kurt_hectic Napisano 13 Grudzień 2005 Share Napisano 13 Grudzień 2005 hi, sami poczytajcie;), od siebie dodam tylko 2 sprawy > na 1st page dali jpg jak kolesiowi paluchy przez pistola przenikaja;) oraz napisali BZDURY odnosnie mocapu;), to takie 2 bugi ps. text pochodzi z metropolu- bezplatnej gazety codziennej rozdawanej we wszystkich wiekszych miastach swiata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 13 Grudzień 2005 Share Napisano 13 Grudzień 2005 hmm , a co jest dla ciebie niezrozumiałego w zaznaczonym przez ciebie tekscie ? albo jestem inny albo mi wszystko pasuje (bo artykuly nie są pisane dla specjalistów tylko dla normalnych ludzi ktorzy mogą qrde nie wiedziec co to jest MoCap. i tło 3d w tym przypadku chyba pełni role planu do rejestracji ruchu) , wiec nie wiem o co ci chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shalivan Napisano 13 Grudzień 2005 Share Napisano 13 Grudzień 2005 i ten pistol taki bez uvw jak by im sie ta mapa przypadkiem nałozyła :P Tak By the Way to "Co Państwo o tym sądzą? Prosimy o e-maile:listy metropol.pl" przynajmniej tak w podpisie piesz :) Pozdro :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 13 Grudzień 2005 Share Napisano 13 Grudzień 2005 Wygląda tandetnie...jak na coś idącego w szeroką publike...ale rozumiem, że to zamówione przez TVP i robione na szybko. Zresztą- może być fajne;)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lumpy Napisano 13 Grudzień 2005 Share Napisano 13 Grudzień 2005 Taki kabaret polityczny musi powstawać bardzo szybko, żeby był aktualny. Dlatego błędy są nieuniknione. Ale umieszczać tak zbugowaną grafikę na pierwszej stronie?! To przesada Marcin => jednak mogli ten Motion Capture lepiej wyjaśnić ;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 13 Grudzień 2005 Share Napisano 13 Grudzień 2005 Lumpy wiesz ile ludzi interesuje co to jest Motion Capture ?? bo mi sie wydaje ze wiekszosc ma to w d... . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sartr Napisano 13 Grudzień 2005 Share Napisano 13 Grudzień 2005 akurat musze pobronic troche kumpli co to robili: 10 minutowy odcinek w dwa tygodnie - mam nadzieje ze to wyjasnia troche ze mogą byc bugi:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 14 Grudzień 2005 Share Napisano 14 Grudzień 2005 kurt_hectic -> poczytaj sobie dziecko http://en.wikipedia.org/wiki/Motion_capture co to jest MoCap. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 28 Grudzień 2005 Share Napisano 28 Grudzień 2005 Jako ze troche maczalem palce przy tym serialu to powiem, ze owe niedociagniecia to wynik strasznego deadline'u. Chlopaki po nocach to w sumie robili, straszny scisk byl. No ale fakt, do druku moglo byc podretuszowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurt_hectic Napisano 28 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 28 Grudzień 2005 Leru ty bobku wiem dobrze co to jest, (setki godzin babralem sie w BVH, juz nie mowiac o tym, ze uczestniczylem w sesii nagrywania mocapu do gry, WIEC DARUJ SOBIE, BO nie skromnie sie wyraze- to ty jestes przy mnie bobasem > |_()|_) ps. to bedzie dzis o 23.10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 28 Grudzień 2005 Share Napisano 28 Grudzień 2005 widizsz kurt , polenizowanie z tobą przeszło do najprzyjeniejszych rzeczy wielu ludzi :> i nadal nie rozumiem o co ci chodzilo w tym wątku :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 28 Grudzień 2005 Share Napisano 28 Grudzień 2005 tez nie kumam o co chodzilo w tym watku :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 28 Grudzień 2005 Share Napisano 28 Grudzień 2005 O to ze kurt umie skanowac i chcial sie pochwalic. No dajcie sie chlopakowi pocieszyc... VVVVV - to chcial sie pochwalic ze ma aparat cyfrowy ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marvey Napisano 28 Grudzień 2005 Share Napisano 28 Grudzień 2005 male LOL to nie jest IMO skan tylko zdjęcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolegaalek Napisano 28 Grudzień 2005 Share Napisano 28 Grudzień 2005 nie no, zabawne to było nawet (choc za duzo przestarzałych imo "gier słownych"),Jak wielki noob z 3d uwazam, ze animacja, ruch postaci bardzo dobry, chwilami moze za nerwowy, ale juz jak cos zaczeli mowic to czar prysnął:p Ogolnie widze, ze czasu było mało, bo błędów pare jest (np. olek z rękawem w stole). Ogolnie niezłe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurt_hectic Napisano 28 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 28 Grudzień 2005 no tez tak uwazam...duzo bylo takich naciaganych smiesznosci :\ ps. a babki tej nie poznalem :P, widac na szybo byla robiona... ogolem na + Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
himek Napisano 28 Grudzień 2005 Share Napisano 28 Grudzień 2005 i leszek z reka w szklankach ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 28 Grudzień 2005 Share Napisano 28 Grudzień 2005 babka to edytka górniak, a co do całości to wyszla pięknie (jak na polskie realia), gdyby nie ta ANIMCAJA!!!!!!!!!! :o Modele ql, wnętrze ql (domyślam się, ze to traitora sprawka :), ale animacja pogrążyła wszystko :( Trzeba chyba jednak było opóźnić emisję o tydzień i poprawić wszystko... Swoją drogą - tak się zastanawiam jaki był sens animowania tych postaci za pomocą mocapu, skoro ktoś źle podpiął system kości pod postacie?? :> Inna sprawa - co się stało z animacją mimiki twarzy (choćby śladową!! :o) i skąd takie asynchrony przy mówieniu?? :o Pod koniec wejście trzech świętych wywołało na mnie pozytywne wrażenie i nie wiem czy to zapowiedź, ze następne odcinki będą lepiej zaanimowane, czy poprostu chłopakom został dzień na poprawki i postawili ładnie skończyć (wszak mężczyznę poznaje się nie po tym jak się zaczyna, ale jak kończy ;) :P) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 28 Grudzień 2005 Share Napisano 28 Grudzień 2005 kurt kochanie moje ale ja wcale nie powiedziałem, że jestem MoCap mastah, więc bobasek przy Tobie niewątpliwie jestem. Czuj się z tym dobrze ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 28 Grudzień 2005 Share Napisano 28 Grudzień 2005 Tak jak mowilem, deadline byl straszny, przez co te wszystkie syfy. No szkoda, szkoda. Ale pierwsze koty za ploty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 28 Grudzień 2005 Share Napisano 28 Grudzień 2005 Wiem, rozmawiałem z unclem, ale własnie to mnei boli - ATM chciało szybko zbić kasiorę i zamiast poczekać TYDZIEŃ i dopracować te szczegóły wolało wypuścić taką, nazwałbym to, wersję beta... nie wiem jakie były tego przyczyny, nie obchodzi mnie to - może poprostu ktoś źle przekalkulował czas ;) Ale z drugiej strony bardzo fajne niektóre teksturki (niektóre nie ;) i ciekawe postacie (pochwalić trzeba uncle'a :) no i wnętrza - takie w twoim stylu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 28 Grudzień 2005 Share Napisano 28 Grudzień 2005 ja robilem te brzydsze;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 28 Grudzień 2005 Share Napisano 28 Grudzień 2005 nieważne które - liczy się, że modele postaci wyszły ok :) No i napisy końcowe zaliczyłeś :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 28 Grudzień 2005 Share Napisano 28 Grudzień 2005 A kaczory notuja w notesach tylowke i zaraz paly wleca nam na chate w celu dojscia kto modelowal ich podobizny:) hehe, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kannu Napisano 28 Grudzień 2005 Share Napisano 28 Grudzień 2005 :D hehehh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 28 Grudzień 2005 Share Napisano 28 Grudzień 2005 nie mogą obaj notować - jeden czyta, drugi pisze :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SimeN Napisano 29 Grudzień 2005 Share Napisano 29 Grudzień 2005 Mozna go zassac gdzies z netu, czy to juz wlasnosc tvp i nie udostepniaja? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurt_hectic Napisano 29 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 29 Grudzień 2005 na tvp sa nagrania, ale nie wiem czy akurat to jest :o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arcade Napisano 29 Grudzień 2005 Share Napisano 29 Grudzień 2005 widziałem efekt finalny - ogólnie animacje i modele są ok... Chociaż błędy wyskakują tu i ówdzie... Ale scenariusz jest do bani... Nie wiem, może ze 2 razy się uśmiałem, a tak same kwasy :P Dlaczego cały czas jest zlewka z Kwaśnieskiego i Millera? Nie leppiej by było wyeksponować wątek nowej elity rządzącej? Kaczyński, Lepper, Tusk itp... IMO też pomysł żeby kaczory gadały jednym głosem jest kiepski - w końcu jeden z nich to prezydent teraz... No ale to nie miejsce na komentowanie scenariusza :) powodzenia z dalszymi odcinkami :) edit -> aha i pomyślcie o innych dźwiękach między scenami bo te co są raczej usypiają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sartr Napisano 29 Grudzień 2005 Share Napisano 29 Grudzień 2005 z tego co mi hrydek mowił to oni to chyba od cholery czasu temu robili i jeszzcze inna była ekipa rządząca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 29 Grudzień 2005 Share Napisano 29 Grudzień 2005 Emisja sie przesunela z przyczyn odgornych dlatego teraz to takie nieaktualne tematy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 29 Grudzień 2005 Share Napisano 29 Grudzień 2005 No to sie już wyjaśniło dlaczego teksty troszke przestarzałe....ale ogólnie to nawet na + z małym minsem. MoCap myśle był nie potrzebny troche, choć pewnie został wykożystany bo był szybszy od standartowego animowania Bipedem (btw. w czym to było robione?) No i można chyba było już poświęcić te 3 min. i lekko podniść już Olkowi ten łokieć by mu ręka w barku nie toneła....ale modele fajne:) Fajnie budynek Sejmu wyglądał na wstepie Odcinka..taki powyginany...jak wszystko zresztą:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zio_mal Napisano 29 Grudzień 2005 Share Napisano 29 Grudzień 2005 CzAk1 juz bylo mowione, robione w motionbuilder (animacja i render). pozatym jak mowisz te 3 min na lokiec... potem palec, glowa... i z tygodnia robi sie kolejny tydzien. czasa goni, a nie tylko ta jedna produkcja jest w toku. reklamy tez sie czasem robi albo jakies czolowki. dzieki mocapowi nie musisz recznie animowac i meczyc sie w animowanie smaczkow takich jak rozne odruchy, recznie animujac wszystko nie dal bys niestety rady w 2 osoby w tydzien zrobic 10min tak zeby animacja wygladala ze to rzeczywiscie jakis czlowiek jest a nie kukielka na sznurkach. mocap byl niezbedny przy tym terminie realizacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 29 Grudzień 2005 Share Napisano 29 Grudzień 2005 Modelowane w maxie, czyszczone/animowane/skaldane w Kaydara Motion Builder. Render tez w MB przez co jakosc finalnego obrazka nie jest taka jak by sie chcialo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 29 Grudzień 2005 Share Napisano 29 Grudzień 2005 Mozna go zassac gdzies z netu, czy to juz wlasnosc tvp i nie udostepniaja? Dolaczam sie do pytania ;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 29 Grudzień 2005 Share Napisano 29 Grudzień 2005 Dolaczam sie do pytania ;> Nie mam pojecia, ale nie sadze aby tvp to gdzies publikowala w necie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 29 Grudzień 2005 Share Napisano 29 Grudzień 2005 pozatym jak mowisz te 3 min na lokiec... potem palec, glowa... i z tygodnia robi sie kolejny tydzien. Coż...musze racje przyznać. Prawde powiadasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kannu Napisano 29 Grudzień 2005 Share Napisano 29 Grudzień 2005 to nie jest wina pracownikow. Widocznie robili co mogli, a trzeba bylo zatrudnić 2-3 kolejne osoby. Nie zostały zatrudnione, bo tak włascicielom firmy pasowało - i o to chodzi - zapewne osiagneli swoj cel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 29 Grudzień 2005 Share Napisano 29 Grudzień 2005 niestety... szkoda, że mimo wielu plusów całość wyszła przeciętnie.. oj, szkoda.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 30 Grudzień 2005 Share Napisano 30 Grudzień 2005 czemu mnie w domu wczoraj nie bylo!!! chcailem to obejzec ;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 30 Grudzień 2005 Share Napisano 30 Grudzień 2005 jutro tez bedzie:) moze kradzieje antene zawineli?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 30 Grudzień 2005 Share Napisano 30 Grudzień 2005 Bedzie dzisiaj o 23.50 Jak czytalem TeleTydzien podczas sniadania to o malo sie nie udlawilem xD: Olek zaklada klub w podziemiach sejmu. Od samego poczatki bar probuja przejac Bracia K. Pewnego dnia Iza tlucze lustro, sprowadzajac tym samym na lokal siedem lat nieszczesc. Wezwany zostaje rozdzkarz Roman, ktorego zadaniem jest odczynienie uroku. Jego prawdziwym celem jest jednak odnalezienie pewnych tajemniczych teczek oraz aresztowanie ekipy prowadzacej lokal. Wszyscy pracownicy staja w obronie saloonu. :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 1 Styczeń 2006 Share Napisano 1 Styczeń 2006 Szopka mi sie podobala, scenariusz dal tym razem rade:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 1 Styczeń 2006 Share Napisano 1 Styczeń 2006 a problemy wyszły też przy synchronizacji słów z obrazem? Tego już w mocapie chyba nie robiliście? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 1 Styczeń 2006 Share Napisano 1 Styczeń 2006 a uncle sie chwalił że jest w napisach xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolegaalek Napisano 1 Styczeń 2006 Share Napisano 1 Styczeń 2006 heh szopka była niezła, poza scenami z aktorami, które była tragiczne:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baldack Napisano 1 Styczeń 2006 Share Napisano 1 Styczeń 2006 no te sceny z aktorami to byly zbendne:|... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 1 Styczeń 2006 Share Napisano 1 Styczeń 2006 Ale ogolnie dobrze sie przy tym pilo:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boner2 Napisano 1 Styczeń 2006 Share Napisano 1 Styczeń 2006 szopka byla robiona tak naprawde w jakies 20 dni z czego 5 dni mocapu a co do picia to dopiero teraz mamy pic :) bo tak nam obiecano :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 1 Styczeń 2006 Share Napisano 1 Styczeń 2006 nagrał to ktoś?? :> Powiedzmy, że zapomniało mi się, że mam coś oglądać :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi