Ania Napisano 26 Luty 2006 Share Napisano 26 Luty 2006 Golec (heterocephalus glaber) Jest to zwierzak odznaczający się niesamowitą wręcz urodą, zamieszkuje podzwrotnikowe rejony Afryki. Golec jest goły, w dodatku ślepy, ale mu to nie przeszkadza, ponieważ jest nieustraszony i nie czuje bulu. Żyje w koloniach rządzonych przez Królową mającą kilka małżonków, którzy są odpowiedzialni za produkcję potomstwa. Poddani nie mają prawa do rozmnażania się, za to niekiedy wysyła się delegację wyjątkowo tłustych osobników do sąsiednich kolonii, w celach rozrywki i jednoczesnej wymiany genów. http://pl.wikipedia.org/wiki/Golec na razie model jest z wingsa, zamierzam wykończyć go w xsi i ewentualnie zbrush. potrwa, ponieważ nie znam jeszcze na dosyć tych programów. Golec będzie stał i wstydził się swojej nagości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 26 Luty 2006 Share Napisano 26 Luty 2006 bleh ale brzydal :) i to goly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thorgal Napisano 26 Luty 2006 Share Napisano 26 Luty 2006 oryginalnie... jak zawsze :) ps. bede tu zaglądal z wielkim obrzydzeniem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 26 Luty 2006 Share Napisano 26 Luty 2006 no ładnie się zaczyna i jak zawsze bardzo oryginalnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 26 Luty 2006 Share Napisano 26 Luty 2006 a wlasnie chcialem sniadanie zjesc =\ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 26 Luty 2006 Share Napisano 26 Luty 2006 Całkiem fajny ten model golca (albo goleca), tam mu jeszcze paru szczegółów brakuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JmTm00 Napisano 26 Luty 2006 Share Napisano 26 Luty 2006 Qrde! kiedyś widziałem program o nich w tiwi, i zapomniałem nazwy a tak chciałem sie czegoś wiecej o nich dowiedzieć...hehe a teraz jeszcze sobie poogladam w 3d :D...a wiesz ze ciekawie wygladałaby taka scenka nawiazujaca do opisu z pierwszego posta? Wieelka "naga" królowa, jej sługusy....i tak dalej i tak dalej...tak czy siak. Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakubm Napisano 26 Luty 2006 Share Napisano 26 Luty 2006 obrzydliwe ale wyglada niezle... w kazdym razie podoba mi sie pomysl bo jest orginalny :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mort Napisano 26 Luty 2006 Share Napisano 26 Luty 2006 YAH! czekam na updaty.."ładne" bym napisał ale to byłoby chyba nie na miejscu :P pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kingwins Napisano 26 Luty 2006 Share Napisano 26 Luty 2006 o fuj, model dobry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 26 Luty 2006 Autor Share Napisano 26 Luty 2006 dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tymek Napisano 26 Luty 2006 Share Napisano 26 Luty 2006 Bleh :/ Natura musiała mieć zły dzień... Oryginalny pomysł, nie ma co :) Powodzenie życzę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 26 Luty 2006 Share Napisano 26 Luty 2006 co wy mówicie, on jest słodki:P a modelik tez niczego sobie, czekam na tex Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 26 Luty 2006 Share Napisano 26 Luty 2006 no Agmakonts dobrze mówi fajny zwierzak no i ja też czekam na texturki może nas Ania zaskoczysz znowu jakimś niekonwencjonalnym wykonaniem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 27 Luty 2006 Share Napisano 27 Luty 2006 dobrze wymodelowany, przednia lapka imo za chuda u wyjscia z tulowia, troche jakby byla oderwana etc. za to noga tylnia boska :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
h4sh Napisano 28 Luty 2006 Share Napisano 28 Luty 2006 wypas ; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_ps Napisano 28 Luty 2006 Share Napisano 28 Luty 2006 "faldy" na "brzuchu" sie nie lacza tak jak powinny ( moze jeszcze nieweldowane ).. fajne zabki :) apropos texturek to powinnas pojechac z sss dodac jakies zylki pod skora itp moze to fajnie wyjsc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonasz_Real Napisano 28 Luty 2006 Share Napisano 28 Luty 2006 Czesc ,ja bym poprawił boki, dodałbym tam jakies fałdy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 28 Luty 2006 Share Napisano 28 Luty 2006 co by nie mówić to brzydal :] fajnie można by dopracować wszelkie zmarszczki w Zbrushu, no chyba, że pójdziesz w ślady maniaka Klicka i zmarszczki wymodelujesz w wingsie :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dabrow Napisano 1 Marzec 2006 Share Napisano 1 Marzec 2006 zrób ich kilka z instrumentami to będziesz miała Golec Uorkiestrę (((-; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 29 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 29 Kwiecień 2006 mały updejt, zaczęte tekstury, narazie w sumie tylko brzucho, w diffuse myślę że nie mogę rąk tak zostawić render w xsi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 29 Kwiecień 2006 Share Napisano 29 Kwiecień 2006 wygloda to naprawde swietnie, ale zastanowil bym sie nad weijsciem w z-brusha mysle ze efekt byl by kosmiczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 29 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 29 Kwiecień 2006 zbrush próbowałam, ale coś się nie udawało. zawieszał się bo mu dałam niby za dużo podziałek. mimo że nie było ich aż tak dużo moim zdaniem (3, i było jeszcze widać kwadraćiki) jakiś displacement na pewno będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 29 Kwiecień 2006 Share Napisano 29 Kwiecień 2006 ...Jaki wstydliwy:P Świetnie, jednak teksturka wygląda miejscami trochę dziwnie... Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 29 Kwiecień 2006 Share Napisano 29 Kwiecień 2006 Pomysł jak zwykle nietypowy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 29 Kwiecień 2006 Share Napisano 29 Kwiecień 2006 zbrush próbowałam, ale coś się nie udawało. zawieszał się bo mu dałam niby za dużo podziałek. mimo że nie było ich aż tak dużo moim zdaniem (3, i było jeszcze widać kwadraćiki) jakiś displacement na pewno będzie. hmm wiesz ja mialem podobnie, mi zb sie poprostu wywalal jak dodawalem kolejne lvl siatki (max 3lvl)... myslelem ze to wina geometrii ale poprostu mialem oczy sphere dolaczone przez attach... gdy wywalilem te elementy podolaczane w maxie i wyexportowalem wszystko dzialalo jak trzeba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 29 Kwiecień 2006 Share Napisano 29 Kwiecień 2006 Świetna robota, nic dodac, nic ująć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 29 Kwiecień 2006 Share Napisano 29 Kwiecień 2006 typek swietny texturka tez :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PAINbringer Napisano 30 Kwiecień 2006 Share Napisano 30 Kwiecień 2006 Model świetny, ale tekstura imho jakaś nijaka puki co. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 30 Kwiecień 2006 Share Napisano 30 Kwiecień 2006 fajne chociaz tekstura prawego uda mi sie nie podoba, pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 30 Kwiecień 2006 Share Napisano 30 Kwiecień 2006 bardzo ładny modeling- powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darmo Napisano 30 Kwiecień 2006 Share Napisano 30 Kwiecień 2006 Bardzo orygianalnie, MOdel super :) Popracuj jeszcze troche nad teksturkami i będzie cool :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 1 Maj 2006 Autor Share Napisano 1 Maj 2006 prawe udo nie jest oteksturowane, to tylko takie łatki. oteksturowany jest właściwie brzuch. i teraz część głowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aust Napisano 1 Maj 2006 Share Napisano 1 Maj 2006 Kobiety tak tak wy zawsze miałyście swój własny świat... Kto was zrozumie...:) Tak czy inaczej to to nawet urocze troche jest ^_^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonasz_Real Napisano 1 Maj 2006 Share Napisano 1 Maj 2006 Bardzo ładnie, no no gratuluje, oby tak dalej Aniu. Dodaj małych włosków na pyszku. Ta teksturka to w Zbrushu? :) Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 1 Maj 2006 Autor Share Napisano 1 Maj 2006 textury sa wyciete z tego prawego na dole http://img102.imageshack.us/my.php?image=golecref0mz.jpg potem to jest kopiowane i sklejane w corelu i wyglada tak (tylko ze wieksze) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 1 Maj 2006 Share Napisano 1 Maj 2006 ladni golec Aniu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 1 Maj 2006 Share Napisano 1 Maj 2006 ja tego nie widze inaczej niz w Zb :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 1 Maj 2006 Share Napisano 1 Maj 2006 dokladnie, raczej ciezko bedzie uzyskac takie faldy bez uzycia zbrusia, ale Ania pewnie cos wymysli :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 2 Maj 2006 Share Napisano 2 Maj 2006 Aniu kolejna bardzo ładna pracka i texturki też niczego sobie, no zbrush na pewno by ułatwił prace ale nie jest konieczny :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 9 Maj 2006 Autor Share Napisano 9 Maj 2006 update, diffuse gotowy, za displacement i shader dopiero się wezmę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 9 Maj 2006 Share Napisano 9 Maj 2006 ladny ladny swiniak :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiBi_PL Napisano 9 Maj 2006 Share Napisano 9 Maj 2006 fajny ;] ale wyglada troche dla mnie jak by byl z plasteliny (textura skory) ale pewnie shadery i reszta zrobia swoje :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 9 Maj 2006 Share Napisano 9 Maj 2006 ...Ania...ale Ania... takie to trochę dziwne... takie jakby cylindryczne mapowanie z rozciągnięciem teksturki... chociaż pewnie po displacement będzie lepiej;] ...fajnie zaciesza;P ...a teraz wszyscy ząbkami do góry...;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezz Napisano 9 Maj 2006 Share Napisano 9 Maj 2006 nie mam pojecia o texturowaniu ale za to model jest dla mnie bomba ;) b. pozytywnie , pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 9 Maj 2006 Share Napisano 9 Maj 2006 coraz bardziej mi sie podoba, Aniu - swietna robota, pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_ps Napisano 10 Maj 2006 Share Napisano 10 Maj 2006 sss bylbynajodpowiedniejszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 10 Maj 2006 Share Napisano 10 Maj 2006 dokładnie ! sss spowodowałby że zwierzątko to stałoby się takie lekko galaretowate i oślizłe, jeszcze pod skórą mogłyby się pojawić żyłki :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 10 Maj 2006 Share Napisano 10 Maj 2006 ale brzydal!! haha Nie chcialbym czegos takie w nocy ujrzec;/ Spoko modeling;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 17 Maj 2006 Autor Share Napisano 17 Maj 2006 sss będzie Touch, wiem że jest w pewnych mjejscach rozciągnięte, ale nie było za bardzo jak tego poustawiać (cylindryczne nie jest, to jest pelt mapping i ręczne poprawki). część może jeszcze uda mi się poprawić, a resztę muszę olać bo nie wiem jak. na razie kamera, która to się będzie na niego patrzyć czy ktoś wie, czy na tym ekranie całkiem z tyłu już było widać objekt, czy tylko od drugiej strony (jak się ekran wyjmje)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi