SCORPI Napisano 30 Lipiec 2003 Share Napisano 30 Lipiec 2003 No to efekt pracy koło 2 dni... wyjeżdzam nie długo na 2 tygodnie więc musze sie spiszy.. jak przyjade będe miał jakiś tydzień.. obecnie pracuje nad owłosieniem... ale tu macie to co mam nrazie: koło 300 tys faców kilka set obiektów... trzeba dorobić toche szczegółów głównie na główce iii nogi zrobie od początku znaczy przynajmiej część... w najblizszym czasie jeśli chodzi o sam model zrobie tył... to będzie baba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phantom Napisano 30 Lipiec 2003 Share Napisano 30 Lipiec 2003 no nareszcie scorpi [piwo][piwo][piwo]...oby dużo inwencji własnej i będzie git :D pozdro... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SCORPI Napisano 30 Lipiec 2003 Autor Share Napisano 30 Lipiec 2003 większy render pisać bo coś nei mam tchnienia do roboty :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaker Napisano 30 Lipiec 2003 Share Napisano 30 Lipiec 2003 Scorpi: Jedną bitwę już wygrałeś, daj szanse innym ;) Owadzik jak na razie świetny, tylko coś za bardzo widać linię między łączeniami dwóch połówek na przodzie pchły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SCORPI Napisano 30 Lipiec 2003 Autor Share Napisano 30 Lipiec 2003 tą line usune jak skończe tą czaszke... bo narazie kilka szczegółów do neij dojdzie a symetry nei mmam bo mam maxa 4 :( Kurcze ludzie kończyć ten model czy nie? :( coś sie dołować zaczołem i już nie wiem :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kucharz Napisano 30 Lipiec 2003 Share Napisano 30 Lipiec 2003 Witam scorpi - milutki renderek - ciekawy jestem jakie masz plany co do pracy - napisz coś więcej - tło ?, texturki ?, jeszcze mao by wypowiadać sie o modeliku - jeśli moża - zrób renderek na standard material - widać więcej :-) Pozdrawiam i zapraszam do \"tarantulki\" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SCORPI Napisano 30 Lipiec 2003 Autor Share Napisano 30 Lipiec 2003 oki tu jest standart materail ale zapomniałem 2 side Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SCORPI Napisano 30 Lipiec 2003 Autor Share Napisano 30 Lipiec 2003 co do całej sceny to będzie to całe stado pcheł kaczończe albo przez gąszcz włosów albo na jakimś starym swetrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saygon Napisano 30 Lipiec 2003 Share Napisano 30 Lipiec 2003 no ja juz to powiedzialem ja to widzielem rewelacja i to w kilka godzin zrobione wow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SCORPI Napisano 30 Lipiec 2003 Autor Share Napisano 30 Lipiec 2003 próbka podłoza jak sie podoba? troche sie kurcze renderuje to :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 30 Lipiec 2003 Share Napisano 30 Lipiec 2003 Jak widze takie zeczy to musze pozniej szukac szczeki pol godziny :D Swietna robota !! Jaki byl czas renderingu podloza ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 30 Lipiec 2003 Share Napisano 30 Lipiec 2003 Ty mi lepiej powiedz jakie masz ustawienia w tym materiale dla owada:P pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rebuzz Napisano 30 Lipiec 2003 Share Napisano 30 Lipiec 2003 no i wreszcie SCORPI w Bitwie........no ładnie.......nie musze ci chyba zyczyc powodzenia...bo i tak odwalisz swietna pracke....... jak narazie to sie zanosi na 10/10 ale wstrzymamy sie do koncowego renderu z ocena......[piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaker Napisano 31 Lipiec 2003 Share Napisano 31 Lipiec 2003 Ty się Scorpi nie rozczulaj, tylko idź dalej z tą pracą, bo efekt już jest świetny. Trochę mi nie leży ten sweterek. Wygląda jak owłosiony kawałek kolczugi. Ale efekt i tak jest OK. No i przyłączam sie do prośby Pabla.:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SCORPI Napisano 31 Lipiec 2003 Autor Share Napisano 31 Lipiec 2003 UPADEEEE .... ciesze ze wam sie podoba :) odrazu motywuje do pracy a materiał no to zadna filozofia poprostu fallow w luminusity Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 31 Lipiec 2003 Share Napisano 31 Lipiec 2003 NO NIEŹLE!! Wtskakuje jak Filip z konopii i przynosi coś takiego :D Dla mnie nieźle - te wszystkie warstwy teraz tylko dokończ ją ładnie. Bardzo piękne stworzonko :D Giorgione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blooddragon Napisano 31 Lipiec 2003 Share Napisano 31 Lipiec 2003 tiaa, cały Scorpi... wypali z taką kupą polygonów, że wszystkim się szczęki w zawaisach luzują a on narzeka, że mu nie idzie :] haha ale on już wie, że musi to skończyć:] powodzenia stary! świetny model!! Ps. tylko jedno mnie zastanawia- dlaczego to ma kilkaset części? czy to nie utrudnia sprawy?[hmmm] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SCORPI Napisano 31 Lipiec 2003 Autor Share Napisano 31 Lipiec 2003 coraz bardziej kompletna... nie długo zacznie sie zabawa w szczególiki [killer] a co do tego ze kilka set to wałsnei dobrze że nie jedno bo jakby było jedno to by było problem z softselection wierzchołków no chyba wiadomo o jaki problem chodzi... troche mei to wkurza w maxie : / Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rebuzz Napisano 31 Lipiec 2003 Share Napisano 31 Lipiec 2003 nic nie mowie........po prostu uroczy robal :P ...... POZDRO :] :] [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Kosiorek Napisano 1 Sierpień 2003 Share Napisano 1 Sierpień 2003 witam Pana scorpi\"ego i zycze powodzenia-WOW[spox] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SCORPI Napisano 1 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2003 główne partie ciała już zrobione teraz szczególiki.. dzisiaj troche m,ał zrobiłem bo meczyłem sie nad ludzkimi włosami i skórą.. nei długo będzie i efekt pracy nad nimi.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mORPH Napisano 1 Sierpień 2003 Share Napisano 1 Sierpień 2003 No coz Scorpi jestes grafikiem wyzszej klasy niz ja dlatego nie powinnismy brac udzial w tej samej bitwie. Chyle czola i caluje pierscien. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SCORPI Napisano 2 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 2 Sierpień 2003 UPADE piszcie coś i komętujcie co źle a co dobrze : \\\\ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaker Napisano 2 Sierpień 2003 Share Napisano 2 Sierpień 2003 Kiedy już zlikwidujesz te prześwity między częściami pancerza to będzie idealnie. I taka mała prośba. Może pokażesz tą pchłę stereoskopowo? No wiesz, takie zestawienie 2 obrazków jakie robiłeś w którejś z poprzednich bitew. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SCORPI Napisano 2 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 2 Sierpień 2003 neima sprawy za chwile zamieszcze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SCORPI Napisano 2 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 2 Sierpień 2003 OKI JUŻ JEST dla zeza zbieżnego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkos Napisano 2 Sierpień 2003 Share Napisano 2 Sierpień 2003 slodka, szczegolnie jak sie ja oglada w 3d :) wogole pchly w tej bitwie sa zajebiste. zarowno twoje podejscie jak i podejscie kumpla tesaurusa. COoL! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkos Napisano 2 Sierpień 2003 Share Napisano 2 Sierpień 2003 a wiecie ze gdyby czlowiek skakal proporcjonalnie daleko do swoich wymiarow jak pchla, to by jednym skokiem pokonywal 400 m?, a wiecie ze jak pchla juz skoczy to sie obraca na bok i szybuje ( dlatego jest taka splaszczona :) pozdr! kos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaker Napisano 2 Sierpień 2003 Share Napisano 2 Sierpień 2003 Ouuu yeah! Dzięki Scorpi. Pchła w prawdziwym 3D wygląda fantastycznie!![wow] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SCORPI Napisano 2 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 2 Sierpień 2003 UPADE kometujce coś :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SCORPI Napisano 3 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 3 Sierpień 2003 co to nie komętujecie aż tak tragicznie? : / Włos render primitives: 89280 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mORPH Napisano 3 Sierpień 2003 Share Napisano 3 Sierpień 2003 Piekne ;) A na jakim sprzecie to robisz??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SCORPI Napisano 3 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 3 Sierpień 2003 pentium 4 1800 mzh 512 ram Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mORPH Napisano 3 Sierpień 2003 Share Napisano 3 Sierpień 2003 a grafika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SCORPI Napisano 3 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 3 Sierpień 2003 ge force 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 3 Sierpień 2003 Share Napisano 3 Sierpień 2003 Scorpi nie komentuja bo nie ma co komentowac , po prostu wszystko idealnie modelujesz wiec nie ma sie cezgo czepiac...ja bynajmniej tak twierdze :))...a kiedy zarzucisz testowy render z otoczeniem? chetnie go zobacez :)) 3maj sie i pzodr[piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SCORPI Napisano 3 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 3 Sierpień 2003 no własnie mam problem... bo mi komp wolo działa jak coś prubuje z otoczeniem :( mógbym walnąć coś prostego no ale :( spróbuje coś zrobić dzisija jescze bo jutro już wyjeżdzam na 2 tygodnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SCORPI Napisano 3 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 3 Sierpień 2003 OKI może być??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dramaturg Napisano 3 Sierpień 2003 Share Napisano 3 Sierpień 2003 no pięknie ... świetna praca teraz już wiem skąd Pablo bierze te wszystkie zdjęcia spod mikroskopu elektronowego :] co do włosa - czy na pewno tak wygląda cebulka [co?] ale efekt i tak jest super ps. też kiedyś tak będę modelował:cool: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SCORPI Napisano 3 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 3 Sierpień 2003 noooooooo cebulka to jest akurad pod skórą ale jeżeli chodzi o to coś takeigo z czego wyrasta włos to różnie wtygląda... zależy na jakiej części ciałaa... i na jakim zwierzęciu.. zrobiłem tak bo gdybym zrobił poprostu dziure to by chyba to mało efektowie wygladało.. no ale jescze będzie chyba kilka wersji... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dramaturg Napisano 3 Sierpień 2003 Share Napisano 3 Sierpień 2003 noooo ... ja wiedziałem, że się domyślisz o co mi chodziło - więc czekam na kolejne renderki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SCORPI Napisano 3 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 3 Sierpień 2003 kolejna wersja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dramaturg Napisano 3 Sierpień 2003 Share Napisano 3 Sierpień 2003 wow - you works really fast ale pierwsza wersja chyba bardziej mi się podobała... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SCORPI Napisano 3 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 3 Sierpień 2003 upade.. wcześneijszego raczej nei użyje bo w grupi torche głupiop wygląda :( jak kto ma jakiś pomysł jak to lepiej zrobić to niech mówić :( renderowało sie 9 minut.. 700 tysięcy faców ech :( możę troche zmienjsze meschmota i w końcowej scenie dam torche z mneijszej odległości bo wsumie włosy w porównianu do pchły są małe... srednica porównywalan do srednicy oczka pchły... ale gdybym takie zrobił małe to by znowu mnej efektownie chyba by wyglądało... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid Napisano 4 Sierpień 2003 Share Napisano 4 Sierpień 2003 jak sie patrzy na te obrazki w prawdziwym 3d - ja nie umiem, kto mi wytłumaczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SCORPI Napisano 7 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 7 Sierpień 2003 pozadrowienia od scorpiego który teraz siedzi w mszynie w kafejce :P czemu nic nie piszecie!!! brrrrrrrrrrrrrrr aż tak brzytkie? :( wracam za jakiś tydzień... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SCORPI Napisano 7 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 7 Sierpień 2003 to chybA Jakis spissek :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 7 Sierpień 2003 Share Napisano 7 Sierpień 2003 Ehhh Scorpi....zrozium...jesli nikt nie pisze to wcale nie oznacza ze im sie nie podoba...wrecz przeciwnie...pracka naprawde wymiata..i sam dobrze o tym wiesz :)) pozdr[piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 9 Sierpień 2003 Share Napisano 9 Sierpień 2003 Nio :D Zgadzsam się z przdmówcą: Ja jestem jeszcze lata świetle za tobą :( Pracka po propstu jest wspaniała masa detali itp. Chłopie co tu jeszcze wiecej powiedzieć - tylko sie zachwycać.:) Pozdrawiam Giorgione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkelf Napisano 9 Sierpień 2003 Share Napisano 9 Sierpień 2003 ha, co tutaj mozna komentowac... super :))... jak malowane :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi