Drakula Napisano 4 Luty 2006 Autor Share Napisano 4 Luty 2006 no i powoli bede sie zblizal do mety.... dodalem pare rzeczy: WSZELKIE komentarze / uwagi / propozycje sa mile widziane. Teraz przydadza sie niemal tak bardzo, jak pomoc na poczatku :) I pare close-up'ow. Zloto w skrzyni jest troszeczke wspomozone tekstura spod spodu (bo kto by sie bawil w malowanie tego wszystkiego ;)). Na monety chyba tez pasuje wrzucic cos chropowatego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remedy Napisano 4 Luty 2006 Share Napisano 4 Luty 2006 Może skrzynia powinna być bardziej pod wodą a mniej w studio? ;) Chodzi konkretnie o oświetlenie. Skrzynia powinna być w mroczniejszych, wodniejszych tonacjach gdyż nieco wychodzi przed wodę (wiem, e to głupio brzmi). Może sama skrzynia powinna być bardziej mdlista w oświetlenie a złoto, hm... tu można na 2 sposoby. albo też je mocno przyciemnić albo zrobić mu glow ale wówczas będzie trochę rozpraszało. Generalnie jest bardzo fajnie. Brawo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muody Napisano 4 Luty 2006 Share Napisano 4 Luty 2006 mi się bardziej podoba skrzynia jako osobny obraz tak jak mówił Remedy, jest w złym miejscu ustawiona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miśko Napisano 4 Luty 2006 Share Napisano 4 Luty 2006 Coś mi ta ryba całkiem niepasuje, niewiem co jest nie tak, ale wygląda jak wycinek z gazety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekG Napisano 4 Luty 2006 Share Napisano 4 Luty 2006 jak chcesz moja rade wywal skrzynie albo ja oslab i zniebieszcz a rybke sproboj namalowac od nowa, czasem jest lepiej zaczac jeszcze raz niz poprawiac stare, a ona tu nie pasuje jakos :] powodzenia ps aa ten pierwszy plan spoko (moznaby go mocniej troszke) ta "dzida" tez na + Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 4 Luty 2006 Autor Share Napisano 4 Luty 2006 taka fajna rybe wyrzucic... chyba sie zaplacze :P Coz, szukalem na wszelkich mozliwych stronach jakichs referek.... ciezko bylo, ale znalazlem trzy IMO najlepiej pasujace do sceny rybki. Mialem sie brac samemu za koncept, ale o rybach nie mam zielonego pojecia, wiec i tak bym spieprzyl ;) *poprawilem zloto, chociaz monety chyba i tak musza jeszcze lifting przejsc... pomozcie wybrac x_x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muody Napisano 4 Luty 2006 Share Napisano 4 Luty 2006 x_x srodkowa ale w kolorach tej ostatniej. i linię bąbelków z pyska daj, jeśli można prosić dodaj też trochę "połysku" górnej części głowy kałamarnicy... hm brakuje mi w niej jakiegoś niepokojącego elementu... świecące pomarańczowe oczy? inne oświetlenie, czy smugi w jej okolicy? złoto po liftingu ok, ale teraz pusto jest w prawym dolnym... może jakiś wrak statku otoczony rafą. nie moja praca, więc nie mogę za dużo doradzać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 4 Luty 2006 Share Napisano 4 Luty 2006 tamta poprzednia ryba była fajna, te mają za małe oczka i sie nimi nie patrzą skrzynię bym całkiem wywaliła, za to bym dodała więcej takich drabinek jak ta z prawej górna część ośmiornicy wygląda płasko. deski na dole trzeba by dopasować kolorem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekG Napisano 4 Luty 2006 Share Napisano 4 Luty 2006 teraz na mnie ze namieszalem :] ja bym wzial tego blazenka bo ten ukwial fajnie domyka kompozycje tylko bym mu dal troche mniej cytrynowe kolorki.. a bardziej w taki pomarancz jak ma normalnie, ale tylko troche i bedzie git:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 4 Luty 2006 Autor Share Napisano 4 Luty 2006 ukwial mialem zamiar domalowac tez do srodkowej ryby, w miejsce tej czarnej plamy co tam jest - wtedy dopiero by sie dobrze zamykalo chyba :P Coz... poczekam jeszcze do rana - moze znajdzie sie wiecej osob, ktore zechca wyrazic swoja opinie na ten temat ;) Ania: za duzo sie nasiedzialem przy tej skrzyni, zeby ja teraz wyrzucic :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remedy Napisano 5 Luty 2006 Share Napisano 5 Luty 2006 FanFUCKINtastic! Może glow/shine/rozbłysk na przednich mackach przesadzony odrobinkę, może mogłyby być grubsze i może stwór móglby dotać po pysku niebieskim tak żeby wyłaniał się z oddali. Czasem to czego dobrze nie widać jest straszniejsze ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 5 Luty 2006 Autor Share Napisano 5 Luty 2006 chyba jednak ukwialu nie bedzie... :P Nie potrafie go wpasowac w obrazek tak, zeby bylo dobrze :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufooox Napisano 5 Luty 2006 Share Napisano 5 Luty 2006 No, Deusik... super :) ale jak dla mnie dol do poprawy... swiatlo nie to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 5 Luty 2006 Autor Share Napisano 5 Luty 2006 no wlasnie dol mecze i mecze i zmczyc nie moge :P Chyba brakuje mi pomyslu -_- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufooox Napisano 5 Luty 2006 Share Napisano 5 Luty 2006 Hm... a jakby wywalic dol w ogole? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 5 Luty 2006 Autor Share Napisano 5 Luty 2006 IMO za pusto :P Chociaz w takim ukladzie wczesniejsza rybka chyba ma szanse na come back... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufooox Napisano 5 Luty 2006 Share Napisano 5 Luty 2006 No, fakt... troszke za pusto. Moze podciagnac rafe nieco w lewo? tak zeby byla tuz przed "kamera" :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 5 Luty 2006 Autor Share Napisano 5 Luty 2006 Ukwial jeszcze sie poszerzy, a kolorystyka troche sie zmieni. Co Wy na to? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muody Napisano 5 Luty 2006 Share Napisano 5 Luty 2006 nie bardzo rozumiem jaki klimat chcesz osiagnac w koncu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufooox Napisano 5 Luty 2006 Share Napisano 5 Luty 2006 Oj tak! Ostatnie b. mi sie podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miśko Napisano 5 Luty 2006 Share Napisano 5 Luty 2006 Tamta rybka lepsze oczka miała, i temu dużemu wielonogowi daj takie jak mątwa ma http://www.visiondive.com/pictures/big/underwater/sepia_03.jpg http://www.bigblueimages.com/photogallery/Inverts/cuttlefish,%20Sepia%20eye.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 5 Luty 2006 Autor Share Napisano 5 Luty 2006 Avenger, jak to jaki klimat?ni rozumiem za bardzo :P Misko: jedyne co bede zmienial w kalamarnicy to byc moze glowa, zeby byla bardziej przestrzenna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KatarzynaKoleta Napisano 5 Luty 2006 Share Napisano 5 Luty 2006 No, ale wielonóg robi niesamowite wrażenie. Nie spodziewałam się, jak dałeś tą czerwień, takiego rozwiązania sprawy. Świetna jest! Pomyślałabym nad zmianą kierunku płynięcia rybki, bo teraz wygląda to nieco tak, jakby uciekała z kadru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 5 Luty 2006 Share Napisano 5 Luty 2006 I like it! Te dwie gwaizdki nie pasują - jedna wystarczy imo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 5 Luty 2006 Autor Share Napisano 5 Luty 2006 zrobione przed przeczytaniem ostatnich dwoch postow: Pomyslalem, ze moze troche daloby uciecie kadru. Uparlem sie na format A2/300dpi (bo w takim formacie to maluje 8) ), zeby pozniej to wydrukowac, ale chyba lepiej myslec najpierw o bitwie, a pozniej o druku :) wszystko robione ze stara rybka z nadzieja, ze jednak wroci :P Ofkoz sprawdzam stan wersji z nowa ryba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufooox Napisano 5 Luty 2006 Share Napisano 5 Luty 2006 Poprzednia rybka byla lepsza :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yookeer Napisano 5 Luty 2006 Share Napisano 5 Luty 2006 Kadr drugi lepszy, no a czerwono nosa rybka roxx :D JokeR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 5 Luty 2006 Autor Share Napisano 5 Luty 2006 heh, juz nie wiem, ktora rybka lepsza xD Co drugi post to inne zdanie o_O Najgorsze jest to, ze ja sam nie wiem za bardzo... :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baldack Napisano 5 Luty 2006 Share Napisano 5 Luty 2006 te macki z przodu za dlugie wedlug mnie perespectywy nie trzymaja...z lekka dziwnie bardzie wygladaja jakby w tych krzakach byla ukryta inna osmiornica albo kalamarnica nie wiem ale chyba osmiornica ?... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 5 Luty 2006 Share Napisano 5 Luty 2006 Ta z postu 168 lepsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 5 Luty 2006 Autor Share Napisano 5 Luty 2006 Zmniejszylem kadr, zmienilem troche ksztalt glowy kalmara, staralem sie poprawic macki. Macki prawdopodobnie pojda do wymiany, jesli wymysle jakies lepsze ulozenie. Po tych operacjach pozostanie chyba tylko zabawa swiatlem i ew. glowa kalmara i finito - bede mogl sie zabrac za nauke do matury :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekG Napisano 5 Luty 2006 Share Napisano 5 Luty 2006 ta pierwsza rybka byla za bardzo rysunkowa a kalmar jest bardziej realistycznie robiony skad te zgrzyty byly a co do macek to zrob tak zeby nie mialy oba takiej samej pozy bo sztucznie to wyglada IMO kadrowanie chyba spoko ps. w lutym do matury chcesz sie uczyc ? ? :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 6 Luty 2006 Autor Share Napisano 6 Luty 2006 kiedys trzeba. tym bardziej ze wiem, iz jak bedzie cieplo to mi sie nie bedzie chcialo :P Glowa jak na razie powraca do poprezdniego stanu. Nie wiem jak to narysowac / nie umiem / zastanowie sie jeszcze... Wrzucam projekt macek. Chyba takie zostana - jesli nie wezme sie za glowe, to dzis bedzie ostatni apdejt :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thirdeye Napisano 6 Luty 2006 Share Napisano 6 Luty 2006 Niezle - coraz fajniej to wyglada chociaz uwazam ze ten to ciecie moglbys odwrocic - tzn obciac po lewej stronie kuferek i przesunac rybke bardziej w prawo a wiecej zostawic tla przy osmiornicy po prawej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekG Napisano 7 Luty 2006 Share Napisano 7 Luty 2006 no jest ok tylko teraz musisz pomeczyc jeszcze zolty kolor monet bo moim zdaniem nie pasuje, zrob jakies zasniedziale czy cos :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KatarzynaKoleta Napisano 7 Luty 2006 Share Napisano 7 Luty 2006 Tak, monety odciągają uwagę od motywu przewodniego. Wykonane są świetnie, ale może ich kolor dopasować do koloru tła, czyli odżółcić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 7 Luty 2006 Autor Share Napisano 7 Luty 2006 heh, generalnie to zrezygnowalem z macek i przesunalem rybke troche bardziej do srodka. Pobawilem sie swiatlem.... niby praca jest ukonczona, ale nie wykluczam poprawek :) cholernie trudo jest mi cos wrzucic na serw, bo sasiedzi odczuli potrzebe sciagniecia kilkuset MB z p2p :/ Miala byc wersja 900x1200px, ale nie wchodzi, wiec na razie "roboczy" rozmiar. Pozniej postaram sie wrzucic troche wieksze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekG Napisano 7 Luty 2006 Share Napisano 7 Luty 2006 no fajnie fajnie ze rybke wyciagnales, babelki dodaly sporo zycia, swiatelko tez in plus te wysypane monety sa juz ok, a skrzynie jak ci sie bedzie chcialo to jeszcze torche przygaś :] (zwlaszcza ten krzyzyk :/) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muody Napisano 7 Luty 2006 Share Napisano 7 Luty 2006 idealne!... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 7 Luty 2006 Autor Share Napisano 7 Luty 2006 ciesze sie, ze sie podoba :) Jutro wrzuce ostatnie poprawki i troche wieksza rozdzialke. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufooox Napisano 7 Luty 2006 Share Napisano 7 Luty 2006 imo wersja z mackami number łun byla lepsza :P Ale co tam.. twoja praca. Anyway gratz, swietna robota xS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maronski Napisano 7 Luty 2006 Share Napisano 7 Luty 2006 gratuluję finiszu. Szkoda, że głowa została płaska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 7 Luty 2006 Share Napisano 7 Luty 2006 bardzo fajnie , gratuluję ukończenia ! ... ale też uważam że ten kzyżyk do przygaszenia bo świeci teraz i zbyt przykuwa uwagę - chyba że to jakieś przesłanie i tzw "drugie dno" w Twojej pracy - wtedy ok :) troszkę niebieskawej mgiełki na skrzyni scaliłoby ją bardziej z resztą obrazka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 7 Luty 2006 Share Napisano 7 Luty 2006 Bardzo fajnie, tylko wydaje mi się, że temat pracy nie jest wyraźnie wyeksponowany, zwłaszcza bestia - trochę gubi się w całej kompozycji (imho) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 7 Luty 2006 Autor Share Napisano 7 Luty 2006 mw4d: nie mam sily do tych macek juz :P maronski: pomysle jeszcze, ale watpie zebym cos wykombinowal :/ Za malo doswiadczenia chyba jeszcze mam :( jaras: ten krzyzyk i skrzynie poprawie jutro - z calkowicie ostateczna i finalna wersja pracy :) mintrill: Co rozumiesz przez wyeksponowanie tematu? Chyba nie rozumiem Twojego postu :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufooox Napisano 7 Luty 2006 Share Napisano 7 Luty 2006 Bardzo fajnie, tylko wydaje mi się, że temat pracy nie jest wyraźnie wyeksponowany, zwłaszcza bestia - trochę gubi się w całej kompozycji (imho) Jak dla mnie to ladnie wsio widac... bestia - krewetka no i mala rybka ;) nie mam sily do tych macek juz :P Leń ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baldack Napisano 7 Luty 2006 Share Napisano 7 Luty 2006 no z tymi mackami mogles jednak jeszcze troche posiedziec :P :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 7 Luty 2006 Share Napisano 7 Luty 2006 Mówię o tym, że ten głowonóg niezbyt wyraźnie gra rolę bestii; np. w porównaniu z tym :p Poza tym, to, jak już pisałem, wszystko w jak najlepszym porządku :) Ale co tam, może się czepiam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 7 Luty 2006 Autor Share Napisano 7 Luty 2006 przyjmijmy, ze sie czepiasz ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 7 Luty 2006 Share Napisano 7 Luty 2006 Bardzo ładne. Gratuluje ukończenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi