Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

chcialbym zrobic zuka jelonka - to jest ten taki duzy, z ciekawymi nie symetrycznymi rogami. musze jeszcze poszukac referencji. z drugiej strony chodzi mi po glowie przesmieszna gasiennica, jak hans z dawno temu w trawie.. w kazdym razie rezerwuje jelonka i gasiennice w stylu zabawnym. pozdrawiam wszystkich i zycze milej zabawy z robalami.

• Odpowiedzi 81
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

o tutaj macie jak wyglada jelonek - piekny i zadki zuczek. z tym, ze moj bedzie mial nie symetryczne szczeki, co sie czesto u nich spotyka...

Napisano

czesc srodkowa. zaczyna powoli przypominac zuka. chyba zmienie koncepcje i zamiast bzykajacej sie parki zrobie jelonka niosacego zoledzia dla swojej larwy. w kazdym razie na dzisiaj koniec - ide spac.

Napisano

Glowa jest troche za krótka.

Hehe zartuje :) Na razie rewelacja!!

A dlaczego przyjales dosyc niespotykaną technike tak precyzyjnego teksturowania przed ukonczeniem modelu?

Napisano

no i wypasik zajebisty start, w takim tempie to bitwa szybko sie skonczy i bedzie sie potem przeciagala tylko :D... a co do glowy to jak widze po referencjach to jest narazie tylko jej czesc.

pozdro

Napisano

tia, to jest dopiero srodkowa czesc - glowy jeszcze nie ma. robie odrazu materialy, bo owad sklada sie z oddzielnych czesci, ktore nie sa polaczone, wiec moge je oddzielnie teksturowac. poza tym sam ksztalt w tym wypadku nie daje pelnego obrazu. co do bumpa na skorupce, to nie ma tam bumpa, tylko bardzo gesta siatka potraktowanadeform paintem.

Napisano

narazie okolo 200 000. nie musze tego deformowac, bo to skorupka wiec moglem sobie na to pozwolic. w viewporcie dziala mi calkiem plynnie do okolo 1000 000 wiec jeszcze troche mam w zapasie. caly zuk powinien miec okolo 500 000. + jakies 100 000 na otoczenie.

Napisano

tak jak mowilem wczesniej, po pierwszych renderach juz bedzie ql wygladalo :)), nie mam zastrzezen co do samej budowy tego owada,...moge tylko powiwedziec....CZEKAM NA WIECEJ :))

pozdr

Napisano

troche tak, ale zrobie riga albo przynajmniej hierarchie i bede sobie ustawial jeszcze do calej scenki. narazie robie zgodnie z referencjami, a tam zuczek jest juz martwy, wiec nozki trzyma przy cialku...

Napisano

nono to sie nazywa robaczek :)...pikna sprawa. Teksturki...swiatlo...model naprawde jest na co popatrzec i az chce sie czekac na kolejne rendery, tyle tylko ze co tak dluga trza czekac :D:P

Napisano

bardzo ladny jelonek :)

i te tekstury... koszmar grafikow a ty tu tak jak gdyby od niechcenia i naprawde niezle to wyglada... po prostu cool

czy bedziesz robil jeszcze jednego robala?

pozdr

Napisano

z materialami troche dziobania jest. juz bym dawno skonczyl model, gdybym nie postanowil odrazu teksturowac. co do 2go robala to nie wiem - jak starczy czasu, to zrobie jeszcze larwe, ktorej jelonek bedzie niosl zoledzia.

Napisano

Wyglada bardzo realistycznie ... odnosze wrazenie ze jakosc Twoich renderow jest zupelnie inna od standartow :cool: mozesz zdradzic jakiego rendera uzywasz i jak uzyskujesz taki efekt ?

Napisano

mj. uzywam tego co sie da, a do tej pracki vreja - prosty, szybki, same zalety. produkuje bardzo gladkie rendery, dlatego uzywam potem photoshopa, aby dodac efekt ziarna kliszy.

co do textur to nie ma tutaj duzo tajemnic - ot dobre zdjecia referencyjne i photoshop...

pozdr! 2all

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności