adamkos Napisano 10 Lipiec 2003 Share Napisano 10 Lipiec 2003 chcialbym zrobic zuka jelonka - to jest ten taki duzy, z ciekawymi nie symetrycznymi rogami. musze jeszcze poszukac referencji. z drugiej strony chodzi mi po glowie przesmieszna gasiennica, jak hans z dawno temu w trawie.. w kazdym razie rezerwuje jelonka i gasiennice w stylu zabawnym. pozdrawiam wszystkich i zycze milej zabawy z robalami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkos Napisano 10 Lipiec 2003 Autor Share Napisano 10 Lipiec 2003 o tutaj macie jak wyglada jelonek - piekny i zadki zuczek. z tym, ze moj bedzie mial nie symetryczne szczeki, co sie czesto u nich spotyka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkos Napisano 10 Lipiec 2003 Autor Share Napisano 10 Lipiec 2003 a oto idealny reference i do tego juz wiem jak bedzie wygladac scena: otoz beda to 2 jelonki, jeden on i jedna ona podczas godow/zalotow czy cos w tym stylu ;) tutaj: http://www.zin.ru/Animalia/Coleoptera/rus/lucan02.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nimrod Napisano 10 Lipiec 2003 Share Napisano 10 Lipiec 2003 Wnioskując po poprzednich bitwach, wiem, że praca na pewno będzie świetna, więc tym bardziej czekam na pierwsze rendery! Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAIN Napisano 10 Lipiec 2003 Share Napisano 10 Lipiec 2003 Lubie je...pare razy widziałem je... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
und3r Napisano 10 Lipiec 2003 Share Napisano 10 Lipiec 2003 Uwielbiam owady... A to jest chyba moj ulubiony z nich :) Czekam na pierwsze rendery Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SiD Napisano 10 Lipiec 2003 Share Napisano 10 Lipiec 2003 Ooooo prosze nie chwalic dnia przed zachodem slonca, bede chwalil wtedy JAK COS ZOABCZE !! !! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saygon Napisano 10 Lipiec 2003 Share Napisano 10 Lipiec 2003 no to bedzi ciekawe, czekam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChaoS Napisano 10 Lipiec 2003 Share Napisano 10 Lipiec 2003 no no no kolejny robal :) zycze powodzonka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 10 Lipiec 2003 Share Napisano 10 Lipiec 2003 znajac Adamkosa po jegopierwszym renderze pewnie mi szczena opadnie :][ pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChaoS Napisano 10 Lipiec 2003 Share Napisano 10 Lipiec 2003 PAblo aj swojej nie umiem znales po wizycie twojego komakra :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkos Napisano 11 Lipiec 2003 Autor Share Napisano 11 Lipiec 2003 no to jedziemy. zaczynam od dupki - teraz koncze lapki, potem przednie czesci korpusu i glowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dycu Napisano 11 Lipiec 2003 Share Napisano 11 Lipiec 2003 Mi po pierwszym renderze szczena opadła. Gratuluję... i to tak odrazu z materiałami? Wow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkos Napisano 12 Lipiec 2003 Autor Share Napisano 12 Lipiec 2003 update. poprawilem materialy pokryw skrzydlowych, dorobilem tylnie nogi i skrzydelka pod przykrywami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkos Napisano 12 Lipiec 2003 Autor Share Napisano 12 Lipiec 2003 czesc srodkowa. zaczyna powoli przypominac zuka. chyba zmienie koncepcje i zamiast bzykajacej sie parki zrobie jelonka niosacego zoledzia dla swojej larwy. w kazdym razie na dzisiaj koniec - ide spac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkos Napisano 12 Lipiec 2003 Autor Share Napisano 12 Lipiec 2003 mala poprawka oswietlenia i kolorow. dobranoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 12 Lipiec 2003 Share Napisano 12 Lipiec 2003 Glowa jest troche za krótka. Hehe zartuje :) Na razie rewelacja!! A dlaczego przyjales dosyc niespotykaną technike tak precyzyjnego teksturowania przed ukonczeniem modelu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saygon Napisano 12 Lipiec 2003 Share Napisano 12 Lipiec 2003 jakbym widział zdjęcie. doskonała robota, tylko bump na obrzeżach skorupy wyglada odrobine sztucznie,ale to juz sprawa rendera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pit3r Napisano 12 Lipiec 2003 Share Napisano 12 Lipiec 2003 no i wypasik zajebisty start, w takim tempie to bitwa szybko sie skonczy i bedzie sie potem przeciagala tylko :D... a co do glowy to jak widze po referencjach to jest narazie tylko jej czesc. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkos Napisano 12 Lipiec 2003 Autor Share Napisano 12 Lipiec 2003 tia, to jest dopiero srodkowa czesc - glowy jeszcze nie ma. robie odrazu materialy, bo owad sklada sie z oddzielnych czesci, ktore nie sa polaczone, wiec moge je oddzielnie teksturowac. poza tym sam ksztalt w tym wypadku nie daje pelnego obrazu. co do bumpa na skorupce, to nie ma tam bumpa, tylko bardzo gesta siatka potraktowanadeform paintem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
felav Napisano 12 Lipiec 2003 Share Napisano 12 Lipiec 2003 Ile to ma faców? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 12 Lipiec 2003 Share Napisano 12 Lipiec 2003 no no ..super to wyglada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkos Napisano 12 Lipiec 2003 Autor Share Napisano 12 Lipiec 2003 narazie okolo 200 000. nie musze tego deformowac, bo to skorupka wiec moglem sobie na to pozwolic. w viewporcie dziala mi calkiem plynnie do okolo 1000 000 wiec jeszcze troche mam w zapasie. caly zuk powinien miec okolo 500 000. + jakies 100 000 na otoczenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 12 Lipiec 2003 Share Napisano 12 Lipiec 2003 tak jak mowilem wczesniej, po pierwszych renderach juz bedzie ql wygladalo :)), nie mam zastrzezen co do samej budowy tego owada,...moge tylko powiwedziec....CZEKAM NA WIECEJ :)) pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gotham Napisano 12 Lipiec 2003 Share Napisano 12 Lipiec 2003 Hohoho... Widzę Adam że szalejesz... !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roball Napisano 12 Lipiec 2003 Share Napisano 12 Lipiec 2003 moj komentarz: :o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pit3r Napisano 13 Lipiec 2003 Share Napisano 13 Lipiec 2003 no Adam .. dawaj, dawaj :D .. kurna sie doczekac nie moge na jakies kolejne renderki .. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkos Napisano 14 Lipiec 2003 Autor Share Napisano 14 Lipiec 2003 dzis wieczorem cos wydlubie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vetis Napisano 14 Lipiec 2003 Share Napisano 14 Lipiec 2003 siemano Adamkos swietny ten twoj lucanus. Piekne tekstury.... aha a nie uwazasz ze te odnoza sa za wysoko..... pozdro for all Vetis ps. Moja bitwa: Owady: Lucanus cervus a to link: http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=5268 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkos Napisano 14 Lipiec 2003 Autor Share Napisano 14 Lipiec 2003 troche tak, ale zrobie riga albo przynajmniej hierarchie i bede sobie ustawial jeszcze do calej scenki. narazie robie zgodnie z referencjami, a tam zuczek jest juz martwy, wiec nozki trzyma przy cialku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bremen Napisano 14 Lipiec 2003 Share Napisano 14 Lipiec 2003 nono to sie nazywa robaczek :)...pikna sprawa. Teksturki...swiatlo...model naprawde jest na co popatrzec i az chce sie czekac na kolejne rendery, tyle tylko ze co tak dluga trza czekac :D:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vetis Napisano 14 Lipiec 2003 Share Napisano 14 Lipiec 2003 bardzo ladna pracka szkoda ze caly czas tak malo widac na renderach... a to moja bitwa: http://max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=5268 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pigmej Napisano 14 Lipiec 2003 Share Napisano 14 Lipiec 2003 jelonek az cieszy oko, podoba mi sie - bardzo ladny[spox] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Laser Napisano 14 Lipiec 2003 Share Napisano 14 Lipiec 2003 kapitalne materialy!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inespew Napisano 14 Lipiec 2003 Share Napisano 14 Lipiec 2003 Jedno co moge powiedzieć to to ze jak narazie to ty wygrywasz ta bitwe i ja stawaim na ciebie . oy tak dalej....[rotfl] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkos Napisano 14 Lipiec 2003 Autor Share Napisano 14 Lipiec 2003 maly update - dorobilem glowe i rogi. do glowy dojdzie jeszcze masa czulkow, szczek itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inespew Napisano 14 Lipiec 2003 Share Napisano 14 Lipiec 2003 mógłbyś pokazać siatke ...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkos Napisano 14 Lipiec 2003 Autor Share Napisano 14 Lipiec 2003 gesta jak zawsze z deformpaintem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr Ug Napisano 14 Lipiec 2003 Share Napisano 14 Lipiec 2003 Masakra! :o Totalny fotorealizm, brawo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tregarth Napisano 14 Lipiec 2003 Share Napisano 14 Lipiec 2003 bardzo ladny jelonek :) i te tekstury... koszmar grafikow a ty tu tak jak gdyby od niechcenia i naprawde niezle to wyglada... po prostu cool czy bedziesz robil jeszcze jednego robala? pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkos Napisano 14 Lipiec 2003 Autor Share Napisano 14 Lipiec 2003 z materialami troche dziobania jest. juz bym dawno skonczyl model, gdybym nie postanowil odrazu teksturowac. co do 2go robala to nie wiem - jak starczy czasu, to zrobie jeszcze larwe, ktorej jelonek bedzie niosl zoledzia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr Ug Napisano 14 Lipiec 2003 Share Napisano 14 Lipiec 2003 Jakie to romantyczne :D Jak calosc bedzie tak wykonana to ogole nogi ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gotham Napisano 15 Lipiec 2003 Share Napisano 15 Lipiec 2003 Świetne. [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkos Napisano 15 Lipiec 2003 Autor Share Napisano 15 Lipiec 2003 jeszcze poczatki otoczenia i ide spac. dobranoc wszyskim i dzieki za dopping. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MJ Napisano 15 Lipiec 2003 Share Napisano 15 Lipiec 2003 Wyglada bardzo realistycznie ... odnosze wrazenie ze jakosc Twoich renderow jest zupelnie inna od standartow :cool: mozesz zdradzic jakiego rendera uzywasz i jak uzyskujesz taki efekt ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vetis Napisano 15 Lipiec 2003 Share Napisano 15 Lipiec 2003 czlowieku jak ty nalozyles te textury :( ja tez rboie jelonka http://max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=5268 ale nie mam pojecia jak te textury nalozyc :(. Piekny model gratulacje .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkos Napisano 15 Lipiec 2003 Autor Share Napisano 15 Lipiec 2003 mj. uzywam tego co sie da, a do tej pracki vreja - prosty, szybki, same zalety. produkuje bardzo gladkie rendery, dlatego uzywam potem photoshopa, aby dodac efekt ziarna kliszy. co do textur to nie ma tutaj duzo tajemnic - ot dobre zdjecia referencyjne i photoshop... pozdr! 2all Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 15 Lipiec 2003 Share Napisano 15 Lipiec 2003 Przepięknie wygląda, aż miło popatrzeć :D:D Giorgione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel Napisano 15 Lipiec 2003 Share Napisano 15 Lipiec 2003 Niesamowit robak/ Podoba mi się i to bardzo. A teksturowanie - super. Tylko tak dalej... powodzenia[papapa][papapa] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 15 Lipiec 2003 Share Napisano 15 Lipiec 2003 Znakomity fotorealizm, bombowe textury, super sprawa :) Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi