Chris Napisano 16 Kwiecień 2006 Share Napisano 16 Kwiecień 2006 No i kolejny raz się podjąłem.. Mam nadzieję że tym razem skończę. :D Waszym zadaniem jest odgadnąć kogo modeluje :D Będzie to trudne, gdyż narazie podobieństwo jest znikome :) (bazuje się na fotkach) Organizuję tę naiwną zabawę po to, by się przekonać czy chociaż troche jest podobny :P Narazie tyle: Nieco ponad 900 tris (Mam nadzieje, że wystarczy mi reszta na ciało ;p) ---====--- EDIT: No, chłopaki odgadli, wiec mogę już oficjalnie wpisać w temat kogo tworzę :) Pzdr! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowr Napisano 16 Kwiecień 2006 Share Napisano 16 Kwiecień 2006 buhahaha jakie znikome toz to fredi!!!!!!!!!:D bardzo ladne :) tylko uwazaj bys sie w limicie wyrobil :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ftorek Napisano 16 Kwiecień 2006 Share Napisano 16 Kwiecień 2006 hmm... freddy kruger?? wporzo - poka siatke :D troche luki brwiowe mi sie za bardzo schodza nad nosem i cos z uchem sie dzieje (malzowina w srodku swojego luku) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris Napisano 16 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 16 Kwiecień 2006 "buhahaha jakie znikome toz to fredi!!!!!!!!!:D" "hmm... freddy kruger??" Taa ;] You're right :D "...uwazaj bys sie w limicie wyrobil" Heh, postaram sie :D "poka siatke" "troche luki brwiowe mi sie za bardzo schodza nad nosem" Zdaje Ci się - popatrz na fotki :) "cos z uchem sie dzieje (malzowina w srodku swojego luku)" Mógłbyś zaznaczyc co i jak?? Dzieki za komenty! Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris Napisano 16 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 16 Kwiecień 2006 Sorki, ze 2 posty pod żąd, ale nie komentujecie, a update musze dac. Od dość dawna obserwuje zjawisko sporego postowania tylko "popularnym" (w dwojaki sposób) użytkownikom.. Czasem troche to śmieszne.. Na przykładzie ktoś z "elity" zaczyna projekt np. jakiegoś sprzętu, pokazuje śrubke i... 10 stron postów (rzekomo) "na temat".. Inny, nowy użytkownik pokazuje zaawansowany etap pracy dyplomowej (oparte na faktach) i musi prosić o komentarze... Wiecie - jeżeli to prywatne forum dla wybrańców to je zahasłujcie najlepiej... Tyle OT. ----====---- Wspomniany update: Siatka: http://www.mragowo.mm.pl/~spherosgroup/Chris/wirebody1.jpg Niestety bede musiał troche pooptymalizować, bo troche przesadziłem z ilością poly :P. Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 16 Kwiecień 2006 Share Napisano 16 Kwiecień 2006 no wlasnie chcialem Ci napisac ze przy takiej geometri na 100 % nie zmiescisz sie w polikauntcie ;) A co do samego modelu to jest bardzo fajny poowodzenia dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 16 Kwiecień 2006 Share Napisano 16 Kwiecień 2006 pikena robota chris!! teraz to juz wyglada na krugera :) ps. odnosnie twojego ot to masz racje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ftorek Napisano 16 Kwiecień 2006 Share Napisano 16 Kwiecień 2006 hyhy - co do ot - wiesz no coz... nie ma sie co obrazac - tutaj nikt nikogo do niczego nie zmusza i wszyscy robia co im sie zywnie podoba... (czytaj pisuja posty gdzie chca) co do modeliku - w 3000 powinienes sie - zmiescic 3k to w sumie masa triangli - moja rada - na razie rob jak robisz - nawet jak przekroczysz limit to masz calkiem dobry model z ktorym poozniej mozesz sie pobawic - a do bitwy zawsze mozna tu i owdzie poprzycinac (np. na uchu masz spory zapas - zawsze mozna texturke zamontowac :) ps. dalbys juz mu wstepna texturke coby juz mu sie pasy na sweterku pojawily :D pozdro i jedziesz jedziesz bo sie zapowiada calkiem calkiem :D ps. tak sobie jeszcze patrze na siate - na rekawach masz zdecydowanie za duzo podzialow po obwodzie - da sie to samo zrobic zuzywajac mniej triangli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartonfink Napisano 16 Kwiecień 2006 Share Napisano 16 Kwiecień 2006 chris -> jesli chodzi o ta kwestie z watkami - to sie nie zgodze :) sam czesto tu zagladam - ale z zadka sie wypowiadam - powodem jest brak czasu, i to ze nie zawsze chce sie czlowiek wypowiadac na kazdy post. Niema sie co uzalac :) Co do frediego - to wyglada narazie zabawnie a nie straszie - popracowal bym nad ta mina :) Na uchu stanpowczo zbyt duzo poly 1/4 z ucha przeznacz na twarz (para uszu da troche scianek) jkolejne 2/4 wywal sprzydadza sie puzniej :) 3k dla postaci nie pozwala na takie szalenstwa tutaj bedzie sie liczyc tekstura :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris Napisano 16 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 16 Kwiecień 2006 Wielkie dzięki za komentarze!! Co do OT, to wiadomo - ile osób, tyle zdań.. Uparcie zdania będę bronił, ale małe sprostowanie - wcale się nie obrażam :P Rozumiem, każdy ma wolną wolę do tego co robi, może wiec chociaz postarajmy sie by zmniejszyla sie skala forumowej szarej masy, której "nie zawsze" się komentuje prace :)... Heh, chciało by się powiedzieć: "i żyli długo i szczęśliwie" xD Można powiedzieć że model już skończony :) Ciężka była optymalizacja, nie ukrywam (w końcu nie łatwo zjechać z 3600 tris do 3000 :P). Oczywiście zastosowałem się do znacznej czesci waszych zalecen przy okrajaniu :) Mam nadzieje, ze za bardzo nie zbrzydł :P (ups.. drugiemu od prawej przyciąłem spodnie :P - wybaczcie) Siatka: http://www.mragowo.mm.pl/~spherosgroup/Chris/finbodywire.jpg Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 16 Kwiecień 2006 Share Napisano 16 Kwiecień 2006 swietny model teraz texturki i bedzie cud miod i orzeszki :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 17 Kwiecień 2006 Share Napisano 17 Kwiecień 2006 NIIIIIIIICE! nie wiem czy podbródek mu za bardzo nie wystaje (ale ja Koszmaru... nie lubię, to się nie wypowiadam). Fajnie że postać jest od razu zorpoznawalna. OT: IMHO elity żadnej tu nie ma. Po prostu część ludzi zna się na privie, ot co (to taka moja teoria). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ognisty Napisano 17 Kwiecień 2006 Share Napisano 17 Kwiecień 2006 ja jak mam czas to komentuje wszystko (heh sam mam tak ze nikt mojego nie chce komentowac ;) ) a tu co widze to hoho... niezle sobie poczynasz :D narazie moj faworyt :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ledyr Napisano 17 Kwiecień 2006 Share Napisano 17 Kwiecień 2006 te "fałdy" na spodniach na dole nie wygladają za dobrze. on chyba nie mial takiej klaty :) czym zrobiles render z siatą?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 17 Kwiecień 2006 Share Napisano 17 Kwiecień 2006 Hmm dzisiaj tak zauwazylem ze cos jest z klatka piersiowa jest za wysoko tzn cycuszki ;) reszta jest spoczko Empeck ma racje co do tych znajomych trzeba ich pogonic czasem na gg zeby kto kolwiek cos skrobnal :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris Napisano 17 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2006 Podbródek jest taki, fałdy i rozbudowana klatka też - przynajmniej na figurce na której się wzoruje.. Co do "wysokiej klaty", to się niestety musze zgodzic - troszke przesadzilem :P Kurde, bede musial przerabiac mapowanie ;p Co do znajomych to też musze ganiać, a i tak komentują dopiero jak skończe... (Tak tak RA, ty leniu :D) Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 17 Kwiecień 2006 Share Napisano 17 Kwiecień 2006 Pierwsze primo khem, khem, well, nie rozumiem tych oszczerstw skierowanych w moją osobę. :D Drugie primo ;) Dawaj pasiastą koszulę! :P Bajerancko jest oczywiście. Pamiętaj o plakacie z Freddim koło łóżka. Taka terapia. ;) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris Napisano 17 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2006 Ad. 1. Jesteś leń i tyle :D Ad. 2. ---===--- Nagłówek sponsorowany xD Nie ma takiego czegoś jak "Drugie primo"... Jest "Secundo" :D ---===--- Co do pasiastej koszuli... Patrz update :) Plakat.. hmm.. musiałeś zasugerować wszem i wobec, że w dzieciństwie bałem się Freddiego? :P ------- Update: Po kilku godzinach cierpien wymęczyłem głowe i sweterek.. Ogolnie mam dosyc - co chwile prawie komputer leciał przez okno.. Męczyłem się pare godzin i co chwile psułem efekt... Nie mam nerwów, oj nie mam :P Twarz jeszcze pewnie pomecze bo mogła by być lepsza.. Z resztą zawsze może być lepiej :D Warto wspomniec, ze na teksturce nie ma ani piksela skopiowanego z fotki - wszystko ręcznie... Chyba pierwszy raz :] (I ostatni :D) Obecny stan tekstury: http://www.mragowo.mm.pl/~spherosgroup/Chris/tekstura.jpg Pozdro! Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ognisty Napisano 17 Kwiecień 2006 Share Napisano 17 Kwiecień 2006 no no no, full respekt... ale chyba sweterek zbyt sie błyszczy i ogólnie bije po oczach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ledyr Napisano 17 Kwiecień 2006 Share Napisano 17 Kwiecień 2006 no ładnie ale twarz jakos dziwnie wyglada(jak na 3k tris) bedziesz robil normal mape? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 17 Kwiecień 2006 Share Napisano 17 Kwiecień 2006 co Ty chcesz od twarzy przeciez jest swietna ? :) Co do sweterka tez mi sie bardzo podoba ale chyba nie jest on w 100% reczny? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przybysz Napisano 17 Kwiecień 2006 Share Napisano 17 Kwiecień 2006 Ano fajnie sie zapowiada. Czy przypadkiem łepek nie jest za duży? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 17 Kwiecień 2006 Share Napisano 17 Kwiecień 2006 "Drugie primo", to cytat z Kiepskich. :P Widze, że ambitne kino dla ciebie nie istnieje. ;) Fajniusio to wygląda. Tylko sweter musi być bardziej matowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris Napisano 17 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2006 Na wstępie dzięki wszystkim za ciepłe słowa (i te troche mniej ciepłe) :D Zacznijmy zatem x]: RA, Ognisty -> Owszem troche przesadziłem z "błyskotliwością" swetra - da sie poprawic :) RA -> istnieje, ale zwykle nie mam czasu na pseudo sitcomy ;] Ledyr -> Normalmapy nie będę robił, bo narazie nie mam pojęcia na ten temat, chyba ze zapodacie mi łopatologiczny tutek :] Klicek -> Sweterek jest wykonany recznie + dodatkowo nałożony jest PS'owy patern (coby sweter to zaczęło przypominać :D) Przybysz -> Proporcje powinny być ok, bo modelowałem z fotką figurki jako blueprint Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 18 Kwiecień 2006 Share Napisano 18 Kwiecień 2006 tu masz refkę: http://www.thesculptorscorner.com/Windrix/BIGs21.htm ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris Napisano 18 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 18 Kwiecień 2006 Nie działa mi link :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 18 Kwiecień 2006 Share Napisano 18 Kwiecień 2006 shit, mi też teraz nie działa :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 18 Kwiecień 2006 Share Napisano 18 Kwiecień 2006 Wrzuciłem na imageshacka: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris Napisano 18 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 18 Kwiecień 2006 Dzieki, na bank sie przyda! :) Tylko nie jest powiedziane ze moj model ma wyglądać identycznie jak ta rzeźba, bo co nowy film z freddym to (troche) inna charakteryzacja :P Pozdr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 18 Kwiecień 2006 Share Napisano 18 Kwiecień 2006 No oczywiście że nie, znalazłem i pomyślałem że się może przydać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris Napisano 19 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 19 Kwiecień 2006 Heh, pisałem to dla ogółu by ktoś mi nie wywalił nagle, że w filmie, to freddy miał... itp :) Ogólnie troche mało komentów tutaj :P Dobra.. next update... Poprawiłem sweterek i dorysowałem spodnie i kapelusz :) Obecny stan teksturki: http://www.mragowo.mm.pl/~spherosgroup/Chris/tekstura2.jpg Musze powiedziec, że bardzo sie podszkolilem dzieki minibitwie w teksturowaniu :P Wkoncu ćwicze skilla w rysowaniu tabletem :) Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 19 Kwiecień 2006 Share Napisano 19 Kwiecień 2006 madafaker!! zajebist** :D pelen szacunek:) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ledyr Napisano 19 Kwiecień 2006 Share Napisano 19 Kwiecień 2006 oz kurde, no niezle sie tu zabawiasz chris. spodnie juz chyba nie są recznie malowane w 100%? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris Napisano 19 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 19 Kwiecień 2006 Ojoj, nie wiedziałem że aż tak się spodoba :) Dzięki wielkie chłopaki!! Spodnie sam malowałem, jedynie na koniec wykorzystałem troche teksturke zabrudzenia by nie były za czyste. Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ognisty Napisano 19 Kwiecień 2006 Share Napisano 19 Kwiecień 2006 *cmok* ładnie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
STANEK Napisano 19 Kwiecień 2006 Share Napisano 19 Kwiecień 2006 Wiesz co Chris - normalnie po tak długiej nieobecności na forum aż się wypowiem - full respect - będę miał czym dzieci w domu straszyć :D Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 21 Kwiecień 2006 Share Napisano 21 Kwiecień 2006 STANEK reaktywacja? :D Superowa tekstura, jak już mam się czepiać, to oddzieliłbym (cieniem) kapelusz od głowy. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czorny Napisano 21 Kwiecień 2006 Share Napisano 21 Kwiecień 2006 no nie no brak slow :D pieknie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
STANEK Napisano 23 Kwiecień 2006 Share Napisano 23 Kwiecień 2006 hmm RA - myślę że przełamię lody i powrócę na forum :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ftorek Napisano 23 Kwiecień 2006 Share Napisano 23 Kwiecień 2006 no wporzo - popracowalbym nad alpha w okolicach kounieza i mankietow... niepodoba mnie sie sposob w jaki on stoi - wyglada jakby ktos mu nakopal do zyci i sie jeszcze po tym niepozbieral... pozdro i dajesz dajesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris Napisano 24 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 24 Kwiecień 2006 Na wstępie sorki za przerwe ;P Ognisty -> *cmok* dzięki :D STANEK -> Welcome back :) Co do straszenia... Moze Wojtek przestanie mówić na mnie pan, i od teraz będę dla niego "Wujkiem samo zło" xD Ra -> lekko oddzielony jest, ale pewnie jeszcze poprawie Czorny -> thx! Ftorek -> Alphe dopieszcze.. A sposób stania... To co widzieliście dotychczas to poza pod rigg.. Uprzejmy kolega animator z teamu zriggował mi już Fredzia więc mam nadzieje, że więcej nie będzie stał tak dziewiczo :] Szybki renderek progresowy: Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ftorek Napisano 24 Kwiecień 2006 Share Napisano 24 Kwiecień 2006 nooo - coraz lepiej i lepiej - jest progress jesy wiec wporzo :) troche (a nawet bardzo) mi jeszcze niepasi kolor skoory (zarowno twarzy jak i 'zdrowej' dloni) - za bardzo to roozowe - jakby prosiaczek dopiero co z wrzatku wylazl... pozfora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 24 Kwiecień 2006 Share Napisano 24 Kwiecień 2006 swietna sprawa z poza wyglada 20 razy lepiej niestety wyszlo teraz to ze glowa jest o wiele za duza no chyba ze taka mial bo niestety fanem filmu nie jestem wole komedie chociaz ten film tez pod to podchodzi :D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanki Napisano 24 Kwiecień 2006 Share Napisano 24 Kwiecień 2006 freddy mial bardzo poparzona skore, wiec zrob mu czerwono/brunatne znamiona tak jak na refkach i bedzie miodzio. reszta jest swietna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przybysz Napisano 24 Kwiecień 2006 Share Napisano 24 Kwiecień 2006 Nie no całkiem fajnie musze przyznać choć nadal mam wrażenie za dużej głowy o czym wspominalem juz wczesniej. Jakby dzieciak w masce Frediego :P Co do koloru skóry to musze sie zgodzić z ftorkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tores Napisano 25 Kwiecień 2006 Share Napisano 25 Kwiecień 2006 Gratuluję bo ja nawet jednego trisa nie zrobiłem w swoim modelu i pewnie nie będę już zaczynał bo i tak nie zdążę. Co do teksturki to nie bardzo podoba mi się detal spodni bo wygląda jak popękana, sucha ziemia. Superowo natomiast wyszedł sweterek i gdybym miał babcię to bym ją poprosił żeby mi taki na drutach zrobiła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PAINbringer Napisano 25 Kwiecień 2006 Share Napisano 25 Kwiecień 2006 Troche za bardzo wygląda na starca z ciałem 16o-latka. Dojżały mężczyzna ma troche inne proporcje ciała. Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marioza Napisano 25 Kwiecień 2006 Share Napisano 25 Kwiecień 2006 no ogólnie jest ciekawie, ale fakt ze głowa jest troche zaduza i przydaloby sie masywniejsze cialo, troche tez brak na texturze twarzy takich głebszy blizn od poparzen, ale ogólnie upozwany wyglada całkim wporzo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris Napisano 26 Kwiecień 2006 Autor Share Napisano 26 Kwiecień 2006 ftor -> Dzieki! Skore poprawiłem. KLIC -> Fajnie, ze lepiej sie prezentuje. Proporcje poprawiłem. Sanki -> Poparzenia poprawiłem. Za reszte dzieki :) Przybysz -> Oba fakty poprawione. Tores -> Spodnie lekko poprawiłem, jednak ten detal mi sie podoba :) Cos w nim jest :D Co do minibitwy to nie poddawaj się! Jeszcze masz kilka dni :) PAIN -> Proporcje są raczej dobre, nie licząc głowy, którą już poprawiłem. Don Mario -> Masywniejszego ciała nie moge zrobić, bo w rzeczywistości freddy nie miał takowego - i tak jest szerszy niż powinien. Reszta poprawiona. Widzicie więc, że komentarze biore sobie do serca i chętnie poprawiam błędy wg. waszego widzimisie :) Jak widzicie jeszcze coś to krzyczcie :) Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 26 Kwiecień 2006 Share Napisano 26 Kwiecień 2006 Teraz jest bardzo dobrze. Texturka rządzi (model też). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi