Napisano 16 Kwiecień 200618 l No i kolejny raz się podjąłem.. Mam nadzieję że tym razem skończę. :D Waszym zadaniem jest odgadnąć kogo modeluje :D Będzie to trudne, gdyż narazie podobieństwo jest znikome :) (bazuje się na fotkach) Organizuję tę naiwną zabawę po to, by się przekonać czy chociaż troche jest podobny :P Narazie tyle: Nieco ponad 900 tris (Mam nadzieje, że wystarczy mi reszta na ciało ;p) ---====--- EDIT: No, chłopaki odgadli, wiec mogę już oficjalnie wpisać w temat kogo tworzę :) Pzdr!
Napisano 16 Kwiecień 200618 l buhahaha jakie znikome toz to fredi!!!!!!!!!:D bardzo ladne :) tylko uwazaj bys sie w limicie wyrobil :)
Napisano 16 Kwiecień 200618 l hmm... freddy kruger?? wporzo - poka siatke :D troche luki brwiowe mi sie za bardzo schodza nad nosem i cos z uchem sie dzieje (malzowina w srodku swojego luku) pozdro
Napisano 16 Kwiecień 200618 l Autor "buhahaha jakie znikome toz to fredi!!!!!!!!!:D" "hmm... freddy kruger??" Taa ;] You're right :D "...uwazaj bys sie w limicie wyrobil" Heh, postaram sie :D "poka siatke" "troche luki brwiowe mi sie za bardzo schodza nad nosem" Zdaje Ci się - popatrz na fotki :) "cos z uchem sie dzieje (malzowina w srodku swojego luku)" Mógłbyś zaznaczyc co i jak?? Dzieki za komenty! Pozdro!
Napisano 16 Kwiecień 200618 l Autor Sorki, ze 2 posty pod żąd, ale nie komentujecie, a update musze dac. Od dość dawna obserwuje zjawisko sporego postowania tylko "popularnym" (w dwojaki sposób) użytkownikom.. Czasem troche to śmieszne.. Na przykładzie ktoś z "elity" zaczyna projekt np. jakiegoś sprzętu, pokazuje śrubke i... 10 stron postów (rzekomo) "na temat".. Inny, nowy użytkownik pokazuje zaawansowany etap pracy dyplomowej (oparte na faktach) i musi prosić o komentarze... Wiecie - jeżeli to prywatne forum dla wybrańców to je zahasłujcie najlepiej... Tyle OT. ----====---- Wspomniany update: Siatka: http://www.mragowo.mm.pl/~spherosgroup/Chris/wirebody1.jpg Niestety bede musiał troche pooptymalizować, bo troche przesadziłem z ilością poly :P. Pozdro!
Napisano 16 Kwiecień 200618 l no wlasnie chcialem Ci napisac ze przy takiej geometri na 100 % nie zmiescisz sie w polikauntcie ;) A co do samego modelu to jest bardzo fajny poowodzenia dalej
Napisano 16 Kwiecień 200618 l pikena robota chris!! teraz to juz wyglada na krugera :) ps. odnosnie twojego ot to masz racje :)
Napisano 16 Kwiecień 200618 l hyhy - co do ot - wiesz no coz... nie ma sie co obrazac - tutaj nikt nikogo do niczego nie zmusza i wszyscy robia co im sie zywnie podoba... (czytaj pisuja posty gdzie chca) co do modeliku - w 3000 powinienes sie - zmiescic 3k to w sumie masa triangli - moja rada - na razie rob jak robisz - nawet jak przekroczysz limit to masz calkiem dobry model z ktorym poozniej mozesz sie pobawic - a do bitwy zawsze mozna tu i owdzie poprzycinac (np. na uchu masz spory zapas - zawsze mozna texturke zamontowac :) ps. dalbys juz mu wstepna texturke coby juz mu sie pasy na sweterku pojawily :D pozdro i jedziesz jedziesz bo sie zapowiada calkiem calkiem :D ps. tak sobie jeszcze patrze na siate - na rekawach masz zdecydowanie za duzo podzialow po obwodzie - da sie to samo zrobic zuzywajac mniej triangli
Napisano 16 Kwiecień 200618 l chris -> jesli chodzi o ta kwestie z watkami - to sie nie zgodze :) sam czesto tu zagladam - ale z zadka sie wypowiadam - powodem jest brak czasu, i to ze nie zawsze chce sie czlowiek wypowiadac na kazdy post. Niema sie co uzalac :) Co do frediego - to wyglada narazie zabawnie a nie straszie - popracowal bym nad ta mina :) Na uchu stanpowczo zbyt duzo poly 1/4 z ucha przeznacz na twarz (para uszu da troche scianek) jkolejne 2/4 wywal sprzydadza sie puzniej :) 3k dla postaci nie pozwala na takie szalenstwa tutaj bedzie sie liczyc tekstura :) pozdro
Napisano 16 Kwiecień 200618 l Autor Wielkie dzięki za komentarze!! Co do OT, to wiadomo - ile osób, tyle zdań.. Uparcie zdania będę bronił, ale małe sprostowanie - wcale się nie obrażam :P Rozumiem, każdy ma wolną wolę do tego co robi, może wiec chociaz postarajmy sie by zmniejszyla sie skala forumowej szarej masy, której "nie zawsze" się komentuje prace :)... Heh, chciało by się powiedzieć: "i żyli długo i szczęśliwie" xD Można powiedzieć że model już skończony :) Ciężka była optymalizacja, nie ukrywam (w końcu nie łatwo zjechać z 3600 tris do 3000 :P). Oczywiście zastosowałem się do znacznej czesci waszych zalecen przy okrajaniu :) Mam nadzieje, ze za bardzo nie zbrzydł :P (ups.. drugiemu od prawej przyciąłem spodnie :P - wybaczcie) Siatka: http://www.mragowo.mm.pl/~spherosgroup/Chris/finbodywire.jpg Pozdro!
Napisano 17 Kwiecień 200618 l NIIIIIIIICE! nie wiem czy podbródek mu za bardzo nie wystaje (ale ja Koszmaru... nie lubię, to się nie wypowiadam). Fajnie że postać jest od razu zorpoznawalna. OT: IMHO elity żadnej tu nie ma. Po prostu część ludzi zna się na privie, ot co (to taka moja teoria).
Napisano 17 Kwiecień 200618 l ja jak mam czas to komentuje wszystko (heh sam mam tak ze nikt mojego nie chce komentowac ;) ) a tu co widze to hoho... niezle sobie poczynasz :D narazie moj faworyt :D
Napisano 17 Kwiecień 200618 l te "fałdy" na spodniach na dole nie wygladają za dobrze. on chyba nie mial takiej klaty :) czym zrobiles render z siatą??
Napisano 17 Kwiecień 200618 l Hmm dzisiaj tak zauwazylem ze cos jest z klatka piersiowa jest za wysoko tzn cycuszki ;) reszta jest spoczko Empeck ma racje co do tych znajomych trzeba ich pogonic czasem na gg zeby kto kolwiek cos skrobnal :)
Napisano 17 Kwiecień 200618 l Autor Podbródek jest taki, fałdy i rozbudowana klatka też - przynajmniej na figurce na której się wzoruje.. Co do "wysokiej klaty", to się niestety musze zgodzic - troszke przesadzilem :P Kurde, bede musial przerabiac mapowanie ;p Co do znajomych to też musze ganiać, a i tak komentują dopiero jak skończe... (Tak tak RA, ty leniu :D) Pozdro!
Napisano 17 Kwiecień 200618 l Pierwsze primo khem, khem, well, nie rozumiem tych oszczerstw skierowanych w moją osobę. :D Drugie primo ;) Dawaj pasiastą koszulę! :P Bajerancko jest oczywiście. Pamiętaj o plakacie z Freddim koło łóżka. Taka terapia. ;) pozdrawiam
Napisano 17 Kwiecień 200618 l Autor Ad. 1. Jesteś leń i tyle :D Ad. 2. ---===--- Nagłówek sponsorowany xD Nie ma takiego czegoś jak "Drugie primo"... Jest "Secundo" :D ---===--- Co do pasiastej koszuli... Patrz update :) Plakat.. hmm.. musiałeś zasugerować wszem i wobec, że w dzieciństwie bałem się Freddiego? :P ------- Update: Po kilku godzinach cierpien wymęczyłem głowe i sweterek.. Ogolnie mam dosyc - co chwile prawie komputer leciał przez okno.. Męczyłem się pare godzin i co chwile psułem efekt... Nie mam nerwów, oj nie mam :P Twarz jeszcze pewnie pomecze bo mogła by być lepsza.. Z resztą zawsze może być lepiej :D Warto wspomniec, ze na teksturce nie ma ani piksela skopiowanego z fotki - wszystko ręcznie... Chyba pierwszy raz :] (I ostatni :D) Obecny stan tekstury: http://www.mragowo.mm.pl/~spherosgroup/Chris/tekstura.jpg Pozdro! Pozdro
Napisano 17 Kwiecień 200618 l no no no, full respekt... ale chyba sweterek zbyt sie błyszczy i ogólnie bije po oczach
Napisano 17 Kwiecień 200618 l no ładnie ale twarz jakos dziwnie wyglada(jak na 3k tris) bedziesz robil normal mape?
Napisano 17 Kwiecień 200618 l co Ty chcesz od twarzy przeciez jest swietna ? :) Co do sweterka tez mi sie bardzo podoba ale chyba nie jest on w 100% reczny? ;)
Napisano 17 Kwiecień 200618 l "Drugie primo", to cytat z Kiepskich. :P Widze, że ambitne kino dla ciebie nie istnieje. ;) Fajniusio to wygląda. Tylko sweter musi być bardziej matowy.
Napisano 17 Kwiecień 200618 l Autor Na wstępie dzięki wszystkim za ciepłe słowa (i te troche mniej ciepłe) :D Zacznijmy zatem x]: RA, Ognisty -> Owszem troche przesadziłem z "błyskotliwością" swetra - da sie poprawic :) RA -> istnieje, ale zwykle nie mam czasu na pseudo sitcomy ;] Ledyr -> Normalmapy nie będę robił, bo narazie nie mam pojęcia na ten temat, chyba ze zapodacie mi łopatologiczny tutek :] Klicek -> Sweterek jest wykonany recznie + dodatkowo nałożony jest PS'owy patern (coby sweter to zaczęło przypominać :D) Przybysz -> Proporcje powinny być ok, bo modelowałem z fotką figurki jako blueprint Pozdro!
Napisano 18 Kwiecień 200618 l Autor Dzieki, na bank sie przyda! :) Tylko nie jest powiedziane ze moj model ma wyglądać identycznie jak ta rzeźba, bo co nowy film z freddym to (troche) inna charakteryzacja :P Pozdr!
Napisano 19 Kwiecień 200618 l Autor Heh, pisałem to dla ogółu by ktoś mi nie wywalił nagle, że w filmie, to freddy miał... itp :) Ogólnie troche mało komentów tutaj :P Dobra.. next update... Poprawiłem sweterek i dorysowałem spodnie i kapelusz :) Obecny stan teksturki: http://www.mragowo.mm.pl/~spherosgroup/Chris/tekstura2.jpg Musze powiedziec, że bardzo sie podszkolilem dzieki minibitwie w teksturowaniu :P Wkoncu ćwicze skilla w rysowaniu tabletem :) Pozdro!
Napisano 19 Kwiecień 200618 l oz kurde, no niezle sie tu zabawiasz chris. spodnie juz chyba nie są recznie malowane w 100%?
Napisano 19 Kwiecień 200618 l Autor Ojoj, nie wiedziałem że aż tak się spodoba :) Dzięki wielkie chłopaki!! Spodnie sam malowałem, jedynie na koniec wykorzystałem troche teksturke zabrudzenia by nie były za czyste. Pozdro!
Napisano 19 Kwiecień 200618 l Wiesz co Chris - normalnie po tak długiej nieobecności na forum aż się wypowiem - full respect - będę miał czym dzieci w domu straszyć :D Pozdrawiam
Napisano 21 Kwiecień 200618 l STANEK reaktywacja? :D Superowa tekstura, jak już mam się czepiać, to oddzieliłbym (cieniem) kapelusz od głowy. pozdrawiam
Napisano 23 Kwiecień 200618 l no wporzo - popracowalbym nad alpha w okolicach kounieza i mankietow... niepodoba mnie sie sposob w jaki on stoi - wyglada jakby ktos mu nakopal do zyci i sie jeszcze po tym niepozbieral... pozdro i dajesz dajesz
Napisano 24 Kwiecień 200618 l Autor Na wstępie sorki za przerwe ;P Ognisty -> *cmok* dzięki :D STANEK -> Welcome back :) Co do straszenia... Moze Wojtek przestanie mówić na mnie pan, i od teraz będę dla niego "Wujkiem samo zło" xD Ra -> lekko oddzielony jest, ale pewnie jeszcze poprawie Czorny -> thx! Ftorek -> Alphe dopieszcze.. A sposób stania... To co widzieliście dotychczas to poza pod rigg.. Uprzejmy kolega animator z teamu zriggował mi już Fredzia więc mam nadzieje, że więcej nie będzie stał tak dziewiczo :] Szybki renderek progresowy: Pozdro!
Napisano 24 Kwiecień 200618 l nooo - coraz lepiej i lepiej - jest progress jesy wiec wporzo :) troche (a nawet bardzo) mi jeszcze niepasi kolor skoory (zarowno twarzy jak i 'zdrowej' dloni) - za bardzo to roozowe - jakby prosiaczek dopiero co z wrzatku wylazl... pozfora
Napisano 24 Kwiecień 200618 l swietna sprawa z poza wyglada 20 razy lepiej niestety wyszlo teraz to ze glowa jest o wiele za duza no chyba ze taka mial bo niestety fanem filmu nie jestem wole komedie chociaz ten film tez pod to podchodzi :D:D
Napisano 24 Kwiecień 200618 l freddy mial bardzo poparzona skore, wiec zrob mu czerwono/brunatne znamiona tak jak na refkach i bedzie miodzio. reszta jest swietna
Napisano 24 Kwiecień 200618 l Nie no całkiem fajnie musze przyznać choć nadal mam wrażenie za dużej głowy o czym wspominalem juz wczesniej. Jakby dzieciak w masce Frediego :P Co do koloru skóry to musze sie zgodzić z ftorkiem.
Napisano 25 Kwiecień 200618 l Gratuluję bo ja nawet jednego trisa nie zrobiłem w swoim modelu i pewnie nie będę już zaczynał bo i tak nie zdążę. Co do teksturki to nie bardzo podoba mi się detal spodni bo wygląda jak popękana, sucha ziemia. Superowo natomiast wyszedł sweterek i gdybym miał babcię to bym ją poprosił żeby mi taki na drutach zrobiła.
Napisano 25 Kwiecień 200618 l Troche za bardzo wygląda na starca z ciałem 16o-latka. Dojżały mężczyzna ma troche inne proporcje ciała. Pozdr.
Napisano 25 Kwiecień 200618 l no ogólnie jest ciekawie, ale fakt ze głowa jest troche zaduza i przydaloby sie masywniejsze cialo, troche tez brak na texturze twarzy takich głebszy blizn od poparzen, ale ogólnie upozwany wyglada całkim wporzo :)
Napisano 26 Kwiecień 200618 l Autor ftor -> Dzieki! Skore poprawiłem. KLIC -> Fajnie, ze lepiej sie prezentuje. Proporcje poprawiłem. Sanki -> Poparzenia poprawiłem. Za reszte dzieki :) Przybysz -> Oba fakty poprawione. Tores -> Spodnie lekko poprawiłem, jednak ten detal mi sie podoba :) Cos w nim jest :D Co do minibitwy to nie poddawaj się! Jeszcze masz kilka dni :) PAIN -> Proporcje są raczej dobre, nie licząc głowy, którą już poprawiłem. Don Mario -> Masywniejszego ciała nie moge zrobić, bo w rzeczywistości freddy nie miał takowego - i tak jest szerszy niż powinien. Reszta poprawiona. Widzicie więc, że komentarze biore sobie do serca i chętnie poprawiam błędy wg. waszego widzimisie :) Jak widzicie jeszcze coś to krzyczcie :) Pozdro!