Napisano 15 Maj 200619 l witam, zeby nie tworzyc 100 tematow w WIP to w tym bede zamieszczal swoje prace. Czekam na dobre porady, gdy偶 tutaj b臋d膮 wszystkie moje WIP'y. 聽 Obecna stadia rozwoju: 聽 Motorola E398 - Link do FW 聽 Monitor NEC (wezme sie za niego po zrobieniu gdy dede robi艂 wizke pokoju) 聽 Laleczka (kiedy艣 j膮 wyko偶ystam, by膰 mo偶w w pokoju, obecnie wyst臋puje w scence z motorola (FW)) [ATTACH]36771[/ATTACH]
Napisano 15 Maj 200619 l troche kanciasto i nieprzemyslanie i chyba za duzo sie nie nameczyles?? :P pozdr
Napisano 15 Maj 200619 l Autor w艂a艣nie nie... model monitora jest szczeg贸艂owy i to bardzo, i siedzia艂em nad nim z 2h (odwzorowanie krzywizn, guziki, optymalizacja siatki....no, ale to moj 1-szy raz...wiec ten czas na 4 nalezy podzielic :]), ale tego nie wida膰.... 聽 ach... zapomnialem MS na podstawce dac
Napisano 15 Maj 200619 l Autor hmm.... no to do zobaczenia do czerwca.... przerobie Aversisa (dobrze ze v-ray'a dusz膮 tam), kilka kurs贸w... i mo偶e co艣 normalnego zrobie..... ah... a mia艂o by膰 tak prosto :P pozdrawiam, i oczywi艣cie zaczecam do dalszych wypowiedzi (cho膰 nie ma jeszcze nad czym :P) 聽 zabaczycie... kiedy艣 i ja was czego艣 naucze :D 聽 Pozdrawiam
Napisano 21 Maj 200619 l Autor w wolnym czasie wczoraj zacze艂em robi膰 motke e398 (z sentyment贸w do roku czasu sp臋dzonego nad jej modingiem), troche sie naglowilem jak zrobic te wciecie kolo joya, oraz gorna zesc.. pomaly bede d艂uba艂 j膮. Hight Res. po kliknieciu 聽 co s膮dzicie o tym?
Napisano 21 Maj 200619 l no telefon calkiem niezle jak na razie. jedynie co na razie nie pasuje to za duze chamfery wokol poszczegolnych czesci, powinny byc troche bardziej kanciaste.
Napisano 21 Maj 200619 l Skoro portfolio z za艂o偶enia ma by膰 marne, to po co je robi膰? Shaderki na razie nie s膮 zbyt interesuj膮ce, ale pewnie w finale b臋d膮 lepsze. Na etapie modelowania daruj sobie rendery z marteria艂ami, bo tyko zaciemniaj膮 obraz modelu.
Napisano 27 Maj 200619 l Autor w tygoniu nie mialem jak, ale wczoraj dzieki Romanowi mia艂em troche czasu.. Aktualna wersja Motoroli e398 聽 do zrobienia: - poprawki tego co jest - ca艂y ty艂 - znaczek e398 i gniazgo na kabel 聽 potem pobawie sie w studio i materia艂y... Co o tym s膮dzicie?
Napisano 27 Maj 200619 l wyklada ca艂kiem fajnie. Podoba mi sie materia艂 przycisk贸w. w czym renderujesz?
Napisano 27 Maj 200619 l Autor dzi臋ki za komenta :) render V-rayem, co do przyciskow nic nadzwyczajnego.. lekkie zamazywanie (glossines czy jak mu tam) subdivs na 16 i refleksy.. to wszystko jeszcze troche chromy, i aluminiowe wstawki nie wygl膮daja dobrze, ale jak zmienie studio to bedzie ok, teraz nawet nie mam light贸w.. tylko na v-rayowskim + GI lece 聽 Update: 聽 jeszcze siedzia艂em kilka h nad dporowadzeniem do perfekcji frontu.. i jestem po czesci zadowolony, tyl juz jest w 50% 聽 UPDATE: -zmieni艂em jeszcze d贸艂, doda艂em z艂膮cze ze stykami, oraz znaczek (e398)
Napisano 6 Czerwiec 200619 l Autor mam problem apropo napisu MOTOROLA po bokach... nie wiem jak je moge 艁adnie zrobi膰, mam 2 pomys艂y u偶ycie Displacement/bump, lub ShapeMerde, lecz to strasznie psuje siatke ostatnie, jest jakis moze prostrzy i efektywniejszy spos贸b na to?
Napisano 6 Czerwiec 200619 l najlepiej go potraktuj displacement'em albo bumpem choc lepiej wyjdzie displacement'em wed艂ug mnie :) ps. mo偶esz pokaza膰 siatke??
Napisano 6 Czerwiec 200619 l ja ci radze zrobic po prostu text i nalozyc na model. 聽 ps. jak skonczysz motorole to rafdzilbym wrocic do monitora bo moznaby go dopracowac:D:D pozdr
Napisano 6 Czerwiec 200619 l Autor pobawie sie z displacement.. dla mnie nowosc :p 聽 hkropinski: zwykly tekst nie przejdzie, jest to "zapad艂y" tekst w boku, a apropo monitora... to po tym najgorszym okresie szkolnym, czyli po walce o oceny :P 聽 no iiii.. najwa偶niejsze ..... sieteczki :P dam dwie: Top: i Usser: (ostatni raz bo dziwny perspektywa wychodzi w tym podgladzie) by膰 mo偶e w niekt贸rych miejscach wydaje sie za g臋sta siatka (szybka), ale tyko w taki spos贸b mog艂em uzyska膰 takie krzywizny jak w orginale
Napisano 6 Czerwiec 200619 l Napis oczywi艣cie na displacemencie, je偶eli u偶ywasz MR lub VR. Scanline daje sobie z tym s艂abo rade.
Napisano 11 Czerwiec 200619 l Autor Lekki UPDEJT. zosta艂y wlasniwie tylko szpary pomiedzy elementami, ale wypelnienie tego to przyszcz, no i klawisze, i tu pytanko. Jak dok艂adnie dopasowa膰 text (Spline) do jakiego艣 obiektu, na my艣l mi przychodzi modyfikator Cloth, czy dobrze kombinuje, czy macie prostrzy spos贸b, poza r臋cznym przestawianiem vertex贸w ? :P
Napisano 18 Czerwiec 200619 l Autor no i chyba ostatni updejt WIP'a podrzucam probne renderki, jeszcze kilka szczegulow i koniec, potem fajn膮 scenke, lub studio zrobie.... 聽 聽 i jak? Prosze o komenty
Napisano 30 Lipiec 200618 l telefonik jest nawet fajny, sam kiedys taki modelowalem ale niestety nie dokonczylem :(
Napisano 30 Lipiec 200618 l Autor dzieki, w FW, s膮 lepsze randerki. Od dzisiaj zaczynam prace nad przetuningowana wersj膮 Dodge'a Magnum ST-8 Piewr zaczne robie na wz贸r orygina艂u, w czasem bedzie poddawany tuningowi patrzyles na http://www.smcars.net? troche syfne s膮 ale s膮... np.: http://www.smcars.net/forums/dodge/9628-dodge-magnum-2005-a.html 聽 wielkie dzieki, na tej stronie nie bylem. nawet takie starcza, poniewaz mam dobra boczna referke i pujdzie jako BP
Napisano 2 Sierpie艅 200618 l Autor pierwszy render.... jakos膰 b艂臋d贸w gwarantowana ;) (cho膰 za wiele nie powinno ich by膰) Je艣li my艣licie 偶e projekt jest dziecinny, dla niewy偶ytych dzieciak贸w co my艣la tylko o tuningu, to bardzo sie ciesze bo ma taki byc :P 聽 聽 MAM OGROMN膭 PRO艢B臉 odno艣nie widoku Top, jakby kto艣 natrafi艂 na niego to by艂bym zobowi膮zany ;)
Napisano 2 Sierpie艅 200618 l Co艣 krzywo pomi臋dzy nadkolami a 艣wiat艂ami, nast razem daj widok z perpective
Napisano 3 Sierpie艅 200618 l swiatla wygladaja na za waskie, no i za plaski grill... btw on bez tuningu jest fajny ;P
Napisano 17 Sierpie艅 200618 l Autor lekka aktualizacja, jeszcze jest kilka miejsc na szpachel, szczeg贸lnie na dachu, ale poprawie, narazie og贸lna bry艂ka 聽 hmmm.. o co chodzi z tymi plamami? GI nie przechodzi czy co...? 聽 Prosze, skomentujcie co艣 ;)
Napisano 17 Sierpie艅 200618 l zbyt plaski przod [wiem wiem, nie masz top] nie ma miejsca na wycieraczki. model wydaje sie byc troche krzywy. te plamy tez mi sie robia, szczegolnie na oknach, ale nie wiem czemu...
Napisano 17 Sierpie艅 200618 l Autor dzieki, jedyny kt贸ry odwazy艂 sie komentowa膰 :) troche dziwne bo inne w膮tki z samochodami maja po kilkanascie odpowiedzi, a u mnie cicho :( 聽 Kr3tz - prz贸d to dzisiaj na odszcza艂 leci, pobawie sie ksztautami bo faktycznie, jak od linijki, no i troszke sp艂aszczenie na przednim nadkolu mi za ma艂e wysz艂o. 聽 Zachecam do komentowania, za ka偶y koment PIWO :D
Napisano 17 Sierpie艅 200618 l Troszke grill z przodu jest za bardzo zaokraglony.... z tego co wiem to problem jest z blueprintami do tego samochodu
Napisano 17 Sierpie艅 200618 l 艂adny model. Co do plam to spr贸buj zwi臋kszy膰 sampling 艣wiate艂 vray-owskich. Jakich u偶ywasz silnik贸w do GI ? 聽 pzdr
Napisano 17 Sierpie艅 200618 l To auto to potezna kolubryna - jakby ja przydotowywali na czolowke z superekspresem... ;) Ogolnie fura dobrze wykonana - choc z przodu auta mozna by sie czepic paru rzeczy, ale nie bede psul wieczoru autorowi ;P Ogolnie jestem na +
Napisano 17 Sierpie艅 200618 l Autor ..:: Wiktor ::.. - przeciez ja da艂em go 偶eby sie czepiali wszyscy, zebym widzia艂 gdzie jest 藕le. Jak co艣 widzisz co ja nie dolukalem, albo inni to wal, ale bedziesz mia艂 browca. Nie martw sie, wieczoru mi nie da sie zepsuc ;] :D 聽 Diesel, slajver i Kr3tz 聽 --------------------- 聽 aha uzywam Irradience Map, hmmm szykuje sie F1 i test pozostalych
Napisano 17 Sierpie艅 200618 l Przod jest splaszczony - jakby przygniotl ktos przy parkowaniu do sciany ;P Wyciraczek nie ma... Bieznik lipny :/ Ale ogolnie cala bryla wporzo :D
Napisano 17 Sierpie艅 200618 l Autor 艂eeee... my艣le艂em 偶e go偶ej bedzie :D p艂asko z powodu braku BP top, ale freestyla dam tam. co do wycieraczek to jest tylko delikatny zarys bry艂y, wszystko bedzie :] a bie偶nik fakt jest do niczego, ale to by艂o 10 min w Gimpie, zeby zrobi mape disp. Ostatecznie chyba bede modelowal bieznik. 聽 no i masz zapracowane ;) 聽 Trzymaj sie i dzieki
Napisano 17 Sierpie艅 200618 l ta bryka by sie na karawan nadawa艂a :D a te plamy to tak my艣le 偶e mo偶e np. rowki ekstrudowa艂e艣 i nie usun膮艂e艣 polygon贸w 偶eby by艂 prze艣wit tylko fotony tam szalej膮 w tych ma艂ych rowkach i sie robi膮 takie plamy?
Napisano 28 Sierpie艅 200717 l Autor Troch臋 dogrzeba艂em co nieco. Musz臋 jeszcze ty艂 podprostowa膰 i uszczelni膰. Doda膰 wydech i bie偶nik opon, i to co Wy wykukacie :) Wszelka krytyka wskazana 聽
Napisano 28 Sierpie艅 200717 l zwi臋ksz sampling wszystkiego co si臋 da to b臋dzie m贸偶na ogl膮da膰 bo tera v-rej robi ci jakby tekie bugi w meschu przy sidzie
Napisano 28 Sierpie艅 200717 l niez艂a fura, tylko lusterka od roweru i z ty艂u zbierzno艣膰 nie ustawiona
Napisano 27 Luty 200817 l Autor Wyprostowa艂em dziada, pozby艂em sie wlotu na masce, prostowania ci膮g dalszy... a i lusterka poprawione :) 聽 pierwsze na艂o偶enie materia艂贸w....
Napisano 29 Luty 200817 l Felgi mi cos nie pasuj膮 do tego samochodu. Dziwnie o艣wietlony przod samochodu. Szyby kompletnie do wymiany (material)
Napisano 1 Marzec 200817 l Szyby kompletnie do wymiany s膮 p艂askie, dlatego jaki materia艂 by艣 nie da艂 to i tak b臋dzie do pupy
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto