naeq Napisano 8 Listopad 2005 Share Napisano 8 Listopad 2005 Witam, szczerze się przyznam że od lat próbowałem zrobić Foto-Realistyczny kubek :D:D Kubek został zrobiony z 2 obiektów, połączonych i wymodelowanych. Wszystko wyrenderowane w finalRender’ze, czas renderingu to 13 min. Do pełnej fotorealistyczności przydało by się otoczenie… no ale mam nadzieję że się podoba :) Pozdrawiam !! P.S. Za niedługo dodam jakieś jeszcze renderki qbka, bardziej dorobione z (może) otoczeniem :) Edit: Dodaję nowy poprawiony qbek... (z niewiadomo czego przypomniałem sobie o nim ;P) a ponieważ nic mi sie nie chciało.. od nie chęci w 5 min zorbiłem nową oprawe modelu mojego Qbka :)) Wszytsko w V-Ray'u Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MonsterDream Napisano 8 Listopad 2005 Share Napisano 8 Listopad 2005 Jak na kubek tworzony pare lat ładnie wygląda hehe :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 8 Listopad 2005 Share Napisano 8 Listopad 2005 jesli to twoje początki w maxie to jest dobrze ale jesli juz troche siedzisz jakies 2 miesiace to powinienes juz cos lepszego wyskrobac ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 8 Listopad 2005 Autor Share Napisano 8 Listopad 2005 Słuchaj, ja w maxie siedze juz z 5 lat... ten qbek to jest tylko jakiś mały model, co ty chcesz jeszce w nim?? chyba nic więcej nie da się dorobić,m bo to tylko kkubek ??!!??!! moge jedynie dodać otoczenie, jakąś starą szafke i przybrudzić troszkę materiały kubka... ale na razie nie mam na to czasu bo ciągle musze sie uczyć. A ten kubek ze wszystkim zrobiłem w hmmm... sam niewiem, bardzo krutko, z godzinke ponad, bo rożne materiały stosowałem i się bawiłem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 8 Listopad 2005 Share Napisano 8 Listopad 2005 hindus--> eee tam po 2miesiacach to ja ledwo co boxa tworzylem ..... fajnie.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 8 Listopad 2005 Autor Share Napisano 8 Listopad 2005 No właśnie, co do tych 2 mieszięcy... Hehe po 2 miesiącach chcesz robić fotorealistyczne rendery ?? no to nie źle :D ja nawet niewiedziałem co to mentalray... nawet nie wiedziałem co to Edit Poly :D:d(użyuwałem tylko edit mesh:p) :D:D Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 8 Listopad 2005 Autor Share Napisano 8 Listopad 2005 No właśnie, co do tych 2 mieszięcy... Hehe po 2 miesiącach chcesz robić fotorealistyczne rendery ?? no to nie źle :D ja nawet niewiedziałem co to mentalray... nawet nie wiedziałem co to Edit Poly :D:d(użyuwałem tylko edit mesh:p) :D:D Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 8 Listopad 2005 Share Napisano 8 Listopad 2005 nie jest źle:] Falcom, to zrobiłeś? http://falcom3d.fa.funpic.de/2D/butterfly/butterfly.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 8 Listopad 2005 Autor Share Napisano 8 Listopad 2005 Nie :) tzn, ja tylko tapete zobiłem, z takiego pięknego rendera jaki tam widzisz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MonsterDream Napisano 8 Listopad 2005 Share Napisano 8 Listopad 2005 sooory ja siedze w tym lekko ponad miesiąc zaczynając od zera :P A mam już udany projekt :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 8 Listopad 2005 Autor Share Napisano 8 Listopad 2005 Jęśli nie kłamiesz to Widze bardzo zdolny jesteś :D:D widać w tym miesiąc 29 dni bawiłeś się 3desem a 1 dzień jadłeś i spałeś:p pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MonsterDream Napisano 8 Listopad 2005 Share Napisano 8 Listopad 2005 Nie kłamie, ale jest dokładnie jak mówisz :] Teraz malutka przerwa bo ściągam tekstury, wole nie przeciążać kompa 3ds bo jeszcze się resetnie i pliki które się ściągają się powalą :) Musze formata zrobić bo coś tu się wali hehe A jak się ściągnie to jedziemy dalej z nauką, narazie to sobie moge poczytać ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 8 Listopad 2005 Autor Share Napisano 8 Listopad 2005 No cóż, życzę powodzenia :) Widze przed toba Wielką przyszłść synu :D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 8 Listopad 2005 Share Napisano 8 Listopad 2005 nawet fajne. może nieco za mocno kaustyka (szczególnie pierwszy render). zrezygnował bym całkowicie ze specularów, a źródła światła wymodelował (przynajmniej w duzym przybliżeniu), to wtedy te refleksy by lepiej wyglądały. nie podoba mi się szczególnie specular na pierwszym renderze w środku kubka (słaby i podłużny). poza tym falloff reflectiona można by poprawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 8 Listopad 2005 Autor Share Napisano 8 Listopad 2005 Wiesz, właśnie to samo mi się nie podoba, ten głupi specular...:D:D a co kaustyki, to gdy robiłem go miałem przed sobą kubek... no i co do Kaustyki.. no żeczywiście, można by troszke zmniejszyć jej kontract, tak troszke zmiękczyć :) Jak będe miał czas to pomęcze się nad tym, i dzięki za odpowiedż, przynajmniej jedna w której coś jest powiedziane o stronie Technicznej i o błędach :) Dzięki i Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 8 Listopad 2005 Share Napisano 8 Listopad 2005 a dorobić można łyżeczkę, kostki cukru i kawy "nalać" do środka. Można też dodać hdr'a żeby było bardziej realnie (szczególnie reflection i specular wtedy ładnie wyjdzie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Savoy Napisano 8 Listopad 2005 Share Napisano 8 Listopad 2005 Chcesz realistyki? Oto przepis: 1/ dodaj HDRI 2/ dodaj mały bump (średnica ok. 1-2 cm) bo z tego co widzę to powierzchnia jest idealnie gładka (kubek wyciety za pomoca lasera?) 3/ dodaj teksturę symulujacą mikropęknięcia 4/ j/w przydałby się fallow dla odbić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 9 Listopad 2005 Autor Share Napisano 9 Listopad 2005 Okej, Okej, o to mi właśnie chiodziło :D:D jak będe miał czas zajme ię tym i kubeczek będzie Foro-Real :D:D hehe :] Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Secator Napisano 12 Listopad 2005 Share Napisano 12 Listopad 2005 no qBek jak to qBek całkiem ładny jak na poczatek :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 12 Listopad 2005 Share Napisano 12 Listopad 2005 no rzczywiscie nie ma co dorobic. ciecz w kubku to dosc niespotykane zjawisko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MindStorm Napisano 13 Listopad 2005 Share Napisano 13 Listopad 2005 A co powiecie na mój kubeczek? ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 13 Listopad 2005 Autor Share Napisano 13 Listopad 2005 HEHE, fajny fajny, taki moj kubek bez kaustyki z HDR'em :D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maras Napisano 13 Listopad 2005 Share Napisano 13 Listopad 2005 A co powiecie na mój kubeczek? ;] Naprawdę ładny render, zwłaszcza fajnie wyszły kafle. Jak to mawiają "proste nie znaczy prostackie" i tu tak właśnie jest:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 13 Listopad 2005 Share Napisano 13 Listopad 2005 tylko, że wydaje się jakby wisiał w powietrzu. no i wypadało by zapytać autora wątku czy sobie takie wstawki życzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MindStorm Napisano 13 Listopad 2005 Share Napisano 13 Listopad 2005 Fakt... sorry FAlcom3D że tak się wtrąciłm do tematu z moimi bazgrołami Bacry: Tutaj już nie powinien "wisieć" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 13 Listopad 2005 Autor Share Napisano 13 Listopad 2005 No oka oka, niemam nic przeciwko ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 9 Luty 2006 Autor Share Napisano 9 Luty 2006 No to daje następne Wizki Kubka :D:D >> Reszta tak jak w opisie :D:D Pozdro !! postaram się jutro dodać coś jeszcze, bo kurcze... fajnie sie robi takie bajerki z Qbkiem ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 10 Luty 2006 Autor Share Napisano 10 Luty 2006 Dodaję jeszcze nowszy, zorbiłem oprawe dziś... (hehe, Qbek Contest ;P) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 10 Luty 2006 Share Napisano 10 Luty 2006 wywal ta kaustykę! tutoalnie za mocna. wlej cosik tam (herbata kawa) i włala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 10 Luty 2006 Autor Share Napisano 10 Luty 2006 nom też wiem że jest za duża, zaoważyłem, no i w qbku jest za miękka... no bo miałem już ustawioną mape Causyk z pliku, będe musaił jescze raz wyrenderować :)) to nie dużo, pare sekund no ale.... :)) pozdrooo :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 10 Luty 2006 Autor Share Napisano 10 Luty 2006 następne :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 10 Luty 2006 Share Napisano 10 Luty 2006 Jaki cel ? bijesz rekord w ilości identycznych kubków w jednym wątku ? Zrób mu może jakeś żłobienia, reliefy, materiał porcelany, złocenia czy co tam może jeszcze przyjść do głowy. Dodaj jakieś konkretne otoczenie, światło, kadr, może pobaw się DoF'em. Nie widzę sensu w pokazywaniu 10 razy tego samego kubka w innym kolorze. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 10 Luty 2006 Autor Share Napisano 10 Luty 2006 OKey, to zorbie porcelane, i inne bajery, tylko musze mieć czas :)) spoxik, tak sie bawie z tym, a daje na forum tak dla... nie wiem czego.. by pokazać :)) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 19 Luty 2006 Autor Share Napisano 19 Luty 2006 Niestety czasu nie mam.... ale jak mam to robie... dorabiam... myśle co i jak dodać do scenki :)) ehhe :)) nie zajeło mi to duzo no ale... Work In Progress... Wszytsko w V-Ray'u, renderowało się ok 20 min, Kafelki 3D, (qbek oczywiście też ;P) no i 3 światła vraylight... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 19 Luty 2006 Share Napisano 19 Luty 2006 skąd ta falująca woda ;] i poproś o przeniesienie do WiP'a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thorgal Napisano 19 Luty 2006 Share Napisano 19 Luty 2006 mam taki sam kubeczek na chacie.. calkiem fajnie wyszedl, aczkolwiek brakuje mi czegos w scenie.. moze dozuc jakas zaglowke na wode bo z tego co widze to calkiem niezle tam dmucha/wieje :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maras Napisano 19 Luty 2006 Share Napisano 19 Luty 2006 ...może dopiero było co "zamieszane", ale łyżeczka by sie w tym momencie przydala;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kr3tz Napisano 19 Luty 2006 Share Napisano 19 Luty 2006 Moze lyzeczka+wir powstajacy przy mieszaniu? [To co masz teraz masz wyglada imho nierealistycznie] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deshu Napisano 19 Luty 2006 Share Napisano 19 Luty 2006 Ladne kafelki, szczegolnie te jasne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 19 Luty 2006 Share Napisano 19 Luty 2006 o, znowu inny kolor, ale jaki ładny ;] materiał kafelka przyjemnie wygląda Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 19 Luty 2006 Share Napisano 19 Luty 2006 kubek jak kubek, jeden z wielu i pewnie nie ostatni, jako test może być tylko odnosze wrażenie ze boisz sie stworzyć cos poza testem. Zbierz tą swoją całą wiedzę, pomysl nad czymś troche dłużej i stwórz scene a nie kolejny test Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 19 Luty 2006 Autor Share Napisano 19 Luty 2006 Dzięki Marcin, ty wiesz co i jak... :)) Na początku qubek traktowałem jako testy... jak testy jedne z Wielu... ale teraz, teraz to sie naprawde postara i zorbie do tego łyżeczkę, Wirek i te inne... a co do cieszy która jest poofalowana to tak sobie sprawdzałem jak będzie wyglądało :)) nie jest zbutnio realistyczne bo... w kubku do cherbaty fałdy jak na morzu... hehe :)) pozdrawiam co do Kafelek to tak... postarałem się nad nimi :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 20 Luty 2006 Share Napisano 20 Luty 2006 Władca kubków Kubek rulez Powrót Kubka do do nastepnych odcinków, jakbyś potrzebował Kubki wszystkich krajów łączcie się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi