Napisano 9 Październik 200519 l kolejny samochód ;]. tym razem opel manta ;P. komentarze mile widziane...
Napisano 9 Październik 200519 l Przednia szyba trochę faluje chyba, ale ogólnie bardzo przyzwoicie :)
Napisano 9 Październik 200519 l Hmmm, wedlug mnie ladnie, rowno i wogle cacy. Szukajac w gogleznalazlem jednak wiele roznych wersji owego opla, nie wiem wiec jaka robisz, bo podejrzewam ze wydania z roznych rocznikow roznia sie troszke, zdaje mi sie jednak ze progi po bokach powinny byc bardziej owalne niz skosne. Nakladki na siwatla moglby natomiast bardziej do przody wychodzic. Pozostaje jeszcze sporo do wykonczenia ae to w koncu wip wiec bedziemy czekac cierpliwie:)
Napisano 9 Październik 200519 l no wygląda spoko prócz tej szyby na przodzie !! to musisz zmienić reszta okej czekam na kolejne uploady:] POWODZENIA !!....
Napisano 10 Październik 200519 l Autor jest to opel manta B, lecz dokładnie jaki to model to nie wiem ;]. wersja A też jest piękna, niestety printów nie ma ładnych. w necie jest masa przerobionych modeli, np. prawie każdy model ma inne lusterka ;P, że o zderzakach nie wspomnę. w załącznikach zamieszczan parę zdjęc poglądowych, więcej na mantaclub.pl (niestety dzisiaj coś im serwer nie dziala). dzięki za komenty pokaż siatkę nie ma wytykania błędów, nie ma siatki ;] /joke/ , a tak na poważnie to nie mam teraz czasu by nawet maxa włączyć. postaram się wrzucić coś w weekend. pozdro EDIT: ehh, macie jeszcze stary render ;D
Napisano 10 Październik 200519 l Samochodzik bardzo ładnie wykonany... Jak narazie nie ma się czego czepiać :) Pokaż więcej, jak bedziesz miał czas :) Pozdro i powodzenia ;)
Napisano 15 Październik 200519 l no Gratuluję, bardzo fajnie wykonany samochodzik, napisz ile poly ma acha, możesz wyrenderować samą oponę
Napisano 16 Październik 200519 l no co moge powiedziec..wybrales ciekawe auto...i ciekawie ci tez wyszlo...najbardziej podoba mi sie jednak lakierek...z tego co widze coraz wiecej osob na forum ma coraz lepsze materialy..oby tak dalej panowie i panie:) pozdrawiam
Napisano 16 Październik 200519 l e dla mnie paseczki nadaja charakteru..bo to autko to cos w stylu dawnych mustangow:)
Napisano 16 Październik 200519 l Autor "stoi manta pod uniwersytetem" - czyli nieśmieszny kawał o mancie (bo to samochód niemieckich dresiarzy), wiec paseczki chyba zostaną. materiały... no cóż takie jakoś wyszły ;]. render oponki będzie kiedy zrobie felgi. i tutaj prosze o pomoc: mianowicie jaki model wybrać? chodzi za mną coś w stylu bbs'a, ale wybór jest taki duży... http://images.google.pl/images?q=bbs+rims&svnum=10&hl=pl&lr=&sa=N&imgsz= http://www.streetdreams.org/wheel_brands/BBS.php jak na razie mój faworyt: http://www.streetdreams.org/display.php?s=BBS&r=RE&fin=Silver dzieki za komenty
Napisano 17 Październik 200519 l U nas maluch rzadzi wsrod dresow, a w Niemczech rzadzi [albo i rzadzila] Manta :P. Dorob dwoch karkow i bedzie git ;P.
Napisano 17 Październik 200519 l wiesz co mentaller twoje auto zawsze poznam, bo masz charakterystyczny lakier. W poryadku to wyglada... :]
Napisano 22 Październik 200519 l Autor heh męczyłem się z tym przez dwa dni i nadal nie wychodzi. jak zamieszczę siatkę to pomożecie ;] ?
Napisano 22 Październik 200519 l chodzi o to ze srodek jest zupelnie inny niz na referce, zreszta 6 srub sie nie widuje raczej :)
Napisano 22 Październik 200519 l Autor kome tych śrub jest siedem ;P. jakieś propozycje ? w przypadku pięciu srub powstaje "mały" problem dotyczący siatki i meshsmootha - po prostu jest krzywo. linie wkretów nie pokrywają się dokładnie z liniami siatki felgi. OT: ja też moge zostać członkiem GTK ? ;D
Napisano 22 Październik 200519 l Samochód super ekstra lakier tylko troche felgi mi sie nie podobją kolega kome ma racje i jeszcze mysle że tarcze hamulcowe są tak jakby troszke za małe.. ale za to opona genialna....
Napisano 23 Październik 200519 l JohnZi - tzn. że moje lakiery sa do poprawy ;] ? nie ze do porawy tylko charakterystyczny, bo chyba zawsze masz taki sam. Moze nie rewelacyjny ale ok:)
Napisano 23 Październik 200519 l Autor to znaczy że musze je poprawić ;]. ktoś pomoże mi w problemie sprzed paru postów ? byłbym bardzo wdzieczny...
Napisano 23 Październik 200519 l mentaller - wymiatasz. Ej mam małe pytanko i prosze o odpowiedź : Kiedy uznajecie, że lakier jest dobry? Chodzi mi o to w jakich kryteriach [czy sie błyszczy itp.] Mentaller bardzo fajnie wykonany modelik jest, lekierek tez niczego sobie. Dodaj jeszcze jakieś otoczenie i będzie luxik ;)
Napisano 26 Październik 200519 l Autor lakier jest dobry wtedy, gdy można o nim powiedzieć że jest fotoreal ;]. dużo zależy też od oświetlenia (hdri itp). ktoś wie jak mi pomóc z problemem ? najwyżej zrobię inną felgę;] lub ta samą ale w rożcu(jesli mi się uda).
Napisano 2 Listopad 200519 l po to żeby w sygnaturce napis opel manta przeszedł o linijke wyżej i żebyś podniósł skilla :) ładnie wygląda. fajne shaderki.
Napisano 2 Listopad 200519 l i żebyś podniósł skilla :) Kurde hindus jak ty coś powiesz to sie wybrechtać można. Powodzenia mentaller. Mam nadzieję że doprowadzisz ten projekt do końca :) Koło bez zastrzeżeń.
Napisano 3 Listopad 200519 l no shaderki cool, dajesz dajesz:p. Koniu niezle nawalasz z tymi postami, jeszcze niedawno miales ponizej setki:D
Napisano 3 Listopad 200519 l Może teraz napisałem kolejny post :D, ale JohnZi Postaram się pisać mniej i z sensem.
Napisano 3 Listopad 200519 l Autor taa... nie obijać mi się tutaj tylko modelować marsz ;]. mnie też się to tyczy ;P
Napisano 12 Listopad 200519 l Autor trochę przesadziłem z niebieskim ;] - kolor na chybił trafił, a komp już błaga o litość ;[. ktoś wie skąd pojawiły się te czerwone plamki ?
Napisano 12 Listopad 200519 l super model. Ktore to towje auto juz ? Chodzi mi o wszystkie auta, o te kotre opublokowales na forum i o te kotre robiles pierwszy raz ? Bo widze ze nieźłe Ci idze z bryczkami. Czym renderowales ?
Napisano 12 Listopad 200519 l jezeli to to co mysle, to musisz sie przerzucic z vraya 1.09 na 1.4x, mialem to samo z alfą, prawdopodobnie z braku ramu
Napisano 12 Listopad 200519 l Autor tylko to jest 1.4x . przedtem tak nie było - a ramu to rzeczywiście mi brakuje, pewnie coś popsułem. slajver - odkąd jestem tu zarejestrowany, czyli jakiś roczek ;].
Napisano 12 Listopad 200519 l sproboj przed renderem kla wyeksportowac do vrayproxy, zobacz moze pomoze na wsz wypadek http://www.spot3d.com/vray/help/VRayHelp150beta/vrayproxy_params.htm
Napisano 24 Listopad 200519 l Mentaller mam takie małe pytanko: gdzie dorwałeś Blue Printy? Bo tak sie skałada, że też chciałem wymodelować Mante (jeśli nie liczyć BP to materiałów referencyjnych mam dość, bo jedna Manta stoi u mnie pod blokiem :P) a nie umię ich dorwać. A model z******* - byle tak dalej. Mod Edit : Bez przekleństw prosze
Napisano 27 Listopad 200519 l Autor up będzie jak w szkole zluzują ;]. jak do tej pory miałem 12 sprawdzianów w 3 tygodnie . ale potem sobie odbiję ;]