Napisano 26 Luty 200619 l Golec (heterocephalus glaber) Jest to zwierzak odznaczaj膮cy si臋 niesamowit膮 wr臋cz urod膮, zamieszkuje podzwrotnikowe rejony Afryki. Golec jest go艂y, w dodatku 艣lepy, ale mu to nie przeszkadza, poniewa偶 jest nieustraszony i nie czuje bulu. 呕yje w koloniach rz膮dzonych przez Kr贸low膮 maj膮c膮 kilka ma艂偶onk贸w, kt贸rzy s膮 odpowiedzialni za produkcj臋 potomstwa. Poddani nie maj膮 prawa do rozmna偶ania si臋, za to niekiedy wysy艂a si臋 delegacj臋 wyj膮tkowo t艂ustych osobnik贸w do s膮siednich kolonii, w celach rozrywki i jednoczesnej wymiany gen贸w. http://pl.wikipedia.org/wiki/Golec 聽 聽 na razie model jest z wingsa, zamierzam wyko艅czy膰 go w xsi i ewentualnie zbrush. potrwa, poniewa偶 nie znam jeszcze na dosy膰 tych program贸w. 聽 Golec b臋dzie sta艂 i wstydzi艂 si臋 swojej nago艣ci. 聽 聽 聽
Napisano 26 Luty 200619 l oryginalnie... jak zawsze :) 聽 ps. bede tu zagl膮dal z wielkim obrzydzeniem ;)
Napisano 26 Luty 200619 l Ca艂kiem fajny ten model golca (albo goleca), tam mu jeszcze paru szczeg贸艂贸w brakuje.
Napisano 26 Luty 200619 l Qrde! kiedy艣 widzia艂em program o nich w tiwi, i zapomnia艂em nazwy a tak chcia艂em sie czego艣 wiecej o nich dowiedzie膰...hehe a teraz jeszcze sobie poogladam w 3d :D...a wiesz ze ciekawie wyglada艂aby taka scenka nawiazujaca do opisu z pierwszego posta? Wieelka "naga" kr贸lowa, jej s艂ugusy....i tak dalej i tak dalej...tak czy siak. Powodzenia!
Napisano 26 Luty 200619 l obrzydliwe ale wyglada niezle... w kazdym razie podoba mi sie pomysl bo jest orginalny :)
Napisano 26 Luty 200619 l YAH! czekam na updaty.."艂adne" bym napisa艂 ale to by艂oby chyba nie na miejscu :P 聽 pozdrawiam!
Napisano 26 Luty 200619 l Bleh :/ Natura musia艂a mie膰 z艂y dzie艅... Oryginalny pomys艂, nie ma co :) Powodzenie 偶ycz臋 :)
Napisano 26 Luty 200619 l no Agmakonts dobrze m贸wi fajny zwierzak no i ja te偶 czekam na texturki mo偶e nas Ania zaskoczysz znowu jakim艣 niekonwencjonalnym wykonaniem :)
Napisano 27 Luty 200619 l dobrze wymodelowany, przednia lapka imo za chuda u wyjscia z tulowia, troche jakby byla oderwana etc. za to noga tylnia boska :)
Napisano 28 Luty 200619 l "faldy" na "brzuchu" sie nie lacza tak jak powinny ( moze jeszcze nieweldowane ).. fajne zabki :) 聽 apropos texturek to powinnas pojechac z sss dodac jakies zylki pod skora itp moze to fajnie wyjsc
Napisano 28 Luty 200619 l co by nie m贸wi膰 to brzydal :] fajnie mo偶na by dopracowa膰 wszelkie zmarszczki w Zbrushu, no chyba, 偶e p贸jdziesz w 艣lady maniaka Klicka i zmarszczki wymodelujesz w wingsie :) 聽 Pozdrawiam
Napisano 29 Kwiecie艅 200619 l Autor ma艂y updejt, zacz臋te tekstury, narazie w sumie tylko brzucho, w diffuse my艣l臋 偶e nie mog臋 r膮k tak zostawi膰 聽 render w xsi 聽
Napisano 29 Kwiecie艅 200619 l wygloda to naprawde swietnie, ale zastanowil bym sie nad weijsciem w z-brusha mysle ze efekt byl by kosmiczny
Napisano 29 Kwiecie艅 200619 l Autor zbrush pr贸bowa艂am, ale co艣 si臋 nie udawa艂o. zawiesza艂 si臋 bo mu da艂am niby za du偶o podzia艂ek. mimo 偶e nie by艂o ich a偶 tak du偶o moim zdaniem (3, i by艂o jeszcze wida膰 kwadra膰iki) 聽 jaki艣 displacement na pewno b臋dzie.
Napisano 29 Kwiecie艅 200619 l ...Jaki wstydliwy:P 艢wietnie, jednak teksturka wygl膮da miejscami troch臋 dziwnie... Pozdrawiam!
Napisano 29 Kwiecie艅 200619 l zbrush pr贸bowa艂am, ale co艣 si臋 nie udawa艂o. zawiesza艂 si臋 bo mu da艂am niby za du偶o podzia艂ek. mimo 偶e nie by艂o ich a偶 tak du偶o moim zdaniem (3, i by艂o jeszcze wida膰 kwadra膰iki)聽 jaki艣 displacement na pewno b臋dzie. 聽 hmm wiesz ja mialem podobnie, mi zb sie poprostu wywalal jak dodawalem kolejne lvl siatki (max 3lvl)... myslelem ze to wina geometrii ale poprostu mialem oczy sphere dolaczone przez attach... gdy wywalilem te elementy podolaczane w maxie i wyexportowalem wszystko dzialalo jak trzeba.
Napisano 30 Kwiecie艅 200619 l Bardzo orygianalnie, MOdel super :) Popracuj jeszcze troche nad teksturkami i b臋dzie cool :)
Napisano 1 Maj 200619 l Autor prawe udo nie jest oteksturowane, to tylko takie 艂atki. oteksturowany jest w艂a艣ciwie brzuch. 聽 i teraz cz臋艣膰 g艂owy. 聽
Napisano 1 Maj 200619 l Kobiety tak tak wy zawsze mia艂y艣cie sw贸j w艂asny 艣wiat... Kto was zrozumie...:) Tak czy inaczej to to nawet urocze troche jest ^_^
Napisano 1 Maj 200619 l Bardzo 艂adnie, no no gratuluje, oby tak dalej Aniu. Dodaj ma艂ych w艂osk贸w na pyszku. Ta teksturka to w Zbrushu? :) Pozdro
Napisano 1 Maj 200619 l Autor textury sa wyciete z tego prawego na dole http://img102.imageshack.us/my.php?image=golecref0mz.jpg potem to jest kopiowane i sklejane w corelu i wyglada tak (tylko ze wieksze) 聽
Napisano 1 Maj 200619 l dokladnie, raczej ciezko bedzie uzyskac takie faldy bez uzycia zbrusia, ale Ania pewnie cos wymysli :)
Napisano 2 Maj 200619 l Aniu kolejna bardzo 艂adna pracka i texturki te偶 niczego sobie, no zbrush na pewno by u艂atwi艂 prace ale nie jest konieczny :D
Napisano 9 Maj 200619 l fajny ;] ale wyglada troche dla mnie jak by byl z plasteliny (textura skory) ale pewnie shadery i reszta zrobia swoje :D
Napisano 9 Maj 200619 l ...Ania...ale Ania... takie to troch臋 dziwne... takie jakby cylindryczne mapowanie z rozci膮gni臋ciem teksturki... chocia偶 pewnie po displacement b臋dzie lepiej;] ...fajnie zaciesza;P ...a teraz wszyscy z膮bkami do g贸ry...;D
Napisano 9 Maj 200619 l nie mam pojecia o texturowaniu ale za to model jest dla mnie bomba ;) b. pozytywnie , pozdrawiam
Napisano 10 Maj 200619 l dok艂adnie ! sss spowodowa艂by 偶e zwierz膮tko to sta艂oby si臋 takie lekko galaretowate i o艣liz艂e, jeszcze pod sk贸r膮 mog艂yby si臋 pojawi膰 偶y艂ki :) pozdrawiam
Napisano 10 Maj 200619 l ale brzydal!! haha Nie chcialbym czegos takie w nocy ujrzec;/ Spoko modeling;]
Napisano 17 Maj 200619 l Autor sss b臋dzie 聽 Touch, wiem 偶e jest w pewnych mjejscach rozci膮gni臋te, ale nie by艂o za bardzo jak tego poustawia膰 (cylindryczne nie jest, to jest pelt mapping i r臋czne poprawki). cz臋艣膰 mo偶e jeszcze uda mi si臋 poprawi膰, a reszt臋 musz臋 ola膰 bo nie wiem jak. 聽 na razie kamera, kt贸ra to si臋 b臋dzie na niego patrzy膰 聽 czy kto艣 wie, czy na tym ekranie ca艂kiem z ty艂u ju偶 by艂o wida膰 objekt, czy tylko od drugiej strony (jak si臋 ekran wyjmje)? 聽 聽 聽
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto