Loozack Napisano 6 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 6 Grudzień 2003 hello :) pobawiłem się trochę i coś tam zaczęło wychodzić :D a że zamiast HDRI użyłem plane\'a to i czas się skrócił do 53 minut (mimo że mam włączone GI [cfaniak]), krótko mówiąc... może jeszcze coś z tego będzie ;) pozdrawiam [piwo] P.S. ale mi się dzisiaj nie chce iść do szkoły :( zwłaszcza, że przerąbana pogoda jest dzisiaj w Zgierzu (koło Łodzi jakby co :P:)) ale jak to mawiał mój wujo... \"NAJWAŻNIEJSZE... że jestem przystojny\" :) oczywiście on tak mówił o sobie a nie o mnie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batou Napisano 6 Grudzień 2003 Share Napisano 6 Grudzień 2003 Bardzo fajnie. Tylko, że zgubiłeś praktycznie wszystkie detale. Najbardziej szkoda wnętrza, które zamieniło się w jedną czarną plamę. Musisz to jakoś poprawić, bo nie wygląda to realistycznie. Ps. Wynik 53min jak na tak skomplikowany model, jest naprawdę świetny. Nie wiem jak ty to robisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 6 Grudzień 2003 Share Napisano 6 Grudzień 2003 53 min??????czemu az tyle?? pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 6 Grudzień 2003 Share Napisano 6 Grudzień 2003 Ja bym zrobił to, co Ty mi radziłeś podczas pracy nad lancerem i hummerem, czyli obniżył kamerkę, tak, żeby była na poziomie oczu człowieka. No i tak jak mówi Batou zrób coś, żeby było widać całe wnętrze. Model jest naprawde super, ale jak się patrzy na ten render to widać tylko kilka plam w różnych odcniach szarości:( My wiemy, że tam jest dużo więcej, ale \"inni\" nie muszą mieć takich informacji:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batou Napisano 6 Grudzień 2003 Share Napisano 6 Grudzień 2003 \"53 min??????czemu az tyle??\" Aż tyle ?! Na jakim sprzęcie Wy to renderujecie ?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giegiel Napisano 6 Grudzień 2003 Share Napisano 6 Grudzień 2003 Ja bym zrobił wnętrze beżowe!!Będzie je wreszcie widać!!Materiał tarcz hamulcowych dalej nie poprawiony!Muszą by bardziej matowe!!I wogóle ciemny ten samochód i nie widać szczegółów!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 6 Grudzień 2003 Share Napisano 6 Grudzień 2003 przez 53 min to bym z nudów umarł :) Loozack ciemność widze na twoich renderach :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 6 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 6 Grudzień 2003 po kolej :D @Batou&Pablo, jak dla mojego sprzęta to te 53 minuty to świetny wynik (Celeron 800, 256mb DDR), a jak ja to zrobiłem to sam niewiem :) wyłączyłem wszystkie programy w tle (oprócz Overnet ;)) i poszedłem spać :D rano zobaczyłem, że czas renderingu wyniósł 53 minuty (tego drugiego, bo pierwszego przespałem :)), ale konsolę w Brazilu mam wyłączoną więc nie wiem ile czasu poszło na poszczególne etapy renderingu... powiem tylko, że bucket renderer miałem ustawiony na 64, samples min 1 max 2, GI min -3 max 0... i to chyba wszystko co najważniejsze :) @Kozioo, kamerę specjalnie tak ustawiłem żeby było widać trochę wnętrza (a i tak go nie widać :P), no i żeby nie było widać czarnego tła, bo nie ustawiłem sfery :) @Giegiel, beżowego wnętrza jakoś nie mam zamiaru robić (chociaż [hmmm]) ale co do tarcz hamulcowych to z zupełności się z tobą zgadzam :) tylko nie wiem jak je zrobić :( @Sikham... :P:P:P;):) @All :D jak wrócę ze szkoły to jeszcze coś pokombinuję, dam jeszcze chyba białego plane\'a z boku i zmienię światło... pozdrawiam i dzięki za posty [piwo][piwo][piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
holo Napisano 6 Grudzień 2003 Share Napisano 6 Grudzień 2003 czarny to nie jest dobry kolor lakieru (no chyba że na karawan) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 6 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 6 Grudzień 2003 spokojnie Holo, następny render będzie ze srebrnym lakierem :) ale nie wiem kiedy bo wróciłem ze szkoły i padnięty jestem :| [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 6 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 6 Grudzień 2003 jednak jeszcze nie srebrny :) wydaje mi się, że jeszcze coś z tego będzie :D tylko muszę dopieścić reflektory i oświetlenie :) pozdrawiam [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batou Napisano 6 Grudzień 2003 Share Napisano 6 Grudzień 2003 Bardzo fajnie tylko.... ja chcę fajne tło!! Ja DOMAGAM się fajnego tła!! ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 6 Grudzień 2003 Share Napisano 6 Grudzień 2003 Niom.... Fajnie by było, gdybyś zrobił jakieś otoczenie:] Zobaczyłbyś co to jest piekło [rotfl] I jeszcze raz chciałem podziękować za radę co do bumpa na reflektorze :D [rotfl2] Nie wiem, jak Ci się odwdzięczę:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 6 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 6 Grudzień 2003 hehe, spróbuję zrobić go na pustyni [cfaniak] nie no, żartuję :D spróbuję z tym wkomponowaniem go w zdjęcie... albo z trawą zrobioną w Shag Fur... albo pójdę jutro na piwo ;) trzymajcie się [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 7 Grudzień 2003 Share Napisano 7 Grudzień 2003 wszystko ładnie gdyby nie to że nic niewidac ;) daj może jakieś światło od góry bo z samym skylightem za dużo nie osiągniesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 7 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2003 następny będzie ze światłem od góry :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phantom Napisano 7 Grudzień 2003 Share Napisano 7 Grudzień 2003 heh...loozack nic nie widze !! :) pozatym zdejmij ten niebieski color z maski :) spróbuj zrobić tak ładnie jak to zrobił sikham ze swoim modelem :P czekam na rendery...wierze w Ciebie loock :D pozdro... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 7 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2003 eee tam, wolę być oryginalny :P:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 7 Grudzień 2003 Share Napisano 7 Grudzień 2003 czarny lakier odbija właśnie niebieski a wiec pod wzgledem realizmu poszło troche do przodu ;) już jesteś oryginalny renderująz samochód w spherze/cylindrze :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 7 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2003 na ostatnim renderze nie ma sfery/cylindra, tylko plane jako podstawa :P:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 9 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 9 Grudzień 2003 znowu próby... z fotonami :) ... i znowu mała porażka, to już chyba standard :D po pierwsze... zapomniałem włączyć meshsmooth kierownicy, a po drugie... tylnie światła mi odbijają czarny zderzak, przez co same są czarne i brzydko to wygląda :| jednak myślę, że to już końcówka mojej pracy nad Hondą i updaty będą się teraz pojawiały coraz rzadziej (drobne poprawki i jazda do galerii skończonych prac ;)), więc bardzo chciałem Wam wszystkim podziękować za pomoc, bez Was ten model napewno by tak nie wyglądał [piwo][piwo][piwo] niedługo zabieram się za tworzenie nowego modelu i postaram się tym razem zmieścić w 100tys. face\'ów, co będzie pewnie dla mnie trudne :D dziękuję Wam za zainteresowanie i pozdrawiam [piwo] P.S. to nie jest jeszcze 100-procentowy koniec :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don_filippo Napisano 9 Grudzień 2003 Share Napisano 9 Grudzień 2003 Cze. Model super, ale te rendery nie są do końca zadowalające, satysfakcjonujące... chciałoby się z takiego ładnego modelu wycisnąć coś więce...:D Może zapaliłbyś wszystkie lampki wewnątrz oraz reflektory. Myślę, że wyglądałoby ciekawiej. Samochód sam w sobie mi się nie podoba (Ogólnie Hondy do bani...;)), ale model I klasa powtarzam jeszcze raz... [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 9 Grudzień 2003 Share Napisano 9 Grudzień 2003 Loozack mam cie, zauwazylem. Mnie nie oszukasz:P. Szyby nie maja grubosci widac to najlepiej na ostatnim renderku:). Pozdro[piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 9 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 9 Grudzień 2003 a właśnie że mają :P ale tylko boczne :D a teraz jedna uwaga... ta Honda jest przeklęta !! ciągle jakieś dziwactwa się dzieją :| teraz naprzykład okazało się, że tylnia szyba jest przesunięta... no ludzie, przecież to jest chore :( pozdrawiam [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobby_digital Napisano 9 Grudzień 2003 Share Napisano 9 Grudzień 2003 jak bedzie jasniej to bedzie lepiej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batou Napisano 9 Grudzień 2003 Share Napisano 9 Grudzień 2003 Zgadzam się w 100% z don_filippo. W tym modelu drzemie ogromny potencjał. Teraz tylko musisz znaleźć sposób na to, jak go wydobyć (głupoty gadam, ale podejrzewam, że wiesz co mam na myśli :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 9 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 9 Grudzień 2003 no cóż, tak se myślę, że jednak narazie odpocznę od Hondy i zajmę się nowym projektem (już nawet wiem jakim :D), więc w najbliższym czasie nie spodziewajcie się updatów (no chyba, że coś mi odbije :)), mam zamiar zrobić model jakieś 10 razy lżejszy jeśli chodzi o ilość face\'ów (przypominam, że ten ma około 680k face\'ów) i poćwiczyć na nim renderingi, bo na tym modelu trudno jest eksperymentować (czas renderingu wacha się od 35 minut do dwóch godzin), więc bądźcie cierpliwi, do Hondy jeszcze wrócę :) pozdrawiam [piwo] P.S. (geez, ale tych nawiasów :D) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beeper Napisano 10 Grudzień 2003 Share Napisano 10 Grudzień 2003 no to wiekszosc ciekawych projektow zawieszonych... batou, teraz loozak.. co sie dzieje? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batou Napisano 10 Grudzień 2003 Share Napisano 10 Grudzień 2003 Beeper : Mój już od tygodnia nie jest zawieszony. Właśnie go kończę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 10 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 10 Grudzień 2003 spoko Beeper, jak już wcześniej pisałem jeszcze do tego projektu wrócę, ale z większym doświadczeniem (mam nadzieję ;)) i walnę takie rendery, że całej Polsce szczęki poodpadają :D taaa, jasnee :| no w każdym razie bardziej się postaram :) pozdrawiam [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fr3d3k Napisano 10 Grudzień 2003 Share Napisano 10 Grudzień 2003 Czy tylko ja nic tu nie widze ?:/ Na ostatnich 10 renderach widze ciemna plame na jasnym tle :/ Monitor mam na max\'a ehhh :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 11 Grudzień 2003 Share Napisano 11 Grudzień 2003 jeśli mam być szczery to tak: -dlaczego masz takie ogromne pręty na tylnej szybie jako ogrzewanie???? powinny być sporo ciensze -na tych renderach bez kitu nic nie widać -jak już robisz czarny lakier to nie bardzo mi pasi do tego białe podłoże -a co do niewidocznego wnętrza to moim zdaniem ciekawie wygląda czarny lakier z białą skórą we wnętrzu (gdzie nie gdzie troche szarego i czarnego) -no i te niebieskie boki drzwi do niczego mi nie pasują no ale i tak jest nieźle :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 13 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 13 Grudzień 2003 dzięki za opinie :) postaram się to poprawić ale dopiero jak skończę mój nowy projekt... ale bez obaw, ten idzie szybciej więc nie będzie za 4 miesiące... tylko za 3 i pół :P nie no, żartuję [lol2];) chcę go jednak wrzucić dopiero jako skończony, więc nie będe się narazie chwalił :) poprostu muszę odpocząć od Hondy... pozdrawiam [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 13 Grudzień 2003 Share Napisano 13 Grudzień 2003 A co to będzie?? Szkoda, że go nie bedzie na wipie... PS: Ładny avatarek:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC-Maxim Napisano 14 Grudzień 2003 Share Napisano 14 Grudzień 2003 Super autko Loozack tylko ze torche ciemno wyszlo to autko. Model jak dla mnie wymiata !!!!! Jak mozesz to daj jakiegos jasniejszego rendera :) Pozdrawiam !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kingwins Napisano 18 Grudzień 2003 Share Napisano 18 Grudzień 2003 Wooooooow!!! No teraz zobaczyłem dopiero to Twoje dzieło, krzesło na którym siedzę kopneło mnie w tyłek!! Rozumiem że to już gotowe jest? Bawisz się jeszcze w oświetlenie ewentualnie.... ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 19 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 19 Grudzień 2003 hello, narazie odpoczywam od tej Hondy ale wezmę się za nią ponownie (rendering, bo modelling jest już skończony :)) w okolicach sylwestra, co by razem z forumowiczami zalać naszymi pracami (ale mi się rymnęło :D) galerię na www.3dcar.kg :) pośpiesz się Kingwins ze swoim Mitsubishi to też się w styczniu dorzucisz :) pozdrawiam [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WIERZBA Napisano 29 Grudzień 2003 Share Napisano 29 Grudzień 2003 Model super , lakierek trochę ciemnawo wyszedł , ale widzę , że chcesz jescze parę rzeczy poprawić . Ogólnie jesteś wielki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 29 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 29 Grudzień 2003 hello, miło, że ktoś tu jeszcze czasem zagląda :D zbliża się nowy rok, a więc zacząłem powoli pracę nad renderkami, oto jedna z pierwszych prób... ...jest jeszcze masa błędów, ale chciałem żebyście zobaczyli mniej więcej jak to ma wyglądać :) ten znaczek Hondy na górze prawdopodobnie zlikwiduję i zostanie tylko napis S2000, no i mam zamiar zmienić lakier... może na żółty, lub granatowy :) trzymajcie się [piwo] P.S. mocniejsze odbicia na lakierze zawdzięczam Bartq, to on mi podpowiedział, że można się bawić RGB Output w Falloff :D [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 29 Grudzień 2003 Share Napisano 29 Grudzień 2003 hihi ukradli ci pozwozie :) no i w dalszym ciągu ciemno żałujesz światła czy jak zawsze ciemno zrób chociaż raz przeświatlony dla równowagi :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 29 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 29 Grudzień 2003 hehe, dobra, to pokażę wcześniejszy :P :D:D:D P.S. nie bierzcie tego rendera pod uwagę, to tylko tak dla równowagi :P;):D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 29 Grudzień 2003 Share Napisano 29 Grudzień 2003 Ja go wezmę pod uwagę, bo bardziej mi się podoba:D Troszke nieciekawe ujęcie wybrałeś:/ Tylko połowe auta widać.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 29 Grudzień 2003 Share Napisano 29 Grudzień 2003 ten 2 lepszy tylko na tym zardzewiały ci tarcze hamulcowe :] zrób dla nich innego env\'a i bedzie ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 29 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 29 Grudzień 2003 będzie kilka ujęć Kozioo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 29 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 29 Grudzień 2003 dobra, cuś nowego :) które felgi lepsze ?? te... czy te... pozdrawiam [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don_filippo Napisano 29 Grudzień 2003 Share Napisano 29 Grudzień 2003 2 lepsiejsze...bardziej naturalne:D Jak to fajnie, że wróciłeś do Hondy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MorF Napisano 29 Grudzień 2003 Share Napisano 29 Grudzień 2003 nie źle... Ja bym go ciuteńkę przekręcił w \"naszą\" stronę to jest do Ciebie :P no wiesz o co chodzi oraz a właściwie PRIMO dał bym wersję cabrio a nie takie... :] K33p 0n W0rk1n\' :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 29 Grudzień 2003 Share Napisano 29 Grudzień 2003 A dlaczego nie pokazesz to bardziej z profilu tylko tak po \"bokach\"??? pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batou Napisano 29 Grudzień 2003 Share Napisano 29 Grudzień 2003 Druga wersja jest oczywiście lepsza. Poza tym ładne renderki. Tylko błagam, tchnij w ten obrazek trochę życia. Światełko, kamerka itp.... zresztą sam wiesz najlepiej. No i jeszcze offtopic`owo zamieszczam link do świetnie wykonanego modelu lamborgini murcielago. Jak widać i bez tła można uzyskać niesamowity klimat. Render nie jest fotorealistyczny, ale co z tego..... Jeden z najlepiej wykonanych samochodów, jakie widziałem. Może cię zainspiruje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 30 Grudzień 2003 Share Napisano 30 Grudzień 2003 no niby ladne to (ten 2 mi sie bardziej podoba) ale jakos ni jak wyglada, takie \"zabawkowe\" :(. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi