BizU Napisano 15 Maj 2006 Napisano 15 Maj 2006 witam, zeby nie tworzyc 100 tematow w WIP to w tym bede zamieszczal swoje prace. Czekam na dobre porady, gdyż tutaj będą wszystkie moje WIP'y. Obecna stadia rozwoju: Motorola E398 - Link do FW Monitor NEC (wezme sie za niego po zrobieniu gdy dede robił wizke pokoju) Laleczka (kiedyś ją wykożystam, być możw w pokoju, obecnie występuje w scence z motorola (FW)) [ATTACH]36771[/ATTACH]
hkropinski Napisano 15 Maj 2006 Napisano 15 Maj 2006 troche kanciasto i nieprzemyslanie i chyba za duzo sie nie nameczyles?? :P pozdr
BizU Napisano 15 Maj 2006 Autor Napisano 15 Maj 2006 właśnie nie... model monitora jest szczegółowy i to bardzo, i siedziałem nad nim z 2h (odwzorowanie krzywizn, guziki, optymalizacja siatki....no, ale to moj 1-szy raz...wiec ten czas na 4 nalezy podzielic :]), ale tego nie widać.... ach... zapomnialem MS na podstawce dac
piksar Napisano 15 Maj 2006 Napisano 15 Maj 2006 co do studia i oświetlenia: www.aversis.be co do modeli, ćwicz powodzenia
BizU Napisano 15 Maj 2006 Autor Napisano 15 Maj 2006 hmm.... no to do zobaczenia do czerwca.... przerobie Aversisa (dobrze ze v-ray'a duszą tam), kilka kursów... i może coś normalnego zrobie..... ah... a miało być tak prosto :P pozdrawiam, i oczywiście zaczecam do dalszych wypowiedzi (choć nie ma jeszcze nad czym :P) zabaczycie... kiedyś i ja was czegoś naucze :D Pozdrawiam
BizU Napisano 21 Maj 2006 Autor Napisano 21 Maj 2006 w wolnym czasie wczoraj zaczełem robić motke e398 (z sentymentów do roku czasu spędzonego nad jej modingiem), troche sie naglowilem jak zrobic te wciecie kolo joya, oraz gorna zesc.. pomaly bede dłubał ją. Hight Res. po kliknieciu co sądzicie o tym?
7demon Napisano 21 Maj 2006 Napisano 21 Maj 2006 no telefon calkiem niezle jak na razie. jedynie co na razie nie pasuje to za duze chamfery wokol poszczegolnych czesci, powinny byc troche bardziej kanciaste.
piotrek Napisano 21 Maj 2006 Napisano 21 Maj 2006 Skoro portfolio z założenia ma być marne, to po co je robić? Shaderki na razie nie są zbyt interesujące, ale pewnie w finale będą lepsze. Na etapie modelowania daruj sobie rendery z marteriałami, bo tyko zaciemniają obraz modelu.
BizU Napisano 27 Maj 2006 Autor Napisano 27 Maj 2006 w tygoniu nie mialem jak, ale wczoraj dzieki Romanowi miałem troche czasu.. Aktualna wersja Motoroli e398 do zrobienia: - poprawki tego co jest - cały tył - znaczek e398 i gniazgo na kabel potem pobawie sie w studio i materiały... Co o tym sądzicie?
Rafalf Napisano 27 Maj 2006 Napisano 27 Maj 2006 wyklada całkiem fajnie. Podoba mi sie materiał przycisków. w czym renderujesz?
BizU Napisano 27 Maj 2006 Autor Napisano 27 Maj 2006 dzięki za komenta :) render V-rayem, co do przyciskow nic nadzwyczajnego.. lekkie zamazywanie (glossines czy jak mu tam) subdivs na 16 i refleksy.. to wszystko jeszcze troche chromy, i aluminiowe wstawki nie wyglądaja dobrze, ale jak zmienie studio to bedzie ok, teraz nawet nie mam lightów.. tylko na v-rayowskim + GI lece Update: jeszcze siedziałem kilka h nad dporowadzeniem do perfekcji frontu.. i jestem po czesci zadowolony, tyl juz jest w 50% UPDATE: -zmieniłem jeszcze dół, dodałem złącze ze stykami, oraz znaczek (e398)
BizU Napisano 6 Czerwiec 2006 Autor Napisano 6 Czerwiec 2006 mam problem apropo napisu MOTOROLA po bokach... nie wiem jak je moge Ładnie zrobić, mam 2 pomysły użycie Displacement/bump, lub ShapeMerde, lecz to strasznie psuje siatke ostatnie, jest jakis moze prostrzy i efektywniejszy sposób na to?
Georgas Napisano 6 Czerwiec 2006 Napisano 6 Czerwiec 2006 najlepiej go potraktuj displacement'em albo bumpem choc lepiej wyjdzie displacement'em według mnie :) ps. możesz pokazać siatke??
hkropinski Napisano 6 Czerwiec 2006 Napisano 6 Czerwiec 2006 ja ci radze zrobic po prostu text i nalozyc na model. ps. jak skonczysz motorole to rafdzilbym wrocic do monitora bo moznaby go dopracowac:D:D pozdr
BizU Napisano 6 Czerwiec 2006 Autor Napisano 6 Czerwiec 2006 pobawie sie z displacement.. dla mnie nowosc :p hkropinski: zwykly tekst nie przejdzie, jest to "zapadły" tekst w boku, a apropo monitora... to po tym najgorszym okresie szkolnym, czyli po walce o oceny :P no iiii.. najważniejsze ..... sieteczki :P dam dwie: Top: i Usser: (ostatni raz bo dziwny perspektywa wychodzi w tym podgladzie) być może w niektórych miejscach wydaje sie za gęsta siatka (szybka), ale tyko w taki sposób mogłem uzyskać takie krzywizny jak w orginale
Hynol Napisano 6 Czerwiec 2006 Napisano 6 Czerwiec 2006 Napis oczywiście na displacemencie, jeżeli używasz MR lub VR. Scanline daje sobie z tym słabo rade.
BizU Napisano 11 Czerwiec 2006 Autor Napisano 11 Czerwiec 2006 Lekki UPDEJT. zostały wlasniwie tylko szpary pomiedzy elementami, ale wypelnienie tego to przyszcz, no i klawisze, i tu pytanko. Jak dokładnie dopasować text (Spline) do jakiegoś obiektu, na myśl mi przychodzi modyfikator Cloth, czy dobrze kombinuje, czy macie prostrzy sposób, poza ręcznym przestawianiem vertexów ? :P
BizU Napisano 18 Czerwiec 2006 Autor Napisano 18 Czerwiec 2006 no i chyba ostatni updejt WIP'a podrzucam probne renderki, jeszcze kilka szczegulow i koniec, potem fajną scenke, lub studio zrobie.... i jak? Prosze o komenty
erwin Napisano 30 Lipiec 2006 Napisano 30 Lipiec 2006 telefonik jest nawet fajny, sam kiedys taki modelowalem ale niestety nie dokonczylem :(
BizU Napisano 30 Lipiec 2006 Autor Napisano 30 Lipiec 2006 dzieki, w FW, są lepsze randerki. Od dzisiaj zaczynam prace nad przetuningowana wersją Dodge'a Magnum ST-8 Piewr zaczne robie na wzór oryginału, w czasem bedzie poddawany tuningowi patrzyles na http://www.smcars.net? troche syfne są ale są... np.: http://www.smcars.net/forums/dodge/9628-dodge-magnum-2005-a.html wielkie dzieki, na tej stronie nie bylem. nawet takie starcza, poniewaz mam dobra boczna referke i pujdzie jako BP
BizU Napisano 2 Sierpień 2006 Autor Napisano 2 Sierpień 2006 pierwszy render.... jakosć błędów gwarantowana ;) (choć za wiele nie powinno ich być) Jeśli myślicie że projekt jest dziecinny, dla niewyżytych dzieciaków co myśla tylko o tuningu, to bardzo sie ciesze bo ma taki byc :P MAM OGROMNĄ PROŚBĘ odnośnie widoku Top, jakby ktoś natrafił na niego to byłbym zobowiązany ;)
Ardeni Napisano 2 Sierpień 2006 Napisano 2 Sierpień 2006 Coś krzywo pomiędzy nadkolami a światłami, nast razem daj widok z perpective
Kr3tz Napisano 3 Sierpień 2006 Napisano 3 Sierpień 2006 swiatla wygladaja na za waskie, no i za plaski grill... btw on bez tuningu jest fajny ;P
..:: WIKTOR ::.. Napisano 3 Sierpień 2006 Napisano 3 Sierpień 2006 Jakie to auto brzyydkie... ;P A modelling na zadowalajacym poziomie :)
BizU Napisano 17 Sierpień 2006 Autor Napisano 17 Sierpień 2006 lekka aktualizacja, jeszcze jest kilka miejsc na szpachel, szczególnie na dachu, ale poprawie, narazie ogólna bryłka hmmm.. o co chodzi z tymi plamami? GI nie przechodzi czy co...? Prosze, skomentujcie coś ;)
Kr3tz Napisano 17 Sierpień 2006 Napisano 17 Sierpień 2006 zbyt plaski przod [wiem wiem, nie masz top] nie ma miejsca na wycieraczki. model wydaje sie byc troche krzywy. te plamy tez mi sie robia, szczegolnie na oknach, ale nie wiem czemu...
BizU Napisano 17 Sierpień 2006 Autor Napisano 17 Sierpień 2006 dzieki, jedyny który odwazył sie komentować :) troche dziwne bo inne wątki z samochodami maja po kilkanascie odpowiedzi, a u mnie cicho :( Kr3tz - przód to dzisiaj na odszczał leci, pobawie sie ksztautami bo faktycznie, jak od linijki, no i troszke spłaszczenie na przednim nadkolu mi za małe wyszło. Zachecam do komentowania, za każy koment PIWO :D
Diesel Napisano 17 Sierpień 2006 Napisano 17 Sierpień 2006 Troszke grill z przodu jest za bardzo zaokraglony.... z tego co wiem to problem jest z blueprintami do tego samochodu
makbol Napisano 17 Sierpień 2006 Napisano 17 Sierpień 2006 ładny model. Co do plam to spróbuj zwiększyć sampling świateł vray-owskich. Jakich używasz silników do GI ? pzdr
..:: WIKTOR ::.. Napisano 17 Sierpień 2006 Napisano 17 Sierpień 2006 To auto to potezna kolubryna - jakby ja przydotowywali na czolowke z superekspresem... ;) Ogolnie fura dobrze wykonana - choc z przodu auta mozna by sie czepic paru rzeczy, ale nie bede psul wieczoru autorowi ;P Ogolnie jestem na +
BizU Napisano 17 Sierpień 2006 Autor Napisano 17 Sierpień 2006 ..:: Wiktor ::.. - przeciez ja dałem go żeby sie czepiali wszyscy, zebym widział gdzie jest źle. Jak coś widzisz co ja nie dolukalem, albo inni to wal, ale bedziesz miał browca. Nie martw sie, wieczoru mi nie da sie zepsuc ;] :D Diesel, slajver i Kr3tz --------------------- aha uzywam Irradience Map, hmmm szykuje sie F1 i test pozostalych
..:: WIKTOR ::.. Napisano 17 Sierpień 2006 Napisano 17 Sierpień 2006 Przod jest splaszczony - jakby przygniotl ktos przy parkowaniu do sciany ;P Wyciraczek nie ma... Bieznik lipny :/ Ale ogolnie cala bryla wporzo :D
BizU Napisano 17 Sierpień 2006 Autor Napisano 17 Sierpień 2006 łeeee... myślełem że gożej bedzie :D płasko z powodu braku BP top, ale freestyla dam tam. co do wycieraczek to jest tylko delikatny zarys bryły, wszystko bedzie :] a bieżnik fakt jest do niczego, ale to było 10 min w Gimpie, zeby zrobi mape disp. Ostatecznie chyba bede modelowal bieznik. no i masz zapracowane ;) Trzymaj sie i dzieki
cta Napisano 17 Sierpień 2006 Napisano 17 Sierpień 2006 ta bryka by sie na karawan nadawała :D a te plamy to tak myśle że może np. rowki ekstrudowałeś i nie usunąłeś polygonów żeby był prześwit tylko fotony tam szaleją w tych małych rowkach i sie robią takie plamy?
BizU Napisano 28 Sierpień 2007 Autor Napisano 28 Sierpień 2007 Trochę dogrzebałem co nieco. Muszę jeszcze tył podprostować i uszczelnić. Dodać wydech i bieżnik opon, i to co Wy wykukacie :) Wszelka krytyka wskazana
Yasutoco Napisano 28 Sierpień 2007 Napisano 28 Sierpień 2007 zwiększ sampling wszystkiego co się da to będzie móżna oglądać bo tera v-rej robi ci jakby tekie bugi w meschu przy sidzie
pecet Napisano 28 Sierpień 2007 Napisano 28 Sierpień 2007 niezła fura, tylko lusterka od roweru i z tyłu zbierzność nie ustawiona
BizU Napisano 28 Sierpień 2007 Autor Napisano 28 Sierpień 2007 bez plam: pecet: postaram sie to ładnie poprawić :)
BizU Napisano 27 Luty 2008 Autor Napisano 27 Luty 2008 Wyprostowałem dziada, pozbyłem sie wlotu na masce, prostowania ciąg dalszy... a i lusterka poprawione :) pierwsze nałożenie materiałów....
dariusz Napisano 29 Luty 2008 Napisano 29 Luty 2008 dizajn, lakier, render itp do pupy. gdzie wnętrze? a reszta spoko:)
tob01 Napisano 29 Luty 2008 Napisano 29 Luty 2008 Felgi mi cos nie pasują do tego samochodu. Dziwnie oświetlony przod samochodu. Szyby kompletnie do wymiany (material)
pecet Napisano 1 Marzec 2008 Napisano 1 Marzec 2008 Szyby kompletnie do wymiany są płaskie, dlatego jaki materiał byś nie dał to i tak będzie do pupy
Rekomendowane odpowiedzi