Napisano 25 Kwiecień 200618 l witka jako, że prace nad TERRANOVĄ się ślimaczą i nie bardzo mamy wene (no i miejscami doświadczenia :P) aby dokończyć projekt oraz z racji chwilowej przerwy w projketach komercyjnych postanowiłem zrobić sobie postać z Matrixa: APU. Fotki jak to fotki, nie wszystko na nich widać i niektóre elementy musiałem zgadywać jak je zamodelować. Wrzucam postęp mojej pracy, którą rozpocząłęm dziś :) PZDR FOR ALL
Napisano 25 Kwiecień 200618 l co by nie mówić ale cierpliwość do dłubania detali to masz. niezły start :) zamierzasz ukończyć sam model czy może jakaś sceneria? może jakiś taki Hangar Syjonu? Pozdrawiam
Napisano 25 Kwiecień 200618 l brawo, dokladna mechanika, moze jestem zboczencem, ale lubie sobie na taka popatrzec, szczegolnei jesli dziala :)
Napisano 26 Kwiecień 200618 l noo, jesli tak bardzo bedziesz wnikal w detale, to mozna sie spodziewac wypasu, powodzenia!
Napisano 26 Kwiecień 200618 l no kawał roboty, niedawno ogladałem 3D palace (DVD) o modelowaniu APU i masz kawał jeszcze przed sobą, góra też jest nieżle skomplikowana powodzenia
Napisano 26 Kwiecień 200618 l ktos tu juz kiedys zrobil jedno apu i bylo naprawde dobre ;] mam nadzieje ze twoje tez takie bedzie
Napisano 26 Kwiecień 200618 l Ooo Bhaal nam sie pokazał i to naprawde pozytywnie ! Jak narazie to piękana robota, detale chyba długo musiały byc modelowane bo super wyglądają. Czekam na updaty ! PS Dalej na majce jedziesz ? :) Pozdrawiam
Napisano 26 Kwiecień 200618 l Autor dzięki za komentarze :) hm.. co do texturowania to nie wiem czy będzie mi się chciało :P w sumie chodziło mi głównie o zamodelowanie czegoś z kosmicznym detalem :) hcpite3d: tak, najlepiej na starym, sprawdzonym sofcie się pracuje :P
Napisano 26 Kwiecień 200618 l heh, rozumiem - komu chciałoby się to teksturować. Ale gdybyś miał ochotę, to chętnie zobaczyłbym ;]
Napisano 27 Kwiecień 200618 l model naprawde niezle sie prezentuje - mam nadzieje ze bedzie chcialo ci sie to texturowac powodzenia
Napisano 27 Kwiecień 200618 l Autor musze troche poprawić wymiary bo coś się zaczyna krzaczyć :P tak to jest jak się ma różne foty :P
Napisano 4 Maj 200618 l Autor chwilke człowiek przerwe zrobi i już mu wątek z oczu zniknął :) po małej przerwie zarzucam screenami...
Napisano 5 Maj 200618 l Autor te uchwyty to dla ludzi są ale mimo to nie wiem czy i tak nie za małe... hmm...
Napisano 5 Maj 200618 l jak narazie bardzo dobrze ci to wychodzi - widziałem cos takiego na stronie matrixa - zapiera dech w piersiach - tak jak i twój do tej pory - tylko czekac na finish ;) dawaj czestsze updaty :) pozdro.
Napisano 5 Maj 200618 l Witam!! pokaz jakies zblizenia na detale bo sie marnuja na takich malych screenach :D pozdro
Napisano 5 Maj 200618 l Autor jak pisałem wcześniej, nie wiem czy chce mi się to texturować :P bardziej robie to z myślą o zamodelowaniu tylko no ale zobacze :)
Napisano 21 Maj 200618 l Autor narazie bez smootha... jeszcze musze zrobić górną część tyłu, oraz panel kontrolny a na koniec okablowanie. :) pozdrawiam
Napisano 21 Maj 200618 l Autor dzięki :) Terranova się robi :P trzeba troche wrócić do korzeni i ponaprawiać pre-produkcje mrkrzysiek: najpeirw wymodeluje całego i wyrenderuje bo rendering nie jest moją najmocniejszą stroną a nie chce mi się tracić narazie czasu przy modelowaniu :) ale napewno jakieś rendery zapodam
Napisano 22 Maj 200618 l a pewnie pare ton bedzie mialo nie ? :D A tak powaznie to naprawde fajne ;] Duzo nerowo przy tym poszlo ?
Napisano 22 Maj 200618 l Witam!! model zajefajny :) ale mam pytanie jak robiles detale tzw skad wiedziales jak wygladaja miales jakis zblizenia duze obrzy czy..... ?? pozdro
Napisano 22 Maj 200618 l Autor dzięki za komentarze :) hm.. no wlasnie do jpg zapisalem ale jakos musialem zjechac bo sie nie miescilo na serwerze. A co detali to wpatrywałem się godzinami w foty i próbowałem rozgryźć co na nich jest :D część z nich to sam próbowałem już zamodelować.
Napisano 22 Maj 200618 l ładne, szczegółowe, ale po dokładnym obejrzeniu/wysłuchaniu 3D Palace nie jestem zachwycony tą wersją wykonania.