mentaller Napisano 9 Październik 2005 Share Napisano 9 Październik 2005 kolejny samochód ;]. tym razem opel manta ;P. komentarze mile widziane... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 9 Październik 2005 Autor Share Napisano 9 Październik 2005 załączniki w drugim poście, aby forum się nie kisiło ;P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 9 Październik 2005 Share Napisano 9 Październik 2005 Przednia szyba trochę faluje chyba, ale ogólnie bardzo przyzwoicie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konras Napisano 9 Październik 2005 Share Napisano 9 Październik 2005 Hmmm, wedlug mnie ladnie, rowno i wogle cacy. Szukajac w gogleznalazlem jednak wiele roznych wersji owego opla, nie wiem wiec jaka robisz, bo podejrzewam ze wydania z roznych rocznikow roznia sie troszke, zdaje mi sie jednak ze progi po bokach powinny byc bardziej owalne niz skosne. Nakladki na siwatla moglby natomiast bardziej do przody wychodzic. Pozostaje jeszcze sporo do wykonczenia ae to w koncu wip wiec bedziemy czekac cierpliwie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sysol Napisano 9 Październik 2005 Share Napisano 9 Październik 2005 no wygląda spoko prócz tej szyby na przodzie !! to musisz zmienić reszta okej czekam na kolejne uploady:] POWODZENIA !!.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 9 Październik 2005 Share Napisano 9 Październik 2005 przod wymiata :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 9 Październik 2005 Share Napisano 9 Październik 2005 no no ... fajny samochodzik i dobre wykonanie :) pracuj dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ardeni Napisano 10 Październik 2005 Share Napisano 10 Październik 2005 fajny model, ogólnie wyrąbane, tak dalej, pokaż siatkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 10 Październik 2005 Autor Share Napisano 10 Październik 2005 jest to opel manta B, lecz dokładnie jaki to model to nie wiem ;]. wersja A też jest piękna, niestety printów nie ma ładnych. w necie jest masa przerobionych modeli, np. prawie każdy model ma inne lusterka ;P, że o zderzakach nie wspomnę. w załącznikach zamieszczan parę zdjęc poglądowych, więcej na mantaclub.pl (niestety dzisiaj coś im serwer nie dziala). dzięki za komenty pokaż siatkę nie ma wytykania błędów, nie ma siatki ;] /joke/ , a tak na poważnie to nie mam teraz czasu by nawet maxa włączyć. postaram się wrzucić coś w weekend. pozdro EDIT: ehh, macie jeszcze stary render ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koniu_PL Napisano 10 Październik 2005 Share Napisano 10 Październik 2005 Samochodzik bardzo ładnie wykonany... Jak narazie nie ma się czego czepiać :) Pokaż więcej, jak bedziesz miał czas :) Pozdro i powodzenia ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 11 Październik 2005 Share Napisano 11 Październik 2005 Jak dla mnie to zarąbiste ! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 15 Październik 2005 Autor Share Napisano 15 Październik 2005 drobne nowości + felgi od mojego nissana (na pewno będą inne) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tymek Napisano 15 Październik 2005 Share Napisano 15 Październik 2005 Bardzo ładny lakier :) Ja również czekam na siatkę ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kruger Napisano 15 Październik 2005 Share Napisano 15 Październik 2005 no Gratuluję, bardzo fajnie wykonany samochodzik, napisz ile poly ma acha, możesz wyrenderować samą oponę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 16 Październik 2005 Share Napisano 16 Październik 2005 no co moge powiedziec..wybrales ciekawe auto...i ciekawie ci tez wyszlo...najbardziej podoba mi sie jednak lakierek...z tego co widze coraz wiecej osob na forum ma coraz lepsze materialy..oby tak dalej panowie i panie:) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 16 Październik 2005 Share Napisano 16 Październik 2005 imo koła i białe paski psuja charakter tego auta :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 16 Październik 2005 Share Napisano 16 Październik 2005 e dla mnie paseczki nadaja charakteru..bo to autko to cos w stylu dawnych mustangow:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 16 Październik 2005 Autor Share Napisano 16 Październik 2005 "stoi manta pod uniwersytetem" - czyli nieśmieszny kawał o mancie (bo to samochód niemieckich dresiarzy), wiec paseczki chyba zostaną. materiały... no cóż takie jakoś wyszły ;]. render oponki będzie kiedy zrobie felgi. i tutaj prosze o pomoc: mianowicie jaki model wybrać? chodzi za mną coś w stylu bbs'a, ale wybór jest taki duży... http://images.google.pl/images?q=bbs+rims&svnum=10&hl=pl&lr=&sa=N&imgsz= http://www.streetdreams.org/wheel_brands/BBS.php jak na razie mój faworyt: http://www.streetdreams.org/display.php?s=BBS&r=RE&fin=Silver dzieki za komenty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz Napisano 16 Październik 2005 Share Napisano 16 Październik 2005 mysle ze ta felga od cragara ladnie by do niej pasowala albo ta: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 16 Październik 2005 Share Napisano 16 Październik 2005 Ale paskudna felga. Ta co mentaller pokazal jest super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 17 Październik 2005 Share Napisano 17 Październik 2005 U nas maluch rzadzi wsrod dresow, a w Niemczech rzadzi [albo i rzadzila] Manta :P. Dorob dwoch karkow i bedzie git ;P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 17 Październik 2005 Share Napisano 17 Październik 2005 Eno, maluch wbrew pozorom to bardzo ladny samochod... wedlug mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 17 Październik 2005 Share Napisano 17 Październik 2005 wiesz co mentaller twoje auto zawsze poznam, bo masz charakterystyczny lakier. W poryadku to wyglada... :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 22 Październik 2005 Autor Share Napisano 22 Październik 2005 ee... felga JohnZi - tzn. że moje lakiery sa do poprawy ;] ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 22 Październik 2005 Share Napisano 22 Październik 2005 ale zchrzaniles srodek felgi i sruby ajajaj :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 22 Październik 2005 Share Napisano 22 Październik 2005 Hyhy ojojoj. To co powyzej :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrojkaT Napisano 22 Październik 2005 Share Napisano 22 Październik 2005 bol dla moich oczu, jak powyzej ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 22 Październik 2005 Autor Share Napisano 22 Październik 2005 heh męczyłem się z tym przez dwa dni i nadal nie wychodzi. jak zamieszczę siatkę to pomożecie ;] ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 22 Październik 2005 Share Napisano 22 Październik 2005 chodzi o to ze srodek jest zupelnie inny niz na referce, zreszta 6 srub sie nie widuje raczej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 22 Październik 2005 Autor Share Napisano 22 Październik 2005 kome tych śrub jest siedem ;P. jakieś propozycje ? w przypadku pięciu srub powstaje "mały" problem dotyczący siatki i meshsmootha - po prostu jest krzywo. linie wkretów nie pokrywają się dokładnie z liniami siatki felgi. OT: ja też moge zostać członkiem GTK ? ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel Napisano 22 Październik 2005 Share Napisano 22 Październik 2005 Samochód super ekstra lakier tylko troche felgi mi sie nie podobją kolega kome ma racje i jeszcze mysle że tarcze hamulcowe są tak jakby troszke za małe.. ale za to opona genialna.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 23 Październik 2005 Share Napisano 23 Październik 2005 JohnZi - tzn. że moje lakiery sa do poprawy ;] ? nie ze do porawy tylko charakterystyczny, bo chyba zawsze masz taki sam. Moze nie rewelacyjny ale ok:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 23 Październik 2005 Autor Share Napisano 23 Październik 2005 to znaczy że musze je poprawić ;]. ktoś pomoże mi w problemie sprzed paru postów ? byłbym bardzo wdzieczny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koniu_PL Napisano 23 Październik 2005 Share Napisano 23 Październik 2005 mentaller - wymiatasz. Ej mam małe pytanko i prosze o odpowiedź : Kiedy uznajecie, że lakier jest dobry? Chodzi mi o to w jakich kryteriach [czy sie błyszczy itp.] Mentaller bardzo fajnie wykonany modelik jest, lekierek tez niczego sobie. Dodaj jeszcze jakieś otoczenie i będzie luxik ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 26 Październik 2005 Autor Share Napisano 26 Październik 2005 lakier jest dobry wtedy, gdy można o nim powiedzieć że jest fotoreal ;]. dużo zależy też od oświetlenia (hdri itp). ktoś wie jak mi pomóc z problemem ? najwyżej zrobię inną felgę;] lub ta samą ale w rożcu(jesli mi się uda). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 2 Listopad 2005 Autor Share Napisano 2 Listopad 2005 wątek odkopany (tylko nie wiem po co ;] ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 2 Listopad 2005 Share Napisano 2 Listopad 2005 po to żeby w sygnaturce napis opel manta przeszedł o linijke wyżej i żebyś podniósł skilla :) ładnie wygląda. fajne shaderki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koniu_PL Napisano 2 Listopad 2005 Share Napisano 2 Listopad 2005 i żebyś podniósł skilla :) Kurde hindus jak ty coś powiesz to sie wybrechtać można. Powodzenia mentaller. Mam nadzieję że doprowadzisz ten projekt do końca :) Koło bez zastrzeżeń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 3 Listopad 2005 Share Napisano 3 Listopad 2005 no shaderki cool, dajesz dajesz:p. Koniu niezle nawalasz z tymi postami, jeszcze niedawno miales ponizej setki:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koniu_PL Napisano 3 Listopad 2005 Share Napisano 3 Listopad 2005 Może teraz napisałem kolejny post :D, ale JohnZi Postaram się pisać mniej i z sensem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 3 Listopad 2005 Autor Share Napisano 3 Listopad 2005 taa... nie obijać mi się tutaj tylko modelować marsz ;]. mnie też się to tyczy ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 12 Listopad 2005 Autor Share Napisano 12 Listopad 2005 trochę przesadziłem z niebieskim ;] - kolor na chybił trafił, a komp już błaga o litość ;[. ktoś wie skąd pojawiły się te czerwone plamki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makbol Napisano 12 Listopad 2005 Share Napisano 12 Listopad 2005 super model. Ktore to towje auto juz ? Chodzi mi o wszystkie auta, o te kotre opublokowales na forum i o te kotre robiles pierwszy raz ? Bo widze ze nieźłe Ci idze z bryczkami. Czym renderowales ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 12 Listopad 2005 Share Napisano 12 Listopad 2005 jezeli to to co mysle, to musisz sie przerzucic z vraya 1.09 na 1.4x, mialem to samo z alfą, prawdopodobnie z braku ramu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 12 Listopad 2005 Autor Share Napisano 12 Listopad 2005 tylko to jest 1.4x . przedtem tak nie było - a ramu to rzeczywiście mi brakuje, pewnie coś popsułem. slajver - odkąd jestem tu zarejestrowany, czyli jakiś roczek ;]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 12 Listopad 2005 Share Napisano 12 Listopad 2005 sproboj przed renderem kla wyeksportowac do vrayproxy, zobacz moze pomoze na wsz wypadek http://www.spot3d.com/vray/help/VRayHelp150beta/vrayproxy_params.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nobody_Man Napisano 24 Listopad 2005 Share Napisano 24 Listopad 2005 Mentaller mam takie małe pytanko: gdzie dorwałeś Blue Printy? Bo tak sie skałada, że też chciałem wymodelować Mante (jeśli nie liczyć BP to materiałów referencyjnych mam dość, bo jedna Manta stoi u mnie pod blokiem :P) a nie umię ich dorwać. A model z******* - byle tak dalej. Mod Edit : Bez przekleństw prosze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 24 Listopad 2005 Autor Share Napisano 24 Listopad 2005 smcars.net ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 26 Listopad 2005 Share Napisano 26 Listopad 2005 Bedzie up??? MOdel spox :) I do tego manta :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 27 Listopad 2005 Autor Share Napisano 27 Listopad 2005 up będzie jak w szkole zluzują ;]. jak do tej pory miałem 12 sprawdzianów w 3 tygodnie . ale potem sobie odbiję ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi