yooshi Napisano 27 Czerwiec 2006 Share Napisano 27 Czerwiec 2006 Witam... Widzialem fotke z Bagginsem :D ktora robiles na Wratislavia 3D :))) ALe niewazne :) Scenka spoko... Czytalem Pratchetta (nie raz) :D Podoba mi sie, niezle kolorki :) Twórz dalej i czekam na koncowy render, z mam nadzieje duzo lepszej jakosci renderem... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 2 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 2 Lipiec 2006 dzięki za komentarze wrzucam coś żebyście o mnie nie zapomnieli ;] W związku z wrocław non-stop nie miałem za bardzo czasu podłubać scenki, myślałem troszkę nad teksturkami i zrobiłem taki mały teścik, same domalówki w shopie :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brumugun Napisano 2 Lipiec 2006 Share Napisano 2 Lipiec 2006 No fajnie by wygladało, ładna pracka będzie, plus jeszcze jakis displejsment i bedzie cacy, ewentualnie normalmapke strzelic w zbrushu, bedzie szybszy rendering, raz dwa na podstawie foto, bardzo szybka metoda, efekty miodzio. P.S tylko w takim wypadku te cegielki modelowane smiesznie wygladaja, chyba ze to przycisk do ukrytych dzrzwi to wybaczam . ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 2 Lipiec 2006 Share Napisano 2 Lipiec 2006 wymiatasz, dodaj jakąś żarówkę w tej niszy bo widać światło ale nie wiem gdzie źródło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LHT Napisano 3 Lipiec 2006 Share Napisano 3 Lipiec 2006 niech źródłem światła będzie elfik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 3 Lipiec 2006 Share Napisano 3 Lipiec 2006 bardzo ładne te domalówki jak tak zrobisz teksturki to bedzie bardzo ładnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 3 Lipiec 2006 Share Napisano 3 Lipiec 2006 Witam!! naprawde vorek zajbis** robota renderki sa swietne :) mam pytanka ile uzytych jest swiatel?? i jakie?? nie bede pytal o ustawienia bo to zapewne twoja tajemnica :D pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 3 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 3 Lipiec 2006 Czołem Narazie układ światełek jest taki: jeden vraylight na dole, za kamerą, pomarańczowy, drugi vraylight nad sceną, robi za niebo, jeden direct - słoneczko i 2x omni we wnęce. Nie jest to układ ostateczny i napewno będę go modyfikował. Co do ustawień to nie ma tu żadnych czarów, unikam białych świateł, staram się tak dobierać kolory żeby poszczególne fragmenty sceny i plany wyodrębniały się i dopełaniały pod względem natężenia światła i jego temperatury. Tak naprawdę 50% roboty z kolorystyką to postprodukcja :] http://www.octavo.webd.pl/max3d/lib/swiatla1.jpg http://www.octavo.webd.pl/max3d/lib/swiatla2.jpg Cieszę się że scenka się podoba, postaram się ruszyć z pracą nieco szybciej :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 3 Lipiec 2006 Share Napisano 3 Lipiec 2006 Vorek -> naprawdę bardzo ladna praca, z niecierpliwością czekam na update'y:D:D:D pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 3 Lipiec 2006 Share Napisano 3 Lipiec 2006 ojoj, co ja tu widze?!?! największy zwolennik (no, moze obok tweetyego) mentala na tym forum i korzysta z v-raya? :D no ale przeciez nie renderer jest najważniejszy, tylko koncowy efekt kadr masz juz przemyslany czy to raczej zostawiasz na później? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 3 Lipiec 2006 Share Napisano 3 Lipiec 2006 A ja byłem pewnien że to mental, co cię skłoniło do Vray'a ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 3 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 3 Lipiec 2006 mkk3a - kadr jest raczej już ustalony (pierwszy post) chociaż biorę pod uwagę lekkie modyfikacje, nie chciałbym jednak robić ich za dużo bo modeluję tylko to co jest widoczne i potem mógłbym się wpakować w dodatkową robotę ;) Georgas - nie wiem, może chciałem spróbować, nauczyć się conieco, w sumie nie robi mi to wielkiej różnicy czym renderuje póki efekt mnie zadowala a z vrayem bardzo miło mi się pracuje, zwłaszcza z jego światełkami, naprawdę świetna sprawa. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 3 Lipiec 2006 Share Napisano 3 Lipiec 2006 zapowiada się klimatycznie. niezły początek z vrayem. nice Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość George82 Napisano 3 Lipiec 2006 Share Napisano 3 Lipiec 2006 Klimatycznie, kolorowo, pachnie Pratchett'em...:) Czekam na finish i bede obserwowal. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 3 Lipiec 2006 Share Napisano 3 Lipiec 2006 Super , ekstra, bajer, i wszystkie inne pozytywne określenia mogą się pojawić w tym wątku coś pięknego ........nie jestem doświadczonym grafikiem jak większość komentujących ale jako zwykły odbiorca i podoba mi się to za mało powiedziane Pomysł ocena : 10 / 10 wykonanie 10/10 ........... powodzenia w pracy..... Oooeeehmmmmm kiedy ja będę tak modelował chyba za 10lat jak nie później Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 3 Lipiec 2006 Share Napisano 3 Lipiec 2006 Jak na tescik to bardzo ladnie :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 3 Lipiec 2006 Share Napisano 3 Lipiec 2006 Vorek gratsy pieknosci Ci wyszly slodkie cukierkowe super poprostu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KacperSpala Napisano 4 Lipiec 2006 Share Napisano 4 Lipiec 2006 Mega . Miałem kiedyś podobny pomysł, nawet zacząłem realizacje, ale z braku skilla szybko zrezygnowałem (wieża maga, 2004 , porażka xD) . Tobie skilla nie brakuje, wygląda śliczniusio !. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 4 Lipiec 2006 Share Napisano 4 Lipiec 2006 Naprawde fajna robota ( jak na testy oczywiscie) co tu wiecej pisać, dobrze ze projekt nie upadł i zycze powodzenia w dalszej pracy :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 4 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 4 Lipiec 2006 Dzięki wszystkim za komentarze. Praca idzie wolno, stanowczo za wolno, ale jakośtam do przodu. Dzisiaj poprawiałem nieco ściany i zrobiłem początek podpórek, takie tam pierdoły ;] Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 5 Lipiec 2006 Share Napisano 5 Lipiec 2006 Voruś dżast ticz mi :) Ta domalówka super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 9 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 9 Lipiec 2006 zacząłem sobie dłubać maga :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 9 Lipiec 2006 Share Napisano 9 Lipiec 2006 no i jest dora :) wyglada dobrze start jest alrajt :) Zapytam tylko czy robisz maga czlowieka(proporcje ludzkie itp itp) czy ... ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XaoC Napisano 9 Lipiec 2006 Share Napisano 9 Lipiec 2006 @Vorek - hm... myślę, że zostaniesz moim trzecim pryszczem na dupie, który zżera mi ambicje:) (bez obrazy:D to komplement) Biorę się lepiej za robotę zamiast chlać browary wieczorami, bo to niewiele mi daje, prócz kaca dnia następnego:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 9 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 9 Lipiec 2006 No będę się starał robić jak najbardziej ludzkie proporcje, może lekko tylko przerysowane. Posiłkuję się konceptami Kidbyego z książki "Sztuka świata dysku" bardzo fajnie w niej przedstawił najważniejszych magów ;] Jak coś jest nie tak to piszcie. Jutro chyba usiądę trochę z ołówkiem żeby tą postać sobie ładnie rozplanować :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 9 Lipiec 2006 Share Napisano 9 Lipiec 2006 no to z miejsca Ci napisze ze mu jajka uciales i kolana za nisko dales i dziwnie nogi ustawiles reszta ok ;) pamitaj tez ze dlonie zaczynaja sie na wysokosci jajek (mniej wiecej) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 9 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 9 Lipiec 2006 hehe dzięki, nogi są w fazie wczesnej preprodukcji, nie chciałem żeby tak wisiał sam korpus bezładnie ;] Wszystko będzie poprawione Pora spać ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi