Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witajcie. juz jakis czas temu postanowilem zrobic model Leoparda. Nie bedzie to napewno idealna kopia, gdyz referki moje sa mizerne. Dzis postaram sie juz cos wstawic!...

• Odpowiedzi 108
  • Wyświetleń 8,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

trzeba było zapodac wątek jak jużcos miałes a nie rtezerwowac tydzien przed ;) to jakis czołg ?

Napisano

chodzi mi o zakładanie pustych wątków w wipie, przeciez nikt ci miejsca na serwerze nie ukradnie :)

Napisano
  • Autor
trzeba było zapodac wątek jak jużcos miałes a nie rtezerwowac tydzien przed ;) to jakis czołg ?

Nigdy tak nie robie jak teraz napisales!!!! koncze to co mialem dokonczyc i wstawiam pierwsze rendery!!!!

Napisano

zapowiada się ciekawie i szczegółowo

btw. wrzuć te imgsy na imghack bo coś wolny masz ten serwer

Napisano

Nie no ładnie, detale bardzo przyjemne tylko ogólnie bryła tej wieżyczki jeszcz chyba niedopracowana bo by sie przydało troche mitami urozmaicić abo czymś innym :] Powodzenia w dalszej pracy i czekam na apdejty :P

Napisano
  • Autor

Dziekuje za Wasze opinie!!! oczywiscie nie jest wiezyczka jeszcze skonczona! Ogolnie to ona jest taka kanciasta :(. dzis postaram sie jeszcze cos dodac.

Pozdrawiam

Łukasz

Napisano

roche za kanciasto ale fajnie tylko mi sie wydaje ze już to zrobiłes wczesniej :P

Napisano

fajnie, szczegóły i wogle, lufa ma śmieszny garb, ale tak chyba miało być :p

Napisano
  • Autor

Witajcie - dzis robie tylnia czesc kadluba. Powoli dochodze do stanu krytycznego:( Komp mi chyba wybuchnie a to dopiero poczatek :(...

leopard3.jpg

Napisano

Ciekawie i szczegółowo :) Powodzenia. BTW - wy łączaj smootha i chowaj niepotrzebne obiekty ja nawet chowam poligony ktore sa zbendne ;]

Napisano
  • Autor

Na dzis koniec, dorobilem oslone boczna czy jakos tak sie na to mowi. Jutro postaram sie dokonczyc kadlub tzn. dodac troszke detali na przod i boki.

leopard4.jpg

Napisano

de ja vu ? :> znowu czołgi, hehe.

Daj jakieś zbliżenia na detale, polecam trkatować rendery delikatnym sharpem

Pozdrawiam

Napisano

Fajnie zrobiony czalg, duzo detali, moze nie jestem ani znawca, ale chetnie zobacze co z tego wyjdzie, a zapowiada sie bardzo ciekawie :)

Napisano

Pozdrawiam

Hmm a po co ten sharp? :) (może się czegoś naucze )

Napisano

sharp po to żeby ladniej uwydatnić detale, jak renderujesz z małym samplingiem to render jest lekko rozmyty :)

Napisano
  • Autor

Pozdrawiam

Moge prosic o dokladniejsza recepte wykonania tego sharpa jak i gdzie mam go szukac ....

Napisano

w photoshopie :) w filtrach, np. unsharp mask, bardzo ładnie się spisuje :)

Pozdrawiam

Napisano

Vorek Ci dobrze mowi z tym sharpem, natomiast co do samego modelu - ladnie Ci wychodzi na razie, jestem bardzo ciekaw jak Ci bedzie wychodzilo dalej ;) no i czy pociagniesz do konca caly projekt (bardzo mnie ciekawi jak bedzie wygladal jeszcze jeden Leopard na forum max3d :) )

powodzenia i pozdrawiam

Pionier

Napisano
  • Autor

Witajcie!!!

Dziekuje za Wasze rady i oceny. Troszke detali dodalem.moje dzisiejsze wypociny...

leopard5.jpg

leopard6.jpg

Napisano
  • Autor

Widze ze male zainteresowanie jest moim modelem :(. mam do Was drodzy koledzy pytanie i prosbe. Znacie moze jakis tutek ktory dokladnie opisuje metode polaczenia zdjecia z modelem 3d?? nie wiem czy jasno sie wyrazilem wrazie czego prosze o komentarz i ew. poprawienie mojej mysli ;).

Pozdrawiam Łukasz

Napisano

Witam

Czołg jak na razie wychodzi super, czekam dalszego postępu.

Co do wklejenia modelu w zdjęcie; jeśli chcesz to zrobić z czołgiem to, z uwagi iż sam to niedawno zrobiłem, odradzam, I już uzasadniam. Naturalne środowisko dla czołgu to pole bitwy, trudno jest znaleźć takie zdjęcie, które jeszcze musi spełniać pewne wymogi techniczne. Najlepiej zdjęcie zrobić samemu można wtedy pomierzyć odległości obiektów od kamery, czy ogniskową, to ułatwia później ustalenie proporcji modelu względem obiektów na zdjęciu. I tu jest problem jak zrobić samemu zdjęcie z pola bitwy, już chyba lepiej zbudować całą scenę w 3D. Zobacz mojego tygrysa wystawionego w bitwie, wygląda fajnie ale troche mało atrakcyjnie.

Pozdrawiam

Napisano

czesc,,

ja swojego leoparda wstawialem na oko, no prawie, ustawilem sobie pare campointow na wybranych elementach mojego czolgu a pozniej wskazalem odpowiedniki tych miejsc na zdjeciu, o tym jak stosowac campointy poczytaj na www lub w manualu do maxa. Pozniej troszke poprawilem widok 'recznie' i to bylo wszystko. Problem jest tylko takie ze.... wygląda fajnie ale troche mało atrakcyjnie :).

inna sprawa ze na razie na Twoim miejscu bym sie tym nie przejmowal dlatego ze nie masz skonczonego modelu nie mowiac o texturach...

powodzenia i pozdrawiam

Napisano

Hej, ładnie ci idzie, więc bardzo bym się cieszył gdybyś zarzucił jakąś siatką :)

Napisano

Łeee, używałeś booleanów? :] I tak ładnie wygląda ;)

Napisano

Pracka wyrąbana!!! Renderki ql i ogólnie bardzo ładnie :] Tymek co z tego, że użył booleanów? Bardzo fajnie wyszło. Nie ważne, jakim sposobem, ważne, aby zrobić :P

Napisano

Nie twierdzę, że to źle... ale co wymodelowane ręcznie to ręcznie :)

No wiesz, idź na całość i bądz bamboocha :P

Napisano
  • Autor

dziekuje za Wasze opinie i komentarze. Czego tu mozna jeszcze dodac, co ujac a co zmienic...

Napisano

Witam

Naprawdę gitnie wychodzi, jeśli miałbym się do czegoś przyczepić to gąsienice trochę inaczej wyglądają niż na zdjęciach które widziałem, nie wiem może są różne typy.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor
Witam

... jeśli miałbym się do czegoś przyczepić to gąsienice trochę inaczej wyglądają niż na zdjęciach które widziałem, nie wiem może są różne typy.

Pozdrawiam

jesli chodzi o te gasienice to one mnie wiecej sa podobne do orginalu. Celowo nie dodawalem do nich duzo detali bo komp by mi juz calkowicie padl :(.

Napisano
B. Dobre, ale moha Panthera będzie lepsza ;]

Dobre, ale moj Tiger II bedzie jeszcze lepszy (hehe sorki nie moglem sie powstrzymac :) )

modelik juz skonczyles, chyba nie co :>?...

pozdrawiam

Napisano

No właśnie Pionier co z twoim tygrysem kiedy nas uraczysz, szczerze to się już nie mogę doczekać.

Napisano

Matchias, hihi moze nie robmy OT Lukaszowi, zapraszam na gg w raize czego :).

pozdro

Napisano
  • Autor

No no Panowie :)...

Wiem ze daleko mi do Waszych modeli i umiejetnosci, ale prosze nie skreslac mnie na starcie :p

Napisano
No no Panowie :)...

Wiem ze daleko mi do Waszych modeli i umiejetnosci, ale prosze nie skreslac mnie na starcie :p

hympf, to chyb aja tak powinienem powiedziec :)

Napisano
  • Autor

Witajcie!!!

Mam do Was pytanie - jak zrobic ze zwyklej teksturki (moro) tak by wygladala jak prawdziwa tzn co trzeba zrobic by wygladala bardziej jak metalowa no jak orginal :p

Napisano

hehehe, ;] No bump dobry, i zabawa w psie. Chyba. NIe znam sie bo teksturki to moja cienka strona :)