzenia w pracy :) -pozdrawiam, Barył
Sharp Napisano 10 Lipiec 2003 Napisano 10 Lipiec 2003 wow-pająk, piękna rzecz...straszna ale piękna:D Powodzenia więc!
El Wieczor Napisano 10 Lipiec 2003 Napisano 10 Lipiec 2003 Originally posted by KAIN Kiedys nawet bałem się tych owadów ale teraz ten strach się przerodził w fascynacje ... BTW. Ptasznik to nie owad. Sorry, że się czepiam, ale skończyłem LO o profilu bio... ;)...już takie zboczenie. A pająk pewnie będzie full wypas. Aż strach się bać!
michaueq Napisano 10 Lipiec 2003 Napisano 10 Lipiec 2003 proponuje zrobic mu sciekajaca z mordki i \"lap\" krew ;D to by bylo moooccnnee :) zycze powodzenia... jakos sobie wspolnie wszyscy pomozemy.. :D :)
KAIN Napisano 10 Lipiec 2003 Autor Napisano 10 Lipiec 2003 Ostatnie zdjecie zeby nie zaśmiecać. Najpiekniejszy pajak...
Phantom Napisano 10 Lipiec 2003 Napisano 10 Lipiec 2003 tia...spiderek niczego sobie...powodzenia Kain :)
Gotham Napisano 10 Lipiec 2003 Napisano 10 Lipiec 2003 Mam pytanie do Moderatorów. Mianowicie spójrzcie naten obrazek w górnym prawym rogu. Moge zrobić go takiego lekko opancerzonego na nogach(bedzie to naturalny pancerz)? Oczywiście że możesz, powodzenia!
KAIN Napisano 10 Lipiec 2003 Autor Napisano 10 Lipiec 2003 Dzięki postaram się. Zycze tego samego innym uczestnikom.
SiD Napisano 10 Lipiec 2003 Napisano 10 Lipiec 2003 Nawet ciekawey temat pracy , ale fajnie by bylo jak bys do bardziej przetworzyl w wielki opancezony pajeczy pojazd na którym jechaly by male ludziki , kumas ztraka wielka maszyna bojowa , z prawdziwego owada po kontrolá powiedzmy nie wiem elfow malych albo krasnoludków lub jakis innych malutkich stworzen moze i nawet kosmitó cholera ich tam wie hehe , ale to takie moje podejscie , No co wada jestes jest , a reszta anlezy do twojej wyobrazni :D Powodzenia stary :D
KAIN Napisano 11 Lipiec 2003 Autor Napisano 11 Lipiec 2003 Coś tam zrobiłem... ale co[co?]:| hehe... jest to koniec nogi a mianowicie na końcach nóg pajaki(przynajmniej ten) mają malutkie pazurki i poduszeczki by je chronic tak jak kot ma... to jest to:) miałem mało czasu więcnie nie jest to dużo ale zawsze... dzisiaj dm jeszcze rendera nogi, mam cześć zrobiona ale to jeszcze nie wygląda jak powinno. Pozdro KAIN
Pablo Napisano 11 Lipiec 2003 Napisano 11 Lipiec 2003 Jezeli beda takie male szczegoliki...to juz sie boje koncowego renderu :] pozdr
Tomasz Kucharz Napisano 11 Lipiec 2003 Napisano 11 Lipiec 2003 No! widze nózia już prawie jest - ja zaczołem od odwłoku ciekaw jestem co dalej szczegóły - jasne - te wszystkie kolce, pazurki i inne wypustki to cały urok tego pająka (nie wspominając o fryzurce) wiec nie może ich zabraknąc
saygon Napisano 12 Lipiec 2003 Napisano 12 Lipiec 2003 nie cierpie pająków, ale trzeba przyznać, ze dobry wybór,czekam na kolejne updaty.
KAIN Napisano 12 Lipiec 2003 Autor Napisano 12 Lipiec 2003 Zgadzam sie z toba Tomek. Sorki ze nie ma żadnego updata ale nie wychodz mi ta noga. i ten brat... ciagle kompa zajmuje:mad: Postaram sie dzisiaj:] Pozdro KAIN
KAIN Napisano 12 Lipiec 2003 Autor Napisano 12 Lipiec 2003 Tak na dzień dzisiejszy noga wyglaca I jak[co?] pozdro KAIN
Gotham Napisano 12 Lipiec 2003 Napisano 12 Lipiec 2003 Na razie wszystko ok. Tylko szkoda czasu na renderowanie. Pokazuj graby z okien. Liczy się efekt a nie półśrodki. Na renderingi przyjdzie cza w trakcie teksturowania.
SiD Napisano 14 Lipiec 2003 Napisano 14 Lipiec 2003 Dzialaj czlowiek , dzialaj i nie pokazuj tlyko nogi , albo tlyko szczeki pokaz wszytsko calgo pajaka , update za updatem , rozumiesz, pokaz to co sie zmiania w pajaku to nasz interesuje w kazdymbadz razie mnie hehhehe :D
Vetis Napisano 14 Lipiec 2003 Napisano 14 Lipiec 2003 tak SiD ma racje rob czestsze updeaty.... Ale na razie fajna ta nozka (albo szczekoczolka) a czy nie ma za duzo segmentow ?!? pozdro all
Tomasz Kucharz Napisano 14 Lipiec 2003 Napisano 14 Lipiec 2003 Nogi już masz (choć dla mnie koncówki za płaskie) - czekam co dalej - czas ucieka PS: - rozumiem - sam miałem niemałe problemy z tułowiem i przedem - wszystkie takie owłosieone ze nic nie widać
KAIN Napisano 16 Lipiec 2003 Autor Napisano 16 Lipiec 2003 Tomek(chyba moge tak) nie wiedziałem że komuś to przeszkadza. Taki już mam sposób pisanai:( wypisuje tylko wady a to co mi sie podoba omijam...nie wiem czemu ale tak mam. Muszę to zmienić. Jak kogos tym uraziłem to przepraszam.!!!!!!!!!!!!!!!!! Nie było mnie ostatnio w chacie więc nie wyrezbiłem nic nowego... prawie:) pracuje teraz nad \"korpusem\" czyli tym gdzie sie nogi przyczepiaja. Niedługo dam rendera. Macie preferencje z których korzystam... i Na tych nie ma zadnych chaczyków[co?] o co chodzi?? pozdrowienia i czekac na rendera:P;):D:cool:[mruga]:] KAIN
Esbi Napisano 16 Lipiec 2003 Napisano 16 Lipiec 2003 \"chaczyki\" ortografia KAIN, ortografia :D P.S. Troche nie na temat: Model git :)
Tomasz Kucharz Napisano 16 Lipiec 2003 Napisano 16 Lipiec 2003 esbi - czepiasz sie tego czego nie trzeba to forum CG a nie Tofaszystfo Jensyka Polzkieko
Kris_R Napisano 16 Lipiec 2003 Napisano 16 Lipiec 2003 jeszcze sporo detali przed Tobą, ale jak na razie to jest cool :) tak trzymaj!
Pablo Napisano 18 Lipiec 2003 Napisano 18 Lipiec 2003 hmm przy Twoim pajaczku ciezko znalesc jakies takie fotki ze zblizeniem...bo pewnie te co jest cala to widziales juz wpip...ja znalazlem tylko to... pozdr
Vetis Napisano 18 Lipiec 2003 Napisano 18 Lipiec 2003 hej pablo skad ty bierzesz te fotosy ?? no bardzo ciekawie sie zapowiada ten pajaczek :) pozdro all
Pablo Napisano 18 Lipiec 2003 Napisano 18 Lipiec 2003 Vetis- www.google.pl tam wszysto szukam :) pozdr
KAIN Napisano 18 Lipiec 2003 Autor Napisano 18 Lipiec 2003 Pablo to był żart ale skoro znalazłeś takie piękne fotki które mi pomogą to tylko pozostaje: DZIĘKI!!!![piwo][piwo][piwo][piwo][piwo] odwdzięcze sie jakoś. Macie wersje hmm(beta). bez łączeń,... lepiej napisze co jest:D. Nogi i pancerzyk ... Niedługo będą kolejne updaty bo mam duuuuuuuuuuużo czasu teraz...
Pablo Napisano 18 Lipiec 2003 Napisano 18 Lipiec 2003 spoko [piwo] czekam na kolejne updatey :))) bo zapowiada sie niezle :)) pozdr
roball Napisano 18 Lipiec 2003 Napisano 18 Lipiec 2003 ciemnooooo :)) niewiele widac powodzenia i wytrwalosci zycze w dalszej pracy :)
KAIN Napisano 20 Lipiec 2003 Autor Napisano 20 Lipiec 2003 Zrobiłem szczękoczułki i łączenia miedzy nogami a głowotułowiem co myslicie??
roball Napisano 20 Lipiec 2003 Napisano 20 Lipiec 2003 fajny modelik. co do szczekoczulkow\\czulek nie sa one zbyt \'kluskowate\'? moglbys pokazac to z innej perspektywy :) ?
roball Napisano 20 Lipiec 2003 Napisano 20 Lipiec 2003 dzieki KAIN :) chyba jest ok :) tylko co do tych haczykow przy nich...nie powinny byc po 2 haczyki na 1 \'zabku\" :)? u kogos widzialem 2.. nie zebym sie czepial.. [lol2] swietna praca :)
KAIN Napisano 20 Lipiec 2003 Autor Napisano 20 Lipiec 2003 Dzięki Roball brakuje mi takich komentarzy:P Nie czepiasz się choc sie mylisz. Kiknij na tarantule Tomasz Kucharza tam jest nawet zdjecie jak powinny być:) pozdro i dzieki za komentarze KAIN
roball Napisano 20 Lipiec 2003 Napisano 20 Lipiec 2003 eh dwoi mi sie w oczach :D z malo spie [lol2] pozdr
Tomasz Kucharz Napisano 20 Lipiec 2003 Napisano 20 Lipiec 2003 roball - u mnie widziałeś dwa - ale to przed korektą - ma być jeden tyle że dużo większy - zrobiłem u siebie dwa tylko dlatego że wiedziałem że takie są a dopiero potem znalazłem referencje pozdrawiam
Pindarr Napisano 20 Lipiec 2003 Napisano 20 Lipiec 2003 Wydaje mi sie ze na razie nie ma sensu robic haczykow przy paszczo-szczece poniewaz sa one nie widoczne zazwyczaj na zdjeciach.Chyba ze chcesz zrobic ujecie podczas ataku lub bardziej od dolu.
KAIN Napisano 21 Lipiec 2003 Autor Napisano 21 Lipiec 2003 Mam małe pytanko. Mianowicie nie wiecie czasem czy samice posiadają nogogłaszczki(zorientowani powinni wiedzieć o co chodzi) bo samce urzywają ich do zapładniania samic. Od 2h próbuje się dobić do forum. Ni to sie strona nie chce załaduje a czasami wyskakuje jakis błąd w win\'ie jakaś nazwa XvD i na żadną strone nie moge wchodzić(konieczny restart kompa)... moglibyście pomóc?? pozdro i dzięki za odpowiedź KAIN
KAIN Napisano 23 Lipiec 2003 Autor Napisano 23 Lipiec 2003 I malutki update- odwłok. Piszcie czy jest O.K bo mam zamar pobawić się texturkami i shag\'iem.
Frankot Napisano 23 Lipiec 2003 Napisano 23 Lipiec 2003 Ogólnie git, tak trzymać. Chociaż korpus mógłby być ciut większy, ale ten może zostąć. To tylko taka kosmetyczna uwaga z punktu widzenia biol-chem:)
KAIN Napisano 23 Lipiec 2003 Autor Napisano 23 Lipiec 2003 Potrzebuje pomocy!!!!!!!!!!! Macie screena z UVW unwrapa i widzicie że nic nie ma i właśnie o to chodzi . Nie moge wyświetlic mapy w oknie edit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! pomocy KAIN
Pablo Napisano 23 Lipiec 2003 Napisano 23 Lipiec 2003 hehe....prezjdz tam na Opcje...Advanced Options...i tam odznasz...qrde dziura :D...Center Image chyba..a.lbo ni pamietam :D ten po prawej chaczyk...ktorys z nich :D pozdr
KAIN Napisano 23 Lipiec 2003 Autor Napisano 23 Lipiec 2003 Dzięki Pablo jesteś wielki!!!!!!!!!!![jupi] pozdro i dzięki KAIN
KAIN Napisano 23 Lipiec 2003 Autor Napisano 23 Lipiec 2003 Ok zacząłem shag\'ować. Tak chce by wyglądał pajączek A tak niestety wygląda pierwszy segment poddany pracy. Jak wiecie/nie wiecie nie umiem jeszcze obsługieać plugina więc nie oczekujcie rewelacji.(jedyne co mi sie podoba w tym to to pomarańczowe ):|[pomocy][co?] pozdro KAIN
KAIN Napisano 29 Lipiec 2003 Autor Napisano 29 Lipiec 2003 Po dłuższych namysłach doszedłem do wniosku że nie ma sensu ciągnąć tego tematu wiec porszę moderatorów o zamkniecie thread\'a dzieki wszystkim za pomoc i posty pozdro KAIN
Tomasz Kucharz Napisano 29 Lipiec 2003 Napisano 29 Lipiec 2003 człowieku - bez jaj nie poddawaj sie - to najgoesze co możesz zrobić !!!!!!! choćby model i wykonanie było najgorsze zawsze to 1000 x lepiej niż rezygnacja
Rekomendowane odpowiedzi