Lukasz2244 Napisano 16 Październik 2005 Share Napisano 16 Październik 2005 Witajcie. juz jakis czas temu postanowilem zrobic model Leoparda. Nie bedzie to napewno idealna kopia, gdyz referki moje sa mizerne. Dzis postaram sie juz cos wstawic!... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 16 Październik 2005 Share Napisano 16 Październik 2005 co to qrw* za moda? nie nawidze tego :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz2244 Napisano 16 Październik 2005 Autor Share Napisano 16 Październik 2005 co to qrw* za moda? nie nawidze tego :> kazdy robi to co lubi :)).... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 16 Październik 2005 Share Napisano 16 Październik 2005 trzeba było zapodac wątek jak jużcos miałes a nie rtezerwowac tydzien przed ;) to jakis czołg ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 16 Październik 2005 Share Napisano 16 Październik 2005 chodzi mi o zakładanie pustych wątków w wipie, przeciez nikt ci miejsca na serwerze nie ukradnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz2244 Napisano 16 Październik 2005 Autor Share Napisano 16 Październik 2005 trzeba było zapodac wątek jak jużcos miałes a nie rtezerwowac tydzien przed ;) to jakis czołg ? Nigdy tak nie robie jak teraz napisales!!!! koncze to co mialem dokonczyc i wstawiam pierwsze rendery!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz2244 Napisano 16 Październik 2005 Autor Share Napisano 16 Październik 2005 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiBi_PL Napisano 16 Październik 2005 Share Napisano 16 Październik 2005 on ma byc taki kanciasty ? narazie ladnie. fajne detale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 16 Październik 2005 Share Napisano 16 Październik 2005 zapowiada się ciekawie i szczegółowo btw. wrzuć te imgsy na imghack bo coś wolny masz ten serwer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 16 Październik 2005 Share Napisano 16 Październik 2005 Nie no ładnie, detale bardzo przyjemne tylko ogólnie bryła tej wieżyczki jeszcz chyba niedopracowana bo by sie przydało troche mitami urozmaicić abo czymś innym :] Powodzenia w dalszej pracy i czekam na apdejty :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz2244 Napisano 16 Październik 2005 Autor Share Napisano 16 Październik 2005 Dziekuje za Wasze opinie!!! oczywiscie nie jest wiezyczka jeszcze skonczona! Ogolnie to ona jest taka kanciasta :(. dzis postaram sie jeszcze cos dodac. Pozdrawiam Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz2244 Napisano 16 Październik 2005 Autor Share Napisano 16 Październik 2005 Na dzis koniec- malo bo malo ale zawsze cos :) opinie dot modelu mile widziane... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 17 Październik 2005 Share Napisano 17 Październik 2005 roche za kanciasto ale fajnie tylko mi sie wydaje ze już to zrobiłes wczesniej :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 17 Październik 2005 Share Napisano 17 Październik 2005 fajnie, szczegóły i wogle, lufa ma śmieszny garb, ale tak chyba miało być :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz2244 Napisano 17 Październik 2005 Autor Share Napisano 17 Październik 2005 Witajcie - dzis robie tylnia czesc kadluba. Powoli dochodze do stanu krytycznego:( Komp mi chyba wybuchnie a to dopiero poczatek :(... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 17 Październik 2005 Share Napisano 17 Październik 2005 Ciekawie i szczegółowo :) Powodzenia. BTW - wy łączaj smootha i chowaj niepotrzebne obiekty ja nawet chowam poligony ktore sa zbendne ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz2244 Napisano 17 Październik 2005 Autor Share Napisano 17 Październik 2005 Na dzis koniec, dorobilem oslone boczna czy jakos tak sie na to mowi. Jutro postaram sie dokonczyc kadlub tzn. dodac troszke detali na przod i boki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 18 Październik 2005 Share Napisano 18 Październik 2005 de ja vu ? :> znowu czołgi, hehe. Daj jakieś zbliżenia na detale, polecam trkatować rendery delikatnym sharpem Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konras Napisano 18 Październik 2005 Share Napisano 18 Październik 2005 Fajnie zrobiony czalg, duzo detali, moze nie jestem ani znawca, ale chetnie zobacze co z tego wyjdzie, a zapowiada sie bardzo ciekawie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 18 Październik 2005 Share Napisano 18 Październik 2005 de ja vu ? :> znowu czołgi, hehe. Daj jakieś zbliżenia na detale, polecam trkatować rendery delikatnym sharpem Pozdrawiam Hmm a po co ten sharp? :) (może się czegoś naucze ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 18 Październik 2005 Share Napisano 18 Październik 2005 sharp po to żeby ladniej uwydatnić detale, jak renderujesz z małym samplingiem to render jest lekko rozmyty :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz2244 Napisano 18 Październik 2005 Autor Share Napisano 18 Październik 2005 de ja vu ? :> znowu czołgi, hehe. Daj jakieś zbliżenia na detale, polecam trkatować rendery delikatnym sharpem Pozdrawiam Moge prosic o dokladniejsza recepte wykonania tego sharpa jak i gdzie mam go szukac .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 18 Październik 2005 Share Napisano 18 Październik 2005 w photoshopie :) w filtrach, np. unsharp mask, bardzo ładnie się spisuje :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 18 Październik 2005 Share Napisano 18 Październik 2005 Vorek Ci dobrze mowi z tym sharpem, natomiast co do samego modelu - ladnie Ci wychodzi na razie, jestem bardzo ciekaw jak Ci bedzie wychodzilo dalej ;) no i czy pociagniesz do konca caly projekt (bardzo mnie ciekawi jak bedzie wygladal jeszcze jeden Leopard na forum max3d :) ) powodzenia i pozdrawiam Pionier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz2244 Napisano 18 Październik 2005 Autor Share Napisano 18 Październik 2005 Witajcie!!! Dziekuje za Wasze rady i oceny. Troszke detali dodalem.moje dzisiejsze wypociny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz2244 Napisano 19 Październik 2005 Autor Share Napisano 19 Październik 2005 Widze ze male zainteresowanie jest moim modelem :(. mam do Was drodzy koledzy pytanie i prosbe. Znacie moze jakis tutek ktory dokladnie opisuje metode polaczenia zdjecia z modelem 3d?? nie wiem czy jasno sie wyrazilem wrazie czego prosze o komentarz i ew. poprawienie mojej mysli ;). Pozdrawiam Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matchias Napisano 20 Październik 2005 Share Napisano 20 Październik 2005 Witam Czołg jak na razie wychodzi super, czekam dalszego postępu. Co do wklejenia modelu w zdjęcie; jeśli chcesz to zrobić z czołgiem to, z uwagi iż sam to niedawno zrobiłem, odradzam, I już uzasadniam. Naturalne środowisko dla czołgu to pole bitwy, trudno jest znaleźć takie zdjęcie, które jeszcze musi spełniać pewne wymogi techniczne. Najlepiej zdjęcie zrobić samemu można wtedy pomierzyć odległości obiektów od kamery, czy ogniskową, to ułatwia później ustalenie proporcji modelu względem obiektów na zdjęciu. I tu jest problem jak zrobić samemu zdjęcie z pola bitwy, już chyba lepiej zbudować całą scenę w 3D. Zobacz mojego tygrysa wystawionego w bitwie, wygląda fajnie ale troche mało atrakcyjnie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 20 Październik 2005 Share Napisano 20 Październik 2005 czesc,, ja swojego leoparda wstawialem na oko, no prawie, ustawilem sobie pare campointow na wybranych elementach mojego czolgu a pozniej wskazalem odpowiedniki tych miejsc na zdjeciu, o tym jak stosowac campointy poczytaj na www lub w manualu do maxa. Pozniej troszke poprawilem widok 'recznie' i to bylo wszystko. Problem jest tylko takie ze.... wygląda fajnie ale troche mało atrakcyjnie :). inna sprawa ze na razie na Twoim miejscu bym sie tym nie przejmowal dlatego ze nie masz skonczonego modelu nie mowiac o texturach... powodzenia i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz2244 Napisano 20 Październik 2005 Autor Share Napisano 20 Październik 2005 Kola, gasienica. Wiem ze malo ale duzo pracy i nerwow w to wlozylem!!!... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tymek Napisano 20 Październik 2005 Share Napisano 20 Październik 2005 Hej, ładnie ci idzie, więc bardzo bym się cieszył gdybyś zarzucił jakąś siatką :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz2244 Napisano 20 Październik 2005 Autor Share Napisano 20 Październik 2005 Tymek - dla Ciebie siateczka ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-=S3B=- Napisano 20 Październik 2005 Share Napisano 20 Październik 2005 Bardzo ladny model. Powodzenia w teksturowaniu. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiBi_PL Napisano 20 Październik 2005 Share Napisano 20 Październik 2005 bardzo mi sie podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tymek Napisano 20 Październik 2005 Share Napisano 20 Październik 2005 Łeee, używałeś booleanów? :] I tak ładnie wygląda ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koniu_PL Napisano 20 Październik 2005 Share Napisano 20 Październik 2005 Pracka wyrąbana!!! Renderki ql i ogólnie bardzo ładnie :] Tymek co z tego, że użył booleanów? Bardzo fajnie wyszło. Nie ważne, jakim sposobem, ważne, aby zrobić :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tymek Napisano 20 Październik 2005 Share Napisano 20 Październik 2005 Nie twierdzę, że to źle... ale co wymodelowane ręcznie to ręcznie :) No wiesz, idź na całość i bądz bamboocha :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz2244 Napisano 20 Październik 2005 Autor Share Napisano 20 Październik 2005 dziekuje za Wasze opinie i komentarze. Czego tu mozna jeszcze dodac, co ujac a co zmienic... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matchias Napisano 20 Październik 2005 Share Napisano 20 Październik 2005 Witam Naprawdę gitnie wychodzi, jeśli miałbym się do czegoś przyczepić to gąsienice trochę inaczej wyglądają niż na zdjęciach które widziałem, nie wiem może są różne typy. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz2244 Napisano 21 Październik 2005 Autor Share Napisano 21 Październik 2005 Witam ... jeśli miałbym się do czegoś przyczepić to gąsienice trochę inaczej wyglądają niż na zdjęciach które widziałem, nie wiem może są różne typy. Pozdrawiam jesli chodzi o te gasienice to one mnie wiecej sa podobne do orginalu. Celowo nie dodawalem do nich duzo detali bo komp by mi juz calkowicie padl :(. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matchias Napisano 21 Październik 2005 Share Napisano 21 Październik 2005 OK No to teraz textury Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 21 Październik 2005 Share Napisano 21 Październik 2005 B. Dobre, ale moha Panthera będzie lepsza ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matchias Napisano 21 Październik 2005 Share Napisano 21 Październik 2005 DraB, od mojego tygrysa też? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 21 Październik 2005 Share Napisano 21 Październik 2005 B. Dobre, ale moha Panthera będzie lepsza ;] Dobre, ale moj Tiger II bedzie jeszcze lepszy (hehe sorki nie moglem sie powstrzymac :) ) modelik juz skonczyles, chyba nie co :>?... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matchias Napisano 21 Październik 2005 Share Napisano 21 Październik 2005 No właśnie Pionier co z twoim tygrysem kiedy nas uraczysz, szczerze to się już nie mogę doczekać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 21 Październik 2005 Share Napisano 21 Październik 2005 Matchias, hihi moze nie robmy OT Lukaszowi, zapraszam na gg w raize czego :). pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz2244 Napisano 21 Październik 2005 Autor Share Napisano 21 Październik 2005 No no Panowie :)... Wiem ze daleko mi do Waszych modeli i umiejetnosci, ale prosze nie skreslac mnie na starcie :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 22 Październik 2005 Share Napisano 22 Październik 2005 No no Panowie :)... Wiem ze daleko mi do Waszych modeli i umiejetnosci, ale prosze nie skreslac mnie na starcie :p hympf, to chyb aja tak powinienem powiedziec :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 22 Październik 2005 Share Napisano 22 Październik 2005 No ładnie ładnie...klub miłosników żelastwa kwitnie :D czekam na teksturki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz2244 Napisano 23 Październik 2005 Autor Share Napisano 23 Październik 2005 Witajcie!!! Mam do Was pytanie - jak zrobic ze zwyklej teksturki (moro) tak by wygladala jak prawdziwa tzn co trzeba zrobic by wygladala bardziej jak metalowa no jak orginal :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 23 Październik 2005 Share Napisano 23 Październik 2005 hehehe, ;] No bump dobry, i zabawa w psie. Chyba. NIe znam sie bo teksturki to moja cienka strona :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi