Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 192
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Pytanko - robiac rysunek na ten konkurs - moge go sam potem wykorzystac do czegos innego prawda? Bo w regulaminie pisze ze ma byc rysunek nowy i nigdzie nie publikowany. Domyslam sie ze co z nim dalej zrobie to juz moja sprawa :]

Napisano

Zastanawielem sie czy w tej bitwie sa jakies wytyczne, jakies ilustracje na ktorych mozna sie wzorowacz czerpac inspiracje. Nie chce byc zle zrozumiany chodzi mi o to czy jak zrobie cos w stylu Star Warsow czy carakterystycznej Sc-fi to nie wyjde za bardzo poza ramy glownego watku?

[edit]

.... o wlasnie o to mi chodzilo dzieki Amrun

Napisano

ja tez mam luzne pytanko bo labirynt glosi cusik takiego

'Wydawnictwo Labirynt zaprasza serdecznie wszystkich twórców, znanych i nieznanych, zaawansowanych i początkujących do udziału w konkursie na grafikę, komiks...'

czy 1 stronicowka wchodzi w gre ??(o komiks pytam oczywiscie =):])

poz

Napisano

little-ninja - polecam poczytać regulamin ;), ewentualnie zajżeć na stronę labiryntu... z tego co jest napisane u nich to formy komiksowe mogą mieć od 1 do 5 stron...

Napisano

przeczytałem cały regulamin i mam pare pytań odnośnie tego:

-czy to ma być komiks czy obrazek o kosmitach z ludzmi (lub bez) ?

-jak sie zgłaszać do konkursu

-w jakich rozmiarach ma być obrazek

-do kiedy moge sie zgłosić

-czy moge brać tekstury z innych stronek (jeżeli nie mam tabletu) np kosmite i troche innych pościągac ,coś własnego dodać i uznać za gotowe ?Moge tak ?

-czy jeżeli zrobie to na jutro albo pojutrze te prace to czy bede mial (jeżeli powiedzmy bedzie na 10 miejscu) możliwość dołączenia do finałów czy jakoś tak ?

-od kiedy mam zacząc robić te prace żeby nie oddać za wcześnie?

Napisano

To ja tez mam pytanie: bo ja normalnie jestem praworeczny ale mam tez lewom renke i dwie nogi, to ta praca to musi byc tom prawom renkom robiona czy moge innom konczynom?

A tak powaznie to czy przyszly wydawca nie ma preferencji co do rozmiaru oryginalu - wiem ze prace do druku musza miec odpowiednie proporcje, wymiar w pikselach itd. W Spectrum chyba kaza tez kalibrowac specjalnie palete.

Napisano

Co do rozdzielczości pliku to gadałem z Leru o tym, że powinien poinformować wszystkich o rozdzielczości jaka jest wymagana (300dpi - czyli standard) maksymalny rozmiar A3 ... Leru sam jest niedoinformowany, więc... sam się musi dopytać ;]

A co do tego gościa wyżej... to nie wiem jak on czytał regulamin...polecam czytać do skutku... a nuż na niektóre pytania odpowiedź sama się znajdzie ;).

Napisano

Grymek chlopie jestes lepszy niz linki do filmikow w "zwycieskim temacie" :P No az sobie poczytalem twoje pozostale posty... Ja wiem, ja wiem - nie powinno sie jezdzic po nowych ale chlopak jet po prostu do lez XD

ech zeby byc fair moze cos odpowiem :

1. Obrazek ma nawiazywac tematyka do obcych, ich technologi, swiata lub spotkania z nimi - masz w regulaminie

2. Nowy watek w dziale "Bitwa 2D: Obcy (Labirynt Boox)" i rob prace - a jak ja zrobisz musisz wysalc do organizatorow - wszystko pisze w regulaminie

3. Najlepiej A4 lub A3 w 300DPI - patrz regulamin

4. Patrz regulamin

5. Tablet wcale nie jest konieczny do zrobienia rysunku - tekstury mozesz uzywac byle to byl wciaz twoj obrazek

6. ???

7. Od jutra ;]

I raz jeszcze regulamin dla tych z tylko prawymi przyciskami myszy

http://www.max3d.pl/bitwa.php?id=2d_labirynt

Napisano

tak mi przyszlo do glowy wiec skoro w topicu jest propozycje tematow to walepropozycja tematu kolejnej bitwy:"Wielkie bitwy"

duzo sie bedzie dzialo na rysunkach, dynamiki itd, poza tym mozna zarowno odniesc sie do np II ww albo do wymaigowanych swiatow orki czy roboty. No i bedzie mozna puscic wodze fantazji w detalach i perspektywy na bitwe.

Napisano

to co, jutro juz beda wybierane prace do finalu? a na ile musza byc ukonczone? ktore w tej chwili sie kwalifikuja?

chyba bede musial caly dzis dzien siedziec nad praca w takim razie... bo jeszcze sie zastanawiam co na pierwszy plan dac.. czy takie poprawki sa dopuszczane po jutrzejszym terminie?

Napisano

Składam Prośbę/Wniosek o wydłużenie terminu. :)

może w końcu udało by mi się coś skączyć [ czemu doba ma tylko 24 \h a nie 48]

Napisano

jeśli będzie temat "Wielkie Bitwy" i to w 3D to będzie niezła jatka bo to mi się zdaje naprawdę ambitny temat. Chociaż jeden mój znajomy na hasło "Wielkie Bitwy" powiedział że on by narysował "Odwieczną Bitwę Płci" :P

Napisano
jeśli będzie temat "Wielkie Bitwy" i to w 3D to będzie niezła jatka bo to mi się zdaje naprawdę ambitny temat. Chociaż jeden mój znajomy na hasło "Wielkie Bitwy" powiedział że on by narysował "Odwieczną Bitwę Płci" :P

Basiu nie przesadzaj jaka Bitwa płci - z autopsji wiem że takowe stwierdzenie nie istnieje . . . /chyba że chodzi o Adama i Ewcię co jabłuszko skubneli - ale to inna bajka//

Wracając do tematu : kobiety rządzą i niestety nie da się w tym przypadku mówić o rządach demokratycznych raczej przypomina to totalitaryzm lub może delikatniej monarchią ;)

Pozdrawiam

Napisano

wielkie bitwy? czyli kto zrobi lepszy crowd?

pewnie przymarudze, ale moze tak bitwa na animacje? ze 105 klatek?

i 2d i 3d maja wtedy szanse, bo rozdzielczosc nei musi powalac w takim czyms :)

oczywiscie trzeba dac jakis odpowiednio kretynski temat :)

wielkie bitwy sa wtedy akurat,

ale moze cos jak "charyzma" to moglby byc ciekawy temacior (pewnie o ekspresji psotaci umieszczonej w pracy, oczywiscie jako referka Adolf H. i Charlie Ch.)

Napisano

>> Basia - ładna fotka ;)

>> Mam pytanie co się dzieje na tym forum zastój jakiś/marazm, jak wygląda sprawa nominacji??

Napisano

no wlasnie. co sie dzieje? :-)

A z innej beczki tez popieram "wielkie bitwy" daje duze pole do popisu.

ciekawe jestem ile pracek wtedy zostanie skonczonych :-)

Napisano

ortheza... to zalezy od paru czynnikow:

-robienie konkursu na temat czyjs tam komercyjny temat;

-robienie konkursu w czasie sesji egzaminacyjnej;

a wielkie bitwy to jzu chyba zostaly namalowane :)

oby bylo jak najmniej powodow by je malowac i zeby byly jak najbardziej historyczne

Napisano

jeszcze nie ma sesji... :) trzeba co prawda to i owo na bieżąco zaliczać, ale to nic nowego :D

Nominacje mialy byc w ciagu tygodnia i koniec konkursu tez...? :eek:

Napisano

a wielkie bitwy to jzu chyba zostaly namalowane :)

oby bylo jak najmniej powodow by je malowac i zeby byly jak najbardziej historyczne

Wielkie bitwy to wg. mnie to nie tylko temat batalii, wojen prowadzonych przez ludzi - ale też zmagania wewnętrzne samego człowieka. ;), można go rozwinąć na różne kierunki.

Napisano

Masha-o przepraszam, ja wlasnie w maju mialem wszystkie egzaminy a teraz sie kulturalnie bycze w ksiegowosci :)

z tego co wiem koledzy w pl tez pozaliczali wczesniej zeby sie pobyczyc

Napisano

Sesja letnia jest w czerwcu, a że ktoś zaliczy egzaminy wcześniej to już inna sprawa :rolleyes: Szkoda, że ja nie mam takiej możliwości... :p

Napisano

Może moje propozycje tematów się komuś spodobają:

- Sen o potędze

- Po drugiej stronie lustra

- Łaknienie wolności

- Na krawędzi

Napisano

Moja propozycje:

- kamień filozoficzny

- jak z sera zrobić pietruszkę ;]

- alchemia dla początkujących

- lęk przed ciemnością

- jak zapomnieć ?

- pierwszy i ostatni

- na rozstaju / trudny wybór

- "Dzień w ktorym pękło niebo" / © Dżem

- odmiana

- koniec podróży (CgTalk ma początek, to czemu nie miał by być koniec ;) )

- krawędź wszechświata

- multiwymiarowa interferencja

- coś, dla czego warto żyć

- "Może zawierać czubki" ;]

Przepraszam, już więcej nie będę ;]

Napisano

Witam!!

vorek fajne tematy dales :)

te mi sie podobaja :

jak zapomniec??

pierwszy i ostatni

koniec podrozy :D

cos dla czego warto zyc

:)

a tak wogole to kiedy mozna sie spodziewac bitewki??

pozdro

Napisano

a może by tak coś w rodzaju "stare i zniszczone" ??

wydaje mi się że temat szeroki i ciekawy (dom, miasto, samochód, rower, człowiek ... bardzo wiele rzeczy można by tu zaliczyć)

bardziej byśmy się wtedy skupili na ciekawych texturkach i klimatycznych renderkach :)

Napisano

po co się ograniczać, może damy tematy typu:

- Coś z O w środku

- Może mieć coś z ministra edukacji

- Rzeczy poprzeczne

- Zzzz :>

Napisano

hmmmm kiedy wyniki nominacji ? :D:D halo czy ja cos ominalem ? :]

Wszystkie temaciki fajne jakie dacie (oby bitwa 3d byla) bedzie dobrze :)

Gość _Kreska_
Napisano

no wlasnie, cos sie popsulo... w ogole na nominki jest tydzien (wedlug regulaminu) a w tej bitwie 20 nominki mialy byc a zakonczenie 25, wiec teoretycznie mogly byc po finale :)

Napisano

wlasnie, moznaby przedluzyc... bo do labiryntu i tak mozna chyba w poniedzialek wyslac i dojdzie na czas... kurde jeszcze drukowac to trzeba...

Napisano

Achtung, Podobna dzisiaj będą nominki ;), wsZystkim gratuluje :))

Pozdrawiam.)

>>vv3k70r - fajnie to robią - ale jest jedno ale za to trzeba zapłacić ;)

Napisano

ale tusz masz na jakiś czas poza tym cena zależy od drukarki i jakiego typu używasz atramentu /ja sobie doładowuje Photosmarta/ i nie jest to taki duży koszt ;). w przeliczeniu na ilość wydruków //

ale zależy jak i co kto lubi ;). W labie dobrze jest robić prace > A4, ale to też zależy gdzie i czy chcą i jeszcze kilkaset innych motywów.\ łącznie z przygotowaniem profilu kolorów wg LAB\

Napisano

poniewaz robilem i tak i tak uwazam ze w labie jest taniej, ladniej, lepiej, sciagniecie pod szopa profilu kolorow do takiej na przyklad frontiery to kilak kliniec,

zreszta chyab lepiej wydac te 4, 6 czy nawet 16pln za porzadne naswietlenie pracy konkursowej niz zrobic na odwal z plujki?

Napisano
poniewaz robilem i tak i tak uwazam ze w labie jest taniej, ladniej, lepiej, sciagniecie pod szopa profilu kolorow do takiej na przyklad frontiery to kilak kliniec,

zreszta chyab lepiej wydac te 4, 6 czy nawet 16pln za porzadne naswietlenie pracy konkursowej niz zrobic na odwal z plujki?

Jak już pisałem wcześniej zależy od czego i do czego oraz na czym się drukuje, ale przyznam Tobie rację że w labie wychodzi ""lepiej" choć to też rzecz względna :))

Pozdrawiam

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności