JmTm00 Napisano 22 Luty 2006 Napisano 22 Luty 2006 ...a ja bym obstawał coś pomiedzy propozycja 1 a 2...moze po prostu nie wszedzie podbić kontrast?
lolipop Napisano 22 Luty 2006 Autor Napisano 22 Luty 2006 jak to jest?..teraz jest koniec czy za 24 godz?
JmTm00 Napisano 23 Luty 2006 Napisano 23 Luty 2006 hehehehe...widze ze nie tylko ja miałem ten problem ;) czwartek do 24 :) a co do tego kontrastu to np: dół podbić ale tło baardzo niewiele imo. Pozdrawiam
Jonasz_Real Napisano 23 Luty 2006 Napisano 23 Luty 2006 Racja , drugie jest the bestiak. Może jakies opadające liście. Było by fajowskie. Popraw stopy, i biodra, Kobiety mają tam nieco więcej masy. Hej dziewczyny, powiniście uznac to za komplement :D Pozdrówka
radzik Napisano 23 Luty 2006 Napisano 23 Luty 2006 Świetny klimat. Ale z tymi wiewiórkami i motylkami to nie przesadź ;) No i buźka Ewki jest trochę "zbyt" zadowolona - zupełnie jak u córy Koryntu...:o
lolipop Napisano 23 Luty 2006 Autor Napisano 23 Luty 2006 ten usmiech bo chcialem nutke erotyki wprowadzic:].dlatego tego weza dalem nie na drzewie a oplatajacego ewe.
radzik Napisano 23 Luty 2006 Napisano 23 Luty 2006 Nie mam więcej pytań wysoki sądzie ;) Powodzenia w Bitwie!
lolipop Napisano 23 Luty 2006 Autor Napisano 23 Luty 2006 troche detali dodalem i tlo mi sie maznelo na jasno.
lolipop Napisano 23 Luty 2006 Autor Napisano 23 Luty 2006 Jonasz-odrobine poszerzylem biodra.ale tylko odrobine.raczej watpie zeby dziewczyny wziely to za komplement a nie wiadomo kto bedzie w jurry siedzial;] radzik-a pytaj pytaj-wysoki sad chetnie wyjasni;]...a tak serio to krytyka i pytania tak samo pomagaja okreslic prace jak rady...wiec sie nie krepujcie:]
maronski Napisano 23 Luty 2006 Napisano 23 Luty 2006 niezła robota nóżki trochę za grube i nawet kolan nie widać. Doskonale oddany klimat ale w poszczególnych fragmentach widać niedociągnięcia (np układ czaszki węża lub ciemny obrys postaci pięknej) Całość jak najbardziej super , nawet przypomina laureata innego konkursu : http://features.cgsociety.org/challenge/masterandservant/entry.php?challenger=5833 Pozdrawiam i życzę powodzenia.
lolipop Napisano 24 Luty 2006 Autor Napisano 24 Luty 2006 maronski-niezła robota--->dzieki -w poszczególnych fragmentach widać niedociągnięcia (np układ czaszki węża lub ciemny obrys postaci pięknej)-->a myslalem ze tego nie widac. -nawet przypomina laureata innego konkursu : http://features.cgsociety.org/challe...hallenger=5833-->no coz.fajnie ze przypomina.chociaz nie ta kategoria wagowa;] pozdrawiam rowniez.
giorgione Napisano 2 Marzec 2006 Napisano 2 Marzec 2006 dobrze ze twoja pracka została nominowana - super wygląda
lolipop Napisano 2 Marzec 2006 Autor Napisano 2 Marzec 2006 giorgione-dzieki. tez sie ciesze.bede mial powod zeby ja skonczyc:]
yuki Napisano 2 Marzec 2006 Napisano 2 Marzec 2006 no spoko-bo lipa, zeby lolipopka nie było :) gratulacje
moccom Napisano 4 Marzec 2006 Napisano 4 Marzec 2006 Ewka z uśmiechem, jak laseczka z reklamy Tak-Taka ;) Powodzenia!
lolipop Napisano 4 Marzec 2006 Autor Napisano 4 Marzec 2006 kurcze.corel mi sie skopal.musze skrecic nowego a dotego chory leze:/...nie ma lekko
lolipop Napisano 5 Marzec 2006 Autor Napisano 5 Marzec 2006 No.pedzelki wreszcie dzialaja:].uznalem ze waz jest za malo 'bestyjny'...szczegolnie ze ma przedstawiac szatana!
KatarzynaKoleta Napisano 5 Marzec 2006 Napisano 5 Marzec 2006 Gratuluje finalu :) Ale fantastycznie dopieszczony waz, podoba mi sie jego koronka i ooglnie desen. Widze, ze zahaczyles o legende iz waz mial nogi, a stracil po uwiedzeniu Ewy. Ewa zdaje sie ma troche krzywy biust ;) Pozdro, swietnie sie prezentuje :)
lolipop Napisano 5 Marzec 2006 Autor Napisano 5 Marzec 2006 Katarzyna-faktycznie biust krzywy.trzeba poprawic.nogi weza tez jeszcze nie sa takie jak powinny. Tobie tez gratuluje.zdziwilem sie ze twoja praca nie weszla w pierwszej selekcji.
lolipop Napisano 6 Marzec 2006 Autor Napisano 6 Marzec 2006 korekta biustu, podmalowane drzewo i wlosy.w tle wiecej niebieskiego.
mrkrzysiek Napisano 6 Marzec 2006 Napisano 6 Marzec 2006 no teraz ładniejsze ma piersi a niebieskiego w tle może być jeszcze więcej żeby bestie było lepiej widać ale i tak jest ładnie
JmTm00 Napisano 6 Marzec 2006 Napisano 6 Marzec 2006 ...noo...eej a wyrobiłbyś sie z takim "pyłkiem" ? takie maluczkie bliczki coś jakby od rosy? Pozdrawiam
lolipop Napisano 6 Marzec 2006 Autor Napisano 6 Marzec 2006 jmtm00-juz nawet robilem takie pylki.na ziemi byly dmuchawce i w powietrzu w oswietlonych miejscach takie takie wlasnie pylki.ale niezbyt mi to wyszlo. hmm..sprobuje jeszcze z ta rosa:] mrkrzysiek-wkoncu sie biust komus podoba:]
Jonasz_Real Napisano 6 Marzec 2006 Napisano 6 Marzec 2006 Czesc, skoro ma byc rosa, to kobieta powinna dostac gęsiej skórki. Jest to do zrobienia :). To fakt biust jest lepszy, mniam .......:D Kurcze jeszcze Ci coś brakuje, troszkę za blade miejscami. Tak nie wiele Ci brakuje. Założę się że następnej bitwie będziesz miał jeszcze lepsze prace. To tylko kwestia pracy. Pozdrówka
Gotham Napisano 6 Marzec 2006 Napisano 6 Marzec 2006 Fajnie sobie poczynasz :). Moim zdaniem przydało by się pobawić unsharp mask, oczywiście nie po całości- aby nie stracić dla odmiany tego lekko mglistego wrażenia ala "pierwsze spojrzenie po przebudzeniu", ale mocniejsze formy w pracy bardzo by się przydały. Nie wiem też czy wzmocnienie kolorów nie wpłynęło by pozytywnie- praca mogła by złapać czystego większego kontrastu- w końcu to las :). A co do odczuć mniej subiektywnych to rozbłysk i cień nad prawym kolanem łamią jej nogę. Pozdrawiam,
lolipop Napisano 6 Marzec 2006 Autor Napisano 6 Marzec 2006 Jonasz-Coz mam nadzieje ze tak bedzie...tzn ze prace beda lepsze:]..tez uwazam ze sporo brakuje(warsztatu przedewszystkijm:/) Gotham-co to jest unsharp mask?...robie w corelu i tam mam wyostrzanie i rozmywanie.o to chodzi?.kolor i kontrast odrobine podniose pod koniec jak splaszcze warstwy.a kolana to jej chyba czyms zaslonie;]...no nie potrafie ich namalowac jak trzeba! pozdro.
OmeN2501 Napisano 6 Marzec 2006 Napisano 6 Marzec 2006 No nie wiem jak u was ale na moim monitorze taka wersja ciemniejsza wyglada o wiele lepiej EDIT: Widze ze sciemniels i bez mojej podpowiedzi ;]
lolipop Napisano 6 Marzec 2006 Autor Napisano 6 Marzec 2006 OmeN2501-ta wersja ciemniejsza podoba mi sie noca bardziej..ale za dnia jak patrze to jest za ciemna.wyzej na kompromis poszedlem i jest posrenio. ...u...zapomnialem kolana poprawic.
Drakula Napisano 6 Marzec 2006 Napisano 6 Marzec 2006 tak przegladam i patrze... i co widze? zonk! czemu zakryles wisienki? :/
lolipop Napisano 6 Marzec 2006 Autor Napisano 6 Marzec 2006 stary chwyt z wlosami:>tak subtelniej;]....co zle?
yuki Napisano 7 Marzec 2006 Napisano 7 Marzec 2006 hej lolipop- no niezle wyglada ta pracka-co tam niezle- jest rewelacja :)
KoMic Napisano 7 Marzec 2006 Napisano 7 Marzec 2006 Witam, od ostatniego razu jak tu zagladalem sporo sie zmeinilo,, na lepsze duzo lepsze, swietnie wyglada szatan, znacznie lepiej, znacznie to malo powiedziane, hehehehe poprostu rewelka i trzema sie faktow biblijnych, kolejna zmiana to zakrecie czesciowe piersi kobiety, to jest mistrzowskie posuniecie, Mimo tego ze biblijnie Ewa nieodczowala wstydu to nadalo jej to niewinnosci. pozatym bardzo ladnie dobrana gama kolorow, obrz jest spojny i klimatyczny, pozdrawiam: ]
OmeN2501 Napisano 7 Marzec 2006 Napisano 7 Marzec 2006 Kurcze nie wiem czego ale uwielbiam takie klimaty i taki zestaw kolorow - naprawde fajnie ta pracka wygada. Miejscammi zbyt widac pociagniecia pedzla - i to bym poprawil - ale na reszte sie naprawde fajnie patrzy :]
lolipop Napisano 9 Marzec 2006 Autor Napisano 9 Marzec 2006 nie chwalcie tyle bo nie chce mi sie potem poprawiac;) zostawilem wlosy na "wisienkach" i dodalem kropelki wody na roslinkach. w kilku miejscach zblurowalem.gora najmiej dopracowana ale nie jest najwazniejsza. prawie skonczone.jutro spojze na swiezo.zmeczony jestem a nie chce zepsuc.i tak juz dalem wieksze kontrasty niz zamierzalem. detale
yuki Napisano 9 Marzec 2006 Napisano 9 Marzec 2006 ej wez sie uspokój co ;););) extra-podoba mi się-nie mozna nie pochwalic. :)
lolipop Napisano 9 Marzec 2006 Autor Napisano 9 Marzec 2006 Yuki...przeciez prosilem nie chwalic!;)...heh.a tak serio to fajnie ze ci sie podoba.:]
misiekhc Napisano 9 Marzec 2006 Napisano 9 Marzec 2006 ogolnie spoko, ostro zjechane z lindy ale jest ladnie
Morbid Karbid Napisano 9 Marzec 2006 Napisano 9 Marzec 2006 ostro zjechane z Lindy? Nie powiedziałbym. To że na obrazie jest laska w realistycznym ujęciu i świecie fantasy nie oznacza, że jest kopią Lindy. Lolipop - usuń jeszcze te regularności brusha na trawie, włosach i drzewie bo wciąż wygląda jak wyczesane (grzebieniem)
misiekhc Napisano 9 Marzec 2006 Napisano 9 Marzec 2006 http://www.furiae.com/gallery/spoiled.jpg pierwsze skojarzenie
lolipop Napisano 9 Marzec 2006 Autor Napisano 9 Marzec 2006 od skojarzenia do zrzynania daleka droga. sprobuje ta trawe zroznicowac.chociaz bedzie ciezko bo juz spaszczylem prace.teraz sie bawie w ostatnie dotkniecia swiatla i koloru tutaj jak to wyglada w szarosciach.teraz bardziej widac bledy w oswietleniu.
lolipop Napisano 9 Marzec 2006 Autor Napisano 9 Marzec 2006 Ide na browara:] praca w pierwszym poscie.jak wroce wczesniej zajmie sie ta trawa.(ale pewnie nie wroce;) Dziekuje wszystkim za komentarze i krytyke.Gratuluje ukonczenia prac i do zobaczenia w nastepnej bitwie!
staszek Napisano 9 Marzec 2006 Napisano 9 Marzec 2006 Bardzo ladna pracka - technika fantastyczna - przypomina styl Lindy Bergvitz z Master and Servant. pomysl tez jest dobry. Widac ze technike masz chyba najlepsza z uczestnikow - ale bestia ..malo straszna i nie wzbudza emocji - tym bardziej strachu a bestia chyba powinna byc straszna :) Podium na pewno! Powodzenia !
nina Napisano 11 Marzec 2006 Napisano 11 Marzec 2006 ładna praca, co wy chcecie z ta linda, podobna kolorystyka, ale co z tego?
Simple_man Napisano 12 Marzec 2006 Napisano 12 Marzec 2006 Dajcie sobie luzik. Ta pracka ma tyle wspólnego z pracami Lindy co lew z kotem domowym. Żaden nawet najmniejszy kaweałek tej pracy nie przypomina ciepłych, płynących delikatnym erotyzmem prac Lindy Bergkvist. Nie powiem praca jest bardzo dobra w artystycznym tego słowa znaczeniu, choć widać pewne braki (ale to chyba za mocne słowo). Nie widzę jednak dlaczego miała by być ta praca podobna do prac wspominianej przez was artystki. No chyba dlatego, że tutaj też jest kobieta. Ale w takim razie mi to bardziej przypomina Leonardo da Vinci.
moccom Napisano 12 Marzec 2006 Napisano 12 Marzec 2006 Chyba w każdej tutejszej bitwie musi się pojawić wątek kto na kim się wzorował, kim inspirował itp., oczywiście wszystko kulturalnie, ale z delikatnym smrodkiem skandalu w tle ;) W poprzedniej bitwie namieszano w wątku Amruna, teraz próbuje się Tobie. Jak powiedział Simple_man "Dajcie sobie luzik." Zrobiłaś interesującą pracę, a gadułom próbującym coś sugerować, po prostu się nie daj! Życzę podium! Pozdrawiam!
Rekomendowane odpowiedzi