kubi Napisano 24 Grudzień 2005 Share Napisano 24 Grudzień 2005 No to zaliczam debiucik. Zrobiłem taką oto główkę, bez referek, miała być poprawna anatomicznie. Oceńcie siatkę, prace trwają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gedeon Napisano 24 Grudzień 2005 Share Napisano 24 Grudzień 2005 Ładnie. W tym wszystkim nie podoba mi się jedynie to czoło. Jest jakieś takie...zapadnięte!!! Popraw to bo myślę że nie będę jedynym który tak myśli... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregorjan Napisano 24 Grudzień 2005 Share Napisano 24 Grudzień 2005 Tak czoło jest trochę nie takie; ucho, ciut przy płytkie rowki ..ale ogólnie jak na poziom robienia głów to ok. Większość i tak załatwiają texturki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 25 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 25 Grudzień 2005 Poprawiłem czoło, jeszcze się bede tym uchem bawił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nevariel Napisano 25 Grudzień 2005 Share Napisano 25 Grudzień 2005 No teraz to czoło lepiej wyglada ale oczy sa chyba zbyt głęboko. Jak na glowę bez zdjec to very good Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 25 Grudzień 2005 Share Napisano 25 Grudzień 2005 kąciki ust troche nie tego... choc mi sie nigdy nie udalo stworzyć lepszych :P to takie mięsiste w uchu (tam gdzie sie przekłuwa na kolczyki) jakoś dziwnie się łaczy z głową niektóre krawędzie w małżowinie są za ostre, chyba dałes za małą wartość chamfera oczy za głęboko osadzone pokaż jakieś ujecie mniej wiecej z przodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 25 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 25 Grudzień 2005 Prosze, z przodu. Mówcie co jeszcze, a ja będe z tym walczył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koniu_PL Napisano 25 Grudzień 2005 Share Napisano 25 Grudzień 2005 O kurde... Jak to mi powiedziała pewna osoba - na anotomii to się nie znam totalnie :D, ale ta głowa mi się poza uchem wydaje perfekcyjna... Sam robię jedną... Zaczynam właściwie do bitwy... Też bez referek... Ciężko będzie jak nie wiem co... No ale co do głowy to jest WeRy giT :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 25 Grudzień 2005 Share Napisano 25 Grudzień 2005 Bardzo ładnie. Uwagi te co powyżej + fragment pomiędzy okiem i nosem (środkiem nosa). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 26 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 26 Grudzień 2005 I jak teraz wygląda?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 26 Grudzień 2005 Share Napisano 26 Grudzień 2005 z boku nawet ok, ale z przodu wygląda jakby był strasznie spuchnięty... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 27 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 27 Grudzień 2005 odchudziłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matti Napisano 30 Grudzień 2005 Share Napisano 30 Grudzień 2005 no to wedlug mnie nie jest najgorzej;) ale: 1.popraw usta bo sa nie teges 2.cos przy nosie sie zrypalo(to po bokach) 3.moglbys troche uwydatnic na boki kosc policzkowa to tyle z mojej strony. jest dobrze. z porfilu wyglada bosko:) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 30 Grudzień 2005 Share Napisano 30 Grudzień 2005 niewiem czy dziurki od nosa nie są nieco za bardzo zblizone, pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nocny drwal Napisano 30 Grudzień 2005 Share Napisano 30 Grudzień 2005 z profilu styknie, natomias od przodu jest trochu nie tak; otoz kosc policzkowa, a szczegolnie skronie, czy jak to sie tam wabi;] najlepiej by bylo wziasc jakas czaszke za referke i pouwydatniac tu i uwdzie. zreszta sam zabieram sie za glowe, zobaczymy co to bedzie, pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 2 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 2 Styczeń 2006 Właśnie chciałem powiedzieć, że wieką trudność sprarawia mi pisanie w drugiergo stycznia, ale to co mówicie wziąłem do siebie i postram sie poprwaić . NO cuż jestm pijany, pobaie sie ty dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nocny drwal Napisano 2 Styczeń 2006 Share Napisano 2 Styczeń 2006 no coz, ostatni rownowaznik zdania jest ciezki do zrozumienia. ale tlumaczy to obecnosc etanolu. hehe Twoje zdrowie :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 2 Styczeń 2006 Share Napisano 2 Styczeń 2006 Oczy troszkę za małe, albo za blisko siebie... + lalkosilikonowe kąciki ust i zbyt wklęsłe brwi po zewnętrznych częściach czaszki. edit: ale w pierwszym poście ładnie to ukryłeś - dobre światło :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 12 Luty 2006 Autor Share Napisano 12 Luty 2006 Ja się dalej bawię w robienie głowy. ucho jest nie teges :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 12 Luty 2006 Share Napisano 12 Luty 2006 sama głowa jest spoko. ocena zalezy też od tego, co chcesz osiągnąć, bo np. na pierwszym ujęciu wygląda na skrzyżowanie Golluma z alieniem ;) wiec jako tako jest dobrze, ale jesli ma byc to portrecik normalnego człowieka, to jest tu dużo rzeczy do wymiany co do ucha to powinno bardziej odstawać, a ty zrobiłeś tylko mały rowek między małżowiną a czaszką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 13 Luty 2006 Share Napisano 13 Luty 2006 siatka jest zla(hehe tzw tak mi sie wydaje ) nie ma edgeloop'ow :) i troche zaczynasz przesadzac z ta "zabawa" (ostatni obrazek) wiem ze jest to fajna zabawa bo sam sie lubie tak bawic ;) ja bym polecal robic nowa glowe ta zostawic i zaczac od nowa poogladac siatki itp. skoro sam pisales ze debiut, a bedziesz nabieral doswiadczenia itp. wiem to po sobie teraz sie tak bawisz w koscipoliczkowe itp. a wedlug mnie lepiej zrobic nowa glowe ktora bedzie na pewno lepsza i nabierzesz doswiadczenia :) aha nie pisze tak ze twoja glowa jest zla i wogole do kitu bo jak na debiut to b.ladnie ale dlatego ze wiem po sobie jak to jest :D pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 13 Luty 2006 Autor Share Napisano 13 Luty 2006 no biore się zaraz za nową głowę nielot007, a tu dam siatkę: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 13 Luty 2006 Share Napisano 13 Luty 2006 bardzo ładnie wyszła ta głowa, czekam na kolejne, pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzemian Napisano 13 Luty 2006 Share Napisano 13 Luty 2006 Teraz jest b. fajnie:) Jedyne co mi się nie podoba to kąciki ust - na złączeniach warg jest zbyt miękkie i zbyt duże zaokrąglenie, wygląda to IMO nienaturalnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anJek Napisano 13 Luty 2006 Share Napisano 13 Luty 2006 Jeszcze ja cos dorzuce - zanim zaczniesz nowa glowe, moze uda sie podreperowac stara - tam gdzie zaklada sie kolczyk w uchu, ta dolna czesc jest dobrze oddalona od policzka, tylko nie powinna byc taka gruba, powinna tam byc po prostu widoczna przerwa. Tak mysle. A nielot007 moze miec racje, przy tworzeniu nowej glowy wykorzystasz poprzednie doswiadczenia. Warto ja skonczyc, bo robiac coraz lepiej zaczniesz chciec robic jeszcze lepiej i pewnie dopiero przy 3-ciej glowie bedziesz naprawde zadowolony. Ja tak wlasnie mam. W czwartek wrzuce WIPa z moja glowa i tez na pewno bede szukal pomocy u doswiadczonych ;) moze to juz Ty cos mi wtedy podpowiesz? Wiec do roboty, zbieraj doswiadczenie, bo licze ze sie nim podzielisz :-))))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 17 Luty 2006 Autor Share Napisano 17 Luty 2006 Ja się nadal bawię w dzierganie główek, jak to sie mówi ćwiczenie czyni mistrza. W tej jest jeszcze sporo niedociagnięć, wkrótce nastepna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 17 Luty 2006 Share Napisano 17 Luty 2006 Bardzo dziwne ucho ma , koniecznie popraw ( zrób je dokładnie ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr0cK Napisano 17 Luty 2006 Share Napisano 17 Luty 2006 Bardzo ladnie ci to idzie... tak trzymac !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 18 Luty 2006 Share Napisano 18 Luty 2006 z apdejtu na apdejt coraz lepiej cofnij mu kaciki ust do tylu koniecznie bo teraz komicznie to wyglada troszke :) rzuchwa w tyl i zobacz jak wyglada ucho ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anJek Napisano 19 Luty 2006 Share Napisano 19 Luty 2006 Teraz lepiej, ale kaciki ust chyba powinny byc ostrzejsze. Koles tak wogole to wyglada jak Murzyn z tym nosem ;) Ja tu gadugadu, a swojego WIPa nie wstawilem - za malo mam jeszcze do pokazania... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 20 Luty 2006 Autor Share Napisano 20 Luty 2006 Tam anJek nie gadaj tylko rób :) A to coś, to raczej forma sprawdzenia nowego dla mnie programiku. Głowa mnie od ilosci verteksów rozbolała :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anJek Napisano 22 Luty 2006 Share Napisano 22 Luty 2006 a co to za programik? dobra - bez sciemy, mam zrobione tyle: oczy, nos, usta, uszy. Teraz to jeszcze polaczyc... Wreszcie bede mial 3 dni wolnego od jutra, to sie wezme do roboty, bo juz obiecuje a nie wstawiam swojej glowy ;) Pokaz siatke, wydaje sie gestsza od tych poprzednich. I mam pytanie: jaka metoda tworzysz? Ja zaczalem od line, potem poly i teraz wyciaganie edge'ow. Pozdrawiam. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 22 Luty 2006 Autor Share Napisano 22 Luty 2006 Ja zawsze zaczynam od boxa, tne i ustawiam, tne i ustawiam :) trzeba tylko przewidywać co dany krok w poczatkowej fazie, da potem (mi czasem przewidywania nie wychodza). Poza tym jeszcze ucze się panowania nad siatką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anJek Napisano 26 Luty 2006 Share Napisano 26 Luty 2006 I jak tam? Jakies postepy? Bo u mnie lipa - jednak brak czasu... Daj popatrzec na siatke ;) pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 27 Luty 2006 Autor Share Napisano 27 Luty 2006 Siatka jak siatka, za bardzo zagęściłem i tyle :/ Próbowałem Silo, ściagnąłem demko ze strony producenta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowr Napisano 27 Luty 2006 Share Napisano 27 Luty 2006 widze ze wszystcy prawie maja problem z uszami mi najlepiej uszy wychodzily jak robilem wg tego tutka o joasi :) http://67.15.36.49/ffa/tutorials/max/joanofarc/ear1.asp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anJek Napisano 28 Luty 2006 Share Napisano 28 Luty 2006 rowr -> rzeczywiscie dobry tutek. Ja korzystalem z video tutkow ze strony http://www.exodus-art.com, ale gosc ktory to robil juz nie udostepnia tych tutkow. Tak czy siak mam nadzieje, _kuba_, ze ta siatka jest juz z MS ;)) A ja jak zwykle obiecuje, ze w czwartek wrzuce swojego WIPa ;) Tak tylko dla usprawiedliwienia - pracuje po 12godz/dzien przez 4dni/tydz albo 3dni/tydz i wiem ze mam duzo wolnego, ale jakos tak ciagle pod gorke ;) Dawaj _kuba_ ostro i mysle, ze czas juz na jakies zabawy teksturami, co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 2 Marzec 2006 Autor Share Napisano 2 Marzec 2006 Na teksturki przyjdzie czas, 5 głowka juz jest wymodelowana. Narazie ucze sie modelowac, i to mi sie chyba najbardziej narazie podoba. Teraz robie cos więcej niż głowę, jak skończe to wrzucę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anJek Napisano 24 Kwiecień 2006 Share Napisano 24 Kwiecień 2006 no i jak tam? modelujesz cos, czy temat sie skonczyl? jak bys pokazal swoje postepy, to moze wreszcie bym sie zmobilizowal... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 24 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 24 Kwiecień 2006 anJek gdzies jest moj temat z całą postacia. Jednakże, ja sie dalej mobilizuje bo kryzysa miałem, ale juz przechodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 4 Maj 2006 Autor Share Napisano 4 Maj 2006 taki mały eksperymencik http://img156.imageshack.us/img156/912/zab10jf.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 4 Maj 2006 Share Napisano 4 Maj 2006 Bardzo przyjemnie to wygląda, pokusisz się o jakiś detal w ZB ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jimmy Napisano 4 Maj 2006 Share Napisano 4 Maj 2006 anatomicznie masakra, ale ma potencjal. powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 4 Maj 2006 Share Napisano 4 Maj 2006 fajne, tylko że ucho jest na bardzo złym miejscu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 4 Maj 2006 Share Napisano 4 Maj 2006 ucho za wysoko, ale ładna twarzyczka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 4 Maj 2006 Autor Share Napisano 4 Maj 2006 Wiem, wiem anatomia troszke leży, ale ta główka to eksperyment mały tak jak mówiłem. Może się z nią jeszcze pobawie bo tam i na siatce błędy są. Vorekona była najpierw modelowana w zb (ucze sie tego programiku), a potem topology brush w silo :), i meczarnia z siatka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 5 Maj 2006 Autor Share Napisano 5 Maj 2006 poprawiłem co nieco Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 5 Maj 2006 Share Napisano 5 Maj 2006 ogromne nozdza i złe uszy :( reszta ładna :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 5 Maj 2006 Autor Share Napisano 5 Maj 2006 qba mialeś racje z tymi nozdrzami, uszy sie jeszcze poprawi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 5 Maj 2006 Share Napisano 5 Maj 2006 popracuj jeszcze nad proporcjami - np kości policzkowe za bardzo wystające - w silo to robisz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi