Napisano 6 Grudzień 200321 l Autor hello :) pobawiłem się trochę i coś tam zaczęło wychodzić :D a że zamiast HDRI użyłem plane\'a to i czas się skrócił do 53 minut (mimo że mam włączone GI [cfaniak]), krótko mówiąc... może jeszcze coś z tego będzie ;) pozdrawiam [piwo] P.S. ale mi się dzisiaj nie chce iść do szkoły :( zwłaszcza, że przerąbana pogoda jest dzisiaj w Zgierzu (koło Łodzi jakby co :P:)) ale jak to mawiał mój wujo... \"NAJWAŻNIEJSZE... że jestem przystojny\" :) oczywiście on tak mówił o sobie a nie o mnie :P
Napisano 6 Grudzień 200321 l Bardzo fajnie. Tylko, że zgubiłeś praktycznie wszystkie detale. Najbardziej szkoda wnętrza, które zamieniło się w jedną czarną plamę. Musisz to jakoś poprawić, bo nie wygląda to realistycznie. Ps. Wynik 53min jak na tak skomplikowany model, jest naprawdę świetny. Nie wiem jak ty to robisz.
Napisano 6 Grudzień 200321 l Ja bym zrobił to, co Ty mi radziłeś podczas pracy nad lancerem i hummerem, czyli obniżył kamerkę, tak, żeby była na poziomie oczu człowieka. No i tak jak mówi Batou zrób coś, żeby było widać całe wnętrze. Model jest naprawde super, ale jak się patrzy na ten render to widać tylko kilka plam w różnych odcniach szarości:( My wiemy, że tam jest dużo więcej, ale \"inni\" nie muszą mieć takich informacji:D
Napisano 6 Grudzień 200321 l \"53 min??????czemu az tyle??\" Aż tyle ?! Na jakim sprzęcie Wy to renderujecie ?!
Napisano 6 Grudzień 200321 l Ja bym zrobił wnętrze beżowe!!Będzie je wreszcie widać!!Materiał tarcz hamulcowych dalej nie poprawiony!Muszą by bardziej matowe!!I wogóle ciemny ten samochód i nie widać szczegółów!!
Napisano 6 Grudzień 200321 l przez 53 min to bym z nudów umarł :) Loozack ciemność widze na twoich renderach :)
Napisano 6 Grudzień 200321 l Autor po kolej :D @Batou&Pablo, jak dla mojego sprzęta to te 53 minuty to świetny wynik (Celeron 800, 256mb DDR), a jak ja to zrobiłem to sam niewiem :) wyłączyłem wszystkie programy w tle (oprócz Overnet ;)) i poszedłem spać :D rano zobaczyłem, że czas renderingu wyniósł 53 minuty (tego drugiego, bo pierwszego przespałem :)), ale konsolę w Brazilu mam wyłączoną więc nie wiem ile czasu poszło na poszczególne etapy renderingu... powiem tylko, że bucket renderer miałem ustawiony na 64, samples min 1 max 2, GI min -3 max 0... i to chyba wszystko co najważniejsze :) @Kozioo, kamerę specjalnie tak ustawiłem żeby było widać trochę wnętrza (a i tak go nie widać :P), no i żeby nie było widać czarnego tła, bo nie ustawiłem sfery :) @Giegiel, beżowego wnętrza jakoś nie mam zamiaru robić (chociaż [hmmm]) ale co do tarcz hamulcowych to z zupełności się z tobą zgadzam :) tylko nie wiem jak je zrobić :( @Sikham... :P:P:P;):) @All :D jak wrócę ze szkoły to jeszcze coś pokombinuję, dam jeszcze chyba białego plane\'a z boku i zmienię światło... pozdrawiam i dzięki za posty [piwo][piwo][piwo]
Napisano 6 Grudzień 200321 l Autor spokojnie Holo, następny render będzie ze srebrnym lakierem :) ale nie wiem kiedy bo wróciłem ze szkoły i padnięty jestem :| [piwo]
Napisano 6 Grudzień 200321 l Autor jednak jeszcze nie srebrny :) wydaje mi się, że jeszcze coś z tego będzie :D tylko muszę dopieścić reflektory i oświetlenie :) pozdrawiam [piwo]
Napisano 6 Grudzień 200321 l Bardzo fajnie tylko.... ja chcę fajne tło!! Ja DOMAGAM się fajnego tła!! ;)
Napisano 6 Grudzień 200321 l Niom.... Fajnie by było, gdybyś zrobił jakieś otoczenie:] Zobaczyłbyś co to jest piekło [rotfl] I jeszcze raz chciałem podziękować za radę co do bumpa na reflektorze :D [rotfl2] Nie wiem, jak Ci się odwdzięczę:D
Napisano 6 Grudzień 200321 l Autor hehe, spróbuję zrobić go na pustyni [cfaniak] nie no, żartuję :D spróbuję z tym wkomponowaniem go w zdjęcie... albo z trawą zrobioną w Shag Fur... albo pójdę jutro na piwo ;) trzymajcie się [piwo]
Napisano 7 Grudzień 200321 l wszystko ładnie gdyby nie to że nic niewidac ;) daj może jakieś światło od góry bo z samym skylightem za dużo nie osiągniesz
Napisano 7 Grudzień 200321 l heh...loozack nic nie widze !! :) pozatym zdejmij ten niebieski color z maski :) spróbuj zrobić tak ładnie jak to zrobił sikham ze swoim modelem :P czekam na rendery...wierze w Ciebie loock :D pozdro...
Napisano 7 Grudzień 200321 l czarny lakier odbija właśnie niebieski a wiec pod wzgledem realizmu poszło troche do przodu ;) już jesteś oryginalny renderująz samochód w spherze/cylindrze :P
Napisano 7 Grudzień 200321 l Autor na ostatnim renderze nie ma sfery/cylindra, tylko plane jako podstawa :P:)
Napisano 9 Grudzień 200321 l Autor znowu próby... z fotonami :) ... i znowu mała porażka, to już chyba standard :D po pierwsze... zapomniałem włączyć meshsmooth kierownicy, a po drugie... tylnie światła mi odbijają czarny zderzak, przez co same są czarne i brzydko to wygląda :| jednak myślę, że to już końcówka mojej pracy nad Hondą i updaty będą się teraz pojawiały coraz rzadziej (drobne poprawki i jazda do galerii skończonych prac ;)), więc bardzo chciałem Wam wszystkim podziękować za pomoc, bez Was ten model napewno by tak nie wyglądał [piwo][piwo][piwo] niedługo zabieram się za tworzenie nowego modelu i postaram się tym razem zmieścić w 100tys. face\'ów, co będzie pewnie dla mnie trudne :D dziękuję Wam za zainteresowanie i pozdrawiam [piwo] P.S. to nie jest jeszcze 100-procentowy koniec :]
Napisano 9 Grudzień 200321 l Cze. Model super, ale te rendery nie są do końca zadowalające, satysfakcjonujące... chciałoby się z takiego ładnego modelu wycisnąć coś więce...:D Może zapaliłbyś wszystkie lampki wewnątrz oraz reflektory. Myślę, że wyglądałoby ciekawiej. Samochód sam w sobie mi się nie podoba (Ogólnie Hondy do bani...;)), ale model I klasa powtarzam jeszcze raz... [piwo]
Napisano 9 Grudzień 200321 l Loozack mam cie, zauwazylem. Mnie nie oszukasz:P. Szyby nie maja grubosci widac to najlepiej na ostatnim renderku:). Pozdro[piwo]
Napisano 9 Grudzień 200321 l Autor a właśnie że mają :P ale tylko boczne :D a teraz jedna uwaga... ta Honda jest przeklęta !! ciągle jakieś dziwactwa się dzieją :| teraz naprzykład okazało się, że tylnia szyba jest przesunięta... no ludzie, przecież to jest chore :( pozdrawiam [piwo]
Napisano 9 Grudzień 200321 l Zgadzam się w 100% z don_filippo. W tym modelu drzemie ogromny potencjał. Teraz tylko musisz znaleźć sposób na to, jak go wydobyć (głupoty gadam, ale podejrzewam, że wiesz co mam na myśli :))
Napisano 9 Grudzień 200321 l Autor no cóż, tak se myślę, że jednak narazie odpocznę od Hondy i zajmę się nowym projektem (już nawet wiem jakim :D), więc w najbliższym czasie nie spodziewajcie się updatów (no chyba, że coś mi odbije :)), mam zamiar zrobić model jakieś 10 razy lżejszy jeśli chodzi o ilość face\'ów (przypominam, że ten ma około 680k face\'ów) i poćwiczyć na nim renderingi, bo na tym modelu trudno jest eksperymentować (czas renderingu wacha się od 35 minut do dwóch godzin), więc bądźcie cierpliwi, do Hondy jeszcze wrócę :) pozdrawiam [piwo] P.S. (geez, ale tych nawiasów :D)
Napisano 10 Grudzień 200321 l no to wiekszosc ciekawych projektow zawieszonych... batou, teraz loozak.. co sie dzieje? :)
Napisano 10 Grudzień 200321 l Autor spoko Beeper, jak już wcześniej pisałem jeszcze do tego projektu wrócę, ale z większym doświadczeniem (mam nadzieję ;)) i walnę takie rendery, że całej Polsce szczęki poodpadają :D taaa, jasnee :| no w każdym razie bardziej się postaram :) pozdrawiam [piwo]
Napisano 10 Grudzień 200321 l Czy tylko ja nic tu nie widze ?:/ Na ostatnich 10 renderach widze ciemna plame na jasnym tle :/ Monitor mam na max\'a ehhh :/
Napisano 11 Grudzień 200321 l jeśli mam być szczery to tak: -dlaczego masz takie ogromne pręty na tylnej szybie jako ogrzewanie???? powinny być sporo ciensze -na tych renderach bez kitu nic nie widać -jak już robisz czarny lakier to nie bardzo mi pasi do tego białe podłoże -a co do niewidocznego wnętrza to moim zdaniem ciekawie wygląda czarny lakier z białą skórą we wnętrzu (gdzie nie gdzie troche szarego i czarnego) -no i te niebieskie boki drzwi do niczego mi nie pasują no ale i tak jest nieźle :)
Napisano 13 Grudzień 200321 l Autor dzięki za opinie :) postaram się to poprawić ale dopiero jak skończę mój nowy projekt... ale bez obaw, ten idzie szybciej więc nie będzie za 4 miesiące... tylko za 3 i pół :P nie no, żartuję [lol2];) chcę go jednak wrzucić dopiero jako skończony, więc nie będe się narazie chwalił :) poprostu muszę odpocząć od Hondy... pozdrawiam [piwo]
Napisano 13 Grudzień 200321 l A co to będzie?? Szkoda, że go nie bedzie na wipie... PS: Ładny avatarek:]
Napisano 14 Grudzień 200321 l Super autko Loozack tylko ze torche ciemno wyszlo to autko. Model jak dla mnie wymiata !!!!! Jak mozesz to daj jakiegos jasniejszego rendera :) Pozdrawiam !!
Napisano 18 Grudzień 200321 l Wooooooow!!! No teraz zobaczyłem dopiero to Twoje dzieło, krzesło na którym siedzę kopneło mnie w tyłek!! Rozumiem że to już gotowe jest? Bawisz się jeszcze w oświetlenie ewentualnie.... ?
Napisano 19 Grudzień 200321 l Autor hello, narazie odpoczywam od tej Hondy ale wezmę się za nią ponownie (rendering, bo modelling jest już skończony :)) w okolicach sylwestra, co by razem z forumowiczami zalać naszymi pracami (ale mi się rymnęło :D) galerię na www.3dcar.kg :) pośpiesz się Kingwins ze swoim Mitsubishi to też się w styczniu dorzucisz :) pozdrawiam [piwo]
Napisano 29 Grudzień 200321 l Model super , lakierek trochę ciemnawo wyszedł , ale widzę , że chcesz jescze parę rzeczy poprawić . Ogólnie jesteś wielki.
Napisano 29 Grudzień 200321 l Autor hello, miło, że ktoś tu jeszcze czasem zagląda :D zbliża się nowy rok, a więc zacząłem powoli pracę nad renderkami, oto jedna z pierwszych prób... ...jest jeszcze masa błędów, ale chciałem żebyście zobaczyli mniej więcej jak to ma wyglądać :) ten znaczek Hondy na górze prawdopodobnie zlikwiduję i zostanie tylko napis S2000, no i mam zamiar zmienić lakier... może na żółty, lub granatowy :) trzymajcie się [piwo] P.S. mocniejsze odbicia na lakierze zawdzięczam Bartq, to on mi podpowiedział, że można się bawić RGB Output w Falloff :D [piwo]
Napisano 29 Grudzień 200321 l hihi ukradli ci pozwozie :) no i w dalszym ciągu ciemno żałujesz światła czy jak zawsze ciemno zrób chociaż raz przeświatlony dla równowagi :P
Napisano 29 Grudzień 200321 l Autor hehe, dobra, to pokażę wcześniejszy :P :D:D:D P.S. nie bierzcie tego rendera pod uwagę, to tylko tak dla równowagi :P;):D
Napisano 29 Grudzień 200321 l Ja go wezmę pod uwagę, bo bardziej mi się podoba:D Troszke nieciekawe ujęcie wybrałeś:/ Tylko połowe auta widać....
Napisano 29 Grudzień 200321 l ten 2 lepszy tylko na tym zardzewiały ci tarcze hamulcowe :] zrób dla nich innego env\'a i bedzie ok
Napisano 29 Grudzień 200321 l Autor dobra, cuś nowego :) które felgi lepsze ?? te... czy te... pozdrawiam [piwo]
Napisano 29 Grudzień 200321 l 2 lepsiejsze...bardziej naturalne:D Jak to fajnie, że wróciłeś do Hondy!
Napisano 29 Grudzień 200321 l nie źle... Ja bym go ciuteńkę przekręcił w \"naszą\" stronę to jest do Ciebie :P no wiesz o co chodzi oraz a właściwie PRIMO dał bym wersję cabrio a nie takie... :] K33p 0n W0rk1n\' :-)
Napisano 29 Grudzień 200321 l A dlaczego nie pokazesz to bardziej z profilu tylko tak po \"bokach\"??? pozdr
Napisano 29 Grudzień 200321 l Druga wersja jest oczywiście lepsza. Poza tym ładne renderki. Tylko błagam, tchnij w ten obrazek trochę życia. Światełko, kamerka itp.... zresztą sam wiesz najlepiej. No i jeszcze offtopic`owo zamieszczam link do świetnie wykonanego modelu lamborgini murcielago. Jak widać i bez tła można uzyskać niesamowity klimat. Render nie jest fotorealistyczny, ale co z tego..... Jeden z najlepiej wykonanych samochodów, jakie widziałem. Może cię zainspiruje.
Napisano 30 Grudzień 200321 l no niby ladne to (ten 2 mi sie bardziej podoba) ale jakos ni jak wyglada, takie \"zabawkowe\" :(.